Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#34501) notika77 válasza Bencus88 (#34500) üzenetére


notika77
senior tag

Szerintem az öröm és ijedős pisi miatt ne büntesd, mert egyrészt nem szándékos a dolog, ezért nem is tudja szabályozni, másrészt pedig nem jó dolog rossz érzést kelteni benne azért, mert örül neked :). Hamar kinövi.

Ha a szidásod következtében pisili össze magát, akkor szerintem rosszul csinálod és kicsit túltolod. Lehet, hogy érzékenyebb lelkivilágú kutya, mint az átlag vagy korábbi tapasztalatok (verés, túl kemény büntetés, akár előtted is) következménye is.

(#34502) Bencus88 válasza notika77 (#34501) üzenetére


Bencus88
nagyúr

A büntetés annyiból áll, hogy mutatok a pisire és mondom neki, hogy Nem, de érdekes a nemből is kezd már érteni. Amúgy egyet értek megpróbálok még türelmesebb lenni.

Kezd körvonalazódni az egész, kicsi türelem remélem és jó lesz. Igazából lehet csak az a bajom én hone officba nyomom asszony meg nem, de jövő héten 5 napot itthon van lesz segítségem.

Eddig minden nap 11-12 feküdtem, most kb elájulok 9kor😂😂

(#34503) #89309696 válasza Bencus88 (#34500) üzenetére


#89309696
törölt tag

Ágyneműt a legtöbb kölyök megtámadja idővel, ha valami értékes darab akkor célszerű átcserélni egy kutyásra nappal mikor nincs használva.

Nekem is összepisálja még magát, soha egyik se csinált ilyet. Fekszik az oldalán, megsimogatom és már csöpög is. Leszidás miatt viszont nem pisált be. Ez amúgy alárendeltségi viszonyt is jelez, akkor is bepisálnak kicsit. Abba fogja hagyni, csak türelem kell hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#34504) Bencus88 válasza #89309696 (#34503) üzenetére


Bencus88
nagyúr

Beljebb rakjuk, mert kezdi kapizsgálni hogy ágyra nem ugrunk. Most is 3 óráig semmi, kivottem egyből pisi. Tudja ő talán még a beilleszkedés miatt vannak ezek a becsorgások.

Köszönöm! Türelem kell :) de egyre jobb :U

(#34505) #89309696


#89309696
törölt tag

Reggel az öreg meglátott valami kóbor korcsot és annyira felhúzta magát, hogy elkezdett húzni erőből és menni akart utána. Már a dupláját lehúzta annak, mint amit amúgy bicegve szokott csak, már láttam elkezd megbotlani, gyorsan rászóltam aztán lefektettem a plédjére pihenni még mielőtt széthajtja magát. Hazafele már sántikált is rendesen.

(#34506) Bencus88


Bencus88
nagyúr

Sziasztok!
Szokásos bejelentkező. Köszönöm ismét a sok türelmet bíztató hszt. Hihetetlen okos kiskutyám van. Fel le szaladgál már a lépcsőn, pisi kakit kiviszi, egyre kevesebb az öröm pisi, kezd beilleszkedni, teraszra már magától kimegy, kint fekszik csak nem szereti ha rázárjuk. Hagy mindenkit dolgozni szépen pihenget. Egyelőre nálunk alszik bent, de 10 percnél nem merem tovább a szovában hagyni mert megkezdte a szőnyeget :N Minden este nagyokat futunk labdazunk, egyelőre még szófogadatlan gyakran elszalad előlem, de már egyre többet hallgat rám, kezdem már elég bizakodóan látni. Köszi mindenkinek!

