Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27601) buvartacsko


buvartacsko
addikt

Az a szerencséje az Apple-nek a hogy a hardver jó, különben már nagyon ki lennék akadva. Ez a Yosemite a legbugosabb legszarabb OS amit valaha láttam ever. Asztal váltó effekt 10FPS-el megy nálam. Rakat szar az egész ahogy van. Nagyon remélem hogy változtatnak ezen az egészen, a múltkori cikk miatt is, mert ez tényleg nagyon gagyi.

Évekig nyálcsorgatva figyeltem a screenshotokat, videókat, bemutatókat, másik Macjeit, hogy milyen cool az egész, gyönyörű átgondolt rendszer, 60FPS szép animációkkal, erre veszek egy gépet 400ért, és laggol az egész a g*cibe + tele van grafikai hibákkal. No comment. Egy cég ami ennyi pénzen ül, és ilyen meg olyan prémium dolgokat hírdet magáról nem lenne szabad hogy ilyeneket csináljon.

Clean installt csinálni sorry nincsen időm így vizsgaidőszakban. Ne ajánlják fel a frissítés lehetőségét ha képtelenek megoldani normálisan.

[ Szerkesztve ]

(#27602) buvartacsko válasza TigerCat (#27600) üzenetére


buvartacsko
addikt

Szomorú, de a Windows tényleg gördülékenyebb. :( 2008as PC-men és jobban mennek a Windows 8 animációi, mint a 2014-es Air-emen a világ legfejletebb operációs rendszerével. :(

K*baszottul el van k*rvulva ez a világ... :(

[ Szerkesztve ]

(#27603) _Csaba_


_Csaba_
senior tag

Valahogy én nem veszek észre gördülékenységi hibát az Air-en.. de lehet csak nekem nem tűnik fel :DD

(#27604) CharlieDrop válasza TigerCat (#27600) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Mondtam, h egyetértek, szerencsére az én gépem még öre sok RAM-mal, hogy laggoljon

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#27605) Syl válasza _Csaba_ (#27603) üzenetére


Syl
nagyúr

Amikor például egy full-screen-en futó filmből visszaváltok ablakosra, na azt az átmenetet én szívesen felgyorsítanám. Elég lenne arra 0,2-0,3 sec is :U

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#27606) Nnobi válasza 1Laci (#27571) üzenetére


Nnobi
tag

Szia,

Nekem a rmbp 15" előtt egy asus zenbookom13" volt azzal is teljesen megvoltam elégedve, mármint magával a géppel windows olyan amilyen, de amióta megvan a rmbp az itthoni asztali gép csak akkor megy amikor nagyon kell ,mert olyan a számlázó progim , hogy csak win-en megy , később ha lesz kijelzőm akkor tutti meg is szüntetem az asztali windows gépet, akkor fogok csak mac-en win-t futtatni addig jó így ahogy van.

Most már nem nagyon cserélném vissza win-es gépre , mondjuk nálunk minden apple termék/ telo ipad stb / ez bevállt a maga egyszerűségével, majdnem mindent tudtam helyettesíteni a win-ből.

Imádom :)) :DD

üdv: Norbi

(#27607) tDr1v3r válasza buvartacsko (#27601) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Valami nagyon elsz*ródott, de még Jobs alatt... én még Snow Leopard alatt akadtam ki, az is nagyon bugos volt kezdéskor. Én akkor váltottam Windows 7-re mint fő rendszerre. Butább volt, nem volt több asztal, hot cornerek, scriptelhetőség, gesztusok mint OS X-ben de tette a dolgát, kussban és látványosabb bugok nélkül.

Most érzem itt az idejét hogy visszaváltsak egy új MBA vagy MBPR képében (2011-es 15"-ost elvetettem az AMD GPU-k halálozása miatt, előbbi meg újabb meg mind olyan hogy nem éri meg), de amiket olvasok róla, hát nem túl meggyőző. Nekem eleve tetszik a Yosemite, próbáltam 2011-es 15"-oson és a tényleg choppy animációkat és néhány "ridegebb" ikont és a betűtípust (amit azonnal cserélni fogok) kivéve tetszik. Mondjuk így is maradt ugyanolyan butított mint a többi a Lion óta de legalább notira lett készítve szinte teljes mértékben.

