Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#35601) Vesa válasza kenwood3 (#35595) üzenetére


Vesa
veterán

Sajnálom, nagyon szépek voltak! :(
Ahogy előttem már írták, neves kennelből 1000Eur-tól indulnak kb.
Vagy szétnézel erre, de itt csak óvatosan, alaposan utánanézve szabad vásárolni!

A tudomány a valóság költészete!

(#35602) jézusom válasza t256 (#35598) üzenetére


jézusom
addikt

Sajnos nagyon sok low-rider NJ kutyát látni. Én konkrétan nem mernék venni, csak rosszat hallani róluk :(

(#35603) Vesa válasza jézusom (#35602) üzenetére


Vesa
veterán

Egyet kell értenem. Főleg itthon tré a génállomány, köszönhetően persze az iradtlan mennyiségű szaporított kutyának.

A tudomány a valóság költészete!

(#35604) t256 válasza jézusom (#35602) üzenetére


t256
őstag

A népszerűség átka. Sajnos a menhelyeken is nagyon sok van. A rengeteg idiótának megtetszik, aztán nem tudnak eleget foglalkozni velük és mennek a menhelyre.
Talán, de nagyon talán biztonságosabb befogadni egy NJ keveréket. Mármint egészségügyileg.
Az EÜ problémák miatt sokan átálltak a Belga juhászra. Mindez szép és jó csak a Belgát lehetetlen lefárasztani. Egy igazi gép. Munkára tökéletes, de családi kutyának nem való.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#35605) jézusom válasza t256 (#35604) üzenetére


jézusom
addikt

Nekem nem belgám van, de így is lesz@pom magam mire lefárasztom a kicsit labdázással. Multkor konkrétan a bicepszem húzódott már meg :D Amit látok maliról instán az brutális, annyit ugrálnak olyan intenzitással, szerintem itt a drótkerÍtést nekifutásból átugraná, vagy ha nem akkor a mandulafán kiugrana :D
NJ-ból előbb választanék keveréket, vagy akár milyen hybrid kutyát :D de ezt elmondtam már párszor. Szerintem a NJ mellett még a mopsz meg kis bulldogok vannak ilyen nyomi szinten, de nem akarok senkit megbántani, de sajna ez van :( én is sajnálom őket.

(#35606) Dorian válasza t256 (#35604) üzenetére


Dorian
félisten

Belga juhász az nem csak Mali. Gyerekként Tervueren-em volt, nem volt nagyonextra mozgásigénye, és nem is olyan gépkutya, mint a Mali, hanem ideális családi volt. Imádtuk egymást.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#35607) galervin93


galervin93
őstag

Szüleimnél vidéken 15.5 éves a malinois - német juhász keverék szuka, még ma is levágja a sprintet a kertben ha macskát lát. :)) Pont gyerekként voltam mellette még nagyon sokat, vele nőttem fel, egymást fárasztottuk, szüleim nagy örömömére. :DDD Ma már nagyon öreges, megvannak a hóbortjai... :) És ilyen öregségére milyen jól fogadta a mi kis törpe tacsinkat! Az szobakutya, kis huncut, de nem volt semmi probléma, egyszer-kétszer lemorogta az elején a kicsit, azóta tök jól elvannak. :)

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#35608) Zsocy155 válasza gyeniko (#35591) üzenetére


Zsocy155
őstag

Köszi szépen!
Imádjuk őket, mind teljesen más természet és egyéniség. Órákat lehetne beszélni róluk. 🙂

(#35609) aleister válasza kenwood3 (#35595) üzenetére


aleister
veterán

Részvétem! :((

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#35610) CactuS válasza jézusom (#35605) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Nálunk a két törpe ad egymásnak rendesen, az első kutyán nem volt felesleg, de ő is szálkásabb lett, a befogadott kan pedig kb. 1,5 kg-ot fogyott( :Y ) mióta nálunk van. Igaz, kb. reggeltől kezdik a játékot és addig birkóznak, kergetőznek amíg az egyik el nem dől. Akkor pihenés van, aztán este még egy séta és úgy alszanak, hogy ágyúval nem lehet őket felkelteni. :D

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#35611) volandy válasza kenwood3 (#35595) üzenetére


volandy
senior tag

Részvétem!