(#34507) rasotamas


rasotamas
veterán

Sziasztok! Szeretnénk egy elektromos nyakörvet venni a kutyának mert ahányszor valaki elmegy a ház előtt, vagy állnak szemben a buszmegállóban nekifutásból teljes erejéből nekirohan sokszor egymás után az alukerítésnek, már a szomszéd nem tud tőle aludni sem, és szeretném, vagy leszoktatni erről, vagy egy határt 2 méterre a kerítéstől ameddig elmehet.
Vannak egyrészt a távirányítós megoldások, amivel inkább okítani lehet a kutyát, nem vagyok benne biztos hogy könnyen megtanulná, vagy ha igen gyanítom hamar rájönne hogy éjszaka nem működik mivel alszunk és nem tudjuk nyomni a gombot.
b verzióhoz kábelezni kell nem egyszerű, nézegettem a vezetéknélküli megoldásokat de találtam 150 ezer forint feletti adóberendezésest és 50 ezres gps alapút is, sajnos a pontosságuk nem elég (a kerítéstől 4 méterre van a lépcső alja ahol fel tud hozzánk jönni, és 5 méter a pontosság) de nem annyira szeretnék ennyit kiadni.
Kombinált rendszert emberi áron nem nagyon találtam.
Mit ajánlanátok? Nem szeretnék 40-50 ezret elkölteni lehetőleg, tizen-huszonezres kategóriában maradnék. Legjobb lenne egy távirányítós megoldás ami később bővíthető egy drótkivezetős megoldással ha kevésnek bizonyulna.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#34508) notika77 válasza rasotamas (#34507) üzenetére


notika77
senior tag

Olcsóbb lenne foglalkozni a kutyával és tanítani (akár segítséget kérni egy kiképzőtől), de ha ez nem járható, akkor villanypásztor. Szerintem (és ahogy írtad szerinted sem) elég pontosak a vezeték nélküli "automata" megoldások. A távirányítós is akkor igazán hatásos, ha még a "rossz" cselekedet előtt érkezik az impulzus és nem csak utólag büntetésként.

(#34509) rasotamas válasza notika77 (#34508) üzenetére


rasotamas
veterán

Egy taníthatatlan ostoba jószág, de szerencséjére kurva aranyos. Nyilvánvalóan nekem sincs hozzá kiemelkedő türelmem, de akkor is.
Villanypásztor esetén mire gondolsz? Azt hogy szerelem a kapura? Gondolom a kerítésbe közvetlenül nem köthetem bele, eleve egy fém konstrukció a kiskapu (kilincs) a nagykapu és a kerítés. Mindig a nagykapu nyíló részének rohan neki, már be van horpadva az alu hullámlemez.
Ja a másik a láthatatlan kerítés mellett a villanypásztor ellenében: Az is jó lenne ha végre már csináltathatnánk egy kapunyitót és nem kéne attól félni hogy kimegy a kutya meg folyton a pórázra kötögetni a kutyát ahányszor valaki ki vagy be akar állni kocsival.
Ja másrészről 6, 2 és 0,25 éves gyerekek mellé nem szeretnék villanypásztort.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/rasoapro

(#34510) notika77 válasza rasotamas (#34509) üzenetére


notika77
senior tag

Nem bántásból, de taníthatatlan kutya nem létezik, csak nem értesz hozzá. Ha mozgó résztől kell távol tartani akkor biztos nehezebb / kényelmetlenebb villanypásztort telepíteni, de biztos arra is lehet megfelelő szigeteléssel. Ezért is kellene tanítani vagy legalább nevelni a kutyát, mert az rugalmasabb és kényelmesebb megoldás (max. 2 hét és amíg él nincs vele gond).

(#34511) #89309696 válasza rasotamas (#34509) üzenetére


#89309696
törölt tag

Pedig neked a drótos láthatatlan kerítés lenne jó. És nem is kéne neked nagy, mert csak a kapunál kéne. Viszont olcsót rizikós venni, mert ha tönkremegy akkor a kutyát elkezdi mindenhol rázni, abba meg beleőrül.
Esetleg a kaput csendesebbé tenni, hogy ne zörögjön annyira.

