Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60651) blattida válasza tilla311 (#60649) üzenetére


blattida
nagyúr

Az rca-xlr jóval drágább megoldás, mint az rca-jack.

BBéci
Már hogyne lenne, sokkal jobban néz ki.
Amúgy adott esetben lehet, mivel nem mindenen van egyszerre rca, jack és xlr bemenet is, ezért lehet, hogy a gyakorlatban éppen az rca-xlr lesz csak használható...

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#60652) krichd1 válasza tilla311 (#60646) üzenetére


krichd1
addikt

Ha DAC-on RCA kimenet van, akkor az csak aszimmetrikus (unbalanced) jelet ad ki, nincs értelme szimmetrikus kábelt venni. A TS (mono jack) aszimmetrikus (unbalanced), a TRS (stereo jack) szimmetrikus (balanced) bekötésre alkalmas. Van még TRRS is, de ezt most hagyjuk. XLR csak szimmetrikus lehet (kivétel ha elbénázzák a bekötést). Aszimmetrikus kábel kéteres, a szimmetrikus háromeres. Itt egy videó, elmagyarázzák hogyan működik.
Esetedben kell egy RCA->TS kábel. Például ilyen.
Illetve van olyan eset, amit most többen csinálnak, hogy három eres kábelből csinálnak RCA dugóval aszimmetrikus kábelt. Ennek már leírták többen a bekötését.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#60653) .DLL válasza tilla311 (#60649) üzenetére


.DLL
veterán

Nem lenne jobb, illetve felesleges lenne, hiszen ha már a forrás oldalon csak két érintkező van (RCA aljzat) akkor az XLR harmadik érintkezője elpocsékolódna, nem lenne bekötve, nem lenne kihasználva, és a fogadó oldalon, az erősítőben is csak a bemeneti fokozat egyik fele működne (+) szóval egyáltalán nem lenne előnyösebb. Ha az erősítőn csak és kizárólag XLR bemenet van (igen ritka) akkor van egyedül értelme ennek lévén nincs más bemeneti út, de pont ezért szoktak az erősítőkre tenni aszimmetrikus csatlakozást is.

(P.H.)

(#60654) tilla311 válasza krichd1 (#60652) üzenetére


tilla311
tag

Oké, itt egy konkrét meg egy másik. Ezt például hozzá szeretném kötni egy mezei RCA kimenetes CD lejátszóhoz vagy hangkártyához. Árlista szerint RCA-XLR és RCA-jack ugyanannyi pénz. Tök mindegy, hogy melyik?

(#60655) tilla311 válasza .DLL (#60653) üzenetére


tilla311
tag

Viszont látok olyan monitort is, amin van XLR és JACK, és az egyikhez az van írva, hogy balanced, a másikhoz meg unbalanced. Ott ők úgy gondolják, hogy az XLR-be olyan kábelt dugok, aminek a másik végén is XLR van? Ha ezt egy RCA-ba dugnám, az gond lenne?

[ Szerkesztve ]

(#60656) krichd1 válasza tilla311 (#60654) üzenetére


krichd1
addikt

Működési szempontból igen, amennyiben olyan fajta az RCA->Jack kábel, amit linkeltem.
Egyébként én a CD lejátszó, hangkártya és az aktív monitorok közé betennék egy analóg hangerő szabályzót, hogy a hangerő állítás kényelmesebb legyen és ne járjon digitális dinamikatartomány csökkenéssel. Például ilyet.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#60657) blattida válasza tilla311 (#60655) üzenetére


blattida
nagyúr

Semmi értelme xlr-be rca végű kábelt dugni, mivel az rca nem földfüggetlen, míg az xlr az. Tehát, ha csak rca kijáratú eszközöd van, akkor totál fölösleges az xlr csatlakozás használata. Csak akkor lenne értelme, ha nem lenne az aktív hangsugárzón más, csak xlr.

Milyen árlistán látsz Te ugyanannyiért rca-jack és rca-xlr kábelt?

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#60658) tilla311 válasza krichd1 (#60656) üzenetére


tilla311
tag

Hú, ezt nagyon jó, hogy mondod. Most egy darabig be akartam szüntetni a kérdezést, mielőtt elküldenétek a fenébe, de ez is felmerült bennem. :R

Mert azt ugye látom, hogy mindkettőnek a hátulján van külön egy-egy hangerőszabályzó, és bennem is felvetődött, hogy akkor ilyen esetben vajon csak a hangkártyán állítja szoftveresen az ember a hangerőt. De ezek szerint ilyenkor van a "digitális dinamikatartomány csökkenés". Na azt biztos nem szeretném, már a neve se jó. :)

Köszönöm, hogy erre is gondoltál, úgy látom, ezen is csak RCA van, legalább nem kell új csatlakozót megtanulnom. Az 50 dollár nem is gáz.

