Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  CNC topik

Hozzászólások

(#10851) Phülöp válasza TGWH (#10850) üzenetére


Phülöp
addikt

Sok évvel ezelőtt futott az a pletyka, a Knorr Bremse szerződéseiről. Nagyjából az volt a lényeg, hogy beszállítóként inggombért gyárts nekik mindenfélét, emellé minden évben adott szintű árcsökkentést írt elő a Knorr. Ha egyszer szerződést bont veled a Knorr, akkor feketeseggű leszel, soha többet nem dolgozhat a céged nekik. Mert csak. Mert megtehetik.

A termelői és a kiskeredelmi árréssel kapcsolatban épp a napokban döbbentem meg: egy olasz, hifi erősítőket gyártó manufaktúra árlistája került a kezembe a disztribútori és a végfelhasználói árakkal (a gyártó adta meg ezeket, innen kezdve furcsa), 100-150% a különbség. :U

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#10852) TGWH válasza Phülöp (#10851) üzenetére


TGWH
őstag

Ilyenek máig vannak, nem szeretik ha árat emelsz, még ha hétről-hétre változik az alumínium ára, akkor sem. Elsőre kell eltalálni az árat, ami még épp a konkurencia alatt van, de a lehető legmagasabb. Volt olyan, elvitték egy olcsóbb helyre, aztán nem jött be, na akkor esetleg hajlandóak egy picit többet fizetni érte.

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#10853) nesh_019


nesh_019
senior tag

Sziasztok.
Egy érdekes de fontos kérdést akarok feltenni,
Szerintetek melyek a legjobb CAD és CAM programok?

Én ezeket ismerem:
-Solid Edge
-Edge CAM
-Solid Works
-FlyCAD
-TOPSOLID

és ebből még csak a Solid Edge-t és a Edge CAM-et használtam, annyira még nem értük hozzájuk mivel nincs a munkahelyen szükségem rájuk, ezért kérdezem tőletek hogy szerintetek melyikkel a legjobb program munkára||felhasználóbarát|gyártás szempontjából és a posztprocesszorokról is lenne egy jó pár kérdésem.
Írjatok még programokat.

Köszönöm.

Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.

(#10854) zolikaDB válasza nesh_019 (#10853) üzenetére


zolikaDB
veterán

NX.

(#10855) soldi3r válasza zolikaDB (#10854) üzenetére


soldi3r
veterán

Hat ezt igy azert ennyire hatarozottan nem jelentenem ki, amig van egy CATIA versenytars, vagy akar egy SW (Creo es meg egy par) + Mastercam paros a piacon.

E30 (oo=[][]=oo)

(#10856) zolikaDB válasza soldi3r (#10855) üzenetére


zolikaDB
veterán

:DDD
Akkor jol sult el a provokaciom :) De, nekem tetszik az NX-ben, h egy komplex program, tkp mindent megoldasz vele.
Te mit mondasz?
En aktivabban Solid Edge + EdgeCAM parost hasznalom.
Elobbi nekem alap szinten megfelel, de latom, mik hianyoznak belole napi szinten.
A masikat pedig inkabb 3 tengely, es alkatreszgyartasra tudom elkepzelni.
De en is kivancsi vagyok, h szerinted hova lenne erdemes elmozdulni? Mi az, amire azt mondod, h eleg szepen meg lehet vele oldani a bonyolultabb testek elkesziteset is, es a rajzolas is egy alom vele? Illetve melyik CAM-mel lehetne profi szinten nekiszaladni a 3-5 tengelyes szerszamgyartasnak is akar?

Nalunk van 2 autoipari beszallito is a varosban, ahol NX, Catia es NCG CAM van. Utobbi kifele, mifele? (magyar marketingleirast olvastam rola)

[ Szerkesztve ]

(#10857) Danivagyok válasza nesh_019 (#10853) üzenetére


Danivagyok
csendes tag

Szerintem nincs olyan, hogy ez vagy az a legjobb program, csak olyan, hogy neked ez vagy az fekszik. Én próbáltam néhányat, amik közül nekem speciel a legjobban az SW jött be. De szó sincs arról, hogy hibátlan lenne, sőt! Mégis nekem jól kezelhető, van hozzá csak youtube-on vagy 2000 tutorial, igaz többnyire angol.

