Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60551) Jorus válasza krichd1 (#60549) üzenetére


Jorus
nagyúr

Kösz, ez roppant hasznos infó volt, topikgazdától picit többet várnék. A kérdés arra irányult, hogy van-e általatok ismert, ajánlott üzlet, webshop, ahol érdemes elkezdeni a keresést, mivel gugli alapján viszonylag szegényes felhozatal.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#60552) blattida válasza tilla311 (#60547) üzenetére


blattida
nagyúr

A mostani árat kell figyelembe venni, nem az újkorit.
Ha helyreállítást szeretnél, tehát legyen olyan, mint eredetileg, akkor vagy alisca orange vagy keresd meg shalafit itt a fórumon. Ha viszont felújítást szeretnél, akkor válaszd akár az általad, akár krichd által linkelt cégek valamelyikét, esetleg a fehérvári h2000-et.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#60553) tilla311 válasza blattida (#60552) üzenetére


tilla311
tag

Nagyon köszönöm a tanácsot!

Az előbb beszéltem telefonon az Alisca Orange-el, és alig tudtak bármi konkrétat is mondani, de végül sikerült kihúznom, hogy 30k lenne a peremezés, míg a linkelt cégnél 11k, és ez utóbbiak, ahogy kivettem, jobban felkészültek mindenféle hangszóró típusra, az Alisca vacilált: "Hát nem is tudom, hogy van-e erre szerszámunk..."

Szóval nem tudom. Megkeresem Shalafit.
Sokat változik vagy romlik majd a hang minősége, ha a linkelt - ahogy mondod felújító - cég csinálja meg, ahhoz képest, mintha az Alisca "helyreállítaná"?
Milyen irányban és milyen mértékű romlásra számítsak?

(#60554) krichd1 válasza Jorus (#60551) üzenetére


krichd1
addikt

Arra is válaszoltam, van olyan itthoni webshop, hogy hangszóróbolt, csak nem akartam ma is belinkelni.[link] :)
Amúgy inkább hangdobozépítő DIY topikokban érdeklődj, biztos több helyet ismernek.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#60555) Jorus válasza krichd1 (#60554) üzenetére


Jorus
nagyúr

Bocsánat, nem jól értettem az ajánlatot ezek szerint. :) Köszi a tippet, megnézem.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#60556) tilla311 válasza krichd1 (#60550) üzenetére


tilla311
tag

JBL TI-5000 a hangfal.

Valamilyen RCA kábelt is szeretnék venni. Próbáltam visszaolvasni, hogy miket írtatok ezekről, és több helyen említettétek, hogy olcsón jó ár-érték arányban a Klotz ajánlott. Ezzel kapcsolatban két kérdésem volna,

- Van a Klotz-on belül olyan típus, ami ajánlott, vagy ami nem? Gondolom a márkán belül is vannak különböző típusok. Én a KL-AT-CC0300 RC1-et találtam. Ezt meg szabad venni, vagy van-e ennél jobb ebben az árkategóriában vagy kicsit drágábban, amit jobban érdemes megvenni?

- Másik kérdés a kábelhez: most nálam a jelforrás és az erősítő között 3 m a távolság, ehhez nézem az összekötő kábelt, de ha azt mondanátok, hogy sokat számít a távolság, és egy 2 méteres jobb volna, akkor át tudom úgy rendezni a szobát, hogy a 2 m is elég legyen.

(#60557) blattida válasza tilla311 (#60553) üzenetére


blattida
nagyúr

Az új, más fizikai paraméterekkel rendelkező peremek miatt a hangszórók hangi tulajdonságai is megváltoznak, eleve módosítani kellene a keresztváltót is ahhoz, hogy az "új" hangszórókhoz illeszkedjen, már ha valóban korrekt felújításról lenne szó.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#60558) dota1


dota1
aktív tag

Sziasztok!
Tudtok ajánlani nekem elsősorban a használt piacról jó cd lejátszót olyan 30e körül-ig sztereozni? Rotel 840bx3-am van és egy pár b&w 603s3. Miket érdemes nézegetnem? Pio? Philips 304? Pio s504-et találtam 15k-ert az szépen szól? Jazz, chris rea, madonna, phil collins halgatok pl
Ill. Jó áron hozzá tudnék most jutni vadonatúj definitive technology bpl-8 és 10 párokhoz. Van valakinek tapasztalata ezekkel a hangfalakkal?

