Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#17501) premete válasza leslye (#17500) üzenetére


premete
veterán

[Próbáld meg itt.]

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#17502) nightshadow válasza premete (#17483) üzenetére


nightshadow
veterán

Megnéztem a Dell honlapján az akkumlátorra vonatkozó garancia infót: [link]

E leírás szerint az akkumlátorra 1 év garancia vonatkozik. E garancia kiterjeszthető 3 évre Dell Precision, Dell Latitude, és Dell Vostro esetén. Ez a szolgáltatás Dell Inspiron és Dell XPS esetén nem vehető igénybe:

„This Service is available on select Dell Precision™, Dell Latitude™ and Dell Vostro™
portable computer systems that are entitled with a Limited Warranty and service contract. This Service is not available on Dell Inspiron™ or Dell XPS™ portable computer systems.”

Tehát az alapgarancia 1 év, ami pluszpénzért meghosszabbítható a fent felsorolt típusoknál, csak nem az én esetemben, mert én kizárólag Inspiront nézegettek. Normálisabb webáruházban fel is hívják az 1 évre a figyelmet akku esetén:

„Garancia
Időtartam: 3 év (1 év az akkura és töltőre)”

forrás: [link]

[ Szerkesztve ]

(#17503) premete válasza nightshadow (#17502) üzenetére


premete
veterán

Ebből végképp nem derül ki, miért "tudom rosszul", hogy az enyémre 3 év a garancia. :)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#17504) nightshadow válasza premete (#17503) üzenetére


nightshadow
veterán

Nem tudtad rosszul, csak azt felejtetted el megemlíteni, hogy kértél garkiterjesztést az akkura, és nekem úgy jött le a hozzászólásodból, hogy alapból 3 év garit adnak az akkura a Dellnél, holott nem.

[ Szerkesztve ]

(#17505) premete válasza nightshadow (#17504) üzenetére


premete
veterán

Nem kértem rá külön garanciát, így vettem, akkura és töréskárra nem fizetnék külön, 20 éve vannak laptopjaim, és akku még nem ment tönkre, és töréskárom sem volt. Leszámítva a lányom Dell Inspiron Minijét, ahol az akkut kicserélték, de nem azért, mert tönkrement, hanem állandóan kiesett a laptopból. Persze, az Inspiron és az Inspiron XPS más kategória, mint a Latitude, a Precisionról nem is beszélve, a Vostro anyaghasználatra inkább az Inspironokhoz áll közelebb, olyanom is volt 1-2, ahogy régebbi Inspiron és Inspiron XPS is..
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy alaposan meg kell nézni hogy a garancia mire vonatkozik. Szerencsére a Dellnél ez egyszerűen lekérdezhető a service tag alapján.
Vettem már a Delltől fóliás, kvázi új, refurbished Latitude-ot, amire semmilyen garancia sem volt; vettem már a Delltől az US. Outletből Latitude-ot, amire a kinti "érte jönnek, másnap hozzák készen" garancia itthon szervizbe bevitelre módosult. Szerencsére egyikkel sem volt semmi gond, de nem árt, ha az ember tudja pontosan, hogy mit vesz meg.
Sajnálom, hogy félreértetted, de bevallom, hogy nekem sem volt egyértelmű a "Parts only" jelentése, amíg a haver Inspironját nem vittem be 2 évesen a szervizbe, és kicserélték a kijelzőjét ingyen. (Azért én vittem be, mert ő kint él Svédországban, a garancia pedig csak a CHS-hez volt érvényes a Dell ügyfélszolgálata szerint.)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#17506) csotresz


