Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10101) wwhy válasza birno (#10100) üzenetére


wwhy
veterán

Ha vki szépen megcsinálja, akkor be lesz téve.

[ Szerkesztve ]

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#10102) Silvirenzo


Silvirenzo
csendes tag

Hát ne haragudjatok,(az is leheg h nem ingem de ez nem feltétlenül derül ki) de pl én visszaolvastam 5 oldalt 50 hozzászólás/oldal és nem találtam az igényeimre választ, ezért úgy gondoltam gyorsabb megkérdeznem! Annak meg már tényleg nem látom sok értelmét h 1000 hozzászólást végig olvassak.... így is 250-et már meghaladtam az se volt kis idő! És nem a hozzám hasonló újoncok kérdéseitől lesz telített a topic hanem azoktól akik rosszúl reagálják le mert tessék én vagyok már a 3. aki lereagálja wwhy hozzászólását azaz 5 fölös hozzászólás plusszba ami offtopic ráadásul senki se haladt előre és 2 oldalanként előfordulnak ilyenek mert valakinek valami nem tetszik.
Viszont ha idegeskedés nélkül válaszolnánk a kérdezőknek 1 kérdezőre max 2-3 válasz jutna az összesen 4-5 hozzászólás, és még haladnánk is előre aki pedig visszaolvas hamarabb beleszalad a válaszba és már nem fogja fel tenni ő se a kérdését. Most komolyan ilyen eget rengető probléma valakinek a sok felkiáltójelezés?! Ne legyünk már ennyire szörszállhasogatóak!

(#10103) WolfheartGR válasza Silvirenzo (#10102) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Nem haragszunk, de te is juss túl magadon. Nem rólad van szó. Bár ha konkrét típusról keresel infót elég sok esélyed van, hogy találsz is a keresőt használva. Tehát utánanézel neked mi tetszik és kereshetsz róla véleményt. Ennyire egyszerű. Nyilván ha valaki ódákat zeng róla és csupaszépet és jót ír azt óvatosan kell kezelni, mivel inkább önigazolás a hozzászólás mint objektív nézőpontból megfogalmazott vélemény.

Viszont az előtted eggyel kérdező tagból minden oldalra jut minimum egy. Van, hogy több. És tisztelet a kivételnek, de lassan instant agyvérzés kerülget egyikünket-másikunkat amikor valaki aprópénzért akarna minőségi terméket venni. Nem az a baj, hogy van rá Z összege és ezért keresi a legmegérősebbet, hanem az, hogy néhányuknak meghaladja a képességeit az az egyszerű tény, hogy márpedig a minőséget meg kell fizetni.

A következő problem, hogy idejön bekérdez és elvárják a terülj terülj asztalkámat... De az, hogy esetleg "kutatómunkát" végezzen bizonyos neki tetsző termékek után (értsd: utánaguglizzon) jóformán degradáló számára. Hisz azért van a fórum, hogy itt mindenki az ő igényeit elégítse ki.

Természetesen akinek nem inge ne vegye magára! Akit megsértettem attól elnézést! Aki meg magára ismer az tanulja meg használni a keresőt...

Ui: Ez a 6. felesleges hozzászólás, de már kikívánkozott belőlem. Másrészt meg nem idegeskedünk, csak időnként vérlázító az emberek lustasága és pofátlansága. Majd ha kevésbé leszel újonc és idealista hozzáállásod is a racionalizmus felé súlyozódik te is rájössz, merre-hogy-mi-miért működik egy fórumon. ;)

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#10104) WolfheartGR válasza Itachi82 (#10096) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Csá!

Nézz meg egy Gigabyte Aivia K8100 V2-őt. Az feltehetőleg kielégíti a felsorolt igényeidet. Amire érdemes figyelni, hogy mostanában akad egy két problémásabb darab, szóval mindenképp garanciával vedd.

Mindemellett meg a visszaolvasásról szóló részt érezd te is magadénak az előző hsz-emből...

