Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1401) Z_A_P válasza detroitrw (#1400) üzenetére


Z_A_P
addikt

Igen, azt jo latni h tutira jutott mindenhova.
Viszont ez a teszt is jo: https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Thermal-Paste-Application-Techniques-170/

OK

(#1402) detroitrw válasza Z_A_P (#1401) üzenetére


detroitrw
addikt

Arra is kiterhetett volna a teszt, hogy azokat a legbubikat, hogyan lehetne minimalizalni. Legalabbis en ezert mozgatom meg egy kicsit a coolert ha mar raszoritottam, de hogy mit erek vele azt ugyebar nem latom :)

A modszerem a smoothoz all a legkozelebb, annyi kulonbseggel hogy sokkal simabb feluletet hozok letre s a kepekbol itelve a mennyiseg is kevesebb

(#1403) 5150head


5150head
senior tag

Sziasztok. A tavaszi nagytakarítás keretében újrapasztáztam a gépet és történt egy venti upgrade is.

A gépben egy i5 4570 lapul, amit egy Macho120 hűtött eddig a saját ventijével és a hozzá mellékelt pasztával ami 2014 januárjában lett feltéve a "felkenős" módszerrel.
A pasztázást és venticserét megelőzően kíváncsiságból ráeresztettem a Linxet hogy mégis milyen értékeket kapok: CPU átlag 58, max 68

Ezután gép szétkap, hűtő levesz: A régi paszta nem száradt ki, jó állagú volt még. A takarítás után felkentem az új pasztát (MX-2) az "X" módszerrel, majd feldobtam a Macho gyári venitje helyett egy Aplenföhn Wing Boost 2-t. Linx lefuttat: CPU átlag 65, max 78

:F

A kérdésem az, hogy kell a pasztának idő amíg beáll és normálisan elkezdi vezetni a hőt, vagy valamit elszúrhattam?

Előre is köszi a segítséget.

(#1404) dewil666 válasza 5150head (#1403) üzenetére


dewil666
őstag

Szia!

Kevés idő kell de akkor is csak 1-2 fokot javul a helyzet. Viszont ha lecserélted a gyárit mx2-re akkor jobbnak kellene lennie mint amilyen volt! Szerintem nem jól lett pasztázva! Sokat tettél rá. Ha esetleg leveszed a hűtőt eakkor egy képet készíthetnél és akkor jobban tudjuk, hogy sok e vagy nem.

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#1405) fleetcmd


fleetcmd
tag

Sziasztok,

Két dolgot szeretnék megkérdezni tőletek, mint gyakorlott pasztázóktól :R

Egyfelől hogy ha veszek egy új hűtőt, amin van gyári paszta, érdemes-e letörölni és sajátot tenni rá? Van érezhető különbség, vagy csak nagyon minimális?

A másik pedig.. hogy nem tudom, hogy egy 3-4 g-os pasztában mennyi van, de gondolom, több, mint amennyi rákerül a procirai. A megmaradt pasztát meddig lehet tárolni és hogyan? :)

Bocsi, hogy hülyeségeket kérdezek, de visszaolvasgattam és nem találtam :(

--- Steam Controller + Steam Link // Logitech F310 játékvezérlők; Tel.: Nokia 5 (Android 8.1)

(#1406) Raggie válasza fleetcmd (#1405) üzenetére


Raggie
őstag

Attól függ milyen hűtő, de általában van különbség egy jó utólagos pasztázással.
3-4g legalább 3-4 pasztázásra elég kell legyen. Ha nem az, akkor túl sokat teszel rá.

Clint Eastwood FTW

(#1407) fleetcmd válasza Raggie (#1406) üzenetére


fleetcmd
tag

Köszi szépen. Azért gondolkodok rajta, mert magamnak új gépet tervezek venni egy Corsair H110i AiO vízhűtéssel, a régi alaplapot/processzort pedig odaadnám anyunak. Csak a gyári AMD hűtő iszonyatosan hangos, elég volt, hogy én szenvedtem vele, nem kell, hogy más is szenvedjen... Úgyhogy rendeltem rá egy Arctic Cooling Alpine 64 Plus-t, az nem tűnik rossznak. Viszont ha már ígyis-úgyis leszedem a régi hűtőt, elgondolkodtam rajta, hogy lehet, hogy érdemes lenne pasztát is tenni rá sajátot.

