Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI kábel TV (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-04-23 20:12:23

LOGOUT.hu

Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20101) allfinanz válasza kaliber (#20098) üzenetére


allfinanz
senior tag

Discovery-nek kulon magyarorszagi valtozata van magyar kepi feliratokkal, ezert a kulfoldi streameken nincs ezeken magyar hangsav.

[ Szerkesztve ]

Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.

(#20102) Multibit válasza JuliuS (#20100) üzenetére


Multibit
veterán

Hasonlítsd össze a DVB-C tuneres BD-recorderek árát ezen STB-k árával! Ha tele vagy lével és nem tudod már mire költeni, akkor persze érthető, hogy szórni akarod a pénzed, de ha nem... ;]

(#20103) roomi válasza fcc (#20097) üzenetére


roomi
tag

:R Hi. Királyok vagytok. Na értelmezem. Azt tudom,h az stb-n van scart és az ex795-ön is. 2 db van rajta az egyik scart alá az van írva ,,recorder,,. Abba csatlakoztassak?illetve stb avbenetére állítsak? Koszi

(#20104) digikábeles válasza JuliuS (#20100) üzenetére


digikábeles
aktív tag

Szia! Én másfél éve használok egy Samsung bd felvevőt, és nagyon meg vagyok vele elégedve. A Digi hálózatán /no meg a mindigtv-n/ tudnak ezek tökéletesen működni. Az eredetivel megegyező képminőség. megállítható, visszatekerhető lejátszás. Kell ennél több? Igaz, jóval többe került, mint egy egyszerű dvb-c vevő, de viszont annál sokkal többet is tud. Távirányító szempontjából előnyös, ha azonos a típusa a tévének, és a felvevőnek.

(#20105) Flashget válasza dh66e (#20093) üzenetére


Flashget
félisten

én nem azt írtam, hogy nem népszerűek csak azt a váltásnál nem a PL a fő ok. Ráadásul még mindig nem tudni ki fogja a PL-t közvetíteni.
és a sportok nézettsége sem akkora mint azt sokan hiszik kívétel az MTVA ami már mindenhol elérhető ingyenesen. Még mobilon is (tegnap néztem és ment rajta a F1)
nyílván egy sporttal foglalkozó oldal fórumán nem arról fog írni Irénke néni, hogy a PL miatt választotta a digit :)
És a Discók miatt is elenyésző volt az elvándorlás...nagyobb volt a fűstje mint a lángja. mentek el miatta tény, de a digi nem ettől fog csődbe menni...és a kiadott statisztika alapján a kábeltv előfizetői létszám nőtt az adott hónapokban. A tányérosé csökkenet, de az minden hónapaban 4-5K-t vesztet.

[ Szerkesztve ]

Realme GT Master Edition

(#20106) dh66e válasza Flashget (#20105) üzenetére


dh66e
veterán

Félreértesz nem ekézni szeretnék,én pont azt írom hogy akinek fontos a jó foci az pikk pakk vált akinek nem ott a magyar bajnokság a sport1-en. :D A legjobban ezt a sportfórumokon lehet csekkolni.Persze ott van még a minőség kérdése is ami szintén nem elhanyagolható a mai világban már.
Olvasgatom a dth-s fórumokat bizony sokan váltottak a Discoveryk miatt szolgáltatót amolyan utolsó cseppként a pohárba,mert tányérosnál a minőség is a végén kullog a többiekhez képest.Erre reagált a digi mikor elindította a HD adásokat tányéroson.

(#20107) Flashget válasza g0dl (#20096) üzenetére


Flashget
félisten

Félreértesz. Én is azt szeretem jobban.

erre már válaszoltam.

dh66e akkor ezt megbeszéltük.

[ Szerkesztve ]

Realme GT Master Edition

(#20108) dh66e válasza Flashget (#20107) üzenetére


dh66e
veterán

:)

(#20109) fcc válasza roomi (#20103) üzenetére


fcc
aktív tag

A hdd felvevőt kell arra az av-re kapcsolni ahova az stb van csatlakoztatva.

(#20110) Bogyi007 válasza JuliuS (#20100) üzenetére


Bogyi007
veterán

A tévéd nem tud Pvr funkciót? Az én Samum tudja így csak egy 2.5-es mezei noti vinyót dugok rá ami egy fémházban van s így teljeskörűen tudok felvenni bármilyen adást a Digiről ugyanabban a minőségben amiben adja éppen, ha az Hd akkor abban, s persze a Timeshift is megy így.