(#60559) tilla311 válasza blattida (#60557) üzenetére


tilla311
tag

Az Alisca Orange szerint én szereljem szét a hangfalat, és csak a hangsugárzókat vigyem oda, majd azokon ők megcsinálják a peremezést. :W
Nem tűnt úgy, hogy a keresztváltóval akarnak valamit csinálni.
Egyre tanácstalanabb vagyok. :(((

Amikor fölfogtam, hogy mit mond, megállt bennem az ütő. Mondtam, hogy ezt talán nem így kéne.
Aztán mondta, hogy jó, persze, lehet, hogy a keresztváltóban is kiszáradt valami kondenzátor, és akkor azt majd megnézik, nem kell-e azt is javítani.

[ Szerkesztve ]

(#60560) Gabor970 válasza tilla311 (#60559) üzenetére


Gabor970
addikt

Peremezésre én is úgy vittem Székesfehérvárra a Preludium hangszóróit, hogy kiszereltem. Eszembe sem jutott máshogy. Ok, nekem nem volt szándékomban a hangváltót is megnézetni. Bár annak a kiszerelése sem nagy gond. Szerintem neked akartak spórolni.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#60561) tilla311 válasza Gabor970 (#60560) üzenetére


tilla311
tag

Oké, rendben, ez a hozzászólás válasz volt Blattida üzenetére, amiben azt írta, hogy korrekt peremezés-felújításkor nem történik csak peremezés, hanem hozzáállítják a hangváltót is, mert az új perem olyan mértékben változtatja a hangot. Erre volt válasz.

Neked milyen lett a peremezés után a hangfal? Érdekelne, hogy szigorúan csak általánosságban véve mit tud változtatni egy új perem egy hangszórón és milyen irányban? Te mit tapasztaltál a hangban, így hogy csak újra lett peremezve és a váltón nem történt állítás?

[ Szerkesztve ]

(#60562) tilla311


tilla311
tag

Egyébként kérdeztem az erősítőt is, és mondtam, hogy a generális probléma a poti recsegése. Mondta, igen, ez ismert probléma, mire én kérdeztem, hogy jól tudom, ilyenkor fújni kell valami kontakt spray-vel? Mondta, igen, ez az esetek többségében megoldja a bajt. Kérdeztem, mivel érdemes, de erre azt mondta, hogy nehogy én valami saját kontakt spray-mmel nekiálljak, mert az biztosan nem jó, azt úgy nem lehet, hanem van nekik erre egy szuper speciális spray, ami a főnöké, és olyan titkos, hogy csak ő tudja, hogy mi az. Természetesen, ha beviszem, 5-6000 forintért szívesen belefújnak nekem a titkos spray-vel, és akkor jó lesz.

Én egyre inkább úgy érzem, hogy a szabad kőművesek egy titkos társasága működik ott. :)

A hangfalban az a nagy dilemmám, hogy ha tényleg csinálnak egy sokkal jobb minőségű visszaállítást a hangfalon, ahogy Blattida mondja, és ezzel együtt mindent szépen beállítanak, akkor no problem, 30k.
De ha csinálnak egy sima peremezést, amit a másik erre szakosodott cég 3-szor olcsóbban megcsinál, akkor azért érdemes meggondolni.

Most hívjam fel őket, és kérdezzem meg, hogy tényleg 3-szor jobbak-e, mint a másik cég, és nem csak egy sima peremezést kapok ugyanazokból az anyagokból, hanem egy sokkal igényesebb felújítást?
Mondjuk ez sem hangzik hülyébben, mint a titkos spray, amit nem mondják meg, hogy mi az...