--- Steam Controller + Steam Link // Logitech F310 játékvezérlők; Tel.: Nokia 5 (Android 8.1)

(#1408) Raggie válasza fleetcmd (#1407) üzenetére


Raggie
őstag

Az aftermarket hűtőknek általában nincs rákenve előre a paszta az aljukra úgy, mint a gyári megoldásoknak, hanem külön kis tasakban vagy tömlőben adják hozzá, szóval mindenképp kenned kell! Akkor én már rászánnám azt a +1-2ezrest és vennék rá MX-4 pesztát. Aztán amit nem használsz el erre az nked is jó lesz a vízhűtésre. :K

Clint Eastwood FTW

(#1409) fleetcmd válasza Raggie (#1408) üzenetére


fleetcmd
tag

Oh, ez az MX-4 tényleg szimpatikusnak tűnik és nem is drága. Mondjuk itt azt írja, hogy "the MX-4 thermal compound already pre-applied onto the heatsink", szóval lehet, hogy nem veszek másikat, ha pont az van rajta alapból is.

Köszi :K

--- Steam Controller + Steam Link // Logitech F310 játékvezérlők; Tel.: Nokia 5 (Android 8.1)

(#1410) Raggie válasza fleetcmd (#1409) üzenetére


Raggie
őstag

Ha valóban mx-4 van rajta akkor nem kell másik. Nem is tudtam, hogy az arctic ilyet is rak alapból a hűtőire...

Clint Eastwood FTW

(#1411) fleetcmd válasza Raggie (#1410) üzenetére


fleetcmd
tag

Köszi a segítséget :)

--- Steam Controller + Steam Link // Logitech F310 játékvezérlők; Tel.: Nokia 5 (Android 8.1)

(#1412) juliensorel


juliensorel
senior tag

Hello!
Milyen pasztat ajanlatos venni ugy altalaban? A sima feher gel es a markasabb cuccok kozott, bar nem sokat probaltam en 2-3 fok kulonbseget tapasztaltam palyafutasom soran, de hatha valaki tudja itt a tutit.
Ryzen 5 1600x + be quiet! Pure rock slim a paciens.
Meg nincs VGA a gepben ugyhogy egyelore nem tudtam tesztelni a be quiet! gyari pasztajat illetve kisse elkenodott berakaskor mert benultam a szuk hely miatt, ha meg lesz a nagyobb hazam mindenkepp ujra szeretnem pasztazni.
Koszi!
Udv!

(#1413) Raggie válasza juliensorel (#1412) üzenetére


Raggie
őstag

MX-4 vagy ha nagyon jó kell, akkor a Thermal Grizzly Kryonaut. De persze 3-4-5 foknál több különbséget ne várj! :)

Clint Eastwood FTW

(#1414) juliensorel válasza Raggie (#1413) üzenetére


juliensorel
senior tag

Jaja, tudom en, h nincs nagy kulonbseg :D
Csak a tipusokkal nem vgyok tisztaban, iponon is pl lehet kapni vagy 100 félét, es olyat szeretnek majd ami nem tul híg,mert azok csak kenodnek ossze vissza.
Koszonom!

(#1415) Raggie válasza juliensorel (#1414) üzenetére


Raggie
őstag

Értem.
MX-2 / MX-4 pasztákkal nem lősz mellé. A Kryonaut kicsit drágább de pár fokkal jobb. Kapásból ezeket tudom ajánlani.
Ennél olcsóbbat nem éri meg venni, akkor már jó a gyári amit adnak hozzá, drágábbat meg szintén nem éri meg venni, mert gondolom nem nitrogénes hűtéshez kell és nem a 0,2 fok különbségek érdekelnek! :D

Clint Eastwood FTW

(#1416) juliensorel válasza Raggie (#1415) üzenetére


juliensorel
senior tag

OKsi, Köszi! :R

(#1417) fleetcmd


fleetcmd
tag

Sziasztok!