csotresz
csendes tag

Sziasztok!Olyan problémám van,h a gépemre telepitettem a win 7 ultimate op.Mikor első használatkor láttam az aksi csumán volt gondoltam netezek aksiról vele,1ik pillanatrol a másikra lezuhant annyira,h majdnem kikapcsolt a noti.(mindez kb 5 perc használat után).Mikor rá tettem a töltöre csak 86%-ig töltött de azt irta ki,h töltödik-napokig maradt ez az állapot.Azóta teljesen lemerült és néha azt irja ki,h töltödik-de mégsem!!!!!!Néha meg azt h csatlakoztatva nem töltödik!!!Mikor bekapcsolom a gépet akkor 10 mp.-ig a led mutatja,h tölt aztán teljesen sötét de mint fentebb irtam ha egérrel felé megyek néha azt irja,h tölt!Találkozott már valaki ilyen problémával?????????Aki tud kérem segitsen,please.Előre is thx. A gép:dell inspiron 6400-as MM061. 120gb;dual core;az aksi 9 cell. kb 4 órát birt elötte.

(#17507) Magnum_


Magnum_
nagyúr

tudtok segíteni dell d520-hoz audio drivert? szarakodik a mikrofon és sehol se találok rendesen.
köszi!

I humbly and respectfully decline™

(#17508) nightshadow válasza premete (#17505) üzenetére


nightshadow
veterán

Azt megtudod mondani, hogy notebook-ok esetén is létezik olyan, mint a tévéknél, hogy a webshop „szürke” importból szerzi a notebook-ot, ezért ha érvényesíteni szeretném a garanciát, akkor az itteni hivatalos szerviz nem foglalkozik vele, ezért a boltba kell visszavinni, és ő majd külföldön megjavíttatja, ahonnan beszerezte.
Mert a tévéknél létezik ilyen, cserébe viszont olcsóbb, mint a hivatalos magyar képviselet által forgalmazott készülék.

(#17509) Avicularia válasza premete (#17505) üzenetére


Avicularia
veterán

Ez a garancia dolog amit írtál érdekelne,mert én is Svédországban élek.Tehát akkor nem lehetett itt gariztatni,Magyarországon kellett leadni?
Én az aaz infót kaptam ez egyik nagyker dell szakemberétől,hogy ezen az oldalon [link] be kell jelenteni a lakcímváltozást és ezután másik országban is érvényes lesz.

(#17510) premete válasza nightshadow (#17508) üzenetére


premete
veterán

Be kell ütni a service tag-et a Dell warranty lookup oldalán és kiderül, illetve a Dell zöld számán megkérdezni. Volt már olyan Dell laptopom, hogy UK disztributor garancia volt csak hozzá, ha elromlott volna, akkor ki kellett volna küldenem az UK-ba, saját költségemre. A Dell zöld számán azt is megmondják, hova lehet vinni, illetve a garancia transfer működik-e másik országban. Az idézett svéd Inspiron esetében 1 év után csak CHS disztributori garancia volt rá, ezért kellett a srácnak hazaküldenie, nekem meg visszaküldeni, kint ránézni is csak csillagászati összegért akartak.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#17511) premete válasza Avicularia (#17509) üzenetére


premete
veterán

Lásd előző hsz.-t. Ami az egyik laptopnál meglepett, a dell warranty lookup szerint 1, a magyar disztributor szerint 9 hónapig volt rá a garancia. Ugyanis a Dell a gyártástól számolja, a magyar disztributor a tényleges értékesítéstől.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#17512) Avicularia válasza premete (#17511) üzenetére


Avicularia
veterán

Jobban megnézve a parts only-t nem lehet más országba átvinni :W :(

(#17513) leslye válasza premete (#17501) üzenetére


leslye
csendes tag

Köszi!!!!!!!!!!!!!!!F@sza lett!!!!

(#17514) Melon87


Melon87
tag

Helló!

Vettem egy Dell n5010-es gépet, minden működik csak a Bluetooth-ot nem tudom életre kelteni :S

Elkezdi telepíteni, de utána leáll és az írja "Bluetooth aktiválása vezeték nélküli kapcsoló használatával" meg egy "A telepítés megszakítása" gomb van még ott!

Ha valaki tudna segíteni ebben a dologban azt megköszönném!