[ Szerkesztve ]

Mindenki végezzen adatmentést MOST!

(#10858) soldi3r válasza zolikaDB (#10856) üzenetére


soldi3r
veterán

En a SW-ot szeretem. Eleg jol van felepitve, konnyen kezelheto. Eddig meg nem volt olyan, amit CATIA-ban meg lehetett rajzolni es abban nem, pedig azt mondjak a csucsnak.
CAM-bol nem vagyok mervado, hobby CNC-re a Mastercam-hez van Mach es Emc postprocessor, ezert jo, de altalaban az Aspire ott az elterjedtebb. Egyebkent a SolidCAM is eleg jol felepitett.
Erdemes azert megnezni a piaci reszesedeseket, tavaly a Mastercam vezetett 22%-kal es masodik volt az NX 8-cal. CAD-ben pedig a SW messze elozi a tobbieket. CAM CAD.

E30 (oo=[][]=oo)

(#10859) peter1998 válasza zolikaDB (#10833) üzenetére


peter1998
tag

Ott ahol tanulok ez egy frissen bevezetett program.Ezért kértem a segítséget.

(#10860) kpityu2 válasza zolikaDB (#10856) üzenetére


kpityu2
őstag

Az NCG CAM az NC Graphics HSM megmunkálásra optimalizált szoftvere. Ez dolgozik a Mastercam-ben HSM modulként (bár az NCG CAM némileg többet tud, finomabban paraméterezhető), jó pár cég licenceli.

Itt a története: NC Graphics

[ Szerkesztve ]

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#10861) zolikaDB válasza kpityu2 (#10860) üzenetére


zolikaDB
veterán

Ja, hogy a Hurco is beleszolt... :)
Csak nem felhasznalo vagy te is?

[ Szerkesztve ]

(#10862) kpityu2 válasza zolikaDB (#10861) üzenetére


kpityu2
őstag

Mastercam-et használunk a cégnél, olyan 10 éve.

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#10863) BÁ Nutrition válasza soldi3r (#10858) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Én azt látom h összevissza használnak mindenfélét. Legjobb ha képben vagy kb 10 cam progival ;]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#10864) Trub


Trub
tag

Sziasztok! Már régóta olvasom a topikot, és most szeretném a véleményeteket kérni.

Jelenleg egy célgépeket gyártó kft-nél dolgozom Nógrád megyében. Két éve mikor kikerültem egyetemről ez volt az első komolyabb munkahelyem. CNC programozónak vettek fel, Edgecam-mel kellett programozni két háromtengelyes marógépre és egy 4 tengelyes esztergára. Már régről nagyon érdekelt a szakma és azóta beleszerettem.

Nemrég felküldtek az irodába gépeket tervezni, de ez nem az én világom. Azért lopva lemegyek így is a műhelybe munkálkodni. A fizetés se eget rengető, ahhoz képest, hogy néha miket meg kell oldani.

Szerintetek Pesten és környékén CAM programozóként hogyan lehetne elhelyezkedni? Most úgy érzem gép mellé is elmennék dolgozni, ha a fizu jobb lenne, és nem egész nap a Solid Edge-t kéne bámulnom :( .

Ez most biztos munka, de amit lehetett azt itt megtanultam, és szeretnék fejlődni a szakmámban. Az 5 tengelyes megmunkálás érdekelne egyedi gyártásban inkább, vagy szikraforgácsolás, köszörülés.

Ti mit gondoltok?

[ Szerkesztve ]