(#60657) blattida: igen, ezt megértettem föntebb, hogy az XLR akkor a jó, ha mindkét végén az van. Én csak arra gondoltam, talán ez jobban felhasználható, ha később máshol lenne rá szükségem. Egyébként a hangfal hátulján a JACK-hez is TRS van írva, tehát ha jól értettem krichd1 leírását, az is képes a szimmetrikus 3 eres kábel fogadására. Szóval akkor csak az RCA-val párosítva nincs értelme.

Még egy hülye kérdés, és befejeztem: ha mégis veszek egy RCA-XLR kábelt, ami 2 eres, aszimmetrikus, tehát gondolom az XLR egyik lába nincs bekötve, akkor egy ilyen kábelt nagyobb eséllyel tudok használni aszimmetrikus bekötéshez egy másik olyan eszközön, amin esetleg nincs JACK, csak mondjuk RCA és XLR, nem? Mert ilyet is láttam. Tehát ilyen szempontból lehet értelme? (Mivel nem olcsó a jó kábel, inkább olyat vennék majd, amit nagyobb eséllyel tudok használni később másra is.) Köszönöm szépen a segítségeteket!

(#60659) Satellite válasza blattida (#60647) üzenetére


Satellite
tag

"...másrészt, bextrenből csak membránok készültek, peremek nem, mivel a bextren túl merev és rugalmatlan, így peremnek nem alkalmas...."
Az SL6-osról ezt írta '84-ben a HFM: "A mélyhangszóró 16,5 centiméter átmérőjű. Konstrukciója valóban különleges. A membrán PVC-ből készült, a keskeny membránszélt a membrán saját anyagából alakították ki. A porvédő dómot befelé fordították, és ugyanott, a dóm pereménél erősítették fel a lengőcsévét, a kivezetőkábeleket és a pillét, mégpedig nem ragasztással, hanem hevítéssel - csupa jó ötlet, csak nehéz kivitelezni." Az angol szaksajtóban nem csak Bextren-nek hívták ezt az anyagot, a gyári prospektusban így szerepel: 6.5" Kobex-cone (PVC) woofer.
Az évek során persze nem csak a hangszórók öregedtek, hanem gazdájuk hallása is, - azért 20-25 év elég nagy változást tud okozni... Én már csak tudom! :K

[ Szerkesztve ]

(#60660) krichd1 válasza tilla311 (#60658) üzenetére


krichd1
addikt

Ilyen esetbe van értelme az RCA->XLR kábelnek.
Viszont én ajánlom aktív monitorokhoz egy tisztességes szimmetrikus DAC/előfok beszerzését, mert aszimmetrikus bemenetükön keresztül hajlamosak összeszedni zajt a hangkártyán keresztül az alaplapról, ami elég idegesítő tud lenni. Főleg olcsóbb kategóriában fennáll ennek a lehetősége.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#60661) blattida válasza Satellite (#60659) üzenetére


blattida
nagyúr

A kis celestion membránja pvc, a bextren viszont egyfajta polpropilén, amiből nem készítettek membránszélt, azaz peremet, de a celestion megoldása sem terjedt el...ellentétben a különféle polipropilén membránokkal, melyekkel szinte Dunát lehet rekeszteni...

Bizony, a hallásromlásról nem is beszélve. ;)

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#60662) tilla311 válasza krichd1 (#60660) üzenetére


tilla311
tag

Olcsóbb monitor vagy olcsóbb hangkártyára gondolsz?

Amiket nézegetek monitorok, azoknak 60-120 között van darabja. Ezek már talán nem a legolcsóbb kategória. Van 40-ért is párja.

Hangkártyából pedig külső saját táposakban gondolkodom. Reméljük, minél kevesebb oda nem illő dolgot fognak összeszedni.

(#60663) .DLL válasza tilla311 (#60662) üzenetére


.DLL
veterán

Főleg az alaplapra kötött audio eszközök tudnak ciceregni az általában gyenge szűrés, és a rengetegféle frekvencián működő alkatrész miatt (proci, vga, hdd, stb.) egy jó DAC usb része megállítja ezeket, de nem ritka, hogy így is átjut némi zaj usb-n keresztül a DAC analóg fokozataira.