(#17515) Avicularia válasza Melon87 (#17514) üzenetére


Avicularia
veterán

biosban lehet állítani,hogy a vezetéknélküli gomb (F2) mit kapcsoljon.wifit,bt-t,mindkettőt, egyiket sem.lehet nálad ki van kapcsolva a bt

(#17516) premete válasza Melon87 (#17514) üzenetére


premete
veterán

"Bluetooth aktiválása vezeték nélküli kapcsoló használatával" Ezt megcsináltad?

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#17517) csotresz


csotresz
csendes tag

Sziasztok!A fentebb leírt problémámról tud valaki valami segitséget adni/mit lehetne ezügyben megpróbálnom???????????????????

(#17518) premete válasza csotresz (#17517) üzenetére


premete
veterán

Nézd meg az everestben, mennyit ír az akku elhasználódására, amit írtál, abból az akkucsere a valószínű, ezt a Dell laptopok is ki szokták írni. Persze, nem ártana tudni, mennyi idős az akku és mennyit, hogyan volt használva és tárolva.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#17519) csotresz válasza premete (#17518) üzenetére


csotresz
csendes tag

Szia! Az Everest elhasználódásra 15%-ot ír ki,töltés mértéke 11mw és 33mw között ugrál.Aksi állapotra 0% alacsony szint feltöltés alatt ezt irja ki.Az aksi 2.5 éves nem sokat volt használva csak ha utaztam de arra mindig oda figyeltem,h ne merüljön le,tehát Tehát havonta volt azért használva és töltve is....Van vmi ötleted???Előre is thx

(#17520) premete válasza csotresz (#17519) üzenetére


premete
veterán

Ez nem egy nagy elhasználódás, volt olyanom, hogy 95% elhasználódást írt ki 2 évesen, de még elment fél órát, igaz, mindig kiírta, hogy vegyek új akkut. :)
Hogy az akku a hunyó-e, azt lehetne legegyszerűbben megtudni, ha tudsz valakitől kölcsönkérni egy akkut egy órára. Esetleg próbáld meg itt: (+36) 1-206-3999, van is nekik, ha venni kell, 13990.- Ft.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#17521) nemcso


nemcso
senior tag

Vettem egy Inspiron 5010 -et, alá pedíg egy Canyon noti hűtőt, ami egy usb kábelen kap tápot a Dell-től. Tegnap használat közben kb fél óráig ismeretlen eszközként próbálta telepíteni (új eszköz, telepítési kísétlet, eltávolítás, új esz...).
A hiba egy idő után megszünt, egyenlőre elő sem jött ismét.
A hibát okozhatta a hütő usb portjának hibája, vagy a hütő áramfelvételének esetleges ingadozása ?

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#17522) boltkoros


boltkoros
csendes tag

Kinéztem ezt [link]
de nem tudom megvegyem-e. Pls help.Tapasztalatok, főleg akinek szintén ilyen van??

(#17523) jailhouse


jailhouse
csendes tag

Sziasztok!

Sajnos kinőttem 3 és fél éves Inspirion 6400-as laptopom teljesítményét és venni szeretnék egy új laptopot. Természetesen ismét a DELL-t szeretnék. Kinéztem a N7010 szériát, nagyon szimpatikus, de ahol néztem mindenhol 3 Gb rammal van, nekem 4-el kellene, illetve sehol nem találtam 7200RPM-es vinyóval, de olyannal szeretném, amennyiben lehetséges. Ha tudtok olyan beszerzési helyet, ahol így hozzá tudok jutni kérlek linkeljétek, illetve várnék minden tapasztalatot a N7010 szériával kapcsolatban!

