Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30951) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Elkezdtem nézni a billentyűket, meg az ajánlott listát. Ajánlott lista elejét nem értem mi alapján, látok ott szigetest is meg ultralaposat. Nekem pokol mindkettő, bár a szigetes laptopra 1,5 év alatt valamennyire rá állt már a kezem, de akkor is szörnyű.

Legalján a HP van, na abból van nekem 3 is konténeres kukázott, meg egyetemen is sok helyen az van. Gépelni oké, lába kiváló. A Space viszont szörnyű, egyrészt hogy befelé van döntve, másrészt instabil, inog, hosszú útja van, csattog zörög. K120 is van sok helyen az egyetemen, az szimplán gagyi a Deluxe 250-hez képest. Meg Deluxe 250 is van. Abból nekem most 2db van konténeres kukázott, de mindkettő PS/2-es. Azért adtam pénzt, valami 750/db meg megtakarítani...

Egeret már vettem az ajánlott listából, Maurus GX, az bejött, pici kezem van, Jaffa talp meg súly ki, frankó. De most vertem el 82k-t az új gépre, billentyűvel nem számoltam, szóval gond van. (i5-3470+GTX750Ti 2GB+4+4GB a postán) Nincs rajta PS/2 egyáltalán. Átalakítóm meg input lagos nagyon.

Magyarul ha lehetne kukázni valamit ami USB-s és tud annyit mint a Deluxe 250, nekem jó. Konkrét Deluxe 250 nincs USB-s használt.

Pár példa a kívánt kialakításra, mind gagyi Genius szerintem túl drágán:
[link] [link] [link]

Lefelé hajlik az alsó gombsor, nem befelé dől. Hogy ez mire és minek?

Tedd a bal mutatóujjad az S betűre, a bal hüvelykujjad meg a Space-re. Középső ujj a CTRL-on nyugszik de azt nem kell nyomni. Na itt kellene percenként megcsinálni akár 15-ször is azt, hogy a spacet leütöd 0,04sec alatt, mert te vagy vérgémer pistike, aki világszinten top30 legjobb egy népszerű autós fosjátékban. (tenyér laposan fekszik)

Minden más itthoni billentyűzet alkalmatlan erre. Többnyire 15 éves darabok, még W98 logoval. Mitsumi, Compaq, HP, BenQ, igen jó állapotban. Egyébként van mechám is, még a 386-os géphez az volt, de az DIN dugós :DDD

Kérdeznék kettőt:
Miért megy tönkre a membrános 2 év alatt? Mikor én eleve használtan jutottam hozzá az összeshez eddig (kivéve a Hama tévedést). Az én Asphalt 8-am a spacet hamar kinyírja persze, de az nem normális terhelés.

Valamint hogy lehet mérni a key rollovert? Melyik a 3 vagy a 4 definíció szerint?Én az MS oldalán néztem azt az interaktív billentyűs cuccot. Az alapján a Deluxe 250 kb mindenre jó, ami default FPS-ben meg autósban előfordul. Míg a többi itthoni billentyű mint mondtam 3 gombtól kifeküdt. Szóval biztos többet tud mint a szétvert Hama, vagy a 2 kilós Compaq.

Használt membránosért 2k-nál többet nem adok, annyiért szerintem semmi nem lesz.

Mechát elkezdtem nézni, sokkoló az ára a két ajánlottnak, a Tesoro Durandal meg a CM QuickFire szériának. Utóbbi szvsz kicsi kávával rendelkezik lapos kéztartáshoz.
Tulajoktól kérdezem, a space milyen? Rendesen alá van támasztva? Mert azt látom hogy befele dől, de a kívánt kialakítás csak membránosban lesz, egy billentyű, meg ha vigyázok rá akkor csak kitart 6 évig. Drága egér bejött. Szerintem ez is be fog.
Nyilván a clicky kapcsolót el fogom kerülni, azt pötyögtem eleget kölyökkoromban, most is itt van a szobában, nem akarok csattogni :DDD

Egyelőre ennyi, remélem nem csak ignoráljátok.

