Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum V. (téma lezárva)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:49:52

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10451) venember83 válasza Xantomas (#10450) üzenetére


venember83
nagyúr

Engem inkább ennek az ára érdekelne, bár minden bizonnyal kb. megfizethetetlen, de végre kapott egy nagyon szép designt. Mondjuk a Kula Watt is eléggé tetszetős. Ja, a Cube is elkezdte nyomatni a 29er vonalat.

(#10452) KrAt


KrAt
veterán

Megvolt az első ""hosszabb"" outizásom, mióta megvan.. Hát, sírtam és örültem egyszerre..

Vettem átalakítót Presta szelephez, bent fújtam kompresszorral, működött rendesen is, bár a nyomást nem láttam, mivel a szelep lezár, ha elengedem a nyomást.. De érzésre picit puha volt, de kb jó, mert 5 bart tud (annyira volt állítva?) a kompresszor. Ez :)

Féket beállítottam, már kis fékkar húzásra hozzáér a felnihez, de a betét kegyetlen puha, mert ahogy húzom tovább, úgy "nyúlik" a fékkar. Ez :(

Kezdődött azzal, hogy mikor elindultam, a Soroksári úton 35-40 km/h átlagot jöttem végig, ahol nem kellett lámpánál állni.. Ez :) :)

Aztán amikor a Lágymányosi híd alatt a felhajtóra fordultam rá balra, tempósan, bedőlősen, akkor "kitört" alattam a bringa segge, azt hittem, ott borulok el, megfogtam.. Hátul néztem, gyönyörű volt a drift nyoma, kár, hogy nem direkt volt. Ez :(

Aztán miután tudtam, hogy kegyetlenül csúszik a gumi, óvatosan mentem. Nem is volt semmi gondom vele, míg nem a budai Duna melletti bringaúton éreztem, hogy mozog vmi a lábam alatt.. Lelazult a bal oldali hajtókar a 40 km-t futott bringán.. Persze semmi szerszám nincs nálam, jobb híján lakáskulccsal húztam meg. Ez :( :(

Átértem haverhoz, volt nála imbuszkulcs készlet, azzal meghúztam. Mehettünk bringázni, ez :)

Elmentünk a kúthoz, az ottani kompresszor kb 7 bart tud, nekem 7,7 kell a gumiba. Átalakító rátesz, fújom, mint állat, keményebb nem lesz.. Kisebb keresztbordákat rendesen veszi, az erőteljes, hirtelen kereszttöréseket a betonban érzésre felniig felütéssel jutalmazza. Ez :(

Aztán kértem, maradjon mögöttem, és nézze, mennyire csúszik a segge, ha hirtelen irányt váltok. Kicsit csúszik csak, érzem is már, h reagál a dolgokra, ez :)

3 km után megint lelazult a hajtókar, mögöttünk nemsokkal volt bringabolt, kaptam emberes imbuszkulcsot kölcsön, kapott a szájára a csavar, azóta hibátlan. Ez :) :)

Onnantól minden rendben volt, kényelmesen, jól tekertünk, jó volt. Ez :) :) :)

Kérdéseim:

- normális, hogy ennyire csúszik a gumi? (Kenda Capmaign asszem) Nyilván nem kis súlyom van, de a Cross semennyire se csúszott..

- Presta szeleppel és átalakítóval honnan tudom, hogy mennyi a nyomás benne? Mert elvileg, ahogy nem fújom, elengedi magát a szelep, és lezár. Onnantól hiába mutat 7 bart a pumpa, az csak a csőben lévő nyomás a szelepig , nem?

- az mennyire para, ha elvileg 7 bar nyomással felüt a durva, éles huppanó? Jó, ez se az én súlyomra lett tervezve, a gumi is érzésre puha volt, de mégis 7 bar, nemértem.. :(

[ Szerkesztve ]

(#10453) venember83 válasza KrAt (#10452) üzenetére


venember83
nagyúr

Lehet, hogy csak simán szar a gumi, és azért csúszkálsz vele.

(#10454) popp


popp
tag

Tanácsot szeretnék kérni.