(#34512) Dorian válasza notika77 (#34510) üzenetére


Dorian
félisten

Vagy éppen nem akarja az ember a végletekig idomítani. Nekem mai napig előfordul néha, hogy a (4 éves) kutya éjjel odaszarik a nappali közepére. És nem hinném, hogy nem tudja visszatartani. Persze tudja, hogy rosszat csinált, le is van bszva, mondjuk egy hónapig nem csinálja aztán random megint.
Volt, hogy 1 hétig kiképzőnél volt, utána rá se lehetett ismerni, de nem tetszett: olyan volt, mint egy robotkutya, nem a felhőtlen önmaga.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#34513) rasotamas válasza notika77 (#34510) üzenetére


rasotamas
veterán

Én ezt elhiszem, de én nem vagyok egy nagy kutyás, szeretem meg aranyos, de nekem házőrző, nem "gyereideapához" a kutya. A feleségem eröltette mert gyerek mellé kell kutya, megszerettem, de ha csak a kellemetlenségek-teendők alapján döntenék nem kéne. Fölássa a kertet, ha bármit 3 percre otthagyok véletlenül azt megrágja, felborítja, széthordja az udvaron (tavaly egy hétig rózsaszín volt mert magára borított valamit), és annyi kutyaszart kell összeszedni, hogy az közmunkának beillik. Illetve a fejét nem lehet nyugodtan megsimogatni anélkül hogy szét ne nyalná a kezem és ne kelljen rögtön kezet mosni. Olyan hogy nyugodtan leüljön mellém a teraszon a műrattanra nincs, először csak az egyik lábát teszi az ölembe aztán a másikat mint a farkas a mesében, aztán azt veszem észre, hogy az ölemben ül a kutya és az arcom nyalogatja.
Szóval elektromos nyakörvet keresek, akár drótkihúzóst, akár távirányítóst de leginkább olyat ami mindkettő lehet.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#34514) Vaze válasza rasotamas (#34513) üzenetére


Vaze
őstag

Csak annyit mondok neked,ajandekozd ell a kutyat,olyannak aki nalad jobban fogja szeretni!Neked nem valo kutya!!!
Rossz volt olvasni az irasod!

[ Szerkesztve ]

MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD

(#34515) t256 válasza rasotamas (#34513) üzenetére


t256
őstag

Szia,

Milyen fajta kutya? Csak szeret Tèged, azèrt nyalogat.
Rà lehet nevelni arra, hogy csak a sajàt dolgait ràgja. Mennyit tudtok vele foglalkozni? Lefàrasztjàtok? Ha van kert az jò, de rà tud unni.
Sok a kutyakaka? Mivel etetitek? Nem csak hype ès marketing a prémium táp. Olyan jòl hasznosítja a kutya szervezete, hogy kevesebb lesz a vègtermèk.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#34516) szotyika77 válasza rasotamas (#34507) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Én a helyedben villanypásztort raknék a kerítés közelébe, abba 2-3x belefordul, nekimegy, és utána méterekkel elkerüli. Plusz nekiállnék tanítani is, mert ugye a pásztor nem maradhat ott örökre.
Nekünk tavaly júniustól decemberig volt kint, a ház melletti térkőhöz húztuk ki, hogy a szigetelést és a nemesvakolatot ne egye le a házról, plusz a fal melleti díszfákat se bántsa, és már elbontottam, viszont olyan szinten berögzült a pásztortól való félelem, hogy a térkőre és a ház mellé azóta se jön fel. Persze emellett tanítani is kellett, hogy rossz amit csinált, még ha unatkozásból is csinálta. De azóta majdnem kezesbárány lett, már csak az örömugrálás maradt meg, amikor meglát minket a fejünkig felugrik. :D Ja és örömpisi a mai napig van, pedig 15 hónapos a drága. :)
Ui.: A lemezkerítésünk elé is húztunk a pásztorból, mert kétszer úgy nekiment, hogy elvágta a szája szélét, ott is hatásos volt. :)