[ Szerkesztve ]

(#60563) dgyuri0123 válasza tilla311 (#60562) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

A "szétporlós fajta" perem, egészen biztosan nem létezik már, így nem is olyat fognak "beletenni", ergo nagy eséllyel nem ugyanúgy fog szólni, mint anno, viszont, mivel Te az életben nem hallottad még a hangját, Neked akár még jó is lehet a másféle hangzás. Szerintem. :D

A "spréjről" nem tudok nyilatkozni.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#60564) blattida válasza tilla311 (#60559) üzenetére


blattida
nagyúr

Amióta elment onnan a Tüű Károly, ezek szerint nagyon megváltozott náluk a helyzet...akkor inkábbhagyd ki őket, mert űgy tűnik, hogy most szakember hiánnyal kűzdenek.
Ha komletten akarod felújítani, akkor vidd őket a hivoxosokhoz.

dgyuri0123
Egy mai műanyaghab szél is szétporlad idővel, nyers fizika, főleg az olcsó kínai habszélek, amiket a legtöbb ilyen helyen használnak. Nézd meg őket majd tíz év múlva.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#60565) Gabor970 válasza tilla311 (#60561) üzenetére


Gabor970
addikt

sajnos nem tudok érdemben nyilatkozni. Házfelújítás volt nálunk, el lettek téve a hangfalak. Kb 2 év múlva vettem elő, és akkor szembesültem a dologgal, hogy elporladtak a peremek. Mikor elraktam még hibátlan volt, de van olyan fajta perem, ami menthetetlenül így jár idővel. Ezek is ilyenek. Szóval két év távlatából nem tudok ítélni, hogy mi változott. Fiamnak is újraperemezett ugyanilyen B31-es Preludiumai vannak, nemrég kicseréltem egymással a két párt, én nem vettem észre érdemi difit a két pár hangjában. Nem ugyanott lettek peremezve, legalábbis nem hiszem, az övét már így vettük.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#60566) tilla311 válasza blattida (#60564) üzenetére


tilla311
tag

Blattida, nagyon köszönöm a segítséged és a tárgyilagosságodat is!

Ha érdekel, privátban szívesen leírom, hogy milyen egyéb emberi benyomásom volt még a telefonbeszélgetés alatt, de ezt szándékosan nem akartam ide kiírni, csak a tárgyilagos és konkrét részeket. Nem célom fröcsögni, vagy ok nélkül lehúzni senkit sem, ezért úgy gondoltam, ha egyszer ők a legjobbak, hát sokat megengedhetnek maguknak minden értelemben, így bizonyos emberi vonatkozásokon túl is léptem egyből. Egyébként segítőkészek voltak, még azt is felajánlották, hogy vihetem szombaton is, ha előre szólok... De nem érzem úgy a hallottak alapján, hogy megkapnám azt a pluszt, amennyivel többe kerülnek. És persze az is lehet, hogy olyan profik, hogy igazán az erőforrásaikat a komoly, fizetősebb projektekre fordítják, az utcáról beeső kispénzű 15 éves felszerelést felújítani vágyó emberkék becsábítására pedig egyszerűen nincsenek rászorulva. Akárhogy is legyen, nagyon adok a véleményetekre, ezért is foglalkozom velük. Sajnos saját tapasztalat híján csak mások véleménye alapján tudok kiindulni.

Mégegyszer nagyon köszönöm!

Kiegészítés dgyuri0123-nak. Ezen úgy látom, modern műanyag peremek vannak, nem valami hab. Nem igazán porlik, hanem kemény, elvesztette a rugalmaságát, reped, és kis darabok törnek ki belőle.

(#60568) tilla311


tilla311
tag

Leginkább olyan, mint egy befőttes gumi, amit pár évre bennfelejtettél egy fiók szegletében, megtalálod, és nem gumiszerű, hanem kis darabokra törik. De úgy érzem, hogy el is van vékonyodva.

(#60569) PrinceHerceg válasza krichd1 (#60549) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

Ha használt se baj! :B

(#60570) Ear001 válasza tilla311 (#60556) üzenetére


Ear001
addikt

Jbl- hez lehet kapni gyári felújító készletet membránszéllel, ragasztóval, azt csakis azzal szabad javítani, és akkor közel gyári új állapotú lesz.

[ Szerkesztve ]

(#60571) tilla311 válasza Ear001 (#60570) üzenetére


tilla311
tag

mmmmmmmmmmm :C

Köszi! Utána nézek!

Hol, hol? Nem találok. :F

[ Szerkesztve ]

(#60572) trufa12


trufa12
addikt

Vettem egy x-fi hd-t azért ez jobb mint a realtek . (asio-val használom ) szépen egyenletesen tisztán szól.
De azért az erősítőn adtam rá egy kis bass-t meg treblet mert nekem így jobban tetszik.

Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..

(#60573) tilla311 válasza tilla311 (#60571) üzenetére


tilla311
tag

Okkkké!
Szóval nem maintenance kit, mint a nyomtatóknál, hanem "speaker surrounds repair kit", meg foam.
De eddig csak utángyártottat találtam, ami ehhez ajánlott, 2 db 20 euró, nem olcsó, és nem tudom, honnan tudom hogy melyik gyári. :F

(#60574) Z10N válasza krichd1 (#60447) üzenetére


Z10N
veterán

A V4-nek van vmilyen kulonleges ismertetojegye? Amugy miert keresett?

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#60575) krichd1 válasza dota1 (#60558) üzenetére


krichd1
addikt

Szia, a Philips 304 jó választás lenne, ha jó állapotút kifogsz belőle nem drágán, keresgélj még Esprit szériás Sonykat.

(#60556) tilla311: Van Damme Ic-k is kaphatóak ennyiért, keress vissza, pár napja volt róluk szó.

(#60574) Z10N: Használt áráért nagyon jól szól és szerencsére nem túl ismert. Milyen ismertető jegy ? Elejére rá van írva, hogy V4.[link]

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#60576) Gabor970 válasza trufa12 (#60572) üzenetére


Gabor970
addikt

És a lúdneszt se feledd bekapcsolni.... :-)

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#60577) krichd1 válasza tilla311 (#60573) üzenetére


krichd1
addikt

Ezt megtaláltad ?

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#60578) trufa12 válasza Gabor970 (#60576) üzenetére


trufa12
addikt

Figyelj ha nem állítok rajta semmit, akkor úgy szól mint a sokol rádió.

Lehet ez az erősítő végett , vagy csak én vágyom ütős feszes basszusokra (amit próbálok úgy beállítani hogy ne túlozzon azért annyira de emeljen ki )

mert anélkül olyan mint a vízfolyam... ki megyek a konyhába és akkor ennyi erővel leülhetek hallgatni az aeg rádiót.

Szóval lehet gúnyolódni , de igen több óra után azt is bekapcsoltam , mert nem volt rajta egyszerűen mély..

Majd egyszer ha megunom lehet beújítok valami cuccot 1 millából amint lesz rá lehetőség, egyelőre a pénz mag le van kötve...

De addig ez megteszi. Köszöntem. :R

De mondjuk sokára lesz az :D még előtte 1 olyan házat kellene venni amibe van szoba bőven, és kialakíthatok egyet kifejezett zene szobának, az meg még nem most lesz. :([/OFF
(OFF)
Erősítőt sem vettem mégsem, mert rájöttem tök felesleges, akkor utána lehetne válogatni megint hangfalak közül melyik illik hozzá jobban, arra nekem most sem idegrendszerem sem felesleges 10 ezreim nincsenek .

Így is orionok 25be voltak, pió hangfalaim állapotuk végett 18 ba, erősítőt vettem 18ból, kábelek kerültek 12 ezerbe, a hangkártyáért tegnap fizettem 28 -at postával, hát most nekem elég volt.(/OFF)

[ Szerkesztve ]

Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..

(#60579) dgyuri0123 válasza trufa12 (#60578) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

"Figyelj ha nem állítok rajta semmit, akkor úgy szól mint a sokol rádió."

Ez mindaddig így lesz, amíg bele nem teszel egy jelentősebb összeget. Sajnos a jó hangminőségnek komoly ára van. Addig meg marad a ludnessz. :K

"csak a zene van"

(#60580) Dorian válasza dgyuri0123 (#60579) üzenetére


Dorian
félisten

A komoly összeg jelenthet akár (forrás nélkül) 50-60 ezer Ft-ot is... Használtan, jó vételt kifogva.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#60581) dgyuri0123 válasza Dorian (#60580) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Igen, ha a lánc többi része elfogadható. De itt mindent le kéne cserélni, szerintem. :)

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#60582) blattida válasza dgyuri0123 (#60581) üzenetére


blattida
nagyúr

Ahhoz, hogy ne legyen loudness-es és jól szóljon, ahhoz nem szükséges nagy összeg, csak megfelelő eszközök, ez a probléma nem anyagi természetű.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#60583) Dorian válasza dgyuri0123 (#60581) üzenetére