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#10105) Silvirenzo válasza WolfheartGR (#10103) üzenetére


Silvirenzo
csendes tag

Teljes mértékben igazad van! Nekem csak az a problémám, h oldalanként találni egy-egy támadó jellegű hozzászollást, ami nyílván fölösleges feszültséget gerjeszt elég sok emberben még olyanokban is akinek aztán az égatta világon semmi köze nem volt az egészhez, csak feljött keresgélni és beleszalad ezekbe! Nem hiába mondják h feszültség feszültséget szűl! Szóval inkább hülye kérdezőkből legyen több, akik talán nem fognak választ kapni, mint támadókból! Mert ha belegondolsz hülyék mindig vannak egyszerűen nem fogják fel a dolgokat se azt h visszaolvassanak, hogy utánakeressenek stb. egy elmegy jön a másik szintén nem olvas vissza nem keresgél ezáltal nem is látja, h egyesek már ezen kiborúltak párszor és felteszi a hülye kérdését...
Míg az idegeskedés, csak önkontroll kérdése! Úgyh szerintem járhatóbb út az ha egyszerűen nem válaszolunk a hülyéknek és magunkban is gyorsan letudjuk és akkor magunkat is megkíméljük a feszkótól! Ezt egyébként pont a pókerben tanultam meg, ott is hasonló a helyzet mindig lesz új játékos mindig lesz hülye, de az idegeskedés nem fog javítani a játékodon is hidd el az esetek 90%-ában a hülyén se tudsz javítani vagy ha mégis akkor jön helyette majd egy másik hülye....:D

(#10106) WolfheartGR válasza Silvirenzo (#10105) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Elég jó az önkontrollom. Max nem tudsz róla. :)
De köszönöm a tanácsokat. Nem fogadom meg, szükségem sincs rá. A beszólásnak még ha neked nem tetszik, az is lehet a célja oldalanként akár többször, hogy "kutatómunkára", visszaolvasásra és gondolkodásra késztessük az embereket. Mert a gyógypedezős, kedveskedős stíl nem jött be. Adunk egy esélyt a mogorvább verziónak is. Nem mellesleg ez a támadó jellegű hsz-t íróban belső feszültséget oldhat fel. Nem mindig az a jó, ha uralkodsz a dühödön. Annak is szabad folyást kell engedni, mielőtt átszakad az önkontroll nevű gát és beborít mindent a kisípolva, de fáj és undorító.

Én magam vagy három hónapnyi kutatómunka után vettem a billemet. Pontosan azt is tudja amit elvárok tőle. Ez talán nem véletlen. ;)
Viszont van közöttünk itt olyan is, aki minden erőfeszítése ellenére nem talál az igényeit kielégítő eszközt. :(

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#10107) Sk8erPeter válasza WolfheartGR (#10106) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Viszont van közöttünk itt olyan is, aki minden erőfeszítése ellenére nem talál az igényeit kielégítő eszközt."
Rólam beszélsz? :DDD

Sk8erPeter

(#10108) wwhy válasza Silvirenzo (#10105) üzenetére


wwhy
veterán

Örülök, h egy normális újoncot ismerhetünk meg :K
Sok más helyen topikban egyből felkapják a vizet, hogy így meg amúgy. Szóval a lényeg: ha úgy kérdezel, hogy "keresek erre és erre a célra ilyen meg ilyen bill.-t, mit tudtok ajánlani a következőkön kívül, mert már felszántottam a netet by google és itt is visszaolvastam+kerestem, de számomra nincs megfelelő", akkor biztosan jönnek válaszok. Az alapelvek tiltják a sormintázást smileykkal, a sok írásjel után már biztosan az következne ;)
Ezzel off és pont, mindenki találja meg a megfelelő célszerszámot :D

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#10109) Silvirenzo válasza wwhy (#10108) üzenetére


Silvirenzo
csendes tag

Ámen:D

Na akkor tegnap mindent megpróbáltam (még próbálkozok), de egyszerűen nem találtam olyan vez. nélküli bill+egér kombót ahol az egér 1600dpis(FPS játékhoz ez a minimum belépő) vagy legalább állítható arra! Egyedül a A4Tech GL-1630 találtam de két próbléma van vele az egere túl hangos, és ha a jeladó árnyékolva van vmivel akkor a billentyűzet nem komunkál vele mindig, helyenként kihagy.:( Az ára 6-7K
Illetve találtam ezt: Logitech Wireless Desktop MK250 ami jól kommunikál a jeladóval még árnyékolás mellett is 3-4 méterig viszont szintén hangos az egere és már csak 1200dpi! ez is 6-7K kiadnék én 10-12t is ha találnék jót!
Úgyh azon gondolkodom h külön kellene az egeret meg billt megvennek ha nem találok kombót, de azért akartam kombót mert akkor spórolok egy usb helyet a gépemen!
Valami ötlet?
Ha külön veszem meg akkor milyen vezetéknélküli billt tudtok ajánlani ami jól kommunikál a jeladóval akadály/árnyékolás ellenére is és halk?