(P.H.)

(#60664) PrinceHerceg


PrinceHerceg
őstag

Sziasztok!

A végeredmény ez lett:

DENON PMA710 + egy szép pár JBL ES90! :)

Szerintetek?

:))

(#60665) dgyuri0123 válasza PrinceHerceg (#60664) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

JBL már ott áll a szobádban?

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#60666) krichd1 válasza tilla311 (#60662) üzenetére


krichd1
addikt

Mindkettőre. Aminek 60-120k darabja újonnan, az még az olcsó kategória az én értelmezésem szerint.
Egyébként inkább csináld vagy csináltasd meg a JBL TI 5000-et, ne foglalkozz ezekkel. Milyen Denon erősítőd van ?

(#60664) PrinceHerceg: Ezek szerint fentebb toltad a kereted. Szerencsésebb választás, mint amiben először gondolkodtál. ES90-hez remélem van elég nagy szobád.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#60667) tilla311 válasza .DLL (#60663) üzenetére


tilla311
tag

Oké, értem. Azt hiszem, ezzel egyelőre jól állok. Most egy Xmos van itt, külön táp nélkül, gagyi kábellel, és fejhallgatóval hallgattam. Hát nem tűnt úgy, hogy bármi zavar is átmenne rá, nagyon tisztán és szépen szól. Eddig nem olvastam Nálatok, hogy Xmos-ra bárki is panaszkodott volna, hogy zavart vesz át a gépből.

Most vagyok épp rajta a kábeleken, ismerkedem a Klotz és Van Damme megoldásokkal. Úton van a Klotz USB, ami gondolom nem ront majd az egyébként is szép hangon, valamint a következő lépés egy hozzá való külső táp, amt szeretnék majd megkérdezni Tőletek, de egyelőre gyűjtöm hozzá a lelki erőt és olvasom a fórumot. :)

Közben jön a JBL peremezése, amellyel kapcsolatban keresem Shalafit, de eddig nem találtam meg és hívom majd még a Hivoxot is.
Hogy kell itt egy felhasználót megtalálni? Mert én már minden lehetséges keresőbe beírtam minden kombinációban és alakban.

Az erősítőt megnézem, hogy meg tudom-e én csinálni, mert első körben lehet, hogy egy belefújásért nem szeretnék kifizetni 5-6000 forintot, de ez attól is függ, mennyire speciális anyaggal kell belefújni a potiba.
Nekem van itthon most WD40 és valahol nagyon elásva van videófej tisztító spray-m is. Szerintettek mivel fújjam?

Ha ezek mind megvannak, akkor meghallgatom hogy hogy szól, és elgondolkozok krichd1 javaslatán a "tisztességes DAC/előfok" beszerzésén, amit tudom, hogy a monitorhoz mondott, de gondolom, ide is elkélne. És akkor maradna az Xmos csak transzportnak.

(#60666) krichd1: Az erősítő most nincs itt, de majd megnézem a pontos típust. A monitorok máshová lesznek, egy másik rendszer, nem ehelyett gondoltam, a két vonal külön fut, de ha lesz aktív hangfal, akkor ahhoz is Xmos és a fönt részletezett dolgok lesznek jelforrásnak. A Denon-JBL párossal mindenképpen megyek tovább, azt rendbe kell tenni. A Denonhoz RCA-RCA kábel kell majd, az aktív dobozhoz meg majd választok XLR és jack közül, de figyelembe veszem azt is, hogy sikerül-e hozzá egy szimmetrikus DAC.

(#60657) blattida Természetesen igazad van, az XLR drágább, mint a jack, de nem olyan szignifikáns, ezért szerettem volna egy árúnak tekinteni, inább olyat vennék, ami jobban kihasználható, még ha kicsit drágább is.

(#60668) paye válasza tilla311 (#60667) üzenetére


paye
tag

shalafi66 néven megtalálod a Házi hangfal építés topicban...

(#60669) tilla311 válasza paye (#60668) üzenetére


tilla311
tag

Köszönöm szépen!

(#60670) dgyuri0123 válasza tilla311 (#60667) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

"Szerintettek mivel fújjam?"

Semmiképpen se WD40-el, mert azzal végleg megölöd. Az inkább ajtózárra van kitalálva.