Le kell szögeznem előre nem értek a bringákhoz, nem is tudom mik azok a dolgok amiket érdemes figyelni vásárláskor.

Igényeim:
- amire használnám: heti 2-3-szor, alkalmanként kb. 10km-t tekernék
- hobbi kerékpárnak használnám elsősorban (sportolás céljából), tehát nem munkába járásra venném, ritkán azért biztos előfordulna, hogy városi közlekedésre is használnám
- viszonylag nagy átlagsebesség lenne a jó, tehát vékony kerekeset szeretnék (a mountenbike és a versenybicaj közötti szélességre gondoltam)
- 100k-nál többet nemigazán akarok rászánni, de olcsóbban még jobb volna

Egyetlen egy bicajboltban voltam ezidáig, ott ezt ajánlották, a 2011-es modellt azt hiszem. Erről van valami vélemény? Illetve tudnátok vmi más ár/érték bajnok bringát is ajánlani?

Köszönöm! :R

"A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."

(#10455) Ariadne válasza KrAt (#10452) üzenetére


Ariadne
őstag

Egy 10 barig működő műhelypumpát igazán érdemes lenne venned, alapfelszereltség egy bringás háztatásban és kb. 5-6000 Ft-ból megúszható, nagyban megkönnyíti az életet. ;)

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#10456) tzimash


tzimash
őstag

m520 pedál tulajok!
Nektek is kattog? Pedálfordulatonként 1, de van hogy 2 kattanás, próbáltam lefújni láncspray-vel, meg játszottam a feszítőcsavarral egy kicsit, de marad a kattogás. Az az érdekes, hogy ha csak egy lábbal hajtom a bringát (teljesen mindegy, hogy melyikkel), akkor nem csinálja. Másik jelöltem a hangforrásra a középcsapágy.

(#10457) Def26 válasza Ariadne (#10455) üzenetére


Def26
félisten

Pár hete 2990,- -ért volt a Lidl -ben.

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#10458) Ariadne válasza Def26 (#10457) üzenetére


Ariadne
őstag

Hát, kérdés, hogy milyen, és tud-e országútihoz elég nyomást... Nagy bizalmam nem lenne benne, a minimum szerintem a decathlonos műhelypumpa, arról tudom, hogy jó és olcsó is.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#10459) Manitou válasza Def26 (#10457) üzenetére


Manitou
addikt

az olyan is
már volt 2 ilyen olcsó műhelypumpám, mindkettő 3k alatti, eleinte jónak tűnt, a második már eleinte sem.
Aztán mégiscsak maradok a kompresszornál mindig :))

[ Szerkesztve ]

(#10460) Def26 válasza Ariadne (#10458) üzenetére


Def26
félisten

Ha jól emlékszem akkor az meg valami 5xxx FT,-

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#10461) Ariadne válasza Def26 (#10460) üzenetére


Ariadne
őstag

A normális minőségű is annyitól kezdődik bármelyik bringaüzletben. ;) 4-5000 Ft-os műhelypumpám volt eddig mindig, és sose volt gond vele.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#10462) Zebu


Zebu
addikt

Sziasztok!

Ma végre beraktuk az új telót a Scott bicóba. A régiről átpakoltam a kormánycsapágyat meg mindet... Viszont most kotyog kicsit... Mitől lehet? Mit csináltunk rosszul?

A másik, hogy a markolatot is lecseréltem, de kb 2 liter vizet vesztettem mire az egyik oldalra félig felhúztam. Mi a trükk? Bezsíroztam, de ha megszakadok, akkor is csak alig megy felfelé....

szerk: Jah persze a poploc cucchoz nem kaptam bovdenházat, azt vehetek :) Fene...