Köszönöm:

Jailhouse

(#17524) nemcso válasza boltkoros (#17522) üzenetére


nemcso
senior tag

Fiamnak vettünk ugyanilyen felépítésű Dell.t, csak Win7 HP 64bit van rajta.
A vas szépen muzsikál win7 alatt, kellően gyors, a fiam GTA4 -t tette fel rá, ami szépen szalad. Nem volt olcsó, de remélem jó ideig kiszolgálja a kölyköt.
A majd' teljes billentyű nagyon kellemes, nekem személy szerint negatívum, hogy a funkció billentyűk csak Fn -el aktiválhatók + nem is igazán olvashatóak a matricáik. A funkció billentyűk helyét ugyanis médialejátszó gombok + más notis gombok foglalják el.
Az hogy fényes, tükrös a noti felülete garantálja, hogy a maszatolás hamar meglátszik, persze ezt könnyű orvosolni.
A tapipad nagyon jó minőségü, remélem tartós is lesz.
A videokártya, mint már fentebb írtam kellően gyors, csak éppen szeret melegedni.
GTA4 alatt képes 80fokot is produkálni, így a baloldalon lévő ventilátornyíláson igencsak meleget tud kifújni. Ezen noti hűtővel próbálok segíteni, ami kb. 10fokkal lejjebb viszi a kari hőfokát. Amennyiben nem GTA-zik, a videokártya 50-56 fok között melegszik.
Skypolni elég az 1,3MP-s beépített kamera.
Dell support jó, a gép dobozán lévő "service tag" segítségével könnyen frissíthetsz, telepíthetsz drivereket a gépre. (a szervíz nemleges információja ellenére a gép dobozában ott volt a win7 telepítő dvd-je, a gép driver dvd-je, valamint egy Works9.0 dvd.)
A 3év gari pedig igencsak pozitívum volt a választáskor,

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#17525) Louro


Louro
őstag

Sziasztok

elég sok böngészés és fórumolvasás közben nem találtam megoldást a problémámra.
Az lenne a kérdésem, hogy adott egy Dell D820 laptop. Az akksi alatt a simkártya helye. Van egy olyan simkártya, amihez tartozik HSDPA szolgáltatás. (Okostelefonnal aktívan használom a netet.)

Hogyan tudnánk azt beállítani, hogy a laptopba tehessem a kártyát és a telefont addig másik kártyával használhassam. Csak ezért nem szenvednék USB Stick-kel, ha már van beépített HSDPA modem.

Mit kellene telepítenem/minek kellene feltelepítve lennie és azt hogyan tudnám beállítani? Az okostelefonhoz megvan, hogy hogyan kell beállítani a netet, hogy HSDPA minőségben jöjjön a szolgáltatás.

Remélem sikerült elég részletesen összeírnom a kérdést :)

Köszi előre is a segítségetek

Mess with the best / Die like the rest

(#17526) rb26dett válasza nemcso (#17524) üzenetére


rb26dett
aktív tag

Szia én is érdeklődnék az általad említett laptopról, mégpedig akku üzemidőben mennyit bír netezéssel esetleg filmnézéssel? Gondolom játékkal elég karcsú az üzemidő... Elvileg tudnia kell a gépnek azt, hogy 2dhez az i5-ben integrált vga-t használja az ati helyett nem?

(#17527) nemcso válasza rb26dett (#17526) üzenetére


nemcso
senior tag

Az az igazság, hogy én eddig csak otthoni használatkor láttam a masinát, akkor meg töltőn volt. De az biztos, hogy az ATI 5650 rendesen leszívhatja az akksit.
Az utolsó mondatodra válaszolva nem tudom... , ha 2D-ben nem használja az ATI-t, akkor miért jelez ~50 fok körül hőmérsékletet, a környezete melegítené fel ennyire ? :F

[ Szerkesztve ]

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#17528) rb26dett válasza nemcso (#17527) üzenetére


rb26dett
aktív tag

Úgy tudom, hogy ez manuálisan állítható át, az nvidiánál automatikus atinál pedig nem, de majd valaki aki jobban tudja ezt majd felvilágosít minket erről : )

(#17529) Avicularia válasza nemcso (#17524) üzenetére


Avicularia
veterán

Ebbe a funkciógombba én is beleszaladtam.A biosban lehet állítani,hogy mi legyen az elsődleges.Persze ettől még ugyanúgy kevésbé látszanak az F feliratok.