De most hogy jön a Windows 10 is amiben pótolják azokat amiket én hiányolok, hát... nem tudom hogy mi legyen. Egy Dell XPS vagy egy HP Pro / EliteBook (vagy az örök kakukktojás, a Surface Pro) ugyanúgy tök jó mára már mint egy MBP/MBA, csak a kijelző szokott rosszabb lenni ha a Retinához hasonlítjuk, meg az akkuidő. Csak az a baj hogy van egy olyan szar elvem hogy notiból csakis MacBook a touchpad és a kialakítás miatt. Viszont ha MBA-t vagy MBPR-t vennék és időközben megutálnám az OS X-et (mivel már volt rá precedens) akkor Windows-t használni azzal a billentyűzettel vagy HDPI enyhén kínlódás lenne...

Lehet várok még... ha 5 éve húzom a gépvásárlást még 1-2-t féllábon is kibírok. :DDD

[ Szerkesztve ]

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#27608) buvartacsko válasza tDr1v3r (#27607) üzenetére


buvartacsko
addikt

Szerintem 1-2 évig még kis bukta nélkül ki lehet szállni ebből a businessből.

Az a gond hogy egyik gyártónak sincsenek ilyen ízléses hardverei mint az Applenek. :( Az AirPort Expresst is imádom... dísz.

(#27609) runner 125


runner 125
nagyúr

Hi,

Tegnap este az iPhoto-ban meghülyült a fotók lapozása. Eddig átmenet szerűen volt a váltás, tegnap pedig a nagy feketeségből bukkantak elő a fotók.

Mi lehetett a probléma? Az előbb néztem, ma már ugyanúgy átmenettel vált, pedig nem változtattam semmit.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#27610) _Csaba_ válasza Syl (#27605) üzenetére


_Csaba_
senior tag

De az szerintem teljesen elfogadható. Legalább nincs kékhalál.

(#27611) TigerCat válasza _Csaba_ (#27610) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Van helyette más színű...
:))

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#27612) lugosi válasza _Csaba_ (#27610) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Az elmúlt ~2 évben teljes rendszert érintő, fullos fagyásom, kb azonos felhasználás mellett win 7-en nem volt, osx-en több is.

(#27613) TheMarci


TheMarci
addikt

Arról a windowsról szerintem ne beszéljünk, amit ha be, vagy kikapcsolok, rögtön frissít percekig, ha jobbgombot nyomok, akkor először bejön az alap jobbgombos menü, majd másodszorra jön csak be a kívánt elem jobbgombos menüje. (itt kb már lázadás lenne, hogy mi az, hogy jobbgombbal kattintok valamire, és nem nyílik meg rögtön) Ha olyan kedve van, egy pendriveot, vagy mappát megnyitok, percekig megy a zöld csík, mielőtt megnyitná, egy alkalmazásra, ha kattintok, és épp nem nyílik meg, semmi visszajelzésem nincs, kattintok még rá, majd egy perc múlva megnyílik 3x ugyanaz az app. Force Quit nincs, szintén sok kattintás bezárni egy app-ot. :) Néha használok windowst, de akkor mindig rájövök, hogy miért is kerülöm, ahol tudom.

Do You Dream?

(#27614) brumi1024 válasza TheMarci (#27613) üzenetére


brumi1024
veterán

Az általad leírt problémák a nagyon gyenge hardver/épp aktívan használt HDD jellegűnek tűnnek. Milyen gépet is hasonlítasz milyenhez?

"Ha olyan kedve van, egy pendriveot, vagy mappát megnyitok, percekig megy a zöld csík, mielőtt megnyitná, egy alkalmazásra, ha kattintok, és épp nem nyílik meg, semmi visszajelzésem nincs, kattintok még rá, majd egy perc múlva megnyílik 3x ugyanaz az app."

Lassú pendrive/lassú HDD. Nem oprendszer függő.

"Force Quit nincs, szintén sok kattintás bezárni egy app-ot."

Alt+F4.