(#35612) HUTCHDB


HUTCHDB
nagyúr

Köszönöm mindenkinek a tetszésnyilvánítását!
:R

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#35613) jézusom válasza CactuS (#35610) üzenetére


jézusom
addikt

szerencsés vagy hogy játszanak sokat. Néha nekem is, de nálam a nagy elég lusta, nem nagyon szeret rohangálni, ráadásul mindig melege van.

(#35614) gyeniko


gyeniko
őstag

A vélményeitekre vagyok kíváncsi: a család minden tagja nagyon szeretne egy kiskutyát, ebben óriási az egyetértés. Elvileg (még csak 3 napos az alom és csak képen láttuk őket) teljesen makulátlan, törzskönyves kutyus lesz, aki alkalmas lehet arra, hogy időnként tenyésztőknél "becsajozzon" (mi semmiképpen nem szeretnénk tenyészteni). A probléma abban áll, hogy én ragaszkodom ahhoz, hogy a kutyán ne ivartalanítsuk, mert nem értek egyet azzal, hogy az ember kénye-kedvére nyomorít meg más élőlényeket a saját kényelme érdekében és ehhez gyárt egy sor tudományos érvet (milyen betegségektől óvjuk meg az állatot az ivartalanítással, stb.). Valamiért azt gondolom, hogy ha bármelyik állatot megkérdeznénk, hogy mit választ - ivartalanítjuk és egészségesebb lesz, tovább él, stb.. vagy pedig nem ivartalanítjuk), akkor ez utóbbit választaná. Olvastam egy cikket arról, hogy a kutyák szexuális élete puszta ösztön, nem örömszerzés a célja, ezért az ivartalanított kutyának nem is fog hiányozni a párosodás. Gondolom, felmérést végeztek a kutyák között és a nagy többség ezt válaszolta. :W A lányom a fejemhez vágta, hogy "felelőtlen állattartó" leszek, erre annyira befeszültem, hogy ha nem változik meg a véleményem, akkor nem lesz kutyánk (mert nem akarok felelőtlen állattartó lenni). Az állatok néhány millió évvel korábban érkeztek a Földre, mire hát ez a nagy pofa és erpszakosság? Mit gondoltok, mi a helyes nézőpont?

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#35615) aleister válasza gyeniko (#35614) üzenetére


aleister
veterán

Egy dolgot nem szabad elfelejteni, egy ivartalan bármiben elég komoly hormonális zavarok keletkezhetnek, ami fizikálisan és mentálisan is befolyásol egy csomó dolgot.
Én egyedül a szukát ivartalanítanám. A kan nálunk is ivaros, és az is marad.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#35616) kenwood3 válasza gyeniko (#35614) üzenetére


kenwood3
őstag

Én is ezt az elvet vallottam egészen tavalyig amikor kiderült anszuka kutyámról, hogy mellrákja van. Èpp a napokban pusztult el èa most már bánom , hogy nem lett ivartalanítva ....valószínüleg most is itt lenne velünk :(

Mi az az ekezet dragasag??

(#35617) j.bravo válasza gyeniko (#35614) üzenetére


j.bravo
addikt

A lányoddal értek egyet.
Korábbi kan beagle kutyánk is megúszhatta volna pl a prosztata problémáit ha korábban ivartalaníttatjuk.
Előtte, utána is boldog kutya volt, a mostaniak is (egy kan, egy szuka), akiket a menhelyrol ivartalanítási kötelezettséggel hozhattunk csak el.

Whatever.

(#35618) j.bravo válasza gyeniko (#35614) üzenetére


j.bravo
addikt

Még az jutott eszembe, hogy az ember a kénye-kedve szerint, kényelme érdekében mit tesz az állatokkal, az elsőre egy valid gondolatnak tűnik, másodikra viszont azt gondolom hogy mindez a háziasítással kezdődött. Az ivartalanítás ehhez képest semmi. A nem háziasított állatok fogságban tartása (kivéve ha a kihalás szélén álló faj megmentése a cél) pedig rosszabb.
Mindez _szerintem_.

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#35619) jézusom válasza gyeniko (#35614) üzenetére


jézusom
addikt

A normális az lenne a kan kutyánál, hogy amikor kanos lesz, szépen elkap egy szukát. Nyilván nem akarsz szaporitani. Van egy olyan lehetőség, hogy kivered neki, vagy veszel plüsst, amit megreszelhet.
Hiába hagyod ivarosan ha nem találsz szukát az ugyan olyan rossz neki, sőt szerintem egy embernek is eleg rossz, ha nincs szex. Ha ivartalanitva van tovább él, es nem csinál kölyköket, pont.