A vinyó particionálása sem gond igy mivel a Tv a felvételekhez sajátot kreál a többit meg úgy hagyja amilyen volt előtte - igy azon a parikon én speciel mkv filmeket nézek FullHdban. (így a Digifilm és a HBO sem hiányzik - de ez egy másik történet már ;-) )

[ Szerkesztve ]

Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi

(#20111) JuliuS válasza Multibit (#20102) üzenetére


JuliuS
tag

Köszönöm a javaslatot, megnéztem (mivel nem vagyok tele lével :) ), és a következőt találtam. Ezek az STB-k nagyságrendileg 20-25 ezer forintba kerülnek, amihez hozzájön még egy külső HDD legalább ugyanennyiért, vagyis a vége olyan 50 ezer körül áll meg (a kéttuneres STB árak ugyanúgy el vannak szállva, mint az új BD-felvevők árai).

Alternatíva lehet a BD-felvevők korábbi generációinak outletben történő kiválasztása (bár ilyen tapasztalatom korábbról még nincs), akkor 50 ezer körül már kéttuneres felvevőt kaphatnék, vagyis árban ugyanott vagyok, csak bónuszként van még egy BD-lemezeket játszó playerem is (és eladhatom a régi dvd-felvevőt, hiszen a dvd-lemezek lejátszása is biztosított marad).

Szóval nekem most úgy tűnik, hiába csábító a 25 ezres árcédula ezeken az STB-ken, végeredményben nem járna jobban velük az ember... vagy nem jól látok valamit?

(#20110) Bogyi007 - ez egy B650-es Samsung, sajna ebben tudomásom szerint nincs elrejtve ilyen funkció (pedig jó lenne)

[ Szerkesztve ]

(#20112) sandró60 válasza JuliuS (#20111) üzenetére


sandró60
addikt

Ajánlom figyelmedbe ezt az stb .Ez aránylag megfizethető és tudja a pvr-t is.Itt a fóromon sok embernek van ilyen boxa.Álltólag a felvett anyagot nem csak a saját tévén lehet lejátszani.(még nem próbáltuk) Techwood box A családban 2-db van és jól működik.Csak digitális adókról megy a felvétel.

[ Szerkesztve ]

(#20113) f4lcon válasza sandró60 (#20112) üzenetére


f4lcon
őstag

és nincs benne magyar nyelv.
ezt tegyük hozzá ;)

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#20114) JuliuS válasza sandró60 (#20112) üzenetére


JuliuS
tag

Köszi, megnéztem. Ez a kütyü 10 ezer forint árelőnnyel bír az előzőleg linkelt STB-khez képest (amiknél ugye egál volt az ár a BD-playerekhez képest), de szerintem a bluray lemezek lejátszásának lehetősége és a dvd-író eladhatósága megér annyit. Ráadásul elég khmm... vegyesek a vélemények erről az eszközről itt is, ahogy visszaolvastam. És nem akarok tech-sznobnak tűnni, nem csak a világmárkák jöhetnek szóba, de azért ez a Techwood meglehetősen rizikósnak tűnik.

(#20115) Multibit válasza JuliuS (#20111) üzenetére


Multibit
veterán

Te tudod, a te pénzed!
De annyit azért megkérdeznék, hogy mindig ennyire figyelmetlenül vásárolsz? Nagyon "bőven" mérted az árakat :)
[Alma C 2200 kábeles HDTV vevő usb, pvr, ethernet]
[500GB mobile HDD]

szerk:
Mellesleg a mobil HDD sokoldalúan felhasználható, nincs gépbe drótozva.

[ Szerkesztve ]

(#20116) digikábeles válasza Multibit (#20115) üzenetére


digikábeles
aktív tag

A mobil HDD sokkal sérülékenyebb a ki-be huzigálás, ide-oda rakosgatás miatt.

(#20117) Multibit válasza digikábeles (#20116) üzenetére


Multibit
veterán

(#19995) digikábeles
Persze, mint minden ez is elromolhat. De ha azt veszem, a pc-ben lévő vincseszter napi 6-8 órát pörögve évekig működik, nincs miért aggódnom,

Nos akkor, a fenti mintájára: "ha azt veszem, hogy a 4 darab (WD (2), Transcend, PQI) USB-s, 2.5" HDD-imet naponta ki-be huzigálom, ide-oda rakosgatom és ennek ellenére évek óta működnek, nincs miért aggódnom" ;]

Persze tudjuk, hogy statisztikai szempontból, mind a Te, mind az én tapasztalataim a vinyokkal semmit nem jelentenek! Nem vígasztalják azokat, akiknek már halálozott el beépített és/vagy mobil vinyója :)

(#20118) digikábeles válasza Multibit (#20117) üzenetére


digikábeles
aktív tag

Nekem pendrive-m halálozott el egy ilyen ki-be huzigálás során. Tehát ha benne hagytam volna a pc-ben, lehet hogy még most is működne. Mindegy, az csak egy olcsó pendrive volt.