[ Szerkesztve ]

(#10110) d3kk


d3kk
senior tag

Na megjött végre a várva várt RAPOO E9070-es billentyűzet! :D

(#10111) d3kk


d3kk
senior tag

Megírtam a review-et a RAPOO E9070-es klaviatúráról! :R

(#10112) Sk8erPeter válasza d3kk (#10111) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Lehet, hogy még nincs publikálva, vagy miért dob 404 Not Found-ot?

Sk8erPeter

(#10113) Zebu


Zebu
addikt

Sziasztok, A4Tech KD-600L mennyire lehet alkalmas játékra és általános felhasználásra?

Mit ajánlanátok úgy 6k körül?

(#10114) RadionHUN


RadionHUN
csendes tag

Sziasztok!

Az elmúlt időszakban nagyon előtérbe került az igény egy háttérvilágítással rendelkező billentyűzetre.

Jelenleg egy Logitech Wave billentyűzetem van, magyar kiosztással.

Az igényem méretben-minőségben valami nagyon hasonló lenne, ráadásul a magyar billentyűzetkiosztáshoz is ragaszkodom, valamint ahhoz, hogy a billentyűk ne legyenek laposak és túl rövid járatúak semiképpen sem, visítva a félmagas (mint a K800-é) kialakítás beleférne. Az sem lenne baj, ha az is Logitech lenne - van egy fajta mániám :B - azonban amiket kinéztem (G110, G710+, G19) bár nagyon tetszenének, főleg a G110 és a G19, de nem találtam belőlük magyar kiosztásút. :W Létezik ezekből olyan,vagy ciki van?

Esetleg valami más alternatíva ami javasolnátok?

Megköszönném a használható tippeket.

(#10115) Mercutio_ válasza t.imi (#10093) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem gyenge, hogy itthon ha van is, duplájába kerül.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#10116) Egon válasza RadionHUN (#10114) üzenetére


Egon
nagyúr

Világítós + magyar kiosztás, Logitech-ben kizárólag a K800.
Sajnos ez a kombó ritkaság. Talán még a Gigabyte K8100 v2 ajánlható (ami ráadásul sokkal olcsóbb), a 10K alatti versenyzők nem a minőségükről híresek.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#10117) t.imi válasza Mercutio_ (#10115) üzenetére


t.imi
addikt

Becsapós a dolog, van oem és van dobozis. Egyik ~8k, másik 17. 1 ill. 3 év gar.

(#10118) Mercutio_ válasza t.imi (#10117) üzenetére


Mercutio_
félisten

Hol nyomják azt a 8k-st? :U bár már megrendeltem a Genius slim 8000-t :B

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#10119) RadionHUN válasza Egon (#10116) üzenetére


RadionHUN
csendes tag

Szia!

Igen, tudom, hogy nagyok az igényeim. A Logitech K800 már van a háznál, az asszonynak olyat vettem a laptopjához, de az nem győzött meg. Olyan kis picike, nőnek való :) de a méreteitől eltekintve mondjuk kifejezetten jó.

10+ éve használok Logitech vezérlőket (MOMO Force Racing Wheel; Wingman Attack 2, Force 3D Pro Joystickok; MX1000, MX1100, G700 egerek; Wave, K800 billzetek) és mondjuk úgy, magasan van a mérce... és bizonytalan vagyok a váltást illetően.

A Gigabyte K8100-al én is szemeztem már, akár még tetszene is. Az alaplapjaikat, VGA kártyáikat kifejezetten szeretem, de nem tudom, hogy ilyen perifériákban mennyire jók.

Mindenesetre köszi a tippet.

