Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-23 08:56:57

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50636) inf3rno válasza xy.zsolt (#50634) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A csontritkulást K-vitamin hiány okozza nagy valószínűséggel. Az a májban termelődik, és ahogy öregszik az ember úgy lesz belőle egyre kevesebb. A D+K vitamint árulja valamelyik cég (talán Béres?), azt lehet érdemes szedni, de inkább nőkre jellemző az ösztrogén szint leesése miatt változó korban, férfiakra kevésbé. Lehet, hogy amire te gondolsz az a túlerőltetésből fakadó csonttörés. Azt nem hiszem, hogy csontritkulás okozza, állítólag mikrorepedések alakulnak ki a csonton mert túlterhelik, és ez idővel összeadódik és eltörik a csont egy idő után. De ez egy kicsit ilyen városi legenda, állítólag létezik, de hiszem is meg nem is. Ugye a csont folyamatosan lebomlik és visszaépül, ezért eléggé szét kell terhelni ahhoz, hogy gyorsan összejöjjön annyi mikrorepedés, ami a töréshez vezet. Szerintem. Ja persze ezzel nem lebeszélni akarlak a futásról, csak nem tűnik ésszerűnek emiatt keresztedzeni.

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.