(#10865) TGWH válasza Trub (#10864) üzenetére


TGWH
őstag

Üdv.
Én azt gondolom, hogy bonyolultabb alkatrészeket ugyan úgy cam/cad programmal fognak írni, bárhová mész. Úgymondd ha lejjebb adod, akkor már gondok lehetnek. Persze, jó a gép mellett, de ha csak bemérni fogod a szerszámokat, cserélgetni a munkadarabot, meg betölteni a programot pendrive-ról, akkor meg azt fogod megunni, lehet, hogy kevesebb fizetésért.
Máshol ugyan ebben a munkakörben lehet többet keresnél.
Egy kis céget kellene szerintem keresned, ahol egy-két alkalmazottja van a főnöködnek. Ott megtervezed, leviszed, legyártod, ''örö' bódoccság'' :DDD ha kicsi a meló, gépen írsz rajt programot, ha bonyolultabb, akkor irodában.
Tehát akkor elsősorban egy jó helyet kell magadnak találni :D kérdezd meg a jelenlegi főnököd, benne lenne-e abban, hogy elejétől a végéig csinálod a megrendeléseket. Vagy fizetésemelés, és rajzolgatsz még egy ideig, amíg nincs egy tuti jó másik hely. Netán megemlíteni, hogy egy másik cégnél hasonló munkakörben számítanak rád, jobb bérért (hatásosabban tudod a szemébe mondani, ha tényleg így is van ;] ). Valahol engedni fog a főnök :DDD

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#10866) zolikaDB válasza Trub (#10864) üzenetére


zolikaDB
veterán

Mindenhol kéz a kézben jár a SE + EC? :C
Jó tanács: kerüld el a koszos-büdös-olajos műhelyt ha lehet.
Másik: ezek szerint értelmes ember vagy. Ha egyszer a műhelyben bizonyítasz, annál a cégnél az életben nem kerülsz vissza az irodába. És innentől első pont.
Hidd el, Pesten nagyon sok lehetőség van, nagyon sok a forgácsoló cég. Netán ha jobban éreznéd magad egy komolyabb csapatban, akkor irány a szerszámgyártás. Ott lesz 5 tengely, huzalszikra, tömbszikra, minden. Mellesleg tudsz fejlődni, kavics is jobb, mi kell még?
Ha eddig boldogultál egyedül, akkor jó képességeid lehetnek, nem lesz baj máshol sem. Fel a fejjel, önbizalom, és MENNI ELŐRE!
Sajnos kis cégeknél előfordul olyan, mint veled. Nem kizárt, h nem fognak marasztalni. Ők elkönyvelik, h ennyi melóért ennyi pénzt szánnak, és ha te megcsinálod, akkor más is. Bummm.
Mindenképpen írj, h mire jutottál.
Kezdésnek: Euroform, Tauform, Z-form, Büttner...

(#10867) Trub válasza zolikaDB (#10866) üzenetére


Trub
tag

TGWH,zolikaDB: Köszönöm a véleményeteket! Igen, önbizalom kell, ezt érzem én is, lépni. Jövőhéten elkezdek körbenézni. Kezdésnek ez a pár cég pont szimpatikus is.

Különben nagyon jó a csapat itt nálunk, de most úgy érzem tovább kéne lépnem. Persze itt is nap mint nap tanul az ember, de azért egy 5 tengelyes gép lenne számomra a csúcs.

Ha lesz valami fejlemény mindenképpen írok. :R

(#10868) TGWH válasza Trub (#10867) üzenetére


TGWH
őstag

Én meg szerintem továbblépek a cad/cam vonal felé, hátha :D
Az a legnagyobb szívás az egészben, hogy pénz nélkül nem tud fejlődni a cég, viszont ahhoz, hogy pénzt keressen, jó feltételek kellenek, amikhez megint csak pénz szükséges :DDD ördögi kör. A legkisebbek ott tartanak, hogy könyörögniük kell a szállítók felé, ugyan legalább egy részét ne feketén adja. Adna sok főnök magasabb fizetést, de nem tud. A multinál meg úgy érzed, munkahelyen vagy :D
Mindenképpen egy minimál cég kell, lehetőleg 2-5 munkatárssal maximum, és fullos felszereléssel, egyedi melókkal, számomra ez a szakma csúcsa :D

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#10869) BÁ Nutrition válasza Trub (#10867) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

sokszor azt hiszed h 5 tengely a csúcs, közben szakmailag nem biztos..

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#10870) zolikaDB válasza TGWH (#10868) üzenetére


zolikaDB
veterán

Jajj, mindjart megsajnalom a kisvallalkozokat...