(#10120) Egon válasza RadionHUN (#10119) üzenetére


Egon
nagyúr

Én is a Logi billekben és egerekben hiszek, de ilyen igényekre egyszerűen nincs megoldásuk. A G széria sosem volt magyarítva (és jó eséllyel sosem lesz), más felsőkategóriás, játékra is jó, magyar kiosztású billjük pedig jelenleg csak a K800 van.
Ha az nem bejövős, és kell a magyar kiosztás és a világítás is, akkor jó szívves csak a K8100 v2-t tudom ajánlani (és kisebb gondok még azzal is lehetnek).
A Giga perifériák (legalábbis az egerek) nem túl jó hírűek, így azért van némi kockázat a dologban, de úgy tűnik, ez a klaviatúra kivételt képez.
Amúgy én is most rendeltem egy K8100-at, szóval nemsokára lesznek tapasztalataim (plusz egy Performance MX-et egérnek, mert egérben nem vagyok hajlandó madzagossal szenvedni).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#10121) Sk8erPeter válasza Egon (#10120) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

A Performance MX egérről nincs kedved esetleg a későbbiekben rittyenteni valami kis beszámolót az egeres topicban, ha meglesz? :) Nekem nagyon jól jönne, mert én is szemeztem már ezzel az egérrel! :K Előre is köszi, ha megteszed! :B

Sk8erPeter

(#10122) pmheros válasza Egon (#10120) üzenetére


pmheros
senior tag

Szia!

"játékra is jó, magyar kiosztású billjük pedig jelenleg csak a K800 van."
-ez mit jelent hogy játékra is jó? milyen nKRO képességei vannak?

nem vagyok tökéletes

(#10123) Egon válasza pmheros (#10122) üzenetére


Egon
nagyúr

Keress vissza, a K800-nak nagyon jó NKRO-képességei vannak. Mivel wireless, így egyes hipermeneknek problémát okozhat az input lag (más kérdés, hogy ugyanezen embereknek miért nem okoz gondot az lcd monitoruk, adott esetben akár kétszer akkora input lagja, de inkább hagyjuk).
Játékra a fentiek tudatában alkalmas (kinek igen, kinek nem).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#10124) Sk8erPeter válasza Egon (#10123) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

vigyázz, mert a végén hirtelen előbukkan a semmiből [oWn]f4te, és jól megmondja a magáét, hogy márpedig az egy ütnivaló állat, aki nem PS/2-es billt használ, és nem játszik éjt nappallá téve! :D

Szóval, írsz majd kicsit róla, milyen a Performance MX?

Sk8erPeter

(#10125) WolfheartGR válasza Sk8erPeter (#10124) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Az illető crt monitorral nyomja... ;)

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#10126) Sk8erPeter válasza WolfheartGR (#10125) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Igen, tudom, nem is sok mást láttam tőle, mint hogy próbálja megtéríteni az embereket a szektadumájával. :D Szegény, elég szar lehet.

Sk8erPeter

(#10127) MichaelSD válasza RadionHUN (#10119) üzenetére


MichaelSD
őstag

Magyarításál a betűk kellenek vagy a gombkiosztás? A német billentyűkön ugyanannyi gomb van csak a felirat más.

XMPP: sdmichael@kdetalk.net

(#10128) nyunyu válasza Sk8erPeter (#10126) üzenetére


nyunyu
félisten

Nem tudom, melyik a szorakoztatobb, az o hulyesegeit olvasni, vagy a mostanaban szokasos huszonnyolcgombos eger kell hupilila szinben, de minimum 5000 dpis legyen, mert az ezer az hasznalhatatlan, de az egeszre van otezer forintom, ugyhogy L kilove, mert draga tipusu writeonly juzereket?

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#10129) d3kk válasza Sk8erPeter (#10112) üzenetére


d3kk
senior tag

Kész lett a review a Rapoo E9070 vezetéknélküli billentyűzetről!

(#10130) WolfheartGR válasza nyunyu (#10128) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Azért mert az illető úr képességei esetleg túlmutatnak a mienkéin nem feltétlenül ő a "helikopter". PS2-őn vannak billek, amik sokkal jobban teljesítenek mint usb-n: [link].

Másrészt meg kihagytad az 5ezeré/olcsóbban világíccson minőségilegyen ééés gammer billentyűzetet keresek jellegű usereket. ;)

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#10131) Sk8erPeter válasza WolfheartGR (#10130) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"az illető úr képességei esetleg túlmutatnak a mienkéin"
Remélem, hogy ez csak erős irónia volt. :D

(#10128) nyunyu : hát ebben van valami, de azért durván fárasztó, amikor tépi ezt a témát izomból, mint Floki a lábtörlőt. :)

=====================

(#10129) d3kk :
el fogom olvasni! :K

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#10132) Jim74


Jim74
nagyúr

Sziasztok!