Rövid verzió:

Általában milyen gyakran éri meg újrapasztázni a hűtőt, ha nem szeretném, hogy rászáradjon, ne lehessen leszedni és úgy járjak, mint ma? :U

Hosszú verzió:

Múlt héten újítottam a gépemen, úgyhogy úgy gondoltam, odaadom anyunak a régi Phenom II-esemet. Vettem is neki új hűtőt, hogy lecseréljem a hangos gyári AMD hűtést (ezt pont ebben a topicban fejtegettem a segítségetekkel). Gyanútlan Pistike (ez lennék én, még ha nem is vagyok Pistike) leszedte a csatokat a hűtőről és le szerette volna venni. Hát, az egész hóbelemanc kijött processzorral együtt. Először nagyon megijedtem, aztán néztem, nem görbült el semmi, remélhetőleg az alaplap is működőképes, úgyhogy jött a google-zás, hogy hogyan lehet szétválasztani a makacs hűtőtől a processzort.

Hát gyerekek, én kipróbáltam mindent.. a hajszárítós módszert, az alkoholos módszert, az alkohol + fogselymes módszert, az alkohol + oldalirányú elfordítás módszert, semmi. Végül arra a következtetésre jutottam, hogy ez ennél rosszabb már nem lehet, mivel ebben az állapotban van egy 100 %-ig nem használható processzorom. Tehát akármit csinálok vele, ennél szarabb helyzetbe nem tudok kerülni. Így utolsó mentsvárként a "brute force, csavarhúzóval próbáljuk meg lekényszeríteni a procit a hűtőről" módszerhez folyamodtam. Az még csak hagyján, hogy úgy hozzá volt kötve, mint ha muszáj lenne, na de amikor megindult... :Y

Nem tudom pontosan, hogy mi vágta szét a kezemet, de csodálatosan összevéreztem mindent, a tenyeremen van egy gyönyörű vágás, de legalább a processzor lejött végre. Azt remélem, már mondani sem kell, hogy ezek után a proci önálló életre kelt, a földön kötött ki és két lába elgörbült :W :D :O Na mindegy, ahhoz képest, hogy volt egy majdnem reménytelen, azonban 100 %-os eséllyel használhatatlan processzorom, most csak egy nem teljesen reménytelen, tán 20 % eséllyel használhatatlan processzorom van, összességében tehát jobb helyzetben vagyok, mint voltam tegnap ilyenkor.

Na de nem szeretnék többet így járni. Milyen időközönként érdemes leszedni a hűtőt és újrapasztázni? Ez különös félelemmel tölt el az új gépemmel kapcsolatban, mert annak nem örülnék, ha a kompakt vízhűtés szétválaszthatatlanul rágyógyulna a Ryzenemre.

--- Steam Controller + Steam Link // Logitech F310 játékvezérlők; Tel.: Nokia 5 (Android 8.1)

(#1418) Angel2014


Angel2014
addikt

Sziasztok segítsetek nekem egy lenovo Y50-70 hűtőbordára hány MM vastag Thermal pad megy szerintetek a memória Chipek letakarására? 1mm elég szerintetek? :R

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#1419) Raggie válasza fleetcmd (#1417) üzenetére


Raggie
őstag

Évente-kétévente újrapasztázni. :) Ennyit tudok tanácsolni.

Clint Eastwood FTW

(#1420) msgt.fubar


msgt.fubar
senior tag

Sziasztok,

Cryorig CP7 vagy Arctic MX-4? Egyik 8.3 másik 8.5 W/(mK). Észlelhető egyáltalán ilyen kis különbség?

gottagofast

(#1421) Angel2014


Angel2014
addikt

Újpesten ezt az egy MM -es padot kaptam szilikon 15x15 cm majd akkora hogy burkolni lehet vele csepel bovìtóban 3x3-as darab 2700 ft....szerintetek ez jó a hővezetőbordàra a memoria chippekre ? Idàig nem szilikon volt fent hanem zselés pad....ez nem lesz baj?A procira és a gpura mx4 kerül.

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#1422) Energie X


Energie X
őstag

Sziasztok!

Lassacskán újrapasztáznám a laptopom (CPU és GPU is van). Most vettem észre, hogy már elfogyott az mx4-esem és mx2-esem is. Thermal grizzly hydronautra gondoltam hogy veszek. A specifikációk alapján jobb a hőátadó képessége mindkét arcticnál. Azt viszont nem tudom, hogy mennyivel másabb? Ragadósabb fajta mint az mx2, vagy folyékonyabb állagú mint az mx4?
Illetve még kérdés, hogy milyen hővezető padot érdemes venni?