Ja és világítás, meg LCD meg multimédiagomb, makró nem kell, semmi se. 15W-os izzó meg a két monitor világít eleget, meg vakon gépelek úgyis.

[ Szerkesztve ]

(#30952) Ringman válasza quailstorm (#30951) üzenetére


Ringman
nagyúr

a mecháknál - legalább nagy részüknél (talán a cherry-k egy részének kivételével - de majd nyunyu kijavít) meg lehet fordítani a space billt, h kifelé dőljön:

még egy linkként

[ Szerkesztve ]

(#30953) Domonkos válasza quailstorm (#30951) üzenetére


Domonkos
Ármester

Egy dolog ami szamomra meg mindig nem vilagos: Mit ertesz az alatt hogy a gombsor befelé dől? Szerk: Kozben megvan. Koszi Ringman; ez undorito :D

A valaszok pedig:
- Mert a membran idovel elhasznalodik, a levegon esetleg meg meg is kemenyedik ami a membran szakadasahoz vezet. Cserelni csak az egesz membrant lehetne, amit jellemzoen nem gyartanak kulon.
- Rollover: azon (nem modosito) billentyuk szama amit akarmilyen kombinacioban le tudsz egyszerre nyomni, hogy a gep meg bevegye. USB-n 6+4 a technikai limit (trukkozes nelkul), PS/2-n nincs. Szoval ha talalasz akarmilyen 3 billentyut amit nem tudsz egyszerre leutni: Pl: W+E+D, de minden mas paros megy, akkor az 2KRO lesz.

[ Szerkesztve ]

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#30954) nyunyu válasza quailstorm (#30951) üzenetére


nyunyu
félisten

Valamint hogy lehet mérni a key rollovert? Melyik a 3 vagy a 4 definíció szerint?Én az MS oldalán néztem azt az interaktív billentyűs cuccot. Az alapján a Deluxe 250 kb mindenre jó, ami default FPS-ben meg autósban előfordul. Míg a többi itthoni billentyű mint mondtam 3 gombtól kifeküdt.

Egyszerre hány kurzorgombot vesz be? Balra+fel mellé nyomj egy jobbrát is. :DDD
Vagy ha a duplashiftes THE QUICK BROWN FOX tesztből kimarad akár egy gomb, akkor is mehet a futottak még kategóriába. :DDD
Shift+Shift+T megy???

Na látod, hogy 2KRO.

[szerk:]MS Windows kompatibilis billzet specifikációban csak a Ctrl/Alt gombok többitől független kezelése van előírva, Shift NINCS!!!
Dupla Shiften emiatt a legtöbb billzet megbukik.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#30955) quailstorm válasza Domonkos (#30953) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Vagy vízszinted vagy pár fokkal befelé dől. Összefoglalós képen is látszik. Feléd eső pereme van magasabban a spacenek. Deluxe 250 meg szépen belesimul a kávába. Nekem bejött, de nem gépelni, ott megterhelő.
Egyébként ha lehet gyorstüzelni szabványossal, akkor nekem az is jó, csak életemben nem láttam még a legolcsóbbon kívül más billentyűt, max laptopokat.

Ringman amit linkelt az A8-ra kb jó lenne de durván néz ki nagyon :DDD

Ezek szerint 2KRO a Deluxe 250, hamar lett ilyen kombó, a 2+3 mellett nem megy a WER egyike sem.
Viszont valószínűleg baromi jól huzalozták, mert a betűk többségénél és az alsó funkciócsoportnál akár 4-6 is lenyomható egyszerre az egymás mellettiekből.

Egyelőre az olcsó chicken out megoldás az ezek egyike lenne: [link] [link]

Első nagyon le van húzva a neten, második meg kicsit sokba kerül postával...
De egy 25 ezres mechának olyan szar érzés lenne ezerrel püfölni a space gombját. Még ha FPS-t tolnék mint régen, de még egy fél évig legalább kell egy pofozóláda, és nem bírja a növekvő gépigényt a játék frissítéseivel meg a Win10-zel a Core2Quad, felvétellel pláne, szóval sürgősen át kéne költözni az új gépre.