(#34517) rasotamas válasza t256 (#34515) üzenetére


rasotamas
veterán

Apja csau, anyja tacskókeverék, úgy néz ki mint egy labrador. Tudom hogy azért nyalogat, és örülök is neki, de kontrollálhatatlan, nem tudom a feje fölé tenni a kezem anélkül, hogy fölemelje a fejét. Azt is érzem, hogy abszolút engem tekint falkavezérnek nem a család többi tagját, néhány (szintén nyalást eröltető) pacsi után már fekszik is a hátára és simogattatja a hasát.
Lefárasztás: Ez tény, hogy kevés. Most pár hónapig külföldön vagyunk csak pár havonta járunk haza pár hétre, nyilván így nem az igazi, a család többi tagja persze itthon van. A hátsó 20x20 méteres kertbe csak felügyelettel engedjük mert ott nem annyira jó a kerítés és ott mindhárom szomszédnál kutya van, nem hiányzik hogy szétszedjék a drótot vagy átássanak egymáshoz.
Főleg házikoszt maradékot eszik vegyesen, tegnap egy komplet sonkából megmaradt combcsontot majszolt egész nap, amikor ez kevés neki van kint közepes kategóriás táp, de általában elég a főtt kaja.

Szotyika: Igen, amíg reggel bezárom az ajtót addig ugrál a hátam mögött folyamatosan, ha kicsit beengedjük annak annyira örül, hogy felmosás a vége.
Pásztort meggondolom, de mint mondtam kisgyerekek rendszeresen játszanak a kertben, bár gondolom ki lehet kapcsolni.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/rasoapro

(#34518) szotyika77 válasza rasotamas (#34517) üzenetére


szotyika77
aktív tag

A pásztort ki lehet kapcsolni, ha a gyerekek kint játszanak kikapcsoljátok, ha nem akkor vissza. Amúgy is, pár beleszaladás/hozzáérés után megtanulja hogy nem mehet hozzá közel.
Amúgy nagyon cuki a kutyus, mennyi idős? :)

(#34519) #89309696 válasza Vaze (#34514) üzenetére


#89309696
törölt tag

Nem mindenki kedveli olyan széles spektrumban a kutyát, mint mi. Ettől még nem kell megszabadulni tőle; főleg ha a feleség és gyerek kedveli a kutyát.
Viszont ha kutyaiskolába kerül akkor annak kell járnia vele akit kedvel a kutya, tehát a feleségnek. Neki sokkal nagyobb eséllyel szót fogad.
Ha valaki lustán tart kutyát az se gond, azt is lehet jól, csak az pénzbe kerül. Egy normális drótos távos villanynyakörv 50 ezerről indul.

[ Szerkesztve ]

(#34520) Micsurin


Micsurin
nagyúr

Nem lehet így tanulni dolgozni :DDD :C A kicsi ha megneszeli, hogy figyelsz valamire akkor jön a játékaival és szinte könyörög a játékért hiába foglalkozunk vele aktívan naponta akár 3-5 órát neki soha semennyi nem elég. :D

Az öreg sosem volt ilyen ragaszkodó ez azért van mert Ő még kölyök (1,5 éves) vagy ő alapból természetből lesz ilyen végig?
Vagyis várható-e, hogy ezt a csüngést kinövi vagy marad vajon?

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#34521) rasotamas válasza szotyika77 (#34518) üzenetére


rasotamas
veterán

Májusban lesz 2 éves de ez egy nyári kép, szóval itt még kicsit több mint 1 éves volt.
Gombócnak hívják (teljes nevén Túró Gombóc) mert úgy néz ki a bundája mint a prézli.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#34522) Vesa válasza rasotamas (#34513) üzenetére


Vesa
veterán

Mindazt, amit elvárnál, honnan kéne tudnia, ha nem neveled meg? Kutya, embergyerek egyre megy. Ha nincs nevelve, ilyen lesz. Nem születik senki szófogadónak, arra meg kell tanítani. Ha olyat látsz, ahol a kutya ilyen szépen, pedánsan viselkedik, az nem azért, van, mert a gazdájának szerencséje volt és olyat fogott ki, aki ezzel a tudással született, hanem azért, mert munkát tett bele. Kutyasuliba kellene vinni, és pár hétvége alatt legalább az alap engedelmességet meg lehet tanítani -és neked is megtanítják, hogyan kell otthon a kutyával foglalkozni ha azt szeretnéd, hogy szófogadó legyen.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#34523) rasotamas válasza Vesa (#34522) üzenetére