[ Szerkesztve ]

(#10463) Vasinger! válasza Zebu (#10462) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Szerintem a nyak hosszal lesz a baj. Nem minden biciklibe ugyanakkora nyakhossz kell. Lehet hogy le kell majd fűrészelni belőle. Egyelőre ennyi az 5letem, ha mindent rendesen raktál össze.

szki:
Köszi! :R

(#10464) dqdb válasza Zebu (#10462) üzenetére


dqdb
nagyúr

A másik, hogy a markolatot is lecseréltem, de kb 2 liter vizet vesztettem mire az egyik oldalra félig felhúztam. Mi a trükk? Bezsíroztam, de ha megszakadok, akkor is csak alig megy felfelé....
Szappanos vizet vagy más gyorsan megszáradó síkosítót nyomassál alá fecskendőből.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10465) Hasaggymeg válasza Zebu (#10462) üzenetére


Hasaggymeg
veterán

Markolatfelhúzásnál majd beszakadtak körömházaim,állítólag vizezni kellett volna,nem hiszem jó a zsír,hisz ott maradva majd csúszóssá teszi,nem fog helyén maradni.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#10466) Zebu válasza Vasinger! (#10463) üzenetére


Zebu
addikt

Ránézésre pedig ugyanakkorára vágtuk le. Sőt, amikor a stucnit ráerősítettük, akkor még meg is nyomtam a kormányt+telót lefelé, hogy tutira megszoruljon.

Más:
Nekem is van egy műhelypumpám, de nemtom. Furcsa. Van rajta nyomásmérő is, de nem tudom mikor mutat jó értéket, mert próbálom a gumimat 8.5-re felfújni vele, akkor az elején annyit is mutat, de után a mutató folyamatosan esik lefelé. Továbbá azt hittem, hogy a nyomásmérő már a rácsatlakoztatásnál elkezd mérni, de nem. löknöm kell 1-2-t ahhoz, hogy egyáltalán bármit mutasson. Most így tök gáz, mert nem tudom, hogy mennyi van benne. Ha nyomok bele nem lesz-e a túl sok, vagy egyáltalán nincs-e benne túl kevés :)
Ő a pumpa: [link]

Tapintásra kb ok, de hát nemtom. 3 napja egy vasúti átjáróban akkorát odavertem, hogy azt hittem szétesik a bringa alattam. Veresegyházon mentem keresztül és halálos volt. Gondoltam, ha ezt megászom defekt nélkül, akkor minden frankó. Megúsztam, de az egész bringa berezonált akkorát ütött....

Hasaggymeg: Meg sem moccan a zsírtól sem.... Mindegy ott van-e! :O Lehet meleg szappanos vízbe beáztatom, hátha még lágyul a melegtől.

[ Szerkesztve ]

(#10467) Manitou válasza dqdb (#10464) üzenetére


Manitou
addikt

A sima víz jobb, mert utána nem fog forogni a markolat, szappanosnál nem mernék rá mérget venni, hogy fixen marad a markolat.

(#10468) tzimash válasza Zebu (#10462) üzenetére


tzimash
őstag

Nekem állandóan lecsúszott, szappanos víz se vált be, aztán kölcsön vettem anyám hajlakkját, könnyen felment és azóta ott is van. :)

(#10469) rétisün válasza N.GÁBOR (#10170) üzenetére


rétisün
veterán

na, felderítettem nektek a zeg-zalacsány-keszthely útvonalat, továbbra is a zeg-zalaapáti-keszthelyit ajánlom... :))

ittnohról 45 km (1:35) a keszthelyi móló, az emelkedők és a szél miatt (ellenére?)
a mólón megettem két müzliszeletet, (v)ettem egy négygombócos fagyit mg egy ásványvizet, aztán hazakarikáztam.
zalaszentgrót felé :D ilyen úton jöttem szentgrótig, ami annyit jelent, hogy kirakták a táblákat a közút mellé....

azt gondolom mondanom sem kell, hogy tegnap észak felől jöttem haza, szembeszélben (szki nem találta el a déli hátszelet :N )...ma dél felől, szintén szembeszélben :(((
a szembeszél mondjon le !!!!

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#10470) dqdb válasza Manitou (#10467) üzenetére


dqdb
nagyúr

Vagy bilincses rögzítésű kell, azokat könnyű felhúzni :) Legalábbis nekem eddig kétféle Ergonnal jó tapasztalatom volt felfelé. A régi markolatok leszedése már más kérdés, az egyik pár nagyon könnyen lejött, a másik pár után órákig nem tudtam fogni, mert nem sok bőr maradt a tenyeremen (igaz az egyik oldalon esés miatt nem kevés föld szorult a markolat és a kormány közé, ami akkorra már cementként funkcionált).