(#20119) zichie válasza Multibit (#20115) üzenetére


zichie
senior tag

Én egy ilyen C2200-ast használok, de nem HDD-vel, hanem egy 16GB-os pendrive segítségével. A pendrive ugyan hamar betelik, de ilyenkor rádugom a PC vagy NAS usb portjára és átmásolom róla az anyagot, majd ürítem és újra használom. Ha már a NAS-on van az anyag, akkor okostévén, médialejátszón gond nélkül lejátszom. Ha nincs rá szükségem, akkor meg törlöm a NAS-ról vagy a PC-ről.

Egyetlen hátránya a pvr funkciónak ennél a cuccnál, hogy csak kódolatlan adás esetén hordozható a felvétel. Kódoltakról (amiből diginél szerencsére csak öt van) történő felvétel esetében a TS file is kódolt lesz és az offline sem dekódolható utólag pc-n.

Az Alma + Pendrive megoldás szerintem még olcsóbb, mint az Alma + mobil HDD.

[ Szerkesztve ]

(#20120) Optika01 válasza sandró60 (#20112) üzenetére


Optika01
tag

Szia
Valahol neten keresztül meg lehet rendelni ezt ( TECHWOOD TW-C 7100-632) az STB-t?
üdv:

[ Szerkesztve ]

Optika

(#20121) sandró60 válasza Optika01 (#20120) üzenetére


sandró60
addikt

Szia!
Itt megrendeled és 2-nap múlva már meg is kapod [link] A linken a telefonszám is ott van.Telefonon rendeld

[ Szerkesztve ]

(#20122) roomi válasza klaczi (#20099) üzenetére


roomi
tag

Dvd felvevő hangolás. Kézi hangolás: melyik rendszerre állítsam: Nyugat-Európa, Franciaország, Olaszország, Kelet-Európa, és ezeken belül van pl. ch6-69 ig x-y ig MHZ. A pendriv es módszer nem lesz jó, mert az panasonic ex795 nél mozgóanyagot,filmet nem lehet a hdd re átmásolni :W Ma felhívtam a panashopot, vágta a csávó a témát. Annyit mondot, még nincs meg rá a megoldás. Vmire ,,készülnek,,?? A faxba.

(#20123) digikábeles válasza sandró60 (#20121) üzenetére


digikábeles
aktív tag

Két éve, úgy augusztus végén én is akartam venni egy ilyet. Fölhívtam telefonon, azt mondta félretesz egyet, de mire mentem volna érte, már eladta. Akkor nagyon bosszantott, de most már örülök hogy így történt.

(#20124) sandró60 válasza digikábeles (#20123) üzenetére


sandró60
addikt

Saját tapasztalatomat irtam le.A fiamnak rendeltem idén 2X1db boxot és mind a két estben személyes átvételnél korrektűl ki voltam szolgálva.Meg mutatta ,hogy kell be programozni.Nekem semmi gondom nem volt vele.Nem kerűlt több tizezer forintba.Kis pénzű embereknek egy jó megoldás

[ Szerkesztve ]

(#20125) Flashget válasza digikábeles (#20123) üzenetére


Flashget
félisten

és akkor vetted a samu BD felvevőt?

Realme GT Master Edition

(#20126) digikábeles válasza sandró60 (#20124) üzenetére


digikábeles
aktív tag

Megértelek, használjátok egészséggel! Nálam is elsődleges az ár, és utána következik az érte kapott érték. Mivel hosszú távra terveztem a készülék megvételét, nem tartottam soknak az árát.

(#20127) digikábeles válasza Flashget (#20125) üzenetére


digikábeles
aktív tag

Ja-ja, fél évvel később. Itt a fórumon olvastam róla először, hogy létezik olyan felvevő, amilyet szeretnék.

(#20128) fcc válasza digikábeles (#20127) üzenetére


fcc
aktív tag

Melyik típust vetted?

(#20129) digikábeles válasza fcc (#20128) üzenetére


digikábeles
aktív tag

D8500-ös Samsungot.

(#20130) zichie


zichie
senior tag

Ha BD felvevő, akkor inkább valamelyik LG típus szerencsésebb, mert azok egy részének esetében tudomásom szerint a felvett anyag gond nélkül átvihető pc-re, mint TS file, ahol gond nélkül lejátszható, feldolgozható, amennyiben a felvétel nem kódolt adásról történik. A Samu cuccok alapból DRM-et tesznek a felvételekre még akkor is, ha az szabad FTA adásból történik.

(#20131) roomi válasza digikábeles (#20129) üzenetére


roomi
tag

Nezegettem a8900 at. Gondolom ezek is tudják : magyar menu, szerkesztes, tobb idozitett felvetel beallitas stb

(#20132) fcc válasza fcc (#20128) üzenetére


fcc
aktív tag

Aha. D8200, vagy E8300-at nézegetem.

(#20133) digikábeles válasza roomi (#20131) üzenetére


digikábeles
aktív tag

Úgy tudom, a magyar menüt mindegyik tudja a Samsungok közül, EPG-ből programozni meg egy álom.