"csak a zene van"

(#60671) tilla311 válasza dgyuri0123 (#60670) üzenetére


tilla311
tag

Oké. Nem merek csak ugy belefujni, amig nincs biztos. Még sose láttam ilyen potit, ugyhogy azt se tudom, mit keressek, de majd megnezek egy youtube videot, és megvarom hogy a Hivox mit mond, lehet hogy náluk nem titkos a spray. Amugy sejtettem én is hogy a videofej tisztito a jobb ötlet, azért is irtam. Várom az okos javaslatokat. Elore is koszonom!

(#60672) tilla311 válasza dgyuri0123 (#60670) üzenetére


tilla311
tag

A WD40-et viszont nekem több forrásbol javasolták egyébként kontakt spray-nek is. Egy elég univerzális dolog.. A leirasa szerint "védő, kontaktjavito és tisztito hatásu, kiszoritja a nedvesseget, párát, javit az elektromos érintkezések minőségén".

(#60673) Mezga Aladár válasza tilla311 (#60672) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Ha garantáltan el akarod b@szni, használd.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#60674) tilla311 válasza Mezga Aladár (#60673) üzenetére


tilla311
tag

Mit használjak a kitisztításához?

(#60675) .DLL válasza tilla311 (#60672) üzenetére


.DLL
veterán

WD40-et semmiképp! Ráadásul egy idő utána elpárolog belőle egy összetevő, és ami ott marad, az már nem teljesaíti keő feladatát.

De potméterbe amúgy sem ajánlok semmilyen folyadékot, főleg ha szénréteg ellenállás. Ha csak a mechanikára megy akkor oké, de az ellenállás pályát hagyjuk békén. LEgjobb lenne a) szétszedni, kiporolni, a futó érintkezőket eltisztítani, tengelyvégeket megkenni, összeszerelni, b) újat venni bele, és akkor évekig nincs rá gond.

(P.H.)

(#60676) Mezga Aladár válasza tilla311 (#60674) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Ha levegővel kifújva nem javul meg, akkor amit .dll írt

[ Szerkesztve ]

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#60677) tilla311 válasza .DLL (#60675) üzenetére


tilla311
tag

Oké, rendben! Így fogok tenni.
Nagyon köszönöm!

(#60678) PrinceHerceg


PrinceHerceg
őstag

Igazából nem nekem lettek a cuccok, csak segítettem Unokaöcséméknek nézni valamit, mert tegnap házibuli - születésnap - volt és kellett valami ami azért ha kicsit is de jobb mint egy Logitech Z-623... :B

Szóval kültéren voltunk és mit mondjak, nem vallottak szégyent az amerikaiak a DENON-al való házasítással, mert kaptak vagy 5x-6x nm-ernyi helyet egy medence sarkában és őrület amit domborítottak hangzásban. Remek basszusok, tiszta közepek azonban már már nekem is fülsértő magasak, puszta 85W-al, de sebaj majd bejáratódnak viszont addig is ki kell tapasztalni őket és remélhetőleg még ettől is jobb lesz a helyzet!

Szobában egyébként kb 25-30 nm helyük lesz, de oda még szerintem lehet nagyok is, legalább is aktív mély tuti nem kell melléjük!

:C

[ Szerkesztve ]

(#60679) krichd1 válasza PrinceHerceg (#60678) üzenetére


krichd1
addikt

Magashangok még finomodni fognak bejáratódás során, egyébként érdemes lenne néhány Harman Kardon sztereó erősítőt is majd kipróbálni a ES90-hez.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#60680) Z10N


Z10N
veterán

Megkerdeztem a finearts verziot: Grundig Fine Arts V2 G LD 1051.

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#60681) PrinceHerceg válasza krichd1 (#60679) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

Köszönöm az infót és a tippet is, de sajnos az a TP-m, hogy azok eléggé zsebbenyúlós példányok... mert elég sokat kell kiperkálni normális felépítettségűért, szóval jó ez DENON-ka, mert full ELNA kondikból építkezik és ez hallható is rajta, ergo szvsz Stereora több már csak pénzkidobás lenne! :K

[ Szerkesztve ]