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10471) Zebu válasza Vasinger! (#10463) üzenetére


Zebu
addikt

Még elmélkedem a nyakhosszon. Az hogy lehetne bajos? Elvileg a stucnival szorítod le nem?

Jah a gumikérdéshez még annyit, hogy ez a gyári a gumi a bicón. Szerintetek lehet ilyet még venni valahol? Egyelőre nagyon meg vagyok elégedve vele. Mondjuk, hogy milyen belső van benne azt nem tudom, meg hogy ki gyártja a Giant-nak azt sem...

[ Szerkesztve ]

(#10472) Hasaggymeg válasza tzimash (#10468) üzenetére


Hasaggymeg
veterán

Azt már csak késsel veszed le. :U

(#10471) Zebu...minden gumi ilyen lesz idővel. ;)

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#10473) fpeter07 válasza tzimash (#10446) üzenetére


fpeter07
veterán

Én egy keresztes pókot transzportáltam délelőtt az erdőben, a garázsban meg mikor lehajoltam majdnem lefejeltem egy termetes kaszáspókot. Én a mai 31km-en teljesen elfáradtam, abból 20 terep volt. Szombatig sztem kímélem magam és csak aszfalton tekergőzök.

(#10474) Ariadne válasza Zebu (#10466) üzenetére


Ariadne
őstag

Rárögzíted a fejet a szelepre rendesen? Általában rá kell nyomni erősen és felhajtani a rajta lévő fület, de ha nem nyomtad rá eléggé, még így is ereszthet, akkor elülről kell kezdeni. Nekem legalábbis csak akkor ereszt, ha nem nyomom rá eléggé, és majdnem ugyanilyen a pumpám. Ja az első egy-két fújásnál nálam sem mutatja, ezek így működnek, a korábbi is ilyen volt.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#10475) rétisün válasza Zebu (#10466) üzenetére


rétisün
veterán

presta (outi) szlepnél nálam sem mutatja egyből a guminyomást, amior ráteszem, gy-két fújás után már igen. szóval ezzelne foglalkozz, gondolom a szelep miatt van.
az mondjuk fura, hogy ha felfújtad, esik le a nyomás, de csináld azt, hogy felfújod a kívánt érték+0.5 bar, aztán mire leveszed a fejet, ha el is szökik a fél bar, még mindig elég nyomás maradt :))

(#10471) Zebu: kérdezed meg, ahol a bringát vetted. ha bringát tudtak adni, a többi giant cuccot is kell hogy forgalmazzák.

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#10476) szki válasza rétisün (#10469) üzenetére


szki
őstag

300 km 3 nap szeles időben! Durván nyomod a kilométereket hallod-e!?
Pénteken déli szél volt biztos, mikor együtt tekeregtünk. Tegnap mifelénk megint déli volt (Zeg.-en ezek szerint más). Ma meg szintén déli, dél-keleti, mert alig bírtam a 18 km-re lévő strandig eltekerni 25-ös átlaggal. Szégyenszemre nem bírtam 38/21 áttéttel feltekerni, és a legkisebb tányérra is vissza kellett váltanom az első, azaz a lispei emelkedőn :( Kipurcantottam magam 3 nap egymásután. Bár ma nem a 65 km bicajtól. Nem kellett volna 3 órát tűző napon a hegyoldalt kaszálom.

[ Szerkesztve ]

(#10477) rétisün válasza szki (#10476) üzenetére


rétisün
veterán

"Durván nyomod a kilométereket hallod-e!?"

elég fura ezt pont tőled hallani :DD (július: 20 nap alatt 2648 km)

egész pontosan 336 km, általában nem megy végig a track....

