Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-13 14:16:17

LOGOUT.hu

Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31657) vodkaboy22 válasza #22145024 (#31655) üzenetére


vodkaboy22
addikt

A lézer mesterségesen előállított monokromatikus fény igen. (Monokromatikus a legtöbb esetben persze van kivételnek mondható dolog pl folyadék lézerek vagy már konkrétan a led lézerek nagy része is a megadott névleges hullámhossztól +-5-10%ban tér el. Míg egy kristály médiumot használó lézer +-0.5%nál jobban nem tér el.)
A rozsdamentes acél attól, hogy még a mi szemünknek tükrös is lehet a 10um-es fény tartományában már máshogy viselkedik.
Igen szoktak reflexió csökkentés miatt abszorpciót segítő anyaggal bevonni a felületeket, de ez csak a gyújtást követő pár ezred másodpercben segít. Amint kialakul a csóva (plazma) a reflexió leesik 10%-ra rozsdamentes acéloknál, de ilyenkor már rég tova tűnik a bevonat! Esetleg szoktak még olyat is, hogy kémiailag aktívvá teszik a fém felületét így növelve még a normálistól sokkal jobban az oxidréteget és így a mérvadó az oxidréteg reflexiója lesz a lézer szempontjából a kezdeti tranziens időszakban, és miután létrejött a plazma már megint mind1.
De vigyáz mert infra lézer a 808nm-es LED lézer is illetve a 10.2um-es CO2 is :) Mégis a led lézerrel töredék energia mellett lehet hegeszteni az acélt CO2-nél meg 5kW-is kevés lehet :DD

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.