(#10871) TGWH válasza zolikaDB (#10870) üzenetére


TGWH
őstag

Persze a legtöbb feketézik, festők, ácsok, kőművesek.
Mi a csatornatisztítókkal vesztünk össze, 20km-ről kiszállás, 20-20 perc munka 3 háznál összesen kb. 50 ezer forint... de még aki helyi és teheruatóról nyomja, az is elkér 15 ezer forintokat, 5 perc szállítás traktorral 10 ezer...
Én meg a gép mellett jó ha kapok 1000 forintot óránként, legtöbb helyen még annyit sem.

De most nem erről van szó :DDD hanem hogy a multiknak adókedvezmény, technológiai előny, meg még ők diktálnak a beszállítóknak is, míg a kis cégeknél kb. nulla pénz, nulla támogatás, durvább adózás, szigorúbb ellenőrzés, és mivel ők alap,-nyersanyagot vesznek, ezért senkinek sem szabhatnak feltételt, ha nem adja olcsón a vevőnek, akkor az keres mást aki megcsinálja.

Még szép hogy feketéznek, gondolj csak bele, a dolgozó fizetésének kb. 80%-a az adó, amit be kell fizetni minden egyes ember után, + a dolgozónak kifizeti a nettót.
Ellenőrzések gyakorlatilag nincsenek, vagy ha mégis, simán meg lehet úszni a dolgot.

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#10872) Klaus Duran válasza TGWH (#10871) üzenetére


Klaus Duran
senior tag

Mi számít kis cégnek?
Előző főnököm egy nagyobb szerszámkereskedő cég 51% tulajdonosa. (Olasz)
A mostani meg a BMW beszállító lesz ha jövőhetén átmegy a cég, pár milliárd a tét. (Magyar)
De hogy a főnökség az olaszokat kivéve jobb volt a régi cégnél az biztos. :K
Egyik se kicsi, de a mostani jobban fizet.

[ Szerkesztve ]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#10873) TGWH válasza Klaus Duran (#10872) üzenetére


TGWH
őstag

Érdekes, az olasz főnököket itt is mindig szidják :DDD
Kis cég az a max 5-10 embert foglalkoztató.

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#10874) Klaus Duran válasza TGWH (#10873) üzenetére


Klaus Duran
senior tag

Van olyan főnök amelyiket nem? ;]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#10875) TGWH válasza Klaus Duran (#10874) üzenetére


TGWH
őstag

Nekem pl. jó fönököm van, komolyan :R már tényleg csak az hiányzik, hogy nyáron védőitalként két tálca sopronit dobjon be :DDD

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#10876) amúr


amúr
újonc

Üdvözlet mindenkinek!
Egy Siemens-es (840D) kolléga segítségét szeretném kérni,ha ez lehetséges?!
Mint ahogy szokott lenni,értelmesen vásárolt a főnök egy gépet,Hedelius ,és az alábbi vezérlőt akasztották rá.
Mondta,hogy nyugalom,lesz idő felkészülni rá.....na ehhez képest oda tolt egy raklap vasat,péntekre kell!
Program példákat találok -e valahol?-némi magyarázattal?Elsősorban iso-ban .Azt jobban átlátom.
De ha valakinek megesik a szíve rajtam :B a rajzot is fel tudom tenni (azt hiszem).
[link]
Nem veszett egy darab.

[ Szerkesztve ]

(#10877) zolikaDB válasza amúr (#10876) üzenetére


zolikaDB
veterán

- a kinyitásoknak a fenekében élben nincs rádiusz? Mert az nem méretezett és oda R3 kellene.
- ezt péntekre bevonatolni is kell?
- az anyagot nem látom, de valszeg ezt egyengetni is kellene...

Milyen vezérlőn dolgoztál eddig? Mert ezt pár G1-essel emg fúrással/meneteléssel megoldod...

(#10878) amúr válasza zolikaDB (#10877) üzenetére


amúr
újonc

Jól látod,nincs rádiusz.Csak a darab tetőn a kontúrokon.Péntekre "csak" megmunkálva kellene.Így igaz dobni fogja magát rendesen,de nem kell vele foglalkozni :N .
Amit hajtottam eddig,NCT HDH Fanuc Hurco.
Shop Mill felkínál ezt azt,de maradnék a jó öreg G lehetőségnél.Ciklusba szervezni,alprogram itt is igen csak van?
A fúrás,menetfúrás nem jelent gondot,a kibontásra keresnék megoldást,amiből azután tovább tudnék lépni.

