Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1201) barcaforca válasza 33as (#1200) üzenetére


barcaforca
tag

Néztem úgy is. Valami elszállt benne. Így jártam.😣

(#1202) kk831228 válasza barcaforca (#1201) üzenetére


kk831228
addikt

Az érdekes, pedig nem kellett volna neki... lehet a TV a ludas... :U

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#1203) Timyyy


Timyyy
őstag

Nyaralásra vinni fogom a goprot és elég sok videó/kép anyagot fogok vele rögzíteni, 2 db 64GB-s kártyát viszek, de valószínűleg kevés lesz.
A kérdésem az, hogyha nem akarok laptopot vinni, akkor milyen egyéb opciók vannak arra, hogy ürítsem a kártyát? (bizonyos mértékig telefonra át tudom menteni, de ugye az is véges)
Előnyös lenne minél helytakarékosabb megoldás, ugyanis a motoron nem lesz túl sok pakoló hely. :)

(#1204) eddie1978 válasza Timyyy (#1203) üzenetére


eddie1978
aktív tag

(#1205) tothferenc válasza Timyyy (#1203) üzenetére


tothferenc
senior tag

En ugy oldom ilyenkor meg, hogy viszem a tabletet, OTG kabelt, meg egy kis kulso vinyot, es estenkent atdobtam a kartyakrol.

i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3

(#1206) Retroger


Retroger
csendes tag

Sziasztok,
Nem vagyok képben az akciókamerákkal kapcsolatban.
Szükségem lenne egy olyan megoldásra ami tud lassú (10-30mp) időközze hosszú 6-15órás timelapse felvételt (külső áramforrással) közben egy telefonon (iphone) vagy valami megjelenítőn (ipad) nyomon lehet követni hogy mit lát és szintén telefonról lehet vezérelni.

Tudtok erre konkrét típust javasolni?

Köszi,

(#1207) titetoyz


titetoyz
tag

Sziasztok,

teszteket/fórumot olvasgatva arra jutottam, hogy a legjobban megérős GoPro a 6-os lenne.
Prohardveren nemigen van, jófogáson viszont igen, kérdés:

Létezik olyan Hero6 aminek az előlapon lévő négyzetek kékek, meg olyan is ami szürke?
Mindkét variációt láttam... Valamint mikre érdemes figyelni ezeknél a kameráknál?

(#1208) doni11 válasza titetoyz (#1207) üzenetére


doni11
tag

Elnézést, ha már kérdezték!
Tudna valaki segíteni abban, hogyan lehetséges (ha egyáltalán lehetséges) Gopro 3-ról közvetlen külső tárhelyre videó anyagot rögzíteni?

doni11

(#1209) eddie1978 válasza titetoyz (#1207) üzenetére


eddie1978
aktív tag

Igen létezik. Nekem a szürke feliratos van. Amikor még hirdettem, valaki jól le is ugatott, hogy miért hazudok mert ez egy hero 5. Pedig ez egy 6 black szürke felirattal.

(#1210) kk831228 válasza eddie1978 (#1209) üzenetére


kk831228
addikt

Valamelyikkel probléma volt ha jólt tudom... Utána jött ki másik színnel... :U

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#1211) atees válasza titetoyz (#1207) üzenetére


atees
őstag

A kék a frissített kijelzős, elvileg a szürkének volt vmi a kijelzőjével.

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#1212) doni11 válasza doni11 (#1208) üzenetére


doni11
tag

:F

doni11

(#1213) g.v


g.v
újonc

Sziasztok!

Van-e különség a white/silver/black között abban tekintetben, hogy App nélkül (kamera menüjében) mennyire széles a beállítási lehetőségek tárháza. Főleg a silver érdekel, hogy milyen mélységig lehet állítani a kamerán, és mikor kell csatlakoztatni a telefonhoz.

Köszönöm!

(#1214) trialboj


trialboj
őstag

Üdv,
Erdei bringás csapatáshoz szeretnék egy gopro 7 blacket venni, szépen kiegyengeti a rázkódást, de azért dinamikus marad a kép.

Az lenne a kérdésem, hogy van itt valaki aki tud ajánlani valami mellkaspántot, ami már bevált?

Illetve mekkora sd kártya szükséges? nekem max 1440p s végleges felbontás kell, nem érdekel a 4k. 64 gb elég, ha csak 1 akksim lesz a kamerához?