Erről már inkább nem is beszélek. Amióta drága a gépház meg az egér sikerült magam türtőztetni, próbálok leszokni.

(#30954) nyunyu :
Összes nyilat le tudom nyomni a Deluxe 250-en gond nélkül :U

Nézem a többit.

[ Szerkesztve ]

(#30956) Domonkos válasza quailstorm (#30955) üzenetére


Domonkos
Ármester

Kerlek a HA-s linkeket szerkezd ki! Tilos linkelni onnan.

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#30957) nyunyu válasza Ringman (#30952) üzenetére


nyunyu
félisten

a mecháknál - legalább nagy részüknél (talán a cherry-k egy részének kivételével - de majd nyunyu kijavít) meg lehet fordítani a space billt, h kifelé dőljön:

Ja igen, MX 1800 és MX 3000 modern verzióin ugyanott maradt a szóköz kapcsolója, mint a 95 előtti winkeyless 1800 és 3000-eken voltak, viszont fizikailag változott a szóköz kupak hossza (7->6 illetve 7->6.25), meg a bal szélének helye. -> Win gombos billzeteken már nem a közepüknél van a kapcsoló.
Ezeken már nem tudod megfordítani a szóközt.

MXB2/3 vkapcsolója szerencsére középen van, azokon forgatható.
(Kb. 1 hétig használtam fordítva, de inkább egyenesen használom)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#30958) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Logitech Deluxe 250 LShift+RShift The quick brown fox test eredménye. Meg a 4 kurzornyíl.

Nem botrányos azért. 700Ft-ért, újonnan volt 2000 anno.

(#30956) Domonkos:

Már nem tudom kiszedni bocsi, de körülírni nehéz lenne... Max más megveszi előlem. Azért ez se nem reklám se nem üzletrontás, csak típusra kép+állapot.

[ Szerkesztve ]

(#30959) nyunyu válasza quailstorm (#30958) üzenetére


nyunyu
félisten

Gépeld ide szépen mindkét Shiftet lenyomva, hogy THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG.

Aztán meglátjuk :DDD

(Deluxe 250-nel kb. egyidős anyám L Value-ja, annak nagyon nem megy:
H UICK BON FOX JUMPS OV H LAY DOG.)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#30960) quailstorm válasza nyunyu (#30959) üzenetére


quailstorm
nagyúr

THE UICK O O JUPS OVE THE LZ DO

Nem túl sok. Viszont a huzalozás mint mondtam, FPS-re meg autókázásra jó. Nem tudtam mi az RKB definíciója egész a mai napig, hogy bármelyik N gomb kombója. A többi billentyűnél meg a WASD és körülvevő area igencsak foghíjas ha egyszerre kérem.

(#30961) Skullwipe válasza Ringman (#30952) üzenetére


Skullwipe
senior tag

Akkor még sincsen egy új megközelítés, az amazonos meg azért még is csak drágább lesz mire ide ér, meg ugye az "csak ansi" és sajnos az se teljesen szabadon nyomkodható ahogy láttam, de legalább szépen rúgós a space.
A KRO elmagyarázását meg külön megköszönöm, így már világos mit kell nézni, és kiderült hogy amit most használok az a minimumot tudja csak.

(#30962) quailstorm válasza Skullwipe (#30961) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Akkor csak volt haszna a vérnyogásomnak :DDD

Én kb arra jutottam most, hogy veszek egy valami USB-s lapos fost "püfölni", ahol nem kár a space-ért, aztán ha úgy érzem (remélhetőleg fél éven belül), veszek egy Tesoro-t valamelyik egyenes kapcsolóval.*

Ezeket ki lehet próbálni valahol amúgy? Gőzöm sincs milyen egy mecha, főleg az egyenes úton járó nem clikkelők. 80-as éveket most hagynám a hátam mögött porosodni.