(#20134) digikábeles válasza zichie (#20130) üzenetére


digikábeles
aktív tag

Egy esetben volna jó, ha a felvett műsort ki lehetne nyerni a felvevőből: ha valakinek lemez formájában oda szeretném adni a felvételt. 500 GB-on elég sok műsor elfér még archiválási céllal is.

(#20135) digikábeles válasza fcc (#20132) üzenetére


digikábeles
aktív tag

Próbáld megitt megnézni.

(#20136) sityupityu válasza digikábeles (#20133) üzenetére


sityupityu
veterán

Az biztos, hogy jó dolog az EPG. Ha pontos!!! Baromi sokszor beszívtam vele, hogy hiányzott a műsor eleje vagy a vége! És a legtöbbször nem egy-két percről volt szó(bár ennyi is elrontja az egészet) ha nem még többről!

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#20137) Flashget


Flashget
félisten

Digi Life és Digi World másnál is szarul jön digitális sávon napok óta?

[ Szerkesztve ]

Realme GT Master Edition

(#20138) Flashget válasza zichie (#20130) üzenetére


Flashget
félisten

ugyanaz mint a tévénél egy lehetetlen fájlba vesz fel amit ugyan átlehet kódolni TS-be, de mégis csak több órán át kell szenvedni a fájlal és nem biztos a végeredmény sem.

Én is azt mondom ami nem .ts-be rögzít, olyat nem szabad venni. Régen mennyivel egyszerübb volt a VHS....

Realme GT Master Edition

(#20139) dh66e válasza Flashget (#20137) üzenetére


dh66e
veterán

nálam rendben vannak.

[ Szerkesztve ]

(#20140) klaczi válasza roomi (#20122) üzenetére


klaczi
aktív tag

Ha jól emlékszem PAL-BG

Flashget :R

Ezért jó egy öregecske PC a TV alatt, ami szintén nem mai darab, de bazi nagy képernyője van és szép képe. Viszont mire összeáll az elviszi egy két közepes box árát.

[ Szerkesztve ]

(#20141) sityupityu válasza Flashget (#20137) üzenetére


sityupityu
veterán

Nálunk sincs gond.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#20142) roomi válasza digikábeles (#20133) üzenetére


roomi
tag

Ez mit jelent: ,,EPG-böl programozni meg egy álom,, Annyir jó vagy annyira nem tudja??

(#20143) roomi


roomi
tag

EPG: elektronikus program újság?? :K

(#20144) Mjani72 válasza Flashget (#20138) üzenetére


Mjani72
csendes tag

Techwood is érdekes file-be vesz fel de pár perc alatt simán nézheő pcn. Amugy sima .ts csak darabolva van. Egyesítés TC-vel átneves *.ts és kész.
youtube.com/watch?v=QtERtrBgN-s&feature=youtube_gdata_player

(#20145) fcc válasza digikábeles (#20135) üzenetére


fcc
aktív tag

Ja itt néztem én is, csak még nem szántam el magam.

(#20146) Flashget válasza Mjani72 (#20144) üzenetére


Flashget
félisten

de ez egyszerű pár kattintásos művelet a samsung tévé xfs fájlhoz képest amibe rögzít + ráteszi a jelet is, hogy ezt a felvételt még ugyanilyen tipusú, de másik készüléken se lehessen lejátszani.

szóval én szoktam felvenni digiről a tévével (elsősorban kézilabda közvetítést) ha közben nem vagyok otthon, de 1-2 óra múlva megtudom nézni és nem a másnapi ismétlésre várok.

[ Szerkesztve ]

Realme GT Master Edition

(#20147) digikábeles válasza roomi (#20143) üzenetére


digikábeles
aktív tag

Igen, és álom könnyű onnan programozni.

(#20148) digikábeles válasza Mjani72 (#20144) üzenetére


digikábeles
aktív tag

Miért nem a tévén nézed a felvett műsort? Fontos, hogy filmnézés közben a pc is menjen?

(#20149) M_AND_Ms válasza sityupityu (#20136) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

"Az biztos, hogy jó dolog az EPG. Ha pontos!!! "

Az EPG mindig pontos!

Pontosan azt mutatja, amit a műsorszolgáltatók kiadnak. Ha azok ettől eltérnek és képtelenek a saját kiadott műsorrendjüket betartani, arról nem az EPG tehet. Ilyen esetben ha hagyományos módon, manuálisan programozod a készüléket az is le fog maradni a műsor elejéről, vagy a végéről.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#20150) Flashget válasza M_AND_Ms (#20149) üzenetére


Flashget
félisten

csak az epg-t vagy 2 héttel elötte szerkesztik, utána ha változás van nem történik semmi modosítás.
ennyi a hátránya.

Realme GT Master Edition

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI kábel TV (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.