[ Szerkesztve ]

(#10879) csiben1 válasza amúr (#10878) üzenetére


csiben1
tag

Nézz bele ebbe, hátha találsz újdonságot a vezérlővel kapcsolatban: [link]

[ Szerkesztve ]

You can walk straight through hell with a smile

(#10880) amúr válasza csiben1 (#10879) üzenetére


amúr
újonc

Köszi.
Elég sok ismerős dolog van,valamit csak ősze ollózok belőle ;)

(#10881) zolikaDB válasza amúr (#10880) üzenetére


zolikaDB
veterán

Ugy ird meg, ahogy NCT-n vagy Fanucon. Siemens nem ma kezdte, System 3-at lattam nemetben, az cirka 25 eves, volt minden, ami G kodos, hidd el.
De en jokat hallottam a Shopmillrol, talan a Hurcohoz kozelit. Azt hogy hasznaltad??

Mod: nekem ez bejon -> 840D Shopmill

[ Szerkesztve ]

(#10882) amúr válasza zolikaDB (#10881) üzenetére


amúr
újonc

:O Reggel már új alkatrész volt odakészítve.De le G1 -ez tem :K
A Hurcot csak dialógban programoztam,ha elvetemültebb alkatrész jött,azt meg Dxf-ből behúztam.

(#10883) atus72


atus72
senior tag

Sziasztok!
Segítség kellene, tudnátok ajánlani céget aki fa megmunkálással foglalkozik (cnc marás)?
Az alapanyag kb10mm-es lap lenne (bútorlap, egyéb) a méret az 64x64cm, mellékeltem egy 3d-s tervet hogy miről lenne szó. Elsőre csak pár darab kellene, nem szériagyártásról van szó.
Elsősorban Budapesten érdekelne lehetőség, akiknek írtam árajánlat ügyében leszartak (nem válaszoltak).
Köszönöm,

[ Szerkesztve ]

(#10884) soldi3r válasza atus72 (#10883) üzenetére


soldi3r
veterán

Fat nem sokan fognak a gepre rakni. Inkabb a hobbycnc forumon erdeklodj a "penz keresesi lehetoseg" topikban.

E30 (oo=[][]=oo)

(#10885) atus72 válasza soldi3r (#10884) üzenetére


atus72
senior tag

Próbálom értelmezni amit írsz, ezekszerint a topic az inkább fémmegmunkálással foglalkozik?
Valahol vicces hogy ebben az országban nem lehet találni helyet ahol legyártathatom azt amit szertnék :(

[ Szerkesztve ]

(#10886) Phülöp válasza atus72 (#10885) üzenetére


Phülöp
addikt

A topik mindennel foglalkozik, ami CNC, de a fórumtagok java része fémmegmunkálással foglalkozó cégnél van alkalmazásban, úgyhogy inkább ez a vonal megy.
Fával foglalkozó kollégát most hirtelen nem tudnék megnevezni, plusz ahogy írtam, javarészt alkalmazottak írkálnak ide, akik nem 'vállalnak' melókat, hanem azt gyártják, amit a főnök elébük rak.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#10887) atus72 válasza Phülöp (#10886) üzenetére


atus72
senior tag

Így értem köszi, közben írtam az "asztalos topic"-ba is hátha, az mégiscsak alapvetően fa :)
Nézegettem a hobbycnc fórumot is, egy próbát megér a dolog.

(#10888) zolikaDB válasza atus72 (#10887) üzenetére


zolikaDB
veterán

En probalkoztam, de ez nemnagyon kivitelezheto.
Hogy rakna fel bki is vmit CNC-re, amikor egy gep oradija 10-20e HUF...? Es mondjuk, ami neked kell, azert jo szivvel el lehet kerni 2-3-5e HUF-ot...
Plusz, eddig el sem jutunk, lasd iguana...