Mondtam, hogy kettő Deluxe 250-em van jelenleg. Kettőt vettem, egyiket elraktam tartaléknak. Most párhuzamosan van a két gép, elő kellett venni mert a HP nagyon nem jött be. Elkopott a space durván 8 hónap alatt. A pihentetett még halk és puha. Amaz csattog mint az állat.

[ Szerkesztve ]

(#30963) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Aki ismeri a K200-as esetleges hibáit az összefoglalná egyben?

Olyat is olvastam, hogy az egy rossz széria (volt), van esetleg biztos forrás (bolt) ahonnan tuti nem abból kapnék és más bolt, amit viszont kerüljek?

(Még odább van a vásárlás, de nem akarom ezt se kizárni...)

(#30964) nyunyu válasza SunMount3r (#30963) üzenetére


nyunyu
félisten

K200-ból létezett jó széria???

Exmelóhelyemen utódom kapott egy díszdobozos(!) K200-at, orrom előtt bontotta ki.
Azzal mindent lehetett csinálni, kivéve dolgozni.

Nem tudom, Logitechék hogy csinálták, hogy a nullkilóméteres billzetük jobban csattogott, mint a feleannyiba kerülő Genius KB110X-em fél év után.

Pros:
- 105 gombja van (+multimédia)
- magyar kiosztás
- USB
(- szép színes doboza van a nem OEM kivitelnek -> egy ezressel több megy a szelektív kukába.)

Cons:
- struktúrális merevség hiánya: csavarodik, nyeklik
- 2KRO
- 2x annyiba kerül, mint amennyit ér

(Akkor még nem volt mecha billzetem, de az átlag membránhoz képest is csapnivaló volt a K200.)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#30965) Brett001 válasza nyunyu (#30964) üzenetére


Brett001
aktív tag

Szerintem ő a Cougar 200K-ra gondolt, csak elgépelte. :) :F

Ha igen, ebben az esetben:
- A billentyűkről idő előtt kopni kezd a festés
- A SPACE billentyű ferde, lötyög, van akinek ki is esik a helyéről (pl nekem :( )
- Más billentyűvel is előfordult, van akinek az enterrel volt gondja
- Ritkán előfordult, hogy valamelyik bill nem érzékelt jól, de a fentiek a jellemző hibák.
Érdekes, hogy csak a magyar kiosztásúaknál vannak ezek a gondok.

[ Szerkesztve ]

"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester

(#30966) SunMount3r válasza Brett001 (#30965) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Upssz... :U Ja, oda kellet volna írnom, hogy Cougar, akkor nem lett volna félre értés...

(#30967) Methionyl válasza Entaro (#30950) üzenetére


Methionyl
senior tag

Tetszik, sőt régen még Fnatic rajongó is voltam ( LoL csapat) de magyaron miért nem lehet kapni? Mennyi megbízható Amazon?
Igen mondhatni "bőség" zavarnak, csak nagyon sok billentyű itthon nem kapható és/vagy már kifutott széria és sehol sincs már :(

They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.

(#30968) Ringman válasza Methionyl (#30967) üzenetére


Ringman
nagyúr

Fnaticból van mx blue is, ahogy néztem te elsősorban azt keresel. Amazon rma nem tudom hogy működik.

(#30969) Entaro válasza Methionyl (#30967) üzenetére


Entaro
tag

Az amazon megbízható, a .de ről nincs áfa, és a szállítás is 0 volt talán 50eur tól, lehet az csak akció volt, utóbbi két hétben nem rendeltem. Itthonról talán vett valaki Merlin től Cougar -t MX Red el ?

(#30970) KillBorn


KillBorn
senior tag

Cougar 450k ---> THE QUICK BROWN FO JUMPS OVER THE LAZY DOG (duplashift)

[ Szerkesztve ]

"I guess your purge wasn't efficient enough, Vader!"