Hosszú tépelődés után végül egy Microsoft Wireless Desktop 3000 szett mellett döntöttem. Ráadásul egy barátom meglepett vele ajándékba, így nem sok rizikó volt a döntésben :DDD .
Egy Logitech MK250 billentyűzetet és egy M705 egeret váltott (egeret egyelőre kizárólag azért, hogy teszteljem az MS egeret).

Tapasztalatok:
- billentyűzet számomra nagyon kényelmes és halk. A funkcióbillentyűk feliratozás tényleg el lett b*szv*, de talán megszokható. Még elég sokat ütök mellé, de talán ez idővel csökkenni fog. Egyébként teljesen megfelel az én elvárásaimnak, nagy pozitívum még a sok programozható gomb.
- egér: tény, hogy nem egy felső kategóriás darab, de szerintem mindennapos használatra tökéletesen megfelel. Kicsit hangosabban kattannak a gombok, mint az M705-ön, de egyáltalán nem vészes. Viszont sokkal jobban kézre áll, mint a logitech egere.(Még az is lehet, hogy marad az MS egér)

Természetesen ezt csak egy szubjektív vélemény, de hátha plusz infóval szolgál, a hozzám hasonló bizonytalankodó felhasználóknak.

(#10133) RadionHUN válasza MichaelSD (#10127) üzenetére


RadionHUN
csendes tag

Igazából a betűkre gyúrnék, egy teljes mértékben magyar billentyűzetet szeretnék.
Kár h a Wave-nek nem csináltak illuminated verziót... :( Igazából az a kategória lenne az ideális nekem.

(#10134) RadionHUN válasza Egon (#10120) üzenetére


RadionHUN
csendes tag

A K8100-asról tudnál írni egy kis tapasztalat megosztást? Az én esetemben különösen örülnék neki.

És ha már a Performance MX is kinéz, arról is szívesen olvasnék, kíváncsiságból is, meg azért is, mert anno amikor a G700-at vettem, az volt a másik igen esélyes jelölt. :)

(#10135) Mercutio_


Mercutio_
félisten

Beüzemeltem a Genius SlimStar 8000-t, a Dell után szokni kell a méretet és az egymáshoz közeli gombokat, viszont a csendesebb működés és az, hogy nem kapok ínhüvelygyulladást egy hosszabb gépelés után valamelyest kárpótol.
Az egért passzolom, ki se bontottam, az A4tech X-710BH-t tuti nem cserélem le rá :N

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#10136) IzI


IzI
senior tag

Hi

Vettem egy giga k8100 v2 és az a gond vele,hogy leveszi a hangot és a hangerőszabályzó led ilyen knight rider-es módon világít.Kifogtam egy szart vagy lehet valahogy orvosolni ?

(#10137) IzI válasza IzI (#10136) üzenetére


IzI
senior tag

Egyelőre jó,mert kihúztam és újra bedugtam.Azért várom ehhez hasonló tapasztalatokat.

(#10138) Sk8erPeter válasza IzI (#10137) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

(#10139) IzI válasza Sk8erPeter (#10138) üzenetére


IzI
senior tag

Kösz.Meglátjuk mi lesz a későbbiekben,mert most hiába vinném be semmi jelét nem mutatja,hogy rossz lenne.Mivel futár hozta biztos megviselte a hideg,ezért be kellett melegednie :D

(#10140) Egon válasza RadionHUN (#10134) üzenetére


Egon
nagyúr

Bár még csak egy napja használom (játékkal nem próbáltam ki, nem volt időm), a K8100 v2 igen jó vételnek tűnik.
Óriási dobozban foglalt helyet: egy átlagos klaviatúra dobozának kétszeresében. Adnak hozzá plusz 4 wasd gombot, és egy gombkiszedőt is. A billentyűzet meglehetősen halk, bár a Logiteck K800 talán halkabb egy hajszállal. Viszont ha a hozzáadott szilikongumi "takarót" fennhagyjuk, abszolút halk marad (várakozásaimmal ellentétben, így is jól használható a cucc). Tehát ha a halkság fontos szempont, mindenképpen ajánlott vétel. A háttérvilágítás is remekül sikerült. A gombok egy picit rövidebb úton járnak, mint egy hagyományos billentyűzeten, de azért nem olyanok, mint egy laptop billentyűi. A ghosting képességei kiemelkedőek: egyszerre akár 7-8 gombot is simán érzékelnek.
Mint minden alkatrésznek, ennek is vannak apróbb negatívumai, hiányosságai:
- a billentyűk lenyomáskor jelenkező hangja, bár halk, szubjektíve zavaró picit: van egy fura, magas hangja, amilyet még sosem hallottam (ez csak akkor észlelhető, ha nincs fenn a takaró),
- a Num Lock, Caps Lock stb. jezlő ledek óriásiak, órmótlanok; sötétben zavaróan világítanak;
- nem lehet állítani a világítás intenzitását;
- hiányoznak a korábbi klaviatúrámon megszokott extra gombok (böngésző stb.).

