Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:05:31

LOGOUT.hu

Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#418) Dalee válasza poli27 (#417) üzenetére


Dalee
aktív tag

Prusa esetében a magasabb hőfok esetében az alábbi eredmény volt:
Ezután 234 lett az ideális (bár lehet, hogy nedves volt a teljesen frissen bontott filament és száríttam vagy 20 órát) az eredmény tökéletes lett.

Na megtörtént az első spagetti detektálás: az előbb említett xyz kocka nyomtatása mellé betettem egy nespresso -> dolce gusto adapter nyomtatást hibrid fa alátámasztással és az interface réteg környékén valószínűleg eltört egy ág és elkezdett spagettizni. Érdekes üzenetet nem kaptam, csak ránéztem a nyomtatásra és láttam, hogy áll, akkor jött fel, hogy spagettit észlelt, annyira nem látszott vészesnek, ezért rányomtam, hogy folytassa, na akkor már letört egy másik ágat is, akkor leállítottam:

Az XYZ teszt kocka alacsonyabb volt, ezért mérni tudtam: X,Y: 20,01, Z: 19,9, szóval nem rossz (pedig ettől féltem, hogy nem lesz pontos, volt akinek 1 mm is volt a calibratin cube-ban).
A nyomtatás minőségével nem vagyok megelégedve, eléggé csíkos a felület:

A prusa sokkal szebben nyomtatta ugyanezt a filát, szárítás után 234 fokon. Szerintetek mit változtassak? Már a benchy esetében is látszik, hogy csíkos, azt az eredeti 260-270 fokon nyomtattam (emlékeim szerint). A filát ma 7-től 17-ig szárítottam 65 fokon aszalóban.
Másik kérdés az alátámasztással mit csináljak, nem az alján tört el, hanem a tetejével volt valami baj?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.