(#30971) Jazz


Jazz
veterán

Szasztok,
világítós billentyűzetet keresek minél olcsóbban ár/teljesítmény viszonylatban, milyet ajánlanátok? Szempont, de nem feltétel még a vörös szín.
Köszi

free your mind

(#30972) dqdb


dqdb
nagyúr

WASD v2 + világosszürke NPKC PBT
WASD v2 + GMK Carbon

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#30973) nyunyu válasza dqdb (#30972) üzenetére


nyunyu
félisten

Ez a Carbon rohadt jól néz ki. :R

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#30974) plaxi


plaxi
csendes tag

Sziasztok!

Cougar Attack x3 rgb-vel van valakinek itt tapasztalata? A varázslóktól lehetne rendelni 40-ért magyar kiosztással, de hapcira nem szívesen dobnék ki ennyit.

(#30975) ates2


ates2
senior tag

Milyen mechanikus billt ajanlotok 30k ig gameleshez? Illetve magyaron lehessen kapni

(#30976) szacsa33 válasza ates2 (#30975) üzenetére


szacsa33
tag

Gigabyte force K85.Nem is értem miért nem kerül itt szóba sosem ez a billentyűzet.
[link]
25 ezer allatt is kapni 2 év garral.

[ Szerkesztve ]

szacsa

(#30977) Domonkos válasza szacsa33 (#30976) üzenetére


Domonkos
Ármester

Ennyiert meg kailh-lal sem lehet rossz. Ha lesz lehetosegem kiprobalni, akkor lehet hogy beirom. Koszi a tippet! :)

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#30978) szacsa33 válasza szacsa33 (#30976) üzenetére


szacsa33
tag

Bár én nem vagyok bill szakértő de van egy Roccat Ryos MK-m cherry mx black-el,meg van egy ilyen is.
A cherry blacket picit nehezebb lenyomni,nem meglepó módon,de mást én nem érzek közöttük.

szacsa

(#30979) Ringman válasza szacsa33 (#30978) üzenetére


Ringman
nagyúr

nem is tudtam hogy ebből létezik magyar.
a kupakokról tudnál 1-2 közeli fotót lőni? (alulról is, hogy milyen vastag a kupak)

köszönöm!

(#30980) szacsa33 válasza Ringman (#30979) üzenetére


szacsa33
tag

Az adott linken vannak fotók a billentyűkről oldalról is,nem hiszem hogy jobbat tudnék csinálni.
Annyi a különbség hogy a magyar kiosztás nagy enter-el érkezett.

szacsa

(#30981) Ringman válasza szacsa33 (#30980) üzenetére


Ringman
nagyúr

magáról a leszedett kupakról lenne jó egy kép, valami ilyesmi

(#30982) szacsa33 válasza Ringman (#30981) üzenetére


szacsa33
tag

Az igazság az hogy csináltam képet de nem tudom átmásolni a gépre nem ismeri fel a telót.
Ezzel szenvedtem egy darabig de nem sikerült,talán holnap megpróbálom újra.Bocsi. :B

[ Szerkesztve ]

szacsa

(#30983) scabi78 válasza szacsa33 (#30982) üzenetére


scabi78
senior tag

emailben küldd el a képeket

Tiszta Windows, rendes ház!

(#30984) Ringman válasza szacsa33 (#30982) üzenetére


Ringman
nagyúr

köszi!

esetleg telefonról onedrive/google drive/dropboxra is feltöltheted és belinkelheted, lehet úgy egyszerűbb.

(#30985) Domonkos válasza szacsa33 (#30982) üzenetére


Domonkos
Ármester

Esetleg bejelentkezhetsz ide telefonrol, es akkor nem kell semerre sem masolgatnod a kepet, egybol johetne ide kommentbe.
Mondjuk holnapig tudnek varni :P

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#30986) szacsa33 válasza Domonkos (#30985) üzenetére


szacsa33
tag

Igaz de nem gondoltam hogy meg szivat,azt hittem pikk-pakk meg lesz. :F

szacsa

(#30987) nyunyu


nyunyu
félisten

Nem tűnik túl acélosnak a Force K85 kupakja.
Ránézésre még 1mm sincs a vastagsága.