(#17530) nemcso válasza Avicularia (#17529) üzenetére


nemcso
senior tag

Köszönöm a választ. :R

...pont most töltöttem le a setup guide-ot, és abban - ahogy Te is írtad - le vagyon írva, hogy BIOS-ban állítható át, hogy melyik "sor" legyen a default. :K

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#17531) premete válasza Louro (#17525) üzenetére


premete
veterán

Milyen hsdpa kártya van a laptopban?

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#17532) musculus


musculus
tag

Nini, mit találtam az éjszaka folyamán!
Az új XPS a sógoroknál kicsit olcsó.
A 15-ös meg 599 €, kb 205e-től kezdődik. Persze nem érvényes mindörökké (Gültig bis Donnerstag, 10. März).
Mit szóltok hozzá, ha megveszem a 17-et így, egy év garanciával? Tudom majd itthon bővíteni a garit??

(Durva, mi?) :)) :)) :))

[ Szerkesztve ]

Homo sapiens non urinat in ventum - "And so it goes..."

(#17533) musculus


musculus
tag

Bocsánat, rosszul mondtam, a 15-ös kb 165e Ft-tól
[link]

[ Szerkesztve ]

Homo sapiens non urinat in ventum - "And so it goes..."

(#17534) Mtbsrác


Mtbsrác
senior tag

Hülye kérdés de tudnátok adni működö drivert Broadcom BCM4318E wifi kártyához?
Dell Inspiron 700m notihoz adták eredetileg de a noti alaplapja behalt. De a wifi kártyája működne az én laptopomba de az istenért se találok hozzá épkézláb meghajtó programot. Dell oldalán is kerestem de az katasztrófa, ill a broadcom-on is de ott se találtam működő verziót. De az is lehet hogy más a tipusszáma de ami fix hogy broadcomos chip van rajta. Lefotózom délutánra.

Köszi a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#17535) Mtbsrác


Mtbsrác
senior tag

Olyat kérdeznék még hogy az előző hsz-ban említett laptopnak mi lehet a hibája ha semmit se csinál mikor tápot adunk neki és beakarjuk kapcsolni. Mem, dvdíró, wifikártya okésak kijelző is, csak épp a gép nem hajlandó semmire. Persze a hangszóró kábel kivéve mivel az a zsanérnál ahogy kell eltörött de a kijelzőnél még benntvan. Ennyi hiányzik belőle ami fontos lenne.

[ Szerkesztve ]

(#17536) Chaser válasza musculus (#17533) üzenetére


Chaser
titán

Itthon meg ugyanaz van már 203k-ért, viszont 3 év garral. Tehát gyakorlatilag egy árban vannak. Mondjuk itt azt írja van hozzá W7, ami a magyar verziónál nincs. De a bill is német, ha magyart akarsz 10k biztos van, sztem nem érdemes vesződni vele.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#17537) musculus válasza Chaser (#17536) üzenetére


musculus
tag

Igazad van, Chaser, köszönöm.

Homo sapiens non urinat in ventum - "And so it goes..."

(#17538) lacko22


lacko22
aktív tag

Sziasztok. Érdeklődnék hogy az alábbi laptopról van e valakinek tapasztalata, vagy leírást tudnátok e. Pl mennyire melegszik az alja, milyen a képe, proci nagyon melegszik e, mennyit bír az akksija stb pozitív tapasztalatok.

Dell Inspiron N5010 - 35GBC6M Kék notebook
DELL Inspiron N5010 15.6'' HD LED, i3 380M, 2GB DDR3, 320GB, 8X DVD+/-RW,
ATI HD 5650 1GB, BT, Wi-Fi a/g/n, Web Cam, 6-cell battery, DOS, Hu Keyb, blue

Köszönöm!