Az erdőben sok az ág + levél, ezek rengeteg adatot tartalmaznak, emiatt széteshet a kép, érdekelne hogy mivel lehet kiküszöbölni? Pl milyen gyorsan képes a kamera írni a kártyára?

van valami timelapse opcióka a kamerának, amivel mondjuk egy hosszabb utat úgy tud rögzíteni hogy csak mondjuk 5 mpként készít egy képet, majd azt összefűzi, és stabilizálja? ez nem olyan fontos csak érdekel.

Köszönöm a segítséget

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1215) zgospel válasza trialboj (#1214) üzenetére


zgospel
őstag

Akármilyen mellkas hám jó lehet, főleg a gyári.
64 gigás kártya simán elég, a 32-es nagyjából pont annyi idő alatt telik be mint ahogy az akksi lemerül.
A bitráta nem nagyon változik csak azért mert épp erdőben vagy és nem a sivatagban, nem fog szétesni a kép.
Van timelapse funkciója a kamerának, te állíthatod be hogy hány másodpercenként rögzítsen.

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#1216) trialboj válasza zgospel (#1215) üzenetére


trialboj
őstag

Neked is black van? Milyen sebességű kártyát érdemes venni, hogy ne legyen gond? sandisknek van 40 és 80MB/s verziója, ennél drágábbra nem költenék ha nem muszáj.

A hámot azért kérdeztem mert rengeteg van, az érdekelne, hogy tényleg óriási a különbség a 4 dolcsis kínai meg a saját Chesty között? Pl ebből is kijött az új modell, ami párnázott, ez nem melegít sokkal de sokkal jobban nyáron?

Aztán ott a stuntman ami a régi chestyvel összehasonlítva elég meggyőző.

Volt már egyszer akciókamerám, és 3 hónapom ráment hogy beállítgassam, megszerezzek hozzá mindent hogy használni lehessen, aztán mégis gagyi lett a végeredmény mert erdőben bringáról csak a gopro képes értékelhető képet lőni, most hajlandó vagyok az ultimate 7 blackre beruházni, de nem szeretném végigjárni a kísérletezgetést a kártyákkal, meg mellkaspántokkal.

Youtubon azért sok videó van black 7 el, amit megállítva olyan a kép mint ami nekem volt a kis első gen yi kamerámmal, ez persze lehet rossz tömörítés is, de egy lassú memóriakártya is okozhatja.

Az aksi kibír 2 órát, ha nem egyfolytában használom, csak néha néha kapcsolom be?

Kösz még egyszer

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1217) zgospel válasza trialboj (#1216) üzenetére


zgospel
őstag

Egyrészt a Youtubeos felvételeket alapul venni azért rossz, mert a Youtube agyontömörít mindent. 4K videókat is csak 15 Mbps bitrátával tol, miközben a GoPro ezeket 78-cal rögzíti. Full HD-ban meg méggyengébb. És akkor még ott van a Youtubeon belül a kodek kérdés is: az algoritmus feltöltés után megpróbálja kitalálni hogy ez a videó nagy nézettségű lesz-e vagy sem. Ezekre olyanokból következtet mint például a csatorna feliratkozóinak a száma, átlag korábbi nézettségek, vagy az első 1-2 napban beérkező megtekintések száma. Ha ez mind alacsony akkor nem nagyon foglalkozik vele és agyontömöríti az egészet. Ha előreláthatólag lesz egy párezres megtekintés akkor megadja neki a VP9-es kodeket amivel már tűrhető és nézhető képet kapsz. Ha a VP9-et nem kapja meg akkor szétesik a kép látványosan.

Mint említettem a legmagasabb bitrate amit a 7 black tud az 78 Mbps ami 9,5 MB/s-t jelent. Hivatalosan egy Class 10-es memóriakártya legalább 10 MB/s-sel kell hogy tudjon folyamatosan írni, a gyakorlatban azonban ez nem mindegyik kártyára igaz. Viszont a Class 10 SDHC meg XC kártyáknál már nincs, ott már UHS-I, UHS-II, UHS-III besorolások vannak.
Az UHS-I már 50 MB/s írást tud hivatalosan, ami 5x több mint amire szükséged lenne, ha meg U3-ast veszel akkor meg már ágyúval lősz verébre és 10000% hogy jó lesz. Lehetőleg jó márkát vegyél és eredetit, ne aliról rendeld a kópiát, és akkor nem lesz baj.