De hát ennyiért mit várunk?

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#30988) Ringman válasza nyunyu (#30987) üzenetére


Ringman
nagyúr

403 Forbidden nálam a link

szerk:
(#30989) quailstorm

köszi, működik.

[ Szerkesztve ]

(#30989) quailstorm válasza Ringman (#30988) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Olyankor rá kell nyomni még egy entert az URL sávban, mert a 403 azt jelenti nem linkelhető távolról, viszont ha direkten érkezel akkor elfogadja. Vagy URL másolás, beillesztés.

(#30990) ribizly válasza quailstorm (#30989) üzenetére


ribizly
veterán

:R THX

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#30991) Nogren


Nogren
csendes tag

Sziasztok,

Szeptemberben vettem egy Cougar 200K billentyűzetet, aminek kiesett az "M" betűje. Viszonylag keveset használtam a billentyűzetet, ezt a betűt meg pláne (AWSD a lényeg :D ).
Elvittem garanciáztatni de fizikai sérülésre nincs garancia, sőt garanciavesztést könyveltek el...thanks for the support.
Érdeklődnék, hogy van-e valaki, aki meg tudná nekem ezt szerelni? Ha jól látom akkor a scissor kapcsoló felső részénél a jobb oldali pöcök letört, így nincs ami a helyén tartaná a gombot. Ki lehet ezt az egy kis cuccot cserélni, ha igen van olyan aki ezt meg tudja csinálni?

Előre is köszi a segítséget és bocsánat az offtopickért.

(#30992) Brett001


Brett001
aktív tag

Na, hosszas tépelődés után ma rendeltem egy Cougar Attack X3 RGB-t. :D Nehéz szülés volt, de tényleg nem találtam 20e ft-s plafonnal normális billentyűzetet. Membránosért tényleg nem érdemes 10e felett pénzt kiadni, az ollós meg ritka nagyon. A magyar kiosztás volt nekem a lényeg és a háttérvilágítás. Az hogy egyszínű vagy RGB tökmindegy és ha már mechanikus akkor Cherry. Mivel pár nappal ezelőtt egy ismerősnél volt alkalmam kipróbálni egy piros és egy barna billt is, nekem a barna jött be jobban. A kék és a fekete már korábban kiesett nálam.
Csak annyi volt a bibi, hogy először az olcsóbb sima X3-at akartam megvenni, de abból nincs brawn magyar kiosztással, igy kénytelen voltam a drágább RGB-st választani. Pár napon belül szállítják, izgi lesz, az első mecha billem. :)

"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester

(#30993) dobragab


dobragab
addikt

Sziasztok!

CM MasterKeys Lite világítós magyar kupakszett miatt írok a szomszédból (egeres topik). A szett egerét alaposan leteszteltem, és kifejezetten jó minőségű darab, és szívesen ajánlanám. Az ajánló táblázatba viszont nem szívesen írjuk bele, mert csak szettben kapható, a billentyűzet pedig nem ajánlott. Azt viszont el lehet játszani, hogy a Megjegyzés részbe belinkeljük a hivatalos állásfoglalásotokat a billzetről, pl. ajánlott / nem ajánlott / kupakszettként add el aprón.

Szóval szeretnék hivatalos állásfoglalást kérni, mit írjunk róla, egyáltalán ajánhatjuk-e a szettet ilyen feltételekkel, akár magamfajta alacsonyabb billentyűzet-igényű usereknek.

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#30994) SunMount3r válasza Nogren (#30991) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

de fizikai sérülésre nincs garancia,-> Ismerős duma, de szerintem csak kibúvó. Amúgy meg ha tényleg nem te püfölted ki, akkor milyen dolog, hogy kiesik egy billentyű a BILLENYTŰZETBŐL és erre nincs garancia?! Kac-kac, kár volt ráhagynod a dolgot. Rendeltetésszerűen használtad, a termék meghibásodott, pont. Ők árulják a vackot, nehogy már a vevő szívjon miatta, cseréljék, vagy fizessék vissza (mert ugye megjavítani ők sem tudják, milyen érdekes), vagy egyáltalán ne is árulják. Ellenben az a jó, hogy 10K-ért vett selejtet pár hét, hónap után kukázhatja is a kedves vevő, szuper hozzáállás...