rasotamas
veterán

Ettől függetlenül azt, hogy én akár sarkig nyitvahagyhatom a kaput, akkor sem megy ki még akkor sem ha kutyák sétálnak az utcán elektromos rásegítés nélkül nem tudom elképzelni.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#34524) szotyika77 válasza rasotamas (#34523) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Pedig van ilyen, nekünk szülőknél volt egy kuvasz keverék kutyus, meg egy fajtiszta westie, azoknak bármikor hanyitvahagytad a nagykaput vagy a kiskaput, sose mentek ki. Néztek kifele, ha ott ment valaki akkor ugattak, de eszük ágában nem volt kilépni a portáról.
Bezzeg előtte volt egy Huskynk meg egy németjuhász keverékünk, azok naponta járták végig a szomszédokat, a tyúkólakat és a szomszédos utcákat még zárt kapu mellett is. Náluk nem lehetett nyitvahagyni semmit, mert fél másodperc és szaladtak is. :D
Most egy labrador szukám van, őt az első pillanattól tanítom arra hogy ne menjen ki, hálistennek felfogja, de ha kutyát látna a nyitott ajtónál az utcán biztos menne utána. De nem adunk neki esélyt a szökésre :)

(#34525) Vesa válasza rasotamas (#34523) üzenetére


Vesa
veterán

Pedig neveléssel bármit el lehet érni. Nézd meg...itt egy példa.

A kutyák akkor sem rohannak ki, amikor zajong a kukával.

A tudomány a valóság költészete!

(#34526) notika77 válasza rasotamas (#34523) üzenetére


notika77
senior tag

Bátort Pesten akár órákig kint hagyhattam idegen helyen az épület előtt (pl. piaccsarnok) kikötés nélkül és nem ment el. Póráz nélkül sétáltunk, de macskát is csak azután kergetett, hogy körbenéztem, hogy egyiknek sem lesz baja és "elengedtem".

(#34527) Vesa válasza szotyika77 (#34524) üzenetére


Vesa
veterán

"de ha kutyát látna a nyitott ajtónál az utcán biztos menne utána. De nem adunk neki esélyt a szökésre"

Ezért kell iskolába járatni. Ott sok a kutya és számos olyan képzési metódus van, ahol direkt a többi kutyás ingert veszik bele a feladatokba. A rendes képzés nem abból áll, hogy "ül" meg "fekszik", hanem mindenféle helyzetre felkészítik a kutyát, legföképpen arra, hogy a gazda ehgedélye nélkül nincs az az inger, ami megengedi számára az önállósodást. Persze ehhez otthon is foglalkozni kell vele.

A tudomány a valóság költészete!

(#34528) szotyika77 válasza Vesa (#34527) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Tudom, járatnám is suliba, csak a covid miatt itt a környéken nincsenek nyitva. Terveztük tavaly februárban amikor elhoztuk, hogy tavasztól kutyasuli, de pont akkor ütött be a covid, a többit meg tudjuk... Marad az otthoni tanulás és foglalkozás. :)

(#34529) Vesa válasza szotyika77 (#34528) üzenetére


Vesa
veterán

Persze, nyilván most nem lehet ilyen körülmények között. Általánosságban értettem.

A tudomány a valóság költészete!

(#34530) #89309696 válasza szotyika77 (#34524) üzenetére


#89309696
törölt tag

A két öreg nekem se ment ki sose, ők olyanok voltak akik kifejezetten lesték én mit szeretek és úgy viselkedtek, mindenáron a kedvemben akartak járni. Vannak ilyen kutyák, nagyon megszépíti a kutyatartást.
Sajnos a többiek nem ilyenek, persze kettő még kölyök így nem tudni mi lesz. Normális esetben az ember lentről halad felfele a fejlődésben, velem jól kikúrt az élet, mert a legjobb kutyám volt a két első, azóta meg leépülés van.

(#34531) bul07


bul07
nagyúr

Látattok már ilyen felvételt
Mikkor két utca kutya falka így összeakad és védik a társukat

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#34532) jézusom válasza bul07 (#34531) üzenetére


jézusom
addikt

A kutya falka állat, nincs ebben semmi különös. Kicsit morbid, de jó látni, hogyan dolgoznak az ösztönök. [link]

(#34533) Vaze


Vaze
őstag

Sziasztok
Szekrekedese van a kutyusomnak,mit ajanlott ilyenkor adni neki,hogy hatha megindul a szeklete?
Semmi mas tunete nincs,ugyan ugy mozog,jatszik stb mint eddig,csak a sajat kajajat nem eszi,minden mast megenne.