(#27615) TheMarci válasza brumi1024 (#27614) üzenetére


TheMarci
addikt

Sajnos független a géptől, valami asztali gép i7 proci, ssd, nemtudom milyen videokari, 8GB ram. De nincsenek jó tapasztalataim gyorsabb gépen sem. :(
Értem én, hogy nem oprendszer függő, de akkor a fehér macbookom miért nem csinált ilyet? Nem szídni akarom a windowst, mert osx ről is tudok bőven rosszat mondani..

Do You Dream?

(#27616) Ragnar95 válasza TheMarci (#27613) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Az a baj, hogy mostmár nem azért választják sokan az OSX-et, mert az a legjobb oprendszer, hanem mert az a legkisebb rossz :(
Eszembe se jutna winre visszatérni, de ettől még a Yosemite-vel jelenleg elégedetlen vagyok, így valamin változtatnia kell az Apple-nek, mert az nem állapot, hogy csomóan azért maradnak cska, mert ennél csak rosszabb van és mert problémás tud lenni az átállás.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#27617) brumi1024 válasza TheMarci (#27615) üzenetére


brumi1024
veterán

Valami nagyon nem stimmelhet ott a rendszerrel. Nálam hibátlanul megy a Win, és nyilvánvalóan érezhetően lassabb az MBA, mint az asztali (már csak a duplaannyi mag és 3,2 GHz-es órajelkülönbség miatt is).

(#27616) Ragnar95: Szerintem sok mindenben jobb az OS X, sok mindenben pedig a Win a nyerő. Az tuti, hogy a Yosemite-vel valamit muszáj lesz csinálniuk.

[ Szerkesztve ]

(#27618) Ragnar95 válasza brumi1024 (#27617) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Én egyszerűen azon kívül, hogy pár specifikus program csak windowsra van, ami nem az oprendszer előnye gyakorlatilag 1db előnyt nem tudok felsorakoztatni a windows mellett.
Eleinte az Aero hiányzott OSX-ből, de már rég kiváltottam azt a Launchpaddel és win8-ban nem sikerült felfedeznem, hogy lenne Aero.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#27619) TheMarci válasza brumi1024 (#27617) üzenetére


TheMarci
addikt

Szerencsére sokat nem használom, így nem foglalkoztat a dolog, de azt elhiszem, hogy nem normális.

A Yosemite most ősszel jött ki, ha jól emlékszem? Még majdnem egy 3/4 év az új rendszer, messze van az még. :/

Do You Dream?

(#27620) buvartacsko válasza Ragnar95 (#27618) üzenetére


buvartacsko
addikt

what?! :S

(#27621) brumi1024 válasza Ragnar95 (#27618) üzenetére


brumi1024
veterán

Például a hardverek jobb kihasználtsága, főleg grafikus téren. De a programkínálat szintén egy nem kicsi dolog (a "pár" specifikus egy erős alsó becslés).

Aero - Launchpad?

[ Szerkesztve ]

(#27622) Ragnar95 válasza brumi1024 (#27621) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Hardverek kihasználtságával semmi baj nincs szerintem, bár nem teljesen értem, ezt hogy érted, mivel optimalizáltságban köröket ver az OSX a winre.
Programkínálatban játékokon kívül tényleg csak specifikus programok nincsenek meg OSX-re, de ez mégegyszer mondom, nem a windows érdeme, egyszerűen a piaci helyzete miatt alakult így.
Tálcán való preview hiányzott, azt meg kiváltja a Launchpad, bár nem ugyanaz persze.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#27623) CharlieDrop


CharlieDrop
veterán

Én spec imádom az OS/X-et, de most XAMPP-al szívtam fél napot, mire feltűnt, hogy a simlinknek hiába akarok jogosultságot állítani

végül az ls -l mutatta meg, hogy az csak simlink :D

pff, de jól elvagyunk

egyre kevesebbszer kell windows-t indítani, azokat is azért, mert már ott megvannak olyan szoftverek, amit még nem vettem meg OS/X-re

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#27624) madle


madle
őstag

Az normális hogy video renderelés mellett az iStat Menu 99C-t ír és a venti csak akkor kezd el felpörögni 1900-ról olyan 4000-ig? Egyébként utána már olyan 80C körül van. De viszonylag gyorsan megcsinálta amit kell.

