Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#33590) tothjozsi96


tothjozsi96
addikt

Köszönöm mindenkinek a válaszait! :)

Először is, szeretnék egy kicsit pontosítani.
Tegnap nagyon fos napom volt de még éjjel felhívtam a tesóm és lecsesztem hogy miért nem foglalkoznak a kutyával. Mondta hogy ő tegnap és tegnap előtt is egy órát játszott vele. Jó ideje rossz idő van, nem is nagyon lehet sétáltatni a kutyát ilyenkor, örülünk annak hogyha nem járja be az egész telket és nem lesz csupa víz, pulikutyánál ez elég problémás ha csurom víz, lassan szárad meg a bundája, ráadásul mi folyamatosan, naponta keféljük a bundáját.

Tehát az utóbbi 3 napban széttépett naponta 1-1 szőnyeget, illetve tegnap a falat tette tönkre.
Ezt úgy hogy játszott vele a tesóm, tehát nem csak otthon ült a kutya. Persze, lehet hogy ez kevés, sőt biztos kevés, de szerintem másnál is van olyan hogy valaki éjjel dolgozik, valaki nappal, valaki iskolában van, tehát ha hazamegy az ember persze foglalkozik vele, de nincs arra lehetőség hogy egy félnapot vele legyünk. Imádjuk a kutyánkat, de ez a homlokzati szigetelés hogyha le lesz színezve 1,7 millió forintba áll meg nagyjából. Én nagyon szeretem a kutyát de nem tudnám egy életen keresztül azt nézni hogy szétharapdálja a házat mert unatkozik. Persze, ki lehet javítani azt is, csak ez nem olyan mint egy vakolt fal hogy visszavakolod és kigletteled. Nemesvakolatot nem lehet úgy javítani hogy az szép legyen és rengeteg pénzről van szó, mondom ezt úgy hogy 23 éves vagyok és a szüleim házát én tupírozom (anyagilag). :)

A kiskutya nagyon eleven amivel nincs baj, elviselem hogy reggel 5-kor már ugatja a munkába menő embereket, illetve az iskolásokat. De amikor azt látom hogy délután 4 órakor vonulnak a kedves roma gyerekek akik leköpködik a kutyámat, hát, az nem gyenge. ;)

Sok minden megfordult a fejemben, találtam az interneten olyan kérdést ahol egy 2 éves pulikutya akkor kezdett el mindent szétrágni, sajnos nekem ez nem fér bele hogy úgymond látatlanba ráköltök ennyi pénzt valamire és tönkreteszi mert unatkozik.

Gondolkodtam sok minden. Sokan ugye lekerítik az udvarukat és akkor hátul van a kutya. Szerintem ez nem egy jó megoldás. Viszont, szeretném azt elkerülni hogy a házzal tudjon érintkezni a kutya, illetve ne tudjon a ház elé se menni, ne tudja ugatni a munkába/iskolába menőket, ne köpje le a c*gány gyerek, stb. :)

Így néz ki a telkünk, kb 800m2, a határolóvonalakat nem húztam be de amúgy is tervbe volt hogy újra lesz építve a terasz. Ezért gondoltam hogy akkor lehetne úgy is csinálni hogy kerítéssel el lenne itt határolva a telek, mivel mi járkálunk az udvarban tehát ugyan úgy érintkeznénk a kutyával mint eddig, csak a kutya nem tudna a házhoz érni. De sokkal jobb volna így, nem ugrálná össze a falat, betudsz jönni a házba úgy hogyha csupa víz a kutya akkor nem ugrálja össze a ruhád, hogyha bárki jön addig nem kell megfogni hogy ne ugrálja össze. Szerintetek? Úgy is el lehetne keríteni hogy a melléképület végénél lenne a kerítés, csak akkor a kutya ott nem érintkezik a szüleimmel, csak akkor hogyha hátramennek foglalkozni vele, de így meg hogyha kitolja a biciklijét anyukám a melléképületből, akkor is már találkozik a kutyával, jobbnak gondolom így ahogy berajzoltam.

Vélemény?
Jobbat nem tudok, a kutyát meg nagyon szeretjük, nem válnánk el tőle ez miatt.

Egy pár fotó a kutyusról, ha érdekel valakit,
[kép]
[kép]
[kép]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.