Dorian
félisten

Hangdoboz, erősítő, kábelek kijönnek ennyiből. Az már jól szól, nem kell rá lúdneszt sem adni.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#60584) andorra válasza blattida (#60582) üzenetére


andorra
őstag

Sőt, ez még csak nem is probléma. Egyszerűen, nem tartozik a hifi zenehallgatás témakörébe. Ugyanúgy nem, mint ahogy a szekrény tetejére helyezett, vagy ahogy a kettő helyett négy hangdoboz sem. Hétköznapi, kommersz zenehallgatók tárgyalhatnak róla, de ne velünk és ne itt.

(#60585) fehér_ember válasza dgyuri0123 (#60581) üzenetére


fehér_ember
addikt

Ha általánosságban mondta volna, hogy nem szól elég jól; szerintem akkor sem biztos hogy mindent cserélni kellene. De az elég meglepő, hogy azt mondta: "mert nem volt rajta egyszerűen mély.." tudván hogy az egyik hangdoboza egy Pioneer CS-997 (kb. 24-25cm-es mélyközép) és egy Orion HS 500 (30cm-es mélyközép).

(#60583) Dorian
De azt ne feledjük, hogy trufa12-nek ezeken felül még a szokásosnál nagyobb hangerő is szempont. Az azért drágítana rajta.

(#60584) andorra
Már nem a szekrények tetején vannak a dobozai és nem akarja hogy kihasználatlan hangdobozkimenetek legyenek az erősítőn ;)

[ Szerkesztve ]

(#60586) fehér_ember válasza fehér_ember (#60585) üzenetére


fehér_ember
addikt

Még annyit kifelejtettem, hogy arról, hogy "mert nem volt rajta egyszerűen mély.." pont a tegnapi, öcsémmel folytatott telefonbeszélgetésem is eszembe jutott. Azt újságolta, hogy megvette élete első lemezjátszóját és vett már vagy 20 lemezt is, és nagyon meg van elégedve a hangzással a cd-i után, mert egy csomó felvételnél amiknél hiányolta a megfelelő dinamikát és mélyeket, most megkapta; pedig valószínűleg nem is egy komoly lejátszót vett (valami Pioneer-t 150GBP-ért ebay-en). Mondtam is neki, kár hogy nem kért előtte tőletek tanácsot.

[ Szerkesztve ]

(#60587) Jorus


Jorus
nagyúr

600W-os erősítőhöz (mély végerősítő) milyen teljesítményű 4 ohmos 30 cm-es mélysugárzót javasolt venni?

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#60588) trufa12 válasza fehér_ember (#60585) üzenetére


trufa12
addikt

Attól hogy nagy a mély sugárzó, még tud úgy szólni :)
Az erősítő rendelkezik szerintem nagy hiányosságokkal .
De hát egyelőre így marad .

Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..

(#60589) fehér_ember válasza Jorus (#60587) üzenetére


fehér_ember
addikt

Már javasolták neked ezt a fórumot, egy próbát megérne, persze lehet itt is megdob valaki egy túl őszinte válasszal.

[ Szerkesztve ]

(#60590) Jorus válasza fehér_ember (#60589) üzenetére


Jorus
nagyúr

Itt jobb a hangulat. :D

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#60591) dgyuri0123 válasza fehér_ember (#60586) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Úgy a 70-es évek vége felé megvettem életem első Philips CD játszóját kb. 20e Ft-ért !!!!!!

( Nem egészen 3e Ft volt a havi fizum. :D )

Az akkori Tesla NC420-as lemezjátszóm után ( kb. 3000 Ft volt ) kín volt hallgatni. Lapos, mosott dinamikátlan, pocsék hangja volt. Nem tudom pontosan minek is írtam, de gondoltam megosztom a gondolatomat, miszerint a CD eleve gyengébb forrás mind a mai napig, mint egy jó LP.

Saját vélemény, kérem, ignoráljátok, ha zavar, amit írtam. ;)

Ja, és amit fontosnak érzek: Az Orion HS500-as sokkal rosszabbra sikeredett, mint a kistesója.