(#60682) Teasüti


Teasüti
nagyúr

Sziasztok!
Mini hifiben gondolkodok, mert kompakt rendszer kellene. Tudnátok ebben segíteni? Idáig csak házimozival foglalkoztam, de elköltöztem és hátrahagytam minden cuccom, de kéne vmi zajkeltő a szobába amit bérlek. Nézegettem a Denon RCDN9 erőlködőjét, ami tud mindent ami kell, viszont néhány vélemény szerint gyengék a dobozai. Mit lenne érdemes venni hozzá (ha érdemes egyáltalán, jelenleg egy Logitech 2.1-el is elvagyok háttérzenének telefonról)? Mondjuk úgy a vas értékének feléig. Illetve ehhez a felhasználáshoz tudtok jobbat, ami kompakt, van hálózati és netes lejátszás (beépített wifi, esetleg BT is) és értékelhető fejhallgató kimenete is van? Optika fölösleges, egyetlen lemezem sincs és nem is lesz, viszont digitális (toslink - esetleg DD, DTS dekóder?) input kell az analóg mellé. Analóg kimenet lenne még érdekes fejhallgató erősítőhöz, de tudom bilibe lóg a kezem. :-)
Bárkinek javaslata? Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#60683) .DLL válasza Teasüti (#60682) üzenetére


.DLL
veterán

Q Acoustics 2020i vagy Dali Zensor 1. :))

(P.H.)

(#60684) krichd1 válasza Teasüti (#60682) üzenetére


krichd1
addikt

Szia, erre a célra alternatívaként próbáld ki még a Cambridge Audio Minx Xi-t. Hangdobozokat illetően, ha használt is szóba jöhet, lehet már pár típusból válogatni (kínálattól függően), ami nem csak háttérzenélésre jó.

(#60681) PrinceHerceg: Felépítés is fontos dolog, de az erősítő és hangdoboz egymáshoz passzolása hangkarakterben még inkább.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#60685) Mezga Aladár


Mezga Aladár
veterán

Van valakinek tapasztalata, tápszűrő készülékekkel, azonos állványon, külön, vagy a parkettán elhelyezve szól jobban?

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#60686) PrinceHerceg válasza krichd1 (#60684) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

Persze, igazad van és ahogy azt írtam is a DENON gépe elég masszív házzal van ellátva, a belseje pedig nagyon jól felépített, kellemesen rendezett. A hangja pedig a benne lévő kondiknak hála több mint kielégítő így a JBL eléggé ki van szolgálva, de ez hallható is rendesen, pláne, hogy még az erősítő is formálódik majd hangra csakúgy mint a front párosa... :)

(#60687) #71562240 válasza Satellite (#60634) üzenetére


#71562240
törölt tag

"...arról nem is beszélve, hogy mára az összes VIFA (SEAS) hangszóró gyári pereme rég az enyészeté lett, - az újraperemezett változatok meg úgy szólnak, ahogy."

Ez így dezinformáció.
A nyolcvanas évek második feléig a VIFA (SEAS, Scanspeak...) vegyesen használt habosított illetve gumi membránszélt, hasonlóan a legtöbb hangdobozgyártóhoz. (A habosított műanyag elvileg jobb hangminőséget tesz lehetővé, de mint kiderült, tartóstalan.) A nyolcvanas évek második felétől kezdve néhány év alatt szinte kizárólagosan a gumi peremre állt át a VIFA (és labeljei) is, megintcsak hasonlóan a legtöbb gyártóhoz, éppen a tartóssági problémák kiküszöbölése végett.
Hovatovább a VIFA-nál több mély-közép hangszórótípussal is megcsinálták, hogy egyéb változtatás nélkül átálltak a gumiperemes verziójára (a gumiperemes membránszélek keskenyebbek lettek, így megnőtt egy kicsit a membránméret) - így történt például az emlegetett HB1-gyel is, annak is a harmadik verziójában már ugyanannak a mélyközép hangszórónak a gumiperemes változata volt, hasonlóan a Heybrook Trióhoz és egyéb többgenerációs hangdoboztípusukhoz. Nem mellesleg még jobban is szóltak az új gumiperemes hangszóróverziók, majd az újabb típusaik szinte (?) kivétel nélkül eleve gumiperemmel születtek, - ahogy ma is.

Victor, a takarító

Szerk.: Azt pedig már Blattida jelezte, hogy a bextrén az membránanyag, nem membránszél.

[ Szerkesztve ]

(#60688) Teasüti válasza .DLL (#60683) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Mi a vélemény a Diamond 220s dobozokról? Némely teszt ezt hozta ki győztesnek a másik kettővel szemben.