Az akksi nem bír ki 2 órát. Inkább másfél körül, de ez függ a felvétel típusától, meg miket kapcsoltál be, pl stabi, protune, 4K vagy full hd, stb stb.

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#1218) trialboj válasza zgospel (#1217) üzenetére


trialboj
őstag

Ouch :(( te honnan tudsz erről ilyen sokat?
Szerintem az akciókamerával készített felvételek 90% Youtubeon végzi, különben mi értelme megörökíteni, ha nem tudod megmutatni legalább a haveroknak?
Algoritmus dönt arról hogy mennyire szar minőség legyen a tömörítés? :)) ezt akár lehetne zseniális ötletnek is nevezni, de ugyanakkor elég gáz.

Így most megint elbizonytalanítottál minek költsek komoly pénzt ha egy buta számítógép a végén elkaszálja a videókat és nézhetetlen lesz. Van 1 csatornám amire hébe hóba töltögetek fel videókat van 100.000 + megtekintést elért anyag is, de nem rendszeres kontent gyártó vagyok, és csak 200 követő van, na ez most nyilván nem versenytárs a mainstream slime gyártókkal szemben :F

Én olyan videókat szeretnék készíteni amelyek alá kis leírás kerül, hozzá térkép, ami bemutatja merre érdemes montival tekerni a városom körül, de ha szénné tömöríti nekem a videót senki nem nézi végig.
A vimeóról tudsz valamit? Mikor oda töltögettem fel még régen, akkor volt valami 500MB szabály, ami fölött már fizetős volt, meg akkor még csak fullHD volt elérhető.

Most nagyon letörted a lelkesedésemet, azt hittem a legjobb kamerával, minőségi sd kártyával, és korrekt export beállításokkal ugyan olyan minőséget kaphatok mint a többi videós.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1219) zgospel válasza trialboj (#1218) üzenetére


zgospel
őstag

Ez van, a Youtubera egy nap kitudja mennyi anyagot töltenek fel, a konvertálás meg erőforrás igényes, ami drága csak azért hogy megnézzenek valamit 30-szor. Az átlag felhasználó észre sem veszi a különbséget. Pláne hogy a felhasználók többsége már mobileszközön Youtubeozik, ott meg aztán eleve sokkal kevésbé szembetűnőek a hibák. Azonban ahogy gép elé ülök vagy kirakom TV-re akkor már minden látszik.

De ha ezen vagy fent akadva, akkor annak mi értelme van hogy full frame milliós felszereléssel készült fotókat Instagramra töltenek fel ahol agyontömörítve kb 600x600-as felbontásban nézegetik az emberek hogy "úúúúdeszép" :D Mégis az Instagramnak van több száz milliós tábora nem pedig mondjuk a Flickr-nek.

Az olcsó akciókamera és a GoPro között látni fogod a különbséget még a tömörített Youtube videóban is. Az olcsó kamerák eleve nem tudnak normális színeket rögzíteni, többségük még a white balancet sem bírja belőni, kell hozzájuk a vízálló ház hogy fel lehessen szerelni és hogy ütésállók legyenek, stb. Ha csak a tartalom érdekel és a képminőség nem akkor vegyél olyat, viszont ha számít hogy normálisan is nézzen már ki amit felvettél akkor GoPro.

Ha a 7-nek tudsz néhány funkciója nélkül élni akkor vegyél használtan 5 vagy 6 Blacket, ezekben is van stabi csak nem olyan jó mint a 7-ben, olcsóbban kijössz, sokkal jobb mint egy akármilyen kínai másolat, és a képminőségük közt marginális a különbség. De ezt már neked kell eldönteni hogy mi az ami fontos és mi az ami nem.

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#1220) Ebisu68


Ebisu68
csendes tag

Sziasztok

Szeretnek egy kicsi, könnyen kezelhető kamerát. Egy goprora gondoltam. Amire használnám; kirándulásokon képek menet közben és állva is, sportolás közben kepek és filmezés, vízben is szeretném használni. Leginkább magamnak, nem igazán szerkeszteném a felvételeket vagy ilyesmi. Sztem a full HD felbontás elég, ha indokolt a 4K, akkor jöhet az is. Jelenleg nincs semmi eszközöm, aki 4K jelenít meg, később lesz. Árban a racionális keretek között maradnék, ha van 40ert jó ajánlat jöhet, de 100-130 is hajnaldo vagyok rászánják. Köszi

[ Szerkesztve ]

(#1221) trialboj válasza zgospel (#1219) üzenetére


trialboj
őstag

Azért ne vidd el arrafelé, hogy sajnáljuk a youtubeot, mert sokan használják, és egy részük marhaságokkal szemeteli tele. Telefonon ahol nincs adblock, élvezhetetlen a teljes platform, ráadásul ip alapján azonosít, és nekem román tartalmakat dobál, pedig szinte csak és kizárólag magyar és angol tartalmat fogyasztok mindenhol, illetve még egyszer nem volt olyan ajánlás telefonon, ami csak kicsit is érdekel, random szarokkal traktál, még arra sem méltat, hogy utána nézzen mit is szeretek? :))

Az biztos hogy gopro alá nem adom, és a 7 black is kell a hypersmooth miatt, bringán ezen hihetetlen stabil a videó, kiváltja a gimbalt.

Itt egy Bp-i srác, aki teljesen amatőr, alig van nézettsége és követői, de ha lenyitom a statisztikát a videónál, azt írja hogy Codec vp 0.9, ez azt jelenti, hogy ő megkapta a minőségi tömörítést? mert ha igen akkor ennyit én is tudok hozni.

Kösz a tippeket, igazából már csak a mellkaspántal vagyok bajban, kár hogy senki nem használ innen, gondoltam abból nem lenne muszáj a legdrágábbat vennem.

akkubankról van lehetőség tölteni? egy túra során ha berakom a hátizsákba és rákötöm egy ilyen cuccra, akkor az tölti? Próbálta már valaki ez mennyire gyors v épp lassú?

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1222) zgospel válasza trialboj (#1221) üzenetére


zgospel
őstag

:B upsz, azt elfelejtettem hogy azt hiszem 2K felbontástól már automatikusan jár a vp9, de 4K-nál már 100%
Persze a 78 Mbps-hez képest ez is csak 15 Mbps, de ez van.
Bocsi a paráztatásért, amit mondtam az mind igaz full HD-ig :D

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#1223) titetoyz


titetoyz
tag

OFF: valakinek/ismerősnek nincs eladó GoPro Hero 6osa?

(#1224) kk831228 válasza zgospel (#1222) üzenetére


kk831228
addikt

Akkor legalább 2k -val érdemes feltötltögetni... :R Az a baj a a gopro quick csak fhd-t tud csinálni.... :(((

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#1225) ruczak


ruczak
tag

Sziasztok.
Láttam youtube-on egy gopro 7black-es felvételt, ahol pl. az aktuális sebességet is mutatta a felvétel(más is volt, de nem emlékszem). Motoros video volt. Ezt esetleg tudja alapból a kamera, vagy kell hozza valami? Köszi

(#1226) trialboj válasza ruczak (#1225) üzenetére


trialboj
őstag

Itt egy videó róla, a saját gopro app tudja.

De nekem is lenne 2 kérdésem.

1- ezt a gps meg telemetria adatos mókát az összes hero 7 black tudja? Csak mert akkora letérésekkel találok kamerát a használt piacon, hogy nem értem az árakat, mind jó állapotúnak tűnik.

2- ha a gopro szoiftverben teszed rá az adatokat, és elmented a videót azt jó minőségben tudod újra betölteni premierbe, tehát képes a gopro app h264 tömörítésre?

---

(#1220) Ebisu68

Én nem vagyok nagy szakértő, de nem vág földhöz a 130k én a hekyedben a legújabb 7 es blacket venném, már csak azért is mert ezt most annyira mindenki előtt van, hogy szerintem jobban tartja majd az árát.

De a valós indok, az hogy ha fontos pl a mikrofon, tehát a hangminőség, akkor az előző 5-6 szériák nagyon siralmasak ilyen szempontból.
Nem tudom milyen sportra gondolsz, de a hero 7 tudja a hypersmoothot, ami kb kiegyenesíti azt is ha kocogva akarsz VLOGOLNI, hihetetlen technológia, túrázás közben sem remeg a kamera minden egyes lépésnél, ez azért elég fontos ha a barátokon kívül másnak is megmutatnád, nem okoz fejfájást. Persze kel hozzá egy rendes hám, hogy feszüljön a testedre, ha nagyon lötyög a szofver sem tudja megmenteni a felvételt.
Nézd meg ezt a videót, minden felvétel gyalog készült, és atom stabil. Ehhez a kamerához csak egy kalandos élet, vagy gyönyörű környezet kell, ezért vacakolok én is annyit, vért izzadva jutok el olyan szép és izgalmas terepre, ahol érdemes vele videózni, de a technológia ami benne van lenyűgöző.

Mikor már kezdték beérni a többiek, a GoPro felébred téli álmából és ismét leszakított mindenkit.

Persze ott van az dji osmo, ami szorongatná, de stabilizálás terén azért a gopronak nagyobb tapasztalata van, az előzetes tesztek alapján nekem még mindig sokkal konzisztensebb a gopro, szinte minden helyzetben stabil, még az új dji sokszor belerángat a videóba.
+ legnagyobb érv a gopro mellett, hogy az emberek tudatában az akciókamera úgy égett be hogy GOPRO, ezt a kamerát sokkal könnyebb eladni, ha ráuntál/ elfogyott a videózható környezeted

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1227) kk831228 válasza trialboj (#1226) üzenetére


kk831228
addikt

Ezt a hero 6 black is tudja szóval gondolom mimdegyik tudja.

Az hogy mennnyire pontos az már más kérdés... :B Programba ráteszed, csak az a probléma a quick max 1080p 60 fps - be ment telón, nem tudom deskptopon tud - e többet... Minőséggel nincs gond csak, hogy max 1 vagy 2 percet tudsz csinálni, meg hogy a telemetriát nem tudod nagyon más programmal rárakni... Legalábbis nekem nem sikerült eddig... Lenne rá egy másik program de nem ment vele nekem eddig...

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#1228) ruczak válasza ruczak (#1225) üzenetére


ruczak
tag

Nem is 7black volt, hanem 5-ös. A youtube link:
https://youtu.be/QyeXUIr_rLE
Nekem mondjuk a sebesség bőven elég lenne.

(#1229) ruczak válasza kk831228 (#1227) üzenetére


ruczak
tag

Köszi!

(#1230) ruczak válasza kk831228 (#1227) üzenetére


ruczak
tag

Abban esetleg tudsz segíteni, hogy ez a lehetőség melyik korábbi goprokban van benne?
Gopro 5 ben benne van?
Esetleg session4-ben? Ezeken gondolkozok még.

[ Szerkesztve ]

(#1231) kk831228 válasza ruczak (#1230) üzenetére


kk831228
addikt

Sajnos nem tudom hogy az 5 tudja-e... :(

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#1232) kkm0614


kkm0614
csendes tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, hátha más is találkozott ezzel a problémával. Adott egy Gopro 7 Black, 4k 60 Fps videó rögzítés hvec tömörítéssel. PC-n quick alkalmazás lejátszásba MEDIA fülön lejátssza nehézkesen, akadozás mentesen a videót, de amint átmegyek a CREATE MODE-ba akadozik minden és esélytelen hogy megvagdossam a videót. Nvidia vezérlőpultban is állítgattam mindent, de ugyan az. A proci hűtő mindig felpörög ezerrel. Kodec packot is feldobtam, VLC, Windows videó akadozás mentesen pörgetésre egyből reagálva lejátssza.

PC: CPU: I7 8700, RAM: 32 GB, GPU: Nvidia 1080 11GB, WD black Nve SSD, HVEC plugin telepítve a Win10-re.
Macbook Air 2017-en szebben futnak a dolgok, az is akad, de az nem is támogatja a hvec-t.

Kérem ha valakinek van ötlete segítsen, mert halálba kerget, hogy most vettem a goprot és nem tudok mit kezdeni vele.

Köszönettel: Márk

(#1233) ruczak válasza kk831228 (#1227) üzenetére


ruczak
tag

:DD
Bocsi, most néztem, hogy ez talán nekem jött. 1-2 percesnél nem lehet hosszabb videót csinálni így, hogy kijelzi a sebességet? Vagy mi? Köszi

[ Szerkesztve ]

(#1234) titetoyz


titetoyz
tag

H7 felhasználók: ti vennétek mégegyszer 7est? Blackre pályázom, de annyi rosszat hallani róla, hogy nem tudom mitévő legyek. Vegyek inkább 6-ost, vagy 7 Blacket?

(#1235) trialboj válasza titetoyz (#1234) üzenetére


trialboj
őstag

Miről hallani rosszat? a fehér meg ezüst verzióról? Én csak a black után érdeklődtem de egyszer nem futottam olyan kommentbe hogy ez egy szar lenne mert x,y.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1236) titetoyz válasza trialboj (#1235) üzenetére


titetoyz
tag

én a blackről hallottam fagyásokat, akksi melegedést 4K felvételnél, ilyesmikre lennék kíváncsi mennyire életszerűek ezek

(#1237) gyerecske válasza titetoyz (#1236) üzenetére


gyerecske
senior tag

Nálam volt már párszor fagyás,de nem mondanám, hogy sok probléma volt vele.4K-ban én nem használom megjelenítő hiányában.Összességében nekem bevált a 7Black.Képminőség, hang teljesen rendben van , a képstabilizátor pedig tényleg szinte gimball szintet hoz.

Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!

(#1238) goldnarmz válasza trialboj (#1235) üzenetére


goldnarmz
aktív tag

Nálam is előfordult 1-2-szer fagyás, és melegszik is.
Korábban voltak GPS problémáim is (nem volt GPS adat a felvett anyagban), de rájöttem, hogy akkor ki-be kapcsolgattam a kamerát (jellemzően síelés közben - felvonón kikapcsolva, pályán be), és szinte nem is maradt ideje GPS jelet keresni. Érdemes bekapcsolva hagyni, és úgy indítani a felvételt.
Akksit zabálja még 1080-ban is. Egy nap alatt a meglévő 3 (eredeti) akksimat szinte csontra lemerítettem. Ez nekem csalódás volt.
Az asztali GoPro Quik köztudottan rossz minőségű videót exportál, viszont a telemetriás adatokat azzal tudod kinyerni legegyszerűbben.

[ Szerkesztve ]

(#1239) Morzsibácsi válasza titetoyz (#1236) üzenetére


Morzsibácsi
tag

Én sajnos csak rosszat tudok mondani róla.Fentebb már leírtam: októberben vettem egy 7 black-ot.Nem ragozom a hibákat,idáig négyszer cserélték!!!! Amit most utoljára küldtek,szintén állandóan lefagy,csak az akksi ki-betétel segít. Legújabb firmware,nagyon jó eredeti micro sd. Már azt is kérték egyszer,hogy küldjem ki a kamerával.Bevizsgálták,tökéletes.A képminősége jó,de nem vagyok hanyatt esve tőle. Egyetlen pozitívuma,hogy tényleg rohadt jó a HyperSmooth. Aztán ennyi. Soha többet GoPro.Ez volt az első és az utolsó! És rohadtul nem egyedi az esetem,nézz csak körül a külföldi fórumokon.

(#1240) titetoyz válasza Morzsibácsi (#1239) üzenetére


titetoyz
tag

hmm.. nemtudom mitévő legyek. vagy próbálkozzak esetleg a konkurenciával...? 6-ost meg alig lehet találni....

(#1241) Timyyy válasza titetoyz (#1240) üzenetére


Timyyy
őstag

DJI osmo action cam videókat nézegess... így utólag, mostmár lehet én is inkább azt vennék.

(#1242) Morzsibácsi válasza titetoyz (#1240) üzenetére


Morzsibácsi
tag

Nem tudom,nem volt sem 6-osom,sem előbbiek.Az a baj számomra,hogy ár-érték arányban nagyon rossz a 7 black. Még sokkal nevesincsebb márkáktól sem várnék ilyet,nemhogy a GoPro-tól .Biztos vannak akiknek nagyon bejött és ez az isten kamera. Én nem az ő táborukat erősítem.Lehet hibázni,kerülhetnek a szállítmányba hibás darabok,hisz emberek vagyunk. De az nem járja,hogy ötből öt szar. Ott már sokkal komolyabb problémák vannak.

(#1243) titetoyz


titetoyz
tag

A gariztatás blokk nélkül is működik amúgy? Visszaolvastam 18 decemberig de nem találtam róla infót.

(#1244) Morzsibácsi válasza titetoyz (#1243) üzenetére


Morzsibácsi
tag

Én mindig Hollandiába küldöm vissza. / A magyarországi garanciális szervíz egy retek/. Neten le tudod rendezni az egészet.Nagyon segítőkészek.Viszi-hozza a futárcég díjmentesen.Számla és a kamera gyári száma kell hozzá. Még annyi,hogy a közhiedelemmel ellentétben,nem vadi újra cserélik a kamerát,mint ahogy sokan gondolják,hanem felújított,tesztelt darabra.

(#1245) titetoyz válasza Morzsibácsi (#1244) üzenetére


titetoyz
tag

itt jön érvényben a kérdésem: nincs számla a kamerához, mivel nyereményjátékon nyerték. Így hogy lehet gariztatni vajon..? egy jótállási jegyet adtak mellé, 1évre.

[ Szerkesztve ]

(#1246) Morzsibácsi válasza titetoyz (#1245) üzenetére


Morzsibácsi
tag

GoPro help desk megmondja mi van ilyenkor.Gondolom a szériaszám alapján be tudják azonosítani,vagy mit tudom én. Mondom,nagyon segítőkészek. Annyi,hogy angolul kell velük kommunikálni.

(#1247) eddie1978


eddie1978
aktív tag

Szintén a hollandiai gyártói garit javaslom. Korábban már itt írtam a beázás kapcsán a tapasztalataimat a gyári garival a 7 black kamerával. Példás.

(#1248) trialboj válasza eddie1978 (#1247) üzenetére


trialboj
őstag

Teljesen elvettétek a kedvem a vásárlástól, tegnap reggel akartam megvenni egy használt modellt, de (szerencsére) elkelt a hétvégén. Most fogalmam sincs mi legyen akkor. Én rákerestem gopro hero 7 black problems kulcsszavakra YTon, és tényleg sok van, de ezen majd mind fél éves videók, hasonlóan régi kommentekkel, tehát kb a megjelenés után készültek, és sokszor említik hogy szoftveres gond lehet.

Tényleg ennyire silány széria lenne, hogy 8 hónappal a megjelenés után is attól kell félni, nem nyúlsz-e mellé, és vásárolsz egy hibás szart?

(az első kamerám sok éve, egy xiaomi yi volt első gen, ott is lutri volt hogy ki kap hibás és korrekt modellt, természetesen sikerült belenyúljak egy hibás verzióba, ami nem tudott mit kezdeni a napfénnyel)

Nagyon tetszik a hypersmooth és a hyperlapse, sok potenciál van benne, a kis városkámat akarnám promózni, de se energiám se pénzem nem lenne lejátszani ezt a 3x cserélték de még mindig szar témát :O :(

Itt egy videó a gopro CEO val, nem tudom mit jelenet ez a beosztás pontosan, de ha ő az egyik alapító tag, vagy meghatározó szerepe van a fejlesztésben, akkor talán érthető miért ennyire silány sok szempontból a kamera.

Egy pillanatra sem tűnik okos/értelmes embernek, gyengén érvel, szinte semmit nem tud a saját kamerájáról a hangzatos ficsőröket leszámítva, ennél még én is profibban hoztam volna ezt az interjút úgy hogy csak olvastam a kameráról, és sosem fogtam a kezemben.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1249) Morzsibácsi válasza trialboj (#1248) üzenetére


Morzsibácsi
tag

Csak egyetlen egy gondolat,mert sietek.Ha ezek megjelenés utáni első darabokban lévő szoftveres gondok lennének,akkor a kb 2 hete kapott "új" NEGYEDIK cseredarabom,miért egy rakás szar megint ??????

(#1250) titetoyz válasza trialboj (#1248) üzenetére


titetoyz
tag

én is így vagyok. fogalmam sincs mit tegyek :D vegyek egy bizonytalan működésű H7 blacket vagy várjak egy H6-ra míg ad el valaki nem horror áron.. De az hogy szívjak a H7el meg küldözgessem vissza cca 100-140kért hát annyira nem bejövős.. Nézegettem a konkurencia kameráit de a GoPro még mindig simán lenyomja őket...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.