Ezt nem neked írtam, csak úgy általánosságban, mert attól, hogy nagy a membrán, mér nem biztos, hogy több lesz a mélye. Ez Orionnál bejött.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#60592) Jorus válasza Jorus (#60587) üzenetére


Jorus
nagyúr

Természetesen nem pontosan W-ra érdekel, csak hogy kisebb legyen vagy nagyobb, mint az erősítő teljesítménye, mert mindkét oldalról olvasni véleményt.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#60593) Mezga Aladár válasza dgyuri0123 (#60591) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

"miszerint a CD eleve gyengébb forrás mind a mai napig, mint egy jó LP."

Ez így nem igaz.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#60594) blattida válasza dgyuri0123 (#60591) üzenetére


blattida
nagyúr

Csak a pontosság kedvéért: 1982-ben jelent meg az első cd lejátszó, ami történetesen egy Sony volt. Ha neked a Philips elsője volt, akkor még az is 1982-ben lehetett legkorábban.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#60595) .DLL válasza trufa12 (#60578) üzenetére


.DLL
veterán

Amik brutálisan nagyot szólnak azok a Radiotehnika S90-esek (mást még nem hallottam tőlük) méretéhez képest meglepő mély mennyiség van bennük.

(#60584) andorra: Igaz-igaz. Bár a témaösszefoglaló alapján nincsenek kizárva az átlagos zenehallgatók sem.

(#60592) Jorus: A hangsugázó mindenképp nagyobb teljesítményt képes legyen elviselni, mint amit az erősítő bármikor ráküldhet. Neked akkor legalább 1000-1200W :D ugye nem egy nappaliba akarod tenni?

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#60596) dgyuri0123 válasza Mezga Aladár (#60593) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Ma, mondjuk 100e Ft-ért nem kapsz olyan CD játszót, ami jobb hangot képes produkálni, mint egy 100e Ft-os LP játszó, egy alap Ortofon, vagy AT hangszedővel.

Mint mondtam, egyéni vélemény és nem kívánnék ezen vitázni, mert nem úgysem tudsz meggyőzni. :K
Volt nem egy készülékkel tapasztalatom, nem vaktában vagdalkozok. :N

Természetesen bolti, új készülék árról beszélek, nem használtról.

"csak a zene van"

(#60597) Mezga Aladár válasza dgyuri0123 (#60596) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Ja, és mi van a belső barázdákkal?
A 100 e forintba beleszámít a komplett LP gyalu+riaa korrektor?

Miért teszed off-ba?

[ Szerkesztve ]

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#60598) Dorian válasza .DLL (#60595) üzenetére


Dorian
félisten

Mi baj van azzal? Saját mélynyomóm Dynavolice Thunder T12 650W-os erősítővel bír, és egyáltalán nem nagy egy kicsi nappaliba.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#60599) .DLL válasza Dorian (#60598) üzenetére


.DLL
veterán

Jó, nyilván lehet halkabban is hallgatni annál amit maximálisan bír, és az sem árt ha vannak tartalékai, így nem szóltam.

(P.H.)

(#60600) dgyuri0123 válasza Mezga Aladár (#60597) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Csak elmélkedtem, gondoltam, nem annyira "ON", hogy úgy írjam.

Ha LP, akkor feltételezzük, hogy az erősítőben van Phono fokozat. Nem kell túl drága erősítőre gondolnod, hiszen 1-200 ezres ezres kategóriáról beszélünk, de ahol már akad tisztességesen megépített riaa korrektor.
A belső barázdák természetesen mindig több "terhelést" kapnak, de ezzel együtt is lényegesen "analógosabb" a hangzás, ( ez így hülyén veszi ki magát ) mint a CD-n. Van lemezem, ahol a hangzásilag etalonnak számító anyag az oldal 2/3-ában van, ( utolsó előtti szám) de hatalmas dinamikával és tisztasággal szólal meg.
Még egy apróság: nem csak a CD lemez gyártási technológiája javult sokat. A mai LP nyomatok is sokkal, de sokkal jobb minőségben készülnek, mint a 30 éves elődeik. Ugyanúgy, mint ahogyan a 30 évvel ezelőtti CD lemezek némelyike is siralmasan szól. Erre is tudnék nem is egy példát írni, de gondolom, nem mondtam újat.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.