(#60684) krichd1
Érdekes egyed ez a streamer, nem is hallottam még ilyen kategóriáról. :R
De kicsit fura nekem, megfordítja a koncepciót: streamer hifi képességekkel, nem pedig hifi streaming képességekkel.
Viszont kissé drága nekem, meg ezért a pénzért jobban rágyúrhattak volna a fájl támogatottságra. Van biwire ha jól látom, de DSD-t azt nem ismeri. :P

[ Szerkesztve ]

(#60689) Teasüti válasza krichd1 (#60684) üzenetére


Teasüti
nagyúr

De piszkálja a fantáziám. :))
Mondjuk 400 fontért biztos jól szól rajta a 128-as mp3 stream. :DDD

(#60690) andorra válasza Teasüti (#60688) üzenetére


andorra
őstag

Neked feltehetően mi lenne a véleményed a nálunk használatban lévő hifi és kevésbé hifi rendszerekről és az mennyiben befolyásolna minket ?

(#60691) Mezga Aladár válasza Mezga Aladár (#60685) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Megint kérdeztem valami furfangosat. :B

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#60692) xtremetuning válasza Mezga Aladár (#60691) üzenetére


xtremetuning
addikt

Nem furfangos.
Semmit !!! nem teszünk parkettára.
És a válasz : attól függ az állvány (amennyiben értékelhető elcsatolással rendelkezik) melyik polcára.
Nálam másképp szól a felső-középső-alsó polcon. De így is lett az állvány hangolva.

Ergo a kérdésedre állvány ismerete nélkül nem nagyon adható egzakt válasz. Ezért is nem érkezett eddig.
SZVSZ

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#60693) Teasüti válasza andorra (#60690) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Jogos.
Inkább csak mennyire ajánlott, vagy hallott már ilyet vki stb?

[ Szerkesztve ]

(#60694) Mezga Aladár válasza xtremetuning (#60692) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Vagy nem használnak tápszűrőt. :D
Himbi-limbi állvány, légpárnás nem az utánagyártott hanem az eredeti 3 polcos, Townshend.
Valahol azt ajánlották h., tápszúrót nem ajánlott a készülékekkel közös állványra tenni.
És miután ez legalább annyira más eszközosztály mit pl a analóg lemezjátszók, ezért akár még hihetőnek is tűnik.

[ Szerkesztve ]

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#60695) xtremetuning válasza Mezga Aladár (#60694) üzenetére


xtremetuning
addikt

"Valahol azt ajánlották h., tápszúrót nem ajánlott a készülékekkel közös állványra tenni." - már írtam : elcsatolás kérdése.

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#60696) andorra válasza Mezga Aladár (#60694) üzenetére


andorra
őstag

Aki a tápszúrőt "meghallja" az a különböző elhelyezések közti különbséget is meg kell hallja, különben semmi értelme sem lenne az elhelyezéssel foglalkozni. Nálam azért került egy gurulós fém virágtartóra a konnektorsáv, mert jobban szól úgy, mintha csak a járólapon van. Viszont nem kérdeztem meg róla senkit, kipróbáltam. Tudom ez így olyan snassz, így nincs elméletileg megalapozva, fórumilag jóváhagyva, Blattidával lepecsételtetve, Tamooval előcenzuráltatva, stb.

[ Szerkesztve ]

(#60697) blattida válasza xtremetuning (#60692) üzenetére


blattida
nagyúr

Semmit !!! nem teszünk parkettára.

Szerintem ezt gondold át egy kicsit, lévén, semmilyen tárgy nem tud levitálni. ;]

Az állványod a hangi kedvednek megfelelően lett hangolva? Azaz, ha vidám vagy, akkor felül, ha szomorú vagy, akkor középen és ha dühös vagy, akkor alul kell lennie a tápszűrődnek? Vagy az adott készülék, az adott polcon szól a legjobban? ;)

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#60698) Lompos48 válasza blattida (#60697) üzenetére


Lompos48
nagyúr

Pedig a Lexus megcsinálta: :))

[ Szerkesztve ]

(#60699) andorra válasza blattida (#60697) üzenetére


andorra
őstag

Nála sem parkettázott a nappali.

(#60700) Mezga Aladár


Mezga Aladár
veterán

Miután az áthelyezése fölöttébb macerás gondoltam, a tapasztalatokat begyűjtöm.
Apropó parketta és parketta között is van különbség, ugyebár van a ragasztott a párnafás, és anyagában a tölgy bükk, cser, stb, vaxolt vagy lakozott, milyen lakkal. :))
Hü de meleg van a kecóban!

Bocsi ez ide ment (#60696) andorra

[ Szerkesztve ]

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.