(#17539) bruce20 válasza lacko22 (#17538) üzenetére


bruce20
csendes tag

hello
Intézményi beszerzés keretégen vettünk 13db N5010-es Inspiront. A benyomások összességében jók, a gép kellően gyors (SSD-vel a boot is jelentősen gyorsabb lenne, esetleg érdemes utólag beszerezni majd hozzá), játékra is simán alkalmas, full HD videokat szépen visz GPU gyorsítással is.
A melegedés sajnos igen jelentős (a hűtés viszont nem hangos). Méretes szellőzőnyílás van a bal oldalán, játéknál ez hőlégbefúvóként is használható, de sajnos alapjáraton is rendesen fújja ki a forró levegőt. Ezt nem nevezném a gép konstrukciós hibájának, ilyen teljesítményű videokártya sajnos hőleadással jár.

A gép megjelenése szép, de (igaz, Latitudehöz szokott userként) én feszesebb zsanérokat, és a zsanérok mögött jobban rögzített műanyagokat várnék. A kijelző színei élénkek, a kék sajnos (a kategóriához hasonlóan) túlszaturált.

(#17540) lacko22 válasza bruce20 (#17539) üzenetére


lacko22
aktív tag

Szia. Pontosan milyen videokártya van benne? Mekkora procival?

(#17541) huszi.gyb


huszi.gyb
senior tag

Sziasztok.
Véleményeteket szeretném kérni, kinéztem egy notebook-ot ami eléggé olcsónak (már amennyire 200e olcsó lehet) és jónak tűnik.
Nézegettem, és más típusnál nem találtam még hasonló árban sem ezeket a paramétereket, kicsit félek tőle, hogy lehet valami hátulütője. Szerintetek?

Dell Inspiron

Köszönöm

www.dongosofor.hu

(#17542) Avicularia válasza lacko22 (#17538) üzenetére


Avicularia
veterán

Nekem pont ilyen van ,még kék is,szerintem egyáltalán nem vészes a melegedése.Az előző laptopom egy hp dv5 volt 9600gt-vel és az sokkal melegebb volt,játék közben kellemetlenül fel tudott melegedni a csuklótámasz.Kijelzőnek sajnos nem túl jó a betekintési szöge,állandóan állítgatni kell ,hogy ne színeződjön el.

(#17543) nemcso


nemcso
senior tag

Az N5010 az 5650 -es videokártya miatt tényleg nem egy "jégmező", terheléskor rendesen nyomja kifelé a meleg levegőt.
A fényes felületen mind a por, mind a tapizás rendesen látszik, de ezen kívül semmiféle külső-belső problémája nincsen.

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#17544) egykori válasza nemcso (#17543) üzenetére


egykori
őstag

Teljesen megegyezik a tapasztalatunk a melegedést és a port illetően.
Én még a kijelző méretarányát kifogásolnám, bár lehet, hogy bizonyos dolgokra, pl. filmnézés vagy bizonyos játékok esetében pont ez a jó - nem tudom.

(#17545) lacko22


lacko22
aktív tag

Köszönöm a kielégítő válaszaitokat.

(#17546) nightshadow


nightshadow
veterán

Ismeri valaki az a4team webshopot? Rendelt már valaki tőlük? [link]

(#17547) #95904256


#95904256
törölt tag

Sziasztok!

Tudtok javasolni boltot ahol lehet kapni a Precision M4500 típust?
Esetleg olyan helyet, ahol konfigurálni is lehet, hogy mit szeretnék bele...

(#17548) Seliet18


Seliet18
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Dell studio 1537-es gépem és feltettem rá a Win7-et.
Most már majdnem minden remekül működik. De bal oldalt volt a wifis gomb na az nem akar működni. Esetleg van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne életre kelteni?

Előre is köszönöm

(#17549) Avicularia válasza nightshadow (#17546) üzenetére


Avicularia
veterán

Igen.
Én innen vettem az n5010-et, nem volt semmi gond,másnapra ott volt a gép kérés szerint.

(#17550) brsd


brsd
csendes tag

Hello mindenkinek !

Azt szeretném kérdezni, hogy e három notebook közül melyik felel meg legjobban általános célra, esetleg néha egy kis játékra.

[link]
[link]
[link]

Köszönöm.

Üdv.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.