[ Szerkesztve ]

MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD

(#34534) Bencus88 válasza Vaze (#34533) üzenetére


Bencus88
nagyúr

Szia!
Nem akarok butaságot mondani, de ricinus olaj, úgy enlékszem mi rotinál ezt használtuk és bevált, de majd többiek megerősítik. Esetleg aloevera

(#34535) Dorian


Dorian
félisten

Èn meg a ma esti tápjat megforgattam a kiürült zsìros bödönben, ùgyh èpp attòl fèlek, h befosik :DDD

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#34536) jézusom válasza Vaze (#34533) üzenetére


jézusom
addikt

tej

(#34537) bul07 válasza jézusom (#34532) üzenetére


bul07
nagyúr

Oké persze
De ilyet én még nem láttam videón hogy két falka így találkoznak

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#34538) Vaze


Vaze
őstag

Koszi sracok :R

MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD

(#34539) jézusom válasza bul07 (#34537) üzenetére


jézusom
addikt

Ja nekem is furi volt először, meg ugye youtube is alapból tiltja ezeket. De valójában ez nagyon is a napi élet része ott ahol dolgoznak a kutyák. És nagyon sokat lehet tanulni a viselkedésükből. És szerintem nem is nagyon bántják egymást, azért ez nem olyan kutya viadal, azt és is elitélem.

(#34540) #89309696


#89309696
törölt tag

Megkapta hétvégén az új fekhelyét, bár nem volt az amelyiket akartam, de hasonló. Nincs már benne valami nagy jókedv és nem tudok vele mit kezdeni...


(#34541) t256 válasza #89309696 (#34540) üzenetére


t256
őstag

Érdekes, látszik a tekintetén, hogy kedvtelen. Idős már?

Nekem közben tanács kéne. A kötél játék hatására a Briard keverék kutyánk elkezdett minket is harapdálni. A játék hevében odakap. Tegnap este a konyhában odament barátnőmhöz és rátette a mancsát a lábára. Mondtam neki, hogy vedd ki alóla, mert dominál. Erre a kutya nekifeszítette a fogát a barátnőm lábának majd odacsípett egyet.
Hirtelen csak annyit tudtunk csinálni, hogy kiraktuk a kertbe. Ezt játéknak fogta fel, mert elkezdett szaladgálni.

Hogyan szoktassuk le? Ha odakap mondjam, hogy "Aúú" és hagyjam el a helységet?

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#34542) #89309696 válasza t256 (#34541) üzenetére


#89309696
törölt tag

Lassan 12, ez elég sok.
Mindig komor kutya volt, de azért látszott rajta boldog. Utóbbi időben jött ez rá, bár most is olykor örül valaminek [link] , de láthatóan csökkent az életkedve. Mondjuk rohamosan öregszik, menni nehezen tud. A kuvaszt kedvelte, de ő már nincs, eléggé megviselte, minden nap amíg beteg volt odament hozzá megszagolni aztán visszafeküdt a helyére. A legvégén is feküdt mellette és őrizte mikor már nem élt.
A másikakat nem kedveli hiába vannak mellette, szóval egyedül érzi magát. Én próbálom szeretgetni, de ugyanilyen kedvtelen. Azt se tudom meddig húzza egyáltalán, olyan mint aki már csak a végét várja.

(#34543) #89309696


#89309696
törölt tag

Felkerestem a kutyáim előző gazdáit/tenyésztőit Face-en, egyetlen egy válaszolt az öreg kaukázusi előző gazdája. Örült neki, hogy írtam és örül, hogy a kutya jó helyre került. Elküldtem neki a YT és DA csatornát is, aztán ennyi. Nem nagyon érdekelte több dolog.
A többiek vagy nincsenek Facen vagy nem válaszoltak.
Ezen kívül Google kutakodással az internet rejtett bugyraiban 10 évvel ezelőtti hozzászólások között szintén az öreg kau anyjáról találtam egy fotót, Birodalom őre Gina. Meg beszélgetett a tenyésztő a kutyáiról meg az 1-2 versenyről amire elvitte, jó volt olvasni. Közben azért fájt is, mert egyik se él már.