[ Szerkesztve ]

(#10889) atus72 válasza zolikaDB (#10888) üzenetére


atus72
senior tag

Ne viccelj már hogy ez most valami baromi egyedi kérés lenne?
Hogy gyártanak akkor egyedi búrorokat? Nyilván nem százezrekért csinálják.
Mennyivel másabb szerinted a CNC marás mondjuk a lézervágásnál? Csak mert azzal foglalkoztam és arra tudok helyet, nem is egyet.
Na mindegy, szomorú amit írsz, de valahol csak elfog készülni a dolog.
Amúgy rohadt frusztráló hogy itthon nem tudsz ilyen dolgokat megcsináltatni úgy hogy ömlik a pénz az ágazatban és eszköztámogatás címén egy valag cég támogatást vesz fel, de ez most messze vezet nem mennék bele.

[ Szerkesztve ]

(#10890) BÁ Nutrition válasza atus72 (#10885) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

lehet találni, csak tisztában kell lenni az egyedi gyártás költségeivel. ha egy szobafestő kifest egy szobát kb 50ezer forintért akkor nem kell meglepődni ha egy cnc-s is felszámol neked ennyit

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#10891) kpityu2 válasza atus72 (#10889) üzenetére


kpityu2
őstag

Csak találsz valami bútorost. A CNC se ritka, mert a vakablak díszeket azzal csinálják. Gyálon van valami cég ami egyedi bútorgyártással foglalkozik, keress rá, hátha bevállalják.

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#10892) zolikaDB válasza atus72 (#10889) üzenetére


zolikaDB
veterán

1, nem viccelek, igaz, ez egy altalanos CNC topik, de itt femipari kollegak vannak, es ezert
2, egyedi butorokat faipari CNC-n gyartanak, ide pedig mostanaban nem jar ilyen emberke, akit Pesten szemelyesen ismertem, az is eljott a cegetol
3, a CNC maras eleg sok mindenben elter a lezervagastol
4, szomoru vagy sem, de a kis fityfene szirszarokat sem tudom megcsinalni, meg csaladtagoknak sem... Kamera, ki-be csekkolo rendszer, meg mindig van egy kocsog, aki odahordja az egvilag osszes szemetet, megpedig hogy tedd le, vedd fel, allj at, tedd melle, szedd ki, jonnek erte - most tegyuk fel, visszahoztak - kell meg egy lyuk, amaz meg csak H7 legyen, ne menet... Ilyen érában dolgozunk joparan, es alig varjuk, h 18:00-kor becsukjuk az ajtot es menjunk haza.
5, a legszomorubb, es leginkabb aggodalomra okot ado dolog az utolso mondatod: boldog boldogtalan rohan a zuninós penzek utan, felmutatni semmit nem tud, a nyertes palyazat utan meg lesz egy szep csillogo gepe, amin jozska bacsi traktorgyára csináznak egy felhegesztett szardarabra lyukat... Sajnos rengeteg ilyenre van pelda, h az 5 tengelyes Hermlet naponta 3x attorolgetik, mer unijós... Jozska bacsi meg orul, mer o vegulis a fonok haverja! Oszt hoz egy kis fott kukoricat osszel a fijuknak.

[ Szerkesztve ]

(#10893) soldi3r válasza atus72 (#10887) üzenetére


soldi3r
veterán

Ott biztosan megcsinaljak. Erre a melora egy kozepes munkateruletu hobbygep eleg.

E30 (oo=[][]=oo)

(#10894) TGWH válasza atus72 (#10889) üzenetére


TGWH
őstag

Szerinted aki 12 ezer forintot elkér óránként, a melós munkadíja havonta nettó 350-450 ezer, és maximum hétvégén tudná besúvasztani, az feldobna egy ilyen kis phötst a gépre?

A hely amit keresel, azt úgy hívják, hogy ,,lapszabászat'', vagy bútórkészítő cég.
De elhozod, fúrógéppel kifúrom neked, ha nem kell olyan hű de pontos tűrés :DDD

Keress egy ,,leszarom'' típusú cnc-s céget, a vezetőségi parkolóban ott lesz pár bömbi, a gépek ránézésre 40 évesek, minden csurom mocsok, és csak egy-két gép megy. Na ott meg fogják neked csinálni. De ahová a tulaj betol alsó hangon százmilliókat, ott ne nagyon számíts rá, hogy elvállalják.