(#35620) Vesa válasza gyeniko (#35614) üzenetére


Vesa
veterán

Összes kutyám ivartalanítva volt/van. Nem az ember gyárt a saját kényelme érdekében tudományos érvet, hanem a tudományos bizonyítékok alapján dönt úgy, hogy helyesen cselekszik.

A tudomány a valóság költészete!

(#35621) CactuS válasza gyeniko (#35614) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Önmagában a törzskönyvezett kutya még nem elég a becsajozáshoz. Ahhoz kellenek versenyen elért eredmények is, ami idő és nagyon nem kevés pénz. De egyébként ez a téma sokaknál megosztó, nálunk is még kérdéses - a tenyésztő felajánlotta, hogyha akarjuk akkor ő vinné versenyre a törzskönyvezett kutyust, mert az ősök kiválóak, a tesója, akit megtartott, szépen zsebeli be a díjakat. De emberi fejjel nyilván nem lenne fair, hogy egyik ivaros a másik nem. Az tény, hogy sok betegség megelőzhető, ha ivartalanítva van, ráadásul olyanok, amik idősebb korukban már valószínűleg az elpusztulásukhoz vezetnek. Én azt mondanám, hogy kérdezz meg egy állatorvost vagy esetleg tenyésztőt, hogy mi a szakvéleménye. Valószínűleg egyik sem fogja azt mondani, hogy maradjon ivaros, kivéve a fenti példát. Max abban fog eltérni a véleményük, hogy mikor legyen a műtét.

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#35622) Dorian válasza gyeniko (#35614) üzenetére


Dorian
félisten

Ivartalanítsd. Sokkal nagyobb szívás neki ha az ösztöne párzani hajtaná, de nem lehet. A betegség-megelőzésről nem is beszélve.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#35623) Vesa válasza Dorian (#35622) üzenetére


Vesa
veterán

Pontosan. Egy egészséges, ivaros kan teljesen be tud hülyülni már attól is, ha 5 utcával odébb tüzel egy szuka. Ha a kerítés előtt is elmegy néha és nem kaphatja el, akkor a szája is habzik. Láttam ilyet nem egyet. Ezen az nem segít, ha szökőévente egyszer meg van neki engedve a kefe...

A tudomány a valóság költészete!

(#35624) Ispy válasza gyeniko (#35614) üzenetére


Ispy
veterán

Én azt gondolom, hogy amíg a kutyák életkora a vadonban mondjuk 4-5 év, addig a háznál tartottnak meg 13-15 év. Ott létkérdés a szaporodás, hiszen az alom egy része alapból elpusztul.

De a tartott kutyánál ez nem áll fenn. Na most, mit nyersz az ivaros állattal? Neki ez nem létkérdés, ha nincs szex, nem fog hiányozni neki. A család kutyáéknál egész mást jelent. Cserébe majd vagy felcsinál egy másik kutyát, ami másnál fog felesleges kutyákat eredményezni, vagy a tiédet csinálják fel, akkor meg nálad. Így is sokkal több kutya él szar körülmények között, mint kéne. Akkor megy a valakire rásózás, vagy a kényszermegtartás, vagy az ellapátolás a kert végébe. Ennek van értelme? Plusz sokkal kezelhetőbb lesz az állat, ami neked így jobb lesz, és ha neked jobb, akkor neki is.

Ha meg nem kap szexet, amikor kéne, akkor pokol lesz az élete, na meg a tied is...hallgass a lányodra.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#35625) Saskakas18


Saskakas18
tag

Sziasztok,

Francia bulldog 5 hónapos 2-3 naponta hány savasat. Az mitől lehet?

Brit care bárány&rizs tápot kap + víz. A füvet nem eszi. Ajánlották a tejet a lúgossága miatt, hogy naponta adjak neki 2 dl.

Valakinek esetleg valami infója ezzel kapcsolatban?

A tökéletes becsületes üzletelés a mérvadó!

(#35626) jézusom válasza Saskakas18 (#35625) üzenetére


jézusom
addikt

Nem lehet hogy sokat kap? Az enyéim csak fosnának a tejtől.

(#35627) bnorci71 válasza Saskakas18 (#35625) üzenetére


bnorci71
addikt

erre én is kíváncsi leszek mik lehetnek az okok
13hónapos Berni is néha látom a sűrű váladékot amit felhány,
Most Brit Endurance kacsa&rizs a menü, mert nem ette a Junior bárány&rizst bár lehet annak más oka volt.
Vagy a belekevert Pedigree miatt, vagy esetleg az első tüzelése előtti állapot volt a tippünk.