Egyébként a teljesítménnyel teljesen meg vagyok elégedve, nekem nagyon szimpatikus amit ez a kis masina tud. 4GB RAM és szépen megy az iMovie, LR, közben iTunes, Chrome, és minden akadás mentesen szépen megy, a Videó importálásnál tapasztaltam némi zökkenést, de teljesen használható kategórián belül van. Nagyon szeretem ezt a kis gépet! Remélem én nem tapasztalom majd azt a sok rosszat a Yose alatt amit sokan..

(#27625) brumi1024 válasza Ragnar95 (#27622) üzenetére


brumi1024
veterán

OpenGL-re értem, ugyanis ott elég komoly lemaradása van. És ez is az optimalizáltság része, nem is csekély mértékben.

Lehet, hogy csak a specifikus programok hiányoznak, de abból nem csak "pár" van. És miért ne egy operációs rendszer érdeme lenne a sokkal szélesebb körű programkínálat? Nem a gyártó érdeme, hogy több példányban értékesítette a termékét? iOS esetén az Apple érdeme a nagyobb táblagépes alkalmazásbolt, asztali rendszerek esetén már nem így van?

[ Szerkesztve ]

(#27626) _Csaba_ válasza lugosi (#27612) üzenetére


_Csaba_
senior tag

Az szép. Igaz én is elégedett vagyok a win7-el mint rendszer. De a macbook kényelmi funkciót tekintve messze a legjobb bármely más win-es laptopnál számomra. Épp ezért választottam ezt.

(#27627) Ragnar95 válasza brumi1024 (#27625) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Lehet, de számomra ez nem hátrány, mivel nem használok olyat programot, ami open GL-re épülne, így nem zavar.
iOS-en sem az Apple érdeme a nagyobb alkalmazáskínálat, ez egyszerűen csak egy érv az iOS mellett, ahogy ez egy érv a windows mellett is, nem mondtam, hogy nem az, de nem a MS érdeme ettől még. Ráadásul az iOSnek nem volt versenyelőnye több évnyi a Windowszal ellentétben.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#27628) Gerzsi


Gerzsi
tag

Nagy álmom, hogy MacBook Pro tulaj legyek. De nekem a 13" elég picinek tűnik, a 15" meg egy vagyon...
Érdemes használtan venni? Mennyivel olcsóbbak a használtak?

(#27629) brumi1024 válasza Ragnar95 (#27627) üzenetére


brumi1024
veterán

"Lehet, de számomra ez nem hátrány, mivel nem használok olyat programot, ami open GL-re épülne, így nem zavar."

Továbbgondolva: ha Téged nem zavaró hiányossága van a rendszernek, akkor az nem számít. Lehet, hogy számodra nem zavaró, attól függetlenül létezik.

Ha nem a gyártóé akkor kinek az érdeme? Nem a vakszerencsén múlt, főleg nem így alakult, hogy mely operációs rendszerek lettek sikeresek és melyek nem. A programozók meg nem hülyék, arra fejlesztenek amin piaca van a terméküknek.

[ Szerkesztve ]

(#27630) tDr1v3r válasza buvartacsko (#27608) üzenetére


tDr1v3r
veterán

1-2? A feketém van vagy 7-8 éves, mégis el tudtam volna passzolni 90-100k körül. Pár évvel ezelőtt meg akár 150-ért is... ha 2007-8 fele vett valaki egy T61-et akkor nem ennyiért, hanem a feléért tudná max. eladni (mint ahogy vettünk is egyet nemrég backupnak).

(#27628) Gerzsi: Teljesen jó a 13", szerintem közel tökéletes méret.

Használtból a 2011-től, de inkább 2012-től forgalmazottak érik meg. Új gépeket alapvetően olcsóbban is meg lehet úszni, persze nem lesz magyar a billentyűzet. Egy új 13"-os MacBook Air pl. 280-290e Ft magánembertől, szerintem megfontolandó.

220-230e körül már vannak 2012-es, néhol 2013-as Air-ek is, sajnos többnyire 4 GB RAM-mal. Ezek jó ajánlatok szerintem ha kevesebb alkalmazást szeretnél egyidejűleg használni.

[ Szerkesztve ]

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#27631) apple808


apple808
csendes tag

Hello!
10.6.8 Os x. van a gépemen és azt mondták az még nem támogatja a full screen képmódot a böