Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6084) King Unique válasza Bici (#6081) üzenetére


King Unique
titán

Alapvetően a HDS programmal való kompatibilitást / kompatibilitást jelenti, amibe normál esetben értelemszerűen a S.M.AR.T. támogatása is beletartozik.
Az előbbi elsősorban a windowsos HDS programra vonatkozik, a linuxos változat eleve lemaradásban van fejlesztés tekintetében az előbbihez képest, meg itt a topikban is eleve Windowson használja a többség a HDS-t.
Az "egy Orico, egy drágább aliexpresses, és két olcsóbb Aliexpresses" így önmagában nem sokat mond, nem ártana pontos modellszám vagy a termékek hivatalos (nem webáruházas) weboldala.
Manapság az USB-s külső házaknál kb. alap szokott lenni a S.M.A.R.T. támogatása, ellenben a tényleges működés már az adott operációs rendszertől és diagnosztikai programtól is függ. Amit Linuxoknál egy korábbi blogbejegyzés jól szemléltet, sőt az előbb a kompatibilitás / kompatibilitás a windowsos HDS programnál is. Másképpen fogalmazva, attól hogy eseteben a 3 db USB 3.0-s külső háznál nem lehet adott Linux alatt olvasni a S.M.A.R.T.-ot, az nem feltétlen azért van mert a külső házak egyáltalán nem támogatják, hanem lehet az adott Linux vagy annál a Linux kernel, a lekérdezéshez használt program / programverzió miatt. Ahol pl. terminálban a smartctl parancsnál szükség lehet a -d és akár egyéb kapcsolók használatára is (példa).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.