[ Szerkesztve ]

>>> ÚJ dobozos Galaxy S21FE tokok és üvegfóliák! Lesd meg adatlapomon! <<<

(#1423) fleetcmd válasza Raggie (#1419) üzenetére


fleetcmd
tag

Köszi szépen :)

--- Steam Controller + Steam Link // Logitech F310 játékvezérlők; Tel.: Nokia 5 (Android 8.1)

(#1424) Whaazzup válasza Angel2014 (#1421) üzenetére


Whaazzup
senior tag

Szia.szerintem jó,picit fogd rá kézzel és meglátod, hogy takar e, ha igen meghúzhatod.ÜDV.

Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764

(#1425) Whaazzup


Whaazzup
senior tag

Szerintem az a legjobb ha magad keverd és hígítod a pasztát tapasztalatom szerint, én ezt csinálom, és kikeverten egy nem száradó de nem folyó pasztát ami igen jó hő átadó. ÜDV..

Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764

(#1426) Sziszilabi


Sziszilabi
csendes tag

Sziasztok,

Két HP lapos van a családban, i5-2450m (2.5/3.1 GHz) ill. i7-2670QM (2.2/3.1 GHz) procival, az egyik dupla videókaris. (játékra is van használva).
Megérett az idő az újrapasztázásukra, milyen pasztát javasolnátok?

[ Szerkesztve ]

(#1427) Whaazzup válasza Sziszilabi (#1426) üzenetére


Whaazzup
senior tag

Szia.MX2-minimum.ÜDV.

Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764

(#1428) rostiron


rostiron
őstag

Sziasztok.

Egy router proci-ra szeretnék egy kis bordát rakni. Kétoldalú hővezető ragasztóm nincs, ezért gondoltam csak pasztával odanyomom. Vízszintesen feküdne. Vélemény ?

Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,

(#1429) dewil666 válasza rostiron (#1428) üzenetére


dewil666
őstag

Szia!

Esetleg leszorithatod ha a burkolat és a hütő közzé teszel valami távtartót ;)
Vagy egy olyan magas bordát amit a burkoat leszorít.

[ Szerkesztve ]

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#1430) rostiron válasza dewil666 (#1429) üzenetére


rostiron
őstag

Nehéz kimérni, hogy mekkora távtartó kell,de megpróbálom. Ha nincs ami nyomja a bordát, akkor a paszta ellátja a feladatát ?? Nincs rángatva a router úgyhogy nem valószínű hogy elmozdul.

Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,

(#1431) dewil666 válasza rostiron (#1430) üzenetére


dewil666
őstag

Úgy gondolom hogy valamennyi nyomás, leszorítás szükséges neki.

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#1432) haten válasza detroitrw (#1402) üzenetére


haten
tag

Én is a vékonyan szétkenős verzióra szavazok. Az "X"-esnél nagyon nehéz lenne eltalálni a pontos mennyiséget.

(#1433) Whaazzup


Whaazzup
senior tag

Ha kicsivel több a paszta az nem gond, a jó illeszkedés, és lágy paszta elterül. Ami meg mellette kijön az nem gond.Csak ne ezüstös legyen.ÜDv.

Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764

(#1434) VANESSZA1


VANESSZA1
őstag

Ennyit tesz a gyári paszta lecserélése jó minőségű IC Daimond Carat 7-re .
-8 C :C :C Jó fél óra teszt után se megy 83 C fölé, holott korábban 91C is volt a gyári pasztával.

[ Szerkesztve ]

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#1435) #25157120


#25157120
törölt tag

Miért kerül ennyibe a hővezető pasztázás, mint szolgáltatás?
Nézegetem, 12 ezer a felekés+paszta... újonnan egy egész tubus kijön 3ezerből, akkor a munkadíj 9 ezer forint, egy kenésre? Ez kicsit sok, nem?

(#1436) haten válasza #25157120 (#1435) üzenetére


haten
tag

Hát mert előfordul, hogy összerakod a gépet, és se kép, se hang, aztán lehet gondolkodni, hogy most mi van. Minden 100-dik nem sikerül. Én is jártam úgy, egyik telóm akksicseréjekor, hogy összerakva már nem működött, ennyi rizikó van benne.