Az egér - egyelőre - nem annyira sikertörténet. Szoknom kell a fogását, remélem sikerül (ellenkező esetben jön vissza a jó öreg MX700, ami szubjektíve abszolút ideális lenne, ha lenne hely a hüvelyk- és kisujjnak is).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#10141) nyunyu válasza Egon (#10140) üzenetére


nyunyu
félisten

(ellenkező esetben jön vissza a jó öreg MX700, ami szubjektíve abszolút ideális lenne, ha lenne hely a hüvelyk- és kisujjnak is)

Ujabb L egereken sincs. :(

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#10142) Egon válasza nyunyu (#10141) üzenetére


Egon
nagyúr

Tudom. Az mx700 azért jó, mert lapos: az összes logi egér háta túl domború az mx1000 óta.

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#10143) RadionHUN válasza Egon (#10140) üzenetére


RadionHUN
csendes tag

Szia!

Köszi szépen a beszámolót, elgondolkodom ezen a cuccon.

(#10144) RadionHUN válasza Egon (#10142) üzenetére


RadionHUN
csendes tag

Ezt azért tenyere válogatja. Nekem spec az MX1000 és MX1100 volt a két legkellemesebb fogású Logitech egerem. Mondjuk az MX1100 már talán egy kicsit túl duci volt, de a formával semmi probléma. A mostani G700-om egy kicsit kisebb, meg sokkal könnyebb mint szeretném, de a csillió konfigolható gombja kárpótol :)

(#10145) Fauno


Fauno
tag

Sziasztok,

milyen világítós billentyűzetet érdemes venni, ami jól használható. strapabíró?
Keret max. 12-15e Ft.

(#10146) jookomak


jookomak
őstag

Tudtok valami helyet, ahol ki lehet próbálni a különböző cherry kapcsolós billeket? Vennék valami mechát, mert meghülyülök ettől a f.s logitech k200-tól. Megnyomok egy gombot, és hajlik az egész, egy gagyihalmaz. Csak nem tudom, hogy melyik kapcsoló lenne az én ízlésemhez való. Hiába olvasom a teszteket, leírásokat, nem merek dönteni, mégiscsak alsó hangon 25 rongyról van szó. Amit eddig néztem, az a corsair k60, red kapcsoló, és magyar(os) kiosztás, ez tán megfelelne.

(#10147) GabiBlue


GabiBlue
csendes tag

Milyen gamer billentyűzetet érdemes venni, ami meg is éri az árát, de nem is 50 ezer forint? Szóval melyik az a legolcsóbb gamer billentyűzet, amit van értelme megvenni? Mert gondolom az ilyen 2 ezer forintos vmik nem igazán jobbak egy alap billentyűzettől.

(#10148) WolfheartGR válasza GabiBlue (#10147) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Microsoft Sidewinder X4

Fauno neked is ez a válasz.

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#10149) nyunyu válasza Egon (#10142) üzenetére


nyunyu
félisten

Tudom. Az mx700 azért jó, mert lapos: az összes logi egér háta túl domború az mx1000 óta.

Magassagra egyforma az MX700/1000/Revo, meg a hatuk ive is azonos.

Amiben elternek az a gombok vegenek a kialakitasa, MX700 jobb gombja nagyon le van kerekitve, mind befele, mind lefele, igy 2-3mm-mel keskenyebb, mint az MX Revo.

Tenyeres fogasra amugy meg mindig a legszelso MouseMan+ volt a legjobb, hatrafele hosszabb volt, igy megtamasztotta a tenyer tovet is.
Modern L egerek kozul nagyjabol ezt a format viszi az MX600/610/620 illetve az M500.

MX1100 valahol az MX5xx es ekozott volt feluton.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#10150) Fauno válasza WolfheartGR (#10148) üzenetére


Fauno
tag

köszi, azt nem írtam, hogy magyar kiosztásút szeretnék, ezt a típust árulják úgy is valahol?

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.