"Pénteken déli szél volt biztos"
igen, pont ezért (illetve hogy majd szombaton is déli lesz) terveztem a börzöncei utat, hogy hazafelé ne kelljen a széllel erőlködnöm. aztán ahogy kiértem a városból, már láttam, hogy ez nem jött be :N

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#10478) Manitou válasza dqdb (#10470) üzenetére


Manitou
addikt

Ja, a bilincsessel nincs ilyen gond. Levenni ugyanúgy vízzel kell :K Én vizet szoktam alányomni és akkor könnyebben lejön az is ami amúgy meg sem mozdulna.

(#10479) rétisün válasza szki (#10476) üzenetére


rétisün
veterán

lemaradtam a mod-ról: a pünkösd hétvége vezet eddig a maga 3 nap 372 km-ével.... :B

de júliusban gyakorlatilag akármelyik 3 nap alatt megvolt neked a 300 km-ed...

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#10480) szki válasza rétisün (#10477) üzenetére


szki
őstag

Épp azért írtam, hogy durván nyomod, mert meglehet így neked is a 3000 km/hó :Y
Legdurvább nekem 3 nap egymásután 640 km volt 2 hete (229+85+326). Most nem lennék rá képes újra, mert nagyon kifárasztottam magam:DDD

Pihentetnem kellene 2 napot, de holnap se lesz rá idő, mert mindig menni kell valamerre. Az összes lábizmomban izomláz van már.

Ha esős idő lesz, akkor szétkapom a bicajt, és átzsírzok, olajzok mindent, meg kap egy kis festést, ahol lekopott, meg hegesztettem a villát. Így elvileg nem is tudnék bicajozni 2 napig. De akkor meg ott a monti, ami incselkedik a terepre :D

[ Szerkesztve ]

(#10481) rétisün válasza szki (#10480) üzenetére


rétisün
veterán

:(

meló mellett nem sokszor tudok ekkorákat menni...hétvégékre maradnak a hosszabb túrák, de hétvégélből meg sajnos nem sok van (azokból is átlag minden 4. foglalt :DDD :B ), illetve amikor szabin vagyok, akkor lehet tekeregni, de a szabi meg még kevesebb :O

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#10482) DemonDani


DemonDani
addikt

elbeszélgettek itt olyan távokról havi szinten, ami nekem éves :DDD

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#10483) rétisün válasza DemonDani (#10482) üzenetére


rétisün
veterán

könnyű nekünk aszfalton.....csak idő kérdése az egész, csak sajnos pont abból nincs elég sose :(

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#10484) Motaba78 válasza rétisün (#10483) üzenetére


Motaba78
őstag

sziasztok

hétvégi tekeréskor egy dologra lettem figyelmes a bicón, mikor elől leváltok a legkisebb fogaskerékre és hátul pedig nagyobbra(hegymászómenetbe), akkor erőkifejtéskor valami hozzáért a gumin lévő bütyökhőz, ez mitől lehet ? lánc, első váltó, esetleg a monoblokk (az nem hiszem hogy így tudna tekeredni) lenne szar?
a binyóba van kb. 100km.

(#10485) Tamoo válasza Motaba78 (#10484) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

"erőkifejtéskor valami hozzáért a gumin lévő bütyökhőz"
Ezt én speciel nem nagyon értem :DDD gumihoz többnyire csak az aszfaltnak kellene hozzáérni. Gyorszár jól meg van szorítva, kerék középen?

(#10486) venember83 válasza DemonDani (#10482) üzenetére


venember83
nagyúr

Nem csak neked, bár nincs km-órám, így én is csak tippelni tudok.

(#10487) Motaba78 válasza Tamoo (#10485) üzenetére


Motaba78
őstag

a vázon a hátsó kerék tengelye egy fülbe ül bele, ha nem lenne teljesen meghúzva akkor sem tudna "tekeredni" mert a fül fogja a tengelyt, de azért azt is megnézem, más esetleg ?

(#10488) tzimash válasza Motaba78 (#10487) üzenetére


tzimash
őstag

Küllők elég feszesek?

