Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-13 14:16:17

LOGOUT.hu

Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31649) vodkaboy22 válasza TESCO-Zsömle (#31648) üzenetére


vodkaboy22
addikt

NA ez a veszélyes játékszer!
Nem látod a fényét de megvakít... És nem csak a közvetlen szembe hanem a fémekről/ tükrökröl visszaverődő fény is megvakít... Ehhez speciális szemüveg kell! (Ami legalább a dióda ára ha nem több...)
Ez egy közeli infratartományban világító led lézer.
Kb 2.8-3.2V között lehet a nyitófeszültsége A táplálás során folyamatos 12A-t tud elviselni (Peltier hűtéssel többet is, de ezt nem szokták írni.) Átmenetileg 40A maxot tud elviselni károsodás nélkül ez általában 200-500uS időre.
TO18 a tokozása (aranyozott 3 láb )
Elég régi darab (1983-mas) tehát nagy valószínűséggel csak A teljesítmény limite amit 25fokra írtak nem a valós teljesítmény limite (-20 fokon szokták ezeket üzemeltetni és ott 30W-ot is elviselnek.)
Mivel régi lehet használható normál bordás hűtéssel is de ez gyakorlatilag 20dára csökkenti az életidejét ezeket tényleg peltier hűtéssel használták.
Alkalmas lehet megfelelő optikával polimerek vágására megmunkálására. Esetlegesen polimerek gravírozására. Még megfelelő hűtéssel és fúvokás rendszerrel vékony fémlemezek vágására is alkalmas lehet. (~0.5mm.) De nem ez volt a tipikus felhasználási területe.
Tényleg vigyáz vele! Szerelés közben bekapcsolod fél pillanatra és egy kis csavarhúzóról már tud annyi fény reflektálni, hogy megvakulj! (Veszélyesebb mint a CO2 lézer fénye mivel ez közvetlen a retinát gyalulja halálra... )

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.