Gina az anyja. Volt.

(#34544) jézusom válasza t256 (#34541) üzenetére


jézusom
addikt

Mondjuk nem engeditek, hogy titeket harapdáljon. Kérdés persze, hogy mennyire harapdál, de ha komoly, akkor rúgnám AZONNAL odébb, vagy olyan sallert kapna, hogy pislogna. Nem kirakom a kertbe hogy játszhasson, hanem azonnal, ismétlem azonnal abban a pillanatban retorzió, hogy tudja mit csinált rosszul. Persze ehhez nem árt, ha tudja hogy mi az a tiltás, meg a NEM vezényszó.
Ettől még egy normálisan nevelt kutyával ugyan úgy lehet kötél játékozni, nem kell hogy a gazdit is harapdálja.

(#34545) t256 válasza jézusom (#34544) üzenetére


t256
őstag

Természetesen nem engedjük, hogy harapdáljon. Rászólunk, ha megint csinálja, akkor az orrára koppintunk. Én sallert azért nem adnék neki.
A tiltást érti csak nem mindig érdekli.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#34546) #89309696


#89309696
törölt tag

Ez a topik miért nem kiemelt egyébként? A macska topik úgy látom kiemelt.

(#34547) pècsimunkás válasza t256 (#34545) üzenetére


pècsimunkás
addikt

Ha harapdál direkt, adhatsz neki nyugodtan pofont, érteni fog belőle.
Nem lesz tőle baja!

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#34548) bnorci71 válasza t256 (#34545) üzenetére


bnorci71
addikt

én az orrára koppintás/csapásról mivel semmilyen eredményt nem hozott áttértem a megragadom a grabancát és lenyomom a földre, van amikor már nekem fáj a nyüszítés, de 2-3 nap után ennek látom végre eredményét, hogy kezdi a NEM-t érteni/felfogni.
sky11
nálam a pofont a harapgálást/kapkodás után játéknak veszi és csak kapkod tovább meg visszadumál :(((

Tegnap kertészkedett a drága.
nem volt őszinte a mosolyom

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#34549) #89309696


#89309696
törölt tag

Azt a krva élet, tudtam beszélni a Mása tenyésztőjével illetve visszakerestem a nevek alapján, ~1990-ig vissza tudtunk menni vérvonalban, egy Grom kanig aki kb. 2002-ben halt meg, meg az akkori tenyésztőkről akiktől származtak. Gina az anyja 2014-ben 11 évesen halt meg. Sajnos fotók nincsenek Gina előtti időkből, legalábbis digitálisan nem. Állítólag egy baromi jó kaukázusi vérvonal volt, mondjuk ezt én is látom és tapasztalom Másán.
Ő már nem foglalkozik vele, nem tudja mi lett ezzel a vonallal, mindent elnyomnak a dísz kaukázusik.

Lassan mindenkit megtalálok, már csak az Elza meg a Maja nincs meg. Elza lenne pedig a legfontosabb...

[ Szerkesztve ]

(#34550) Bencus88


Bencus88
nagyúr

Sziasztok!

Kiskutyusnak vettünk egy disznó cupákot, mert láttuk, hogy egy kisebb rágó csontal is órákig elvan és nagyon szereti. Az lenne a kérdésem, most találkozott először csontal, természetesen felügyelet mellett rágcsálja. Na szóval közel hajoltam hozzá és egy kis idő múlva rám morgott picit. Elvettem tőle és le is szidtam, utána már mikor én is úgy csináltam mintha rágnám, többszőr odabújtam teljesen hozzá és utána már inkább elhajolt a csont elöl plusz könyebb is elvenni tőle. Jól csináltam, vagy van erre valami jó módszer? Nem akarom hogy később ne tudjam elvenni tőle a csontot :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.