Bocsi az OFF-ért, de volt már hasonló garis ügyem és szerintem az ilyesmire nem szabad csak úgy legyinteni...

Szerk.: amúgy pont most beszéltél le erről a bill.-zetről... :D

[ Szerkesztve ]

(#30995) plaxi válasza Brett001 (#30992) üzenetére


plaxi
csendes tag

Majd írd le a tapasztalataidat, én jövő héten rendelnék egyet.

(#30996) Nogren válasza SunMount3r (#30994) üzenetére


Nogren
csendes tag

Ezt mondtam én is, hogy nézzék meg h volt-e erős benyomás / ütés, vizsgálják meg a leütés számot ahhoz a billentyűhöz, stb, de azt mondták, hogy fizikai sérülésre nincs garancia, én meg hogy bizonyítsam be, hogy nem vertem szét mint a vérpistikék? Nem videózom magam 0/24ben, hogy lássák. Mellesleg PCX-nél vettem, eddig nem volt gond velük, most is átvették, a szerviz dobta vissza....mellesleg ezt kérdeztem én is, hogy mégis minek vegyek 10K+ért billentyűzetet, ha ennyit se bírnak megtenni? Akkor veszek 2ért valami gagyibbat és 5db-ot verhetek szét ugyanannyiért. Nagyon dühös voltam, mert direk vettem az itt ajánlottak közül ami nekem tetszett, de ezek szerint nem éri meg erre pénzt áldozni, Magyarországon.

(#30997) SunMount3r válasza Nogren (#30996) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Az a lényeg, hogy kiállj az igazad mellett. Ha meg kell nyomni, meg kell nyomni, de ezzel gyak. azzal "gyanúsítottak meg", hogy igen is a te hibádból tört ki, ami -ahogy írod-, nyilvánvalóan nem igaz. A termék gyak. használhatatlanná vált, konstrukciós/anyagminőségi hiba miatt, ami a gyártó sara, szerintem ezt nem neked kell bizonyítani, lehetetlen is, ergo ne is várják el tőled. Vizsgálják be rendesen, ne pedig a polcra dobva porosodjon a szervizben 30 napig. És alapból (amit már írtam): ne áruljanak selejtet.

(#30998) olle válasza dobragab (#30993) üzenetére


olle
senior tag

Én is ilyet használok. Mármint a billentyűzetet. :) Eddig hozza az elvártat. 16K ért az egérrel jó vétel volt. Mondjuk ahhoz még nem igazán nyúltam hozzá, marad tartaléknak. Nem cserélem még le az SS Rival 100-at. De aki jó áron szeretne egér billentyű kombót annak megérheti. :) 10K+6K best buy.

ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC

(#30999) szacsa33 válasza nyunyu (#30987) üzenetére


szacsa33
tag

Vastagságra megegyezik a Roccat MK ryos-al,viszont a giga gombjai festettek,a roccat bill-nél fekete műanyag az egész.Tartósságára idővel visszatérünk. :)Már hogy kopik vagy nem kopik.

[ Szerkesztve ]

szacsa

(#31000) tusi74 válasza Nogren (#30991) üzenetére


tusi74
őstag

Véleményem szerint az ollós megoldás a létező legrosszabb, legalábbis ezekkel a műanyag ollókkal. Olyan vékony műanyagból vannak az ollók, hogy nagyon könnyen sérülnek, vagy alámegy valami a billentyűnek, egy kicsit megemeljük, és kész a baj. Ennél már a gagyi olló nélküli gumis billek is jobbak, vagy ha drága, akkora mecha. Ollóst én soha többet nem veszek.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.