(#1437) Sn4k388


Sn4k388
tag

Sziasztok nemsokara delidelem a i5-6400 at és az a kerdesem hogy rákenhetem e az mx-4 pasztat? Vagy mindenkeppen kell a fém paszta (nem tervezem visszaragasztani a kupakot)

(#1438) dewil666 válasza Sn4k388 (#1437) üzenetére


dewil666
őstag

Szia!

Én régebben egy I5 4690-t csináltam mx4-el és a gyárihoz képest 2-3 fokot vesztettem (rosszabb lett) ezért CLU-t kellett hogy vegyek. Az viszont hozott egy nagyon keveset de szinte elhanyagolható. Gondolom mert nem húzható az egekbe csak gyári turbó ami nem sok.

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#1439) Raggie válasza Sn4k388 (#1437) üzenetére


Raggie
őstag

Azt a processzort nincs értelme delidelni... de ha már delideled akkor mindenképpen CLU menjen a chip-re!

Clint Eastwood FTW

(#1440) Sn4k388 válasza Raggie (#1439) üzenetére


Sn4k388
tag

Köszi akkor beszerzem a fém pasztát.

(Nem a gyári turbo miatt kell :N )
Most 4.4ghz-n megy a proci csak kicsit meleg

[ Szerkesztve ]

(#1441) dewil666 válasza Sn4k388 (#1440) üzenetére


dewil666
őstag

Milyen hűtő van rajta?

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#1442) Sn4k388 válasza dewil666 (#1441) üzenetére


Sn4k388
tag

Enermax Liqmax II 240

Akasha apache ventikkel

Teljes terhelésnél 75 fok

(#1443) dewil666 válasza Sn4k388 (#1442) üzenetére


dewil666
őstag

Ez akkor tényleg borzasztóan rossz hőfok.
Még akkor is ha a kupak alatt a silány gyári szütymő van.

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#1444) Sn4k388 válasza dewil666 (#1443) üzenetére


Sn4k388
tag

Annyira nem vészes de szeretném 4.6 ra húzni és egyben 70 fok alatt tartani.
Remélem lehetséges

(#1445) Sn4k388 válasza dewil666 (#1438) üzenetére


Sn4k388
tag

Köszönöm a tanácsot rendeltem Thermal Grizzly Conductonaut -ot.

Már csak az a kérdés hogy csak a kupak alá kapja-e meg vagy mehet a hűtőre is.
(Bár valamit olvastam hogy nem szereti a bizonyos fémeket) - így rendeltem egy adag mx-4 et is.

Illetve a coollaboratory liquid pasztáról olvastam hogy tönkretette idővel a cpu-t (Bár kételkedek benne mert ha ártana akkor nem forgalmaznák)

[ Szerkesztve ]

(#1446) VANESSZA1 válasza Sn4k388 (#1445) üzenetére


VANESSZA1
őstag

Kapton szalagot se felejts el beszerezni.Mindenképp fontos.

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#1447) Sn4k388 válasza VANESSZA1 (#1446) üzenetére


Sn4k388
tag

Erről még nem hallottam valami hőálló ragasztó szalag de mire kell?
Néztem több delid videót is de nem láttam hogy használnák.

Ha van valami titkos infód kérlek oszd meg ;)

[ Szerkesztve ]

(#1448) eCarbon


eCarbon
csendes tag

Sziasztok, nem tudom hogy jó helyre irok-e. Tudja valaki hogy GA-X58A-UD5 (v2) mekkora (vastagság) és milyen hővezető lapka kell?

Üdv. Tomeee

(#1449) haten válasza Sn4k388 (#1445) üzenetére


haten
tag

Az alumíniumot eszi meg, én úgy tudom. Rozsdamentes felületre és rézre nyugodtan mehet.

(#1450) haten válasza Sn4k388 (#1447) üzenetére


haten
tag

Ha CLU, vagy TGC folyékony fémet használsz, az köztudottan áramvezető. Ha nem bízol magadban, akkor ezzel le tudod ragasztani a chip 4 oldalán a lábakat, és így tutira nem fog zárlatot okozni, ha kipréselődik a többlet. Tudd, hogy a pasztából a kisebbik kiszerelés is 10 alkalomra elég, annyira keveset kell belőle használni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.