Hasaggymeg #10472:
Nem érdekel, felhúztam magam azon, hogy hetente lecsúszott 2-3cm-t. :)

(#10489) fpeter07 válasza Motaba78 (#10484) üzenetére


fpeter07
veterán

Nekem az első váltó szeret barátkozni a hátsó gumival. Érdekes hangot ad ilyenkor. Anno a kitámasztóm ért hozzá, de akkor jóval drasztikusabb volt a sebességcsökkenés, konkrétan el sem tudtam indulni, mert lefogta a gumit. ;]

Ha már aszfalton könnyű, elmegyek egyet Lövőre. Szigorúan pumpálás után. +1.5 barral sokkal kényelmesebben lehet menni. :K

(#10490) Motaba78 válasza tzimash (#10488) üzenetére


Motaba78
őstag

küllők oké

már én is gondolkodok, nem az első váltó-e a ludas, de ha az lenne, akkor állandóan odaérne, nemcsak akkor mikor
tolom lefelé a pedált.

(#10491) tzimash válasza Motaba78 (#10490) üzenetére


tzimash
őstag

biztos, hogy a gumihoz ér hozzá valami?
Mert amit leírsz, az tipikusan az amikor a lánctányér beleér az első váltó terelőlemezébe.

(#10492) Motaba78 válasza tzimash (#10491) üzenetére


Motaba78
őstag

megnézem ezt is, köszi az mondjuk nyomot hagy a lemezen ha az ér hozzá

(#10493) rii


rii
nagyúr

BP-en hol a legolcsóbb a nagygenerál (első teleszkópos MTB)

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#10494) venember83 válasza rii (#10493) üzenetére


venember83
nagyúr

Egy alapos nagygenerálra gondolsz, minden bizonnyal, ugye? :K

(#10495) dqdb válasza rii (#10493) üzenetére


dqdb
nagyúr

Általában olcsó != jó, de sokszor drága != jó. Olcsó helyett inkább jó szervizt keressél, vagy egy aszfaltos túra keretében vidd ki Vácra Meméhez.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10496) N.GÁBOR válasza rétisün (#10469) üzenetére


N.GÁBOR
aktív tag

Hát...köszönjük a részletes beszámolót, akkor ha útra kelünk megfogadjuk a tanácsodat.

May the force be with you!

(#10497) Jofi81


Jofi81
őstag

Múlt héten megvolt a kistolmácsi nyaralás, kétszer tudtunk biciklizni a barátnőmmel, ő idén most ült először biciklin. Első alkalommal elmentünk Lentibe a kisvasúttal, majd úgy tekertünk vissza. Ez egy laza 30-as volt, egyedül Bázakerettye előtt voltak hosszabb emelkedők. Másodszor Valkonyán és Bánokszentgyörgyön keresztül szerettünk volna egy kört tenni, sajnos ez nem jött össze egészen. A leírásban nem volt benne, hogy milyen minőségű az út, így Valkonya előtt visszafordultunk és rövidítettünk. Szegény barátnőm többet tolta a biciklit, mint amennyit tekert, felfelé nem tudott, lefelé nem mert menni. Azért én így is élveztem, legközelebb megcsinálom ezt a kört is. Megint azt kell mondjam, hogy alföldiként nagyon élvezetes zalában tekerni. :)

(#10498) rii válasza dqdb (#10495) üzenetére


rii
nagyúr

És hogy jövök vissza? :DDD mert gondolom nem várhatom el, hogy aznap megcsinálják (-:

venember83: igen .. egy alaposra ... (-: restellem magam, amiért nem vagyok képes a saját kerómat karban tartani, de sajnos ezermillió más dolgog szívja ki az energiám még hétévégén is ... na meg nem is értek hozzá )-:

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#10499) venember83 válasza rii (#10498) üzenetére


venember83
nagyúr

Ha megbeszéled velük előre, simán megoldható, szerintem. ;)

(#10500) rii válasza venember83 (#10499) üzenetére


rii
nagyúr

megpróbálom ... amúgy már 2 hónapja azon pörög az agyam, hogy lehetne, hogy evihessem hozzájuk ...
H-P munka 6-7-8-ig; meg most Szo-Va is 12-12 órában ...

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum V. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.