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#35628) Dorian válasza Saskakas18 (#35625) üzenetére


Dorian
félisten

Ne adj neki tejet, nem tesz jót neki. Fr bulldogok kisebb korukban gyakran hánynak egy kis savat, főleg pl. futkosás, játék után.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#35629) Saskakas18 válasza Dorian (#35628) üzenetére


Saskakas18
tag

De akkor az normális?

Miért nem lehet tejet adni neki? És milyen tejterméket szabad: sajt, joghurt?

Sokan itt a topicban keverik a tápot joghurttal, hogy egye meg a kutyája.

A tökéletes becsületes üzletelés a mérvadó!

(#35630) Saskakas18 válasza jézusom (#35626) üzenetére


Saskakas18
tag

Nem kap sokat. 3x adok neki és csak annyit amennyit ír a tápos tasakon. Jelen esetben brit care bárány&rizs-ből 120gr/nap és ez van 3 adagra osztva.

A tökéletes becsületes üzletelés a mérvadó!

(#35631) Dorian válasza Saskakas18 (#35629) üzenetére


Dorian
félisten

Igen, ha csak ennyi, akkor normális.
Szoptatós kor után az állatok nem képesek lebontani a laktózt (akkora mennyiségben, mint amennyi a tejben van), az emberek egy kisebb része is több tízezer évnyi evolúció során vált képessé rá, nagy részük most sem. Ez mindenféle emésztőrendszeri problémákhoz vezet, fosás, hányás, hosszabb idejű terhelés után allergia, bélgyulladás, stb. Felesleges, szükségtelen, káros.
Feldolgozott tejtermékekben sokkal kevesebb a laktóz, így nagy valószínűséggel joghurt és társai nem váltanak ilyesmit ki, nyilván ezeket sem kilószámra kell adni.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#35632) Daffni2 válasza Saskakas18 (#35625) üzenetére


Daffni2
addikt

Állatorvos felkeresését javaslom!

"Aki ad,az nyer"

(#35633) #89309696


#89309696
törölt tag

Ennyi hülyeséget rég olvastam ami ide le lett írva az elmúlt 3 hétben.
Nincs ezzel gond én is hülye vagyok sok mindenhez, csak akkor nem kéne nagy mellénnyel előadni, hogy nagyon értünk valamihez felszínes félinformációkból szubjektíven alkotva. És még le is írják aki ezzel nem ért egyet álomvilágban él... Már bocs, de tudálékossággal hadd ne értsek már egyet. Nem csodálom, hogy többek között Xarax is lelépett innen a nápolyi masztiffokkal, amióta belementem én is a tenyésztésbe látni jól mennyire nincsenek tisztában alap dolgokkal egyesek, se a kutyatartás, se etológia, se kutyatenyésztés, se a faj alapvető biológiai működése terén. Fáj visszajönni ide a kutyás klubokból komolyan mondom. Legalább a fáradságot venné az a pár ember akit láthatóan érdekel a téma, hogy nem a szemellenzős hülyeségét téríti, hanem utána jár rendesen. Épp elég szenny van a kutyás világban, semmi szükség többre.

(#35634) Vesa válasza #89309696 (#35633) üzenetére


Vesa
veterán

Ebből a szép hosszú posztból csak éppen az nem derült ki, mi is a probléma? ;)

A tudomány a valóság költészete!

(#35638) Aaron14


Aaron14
őstag

Van két kistestű kutyusom, egy keverék és egy chihuahua. Legutóbb olyan tablettát kaptak, ami szívférgesség és kullancsok ellen is hatásos. Szerintetek, ha télen csak pisilni, kakilni mennek ki az udvarra, meg néha-néha egyet sétálni a városban, akkor is indokolt ennek a tablettának a tovább szedése? Nem terheli meg nagyon a májukat?

Most szúnyogot pl. egyáltalán nem látok. Kullancs hála Istennek sosem volt bennük, bolhásak is talán csak egyszer voltak.

Sony KD-55XF9005 - MacBook Pro M1 Pro 14” - iPhone 15 Pro 128GB

(#35639) Dorian válasza Aaron14 (#35638) üzenetére


Dorian
félisten

Én ősz végétől tavasz elejéig nem adok ilyesmit.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#35640) Aaron14 válasza Dorian (#35639) üzenetére


Aaron14
őstag

Értem. Köszi!

A féreghajtóval mi a helyzet? Esetleg azt ki lehet váltani fekete dió tinktúrával?

Sony KD-55XF9005 - MacBook Pro M1 Pro 14” - iPhone 15 Pro 128GB

(#35641) Dorian válasza Aaron14 (#35640) üzenetére


Dorian
félisten

Én nem próbálkoztam ilyesmivel.
Viszont jó, h írod, elfelejtettem neki a negyed évente javasolt féreghajtót adni, kb. fél év telt el. Este megkapja.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#35642) rii válasza Ispy (#35624) üzenetére


rii
nagyúr

jaja

ha nem élhet nemi életet a kutya ( mert akor lesz évente sok kiskutya ) akkor jobb ivartalanítani, ne éljen egy életen át olyan vágyakkal, amit nem tud kielégíteni

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#35643) aleister válasza Aaron14 (#35638) üzenetére


aleister
veterán

Múlt hét közepén szedtem ki a border colie-ből 2 böszöm nagy kullancsot. Nem borsó nagyságúak voltak már, hanem még annál is nagyobbak.
Ezeknek a szaroknak a hideg őszi idő meg sem kottyan. Szóval csak óvatosan.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#35644) Vesa válasza Aaron14 (#35640) üzenetére


Vesa
veterán

"Esetleg azt ki lehet váltani fekete dió tinktúrával?"

Nem!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#35645) jézusom válasza aleister (#35643) üzenetére


jézusom
addikt

Pont ezaz, hogy kurvára nincs hideg, ezért tavasszal nagyon megszÍvjuk. A talajnak hosszú ideig jó mélyen fagynia kellene minden télen, hogy picit fertőtlenÍtődjön.

(#35646) aleister válasza jézusom (#35645) üzenetére


aleister
veterán

Igen. Állítólag minimum 2 hétig kellene tartósan -10 fok alá menni a napi középhőmérsékletnek, hogy a talajmenti fagyok kipusztítsák a telelő kártevőket. Sajnos az elmúlt jó pár tél enyhe volt.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#35647) Dorian válasza aleister (#35646) üzenetére


Dorian
félisten

Én 3 hétről tudok, de kb. igen. Na most ilyen idő évtizede nem volt, már nem is lesz.
De szerencsére nálunk nincs sok kullancs, a két kutyámban összesen 7 év alatt egyetlen egyet találtam.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#35648) aleister válasza Dorian (#35647) üzenetére


aleister
veterán

Nálunk sem jellemző. Hála égnek itt nincs a mezőn legeltetés, ellenben sok a vad. Gondolom ez utóbbiakról került át rájuk valahogy. Hála égnek a nagyobb bundájú németjuhászban egy sem volt.
Pedig használunk cseppet. No sebaj, most megújítottuk. Manapság már egyáltalán nem szabad félvállról venni ezt a kullancstémát.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#35649) Tigger0113


Tigger0113
újonc

Sziasztok! Új vagyok itt,az egész fórumot végigolvastam,tudom,beteg,eltartott pár hétig, de érdekes volt,és tanulságos. Remélem még vannak itt aktív tagok. Júliusban hagyott itt a két mentett kutyámból az egyik sajnos, azóta hozzám került életem első kölyök korától velem nevelkedő ebzete,egy tigriscsíkos magyar agár kanocska,aki most hét hónapos,szépen cseperedik,és rossz,mint a veszedelem. De persze nagyon szeretjük. Nem jönnek ki a másik kutyámmal,aki egy 10 esztendős ivartalanított bichon keverék szuka,de még nem adtam fel a reményt, hátha ez változik, Mutyim(a Bichon lady) minden kutyát utál,anno gyanítom nem lett szocializálva,mire összeszedtem az út szélén,addigra már késő volt. Mutatok képet,Ő Villám,a kis agár.

[ Szerkesztve ]

(#35650) Vesa válasza Tigger0113 (#35649) üzenetére


Vesa
veterán

Mentett kutyáknál sajnos nem ritka az antiszoc viselkedés. Persze ez tökéletesen érthető, főleg ha sokat kóborolt egyedül. Lehet rajta segíteni sulival és szakemberrel, de őszintén szólva, 10éves kutyánál már nem hinném, hogy van értelme ezzel szórakozni.

Grat az új jövevényhez! :)

A tudomány a valóság költészete!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.