Én rohadtul nem vettem észre, hogy ömlik a pénz, max a multikhoz... de egy asztalosüzem épül, lehet bepróbálkozom, hátha keresnek cnc-seket...

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#10895) atus72 válasza TGWH (#10894) üzenetére


atus72
senior tag

Kezdem azt hinni hogy űrtechnikát kérek :)
Eddig 3 cégnek írtam, eddig egy válaszolt hogy nem foglalkoznak vele, ez korrekt, a másiktól semmi nem jött vissza, ez milyen üzleti kultúra?
Mindegy most ismerősi körben széthintettem a dolgot, most beesett jópár kontakt. meglátjuk mit lehet kihozni.
Mindenesetre rohadt elszomorító ez a hozzállás.
Az egészben az a vicces hogy ár még el sem hangzott de már azon sírsz hogy ennyiért meg annyiért nem vállalja el, ez csak nekem fura ez a prekoncepció?

(#10896) atus72 válasza BÁ Nutrition (#10890) üzenetére


atus72
senior tag

Mentem besírok, szobafestés meg CNC egy lapon...
Az nagyon vicces lenne hogy a 2 darab lap 50e Ft lenne :D
Na megfogom írni nektek amint sikerül hogy mennyiért sikerül legyártani, nem tudom hogy vagy vele de
nem kell rögtön dollárjeleket vízionálni. én is, te is mindenki szeret pénzt kereseni de azért van egy határ szerintem.

(#10897) BÁ Nutrition válasza atus72 (#10896) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Nem az a lényeg h szobafestés vagy villanyszerelés. Van egy ára a szakmunkának, ha tetszik ha nem. Ennek kb ennyi, bár erősen függ a tűrésektől is. Mivel itt nincs faipari melós ezért tippelni is felesleges, de fémnél csak a munkadíj tízezrekbe kerül. Ezen nem kell megsértődni. Űrtechnikában amúgy kb 10 db csavar kerül fél millióba.. Csak h legyen felőle fogalmad.

Annyit még érdemes lenne hozzáfűzni h ha csak még akarod méretni a darabodat hivatalosan akkor is hasonló árak repkednek.

[ Szerkesztve ]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#10898) Lacy6 válasza atus72 (#10896) üzenetére


Lacy6
senior tag

Ha tudsz küldeni rajzot, akkor adok rá árajánlatot.
Kecskeméti cégtől vagyok.

Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!

(#10899) atus72 válasza BÁ Nutrition (#10897) üzenetére


atus72
senior tag

Az űrtechcika áraival tisztában vagyok, viccnek szántam de nem értetted :)
Nem akarom ezt a vitát tovább folytatni mert felesleges, megértettem hogy itt alapvetően fémmegmunkálással foglalkozó szakemberek vannak.
Nem akarok semmit sem megméretni, mivel egy szaros fadarabról van szó amibe üvegek kerülnek, de ha azt gondolod ebből hogy valami alkesz vagyok akkor megint tévúton jársz :D
Ennél sokkal szebb és érdekesebb projektről van szó amihez kellenek ezek mint amire elsőre látszik, csak induljon el végre és be tudjam mutatni a készterméket :)

(#10900) TGWH válasza atus72 (#10899) üzenetére


TGWH
őstag

Rossz cégeknek írsz.
Itt nem arról van szó, hogy szeret pénzt keresni. Én sem mocskolnám be a gépet, ha van rozsdamentes meló helyette. Ha fémből lenne, egyből elvállalnák.
Az is rendben van, hogy te csináltatni akarsz valamit, én is voltam már így Ha nem sajnálod rá a pénzt, előbb-utóbb valaki megcsinálja, aki fával foglalkozik.
Mind mentalitás kérdése, leszedni a gépet, lepucolni, nekiállni, megy mondjuk negyed órát, lepucolni, leszedni. Macerás na.
Mi is mondtunk már vissza melót, mert két óráért nem fogunk normál acéllal szórakozni. Aztán máskor meg két hétig áll a gép, mert nincs rá meló vagy ember. Lassan már átmegyek gépbeállítóba, mondjuk nem bánnám, mert azért jobb, mint a szériázás :DDD

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  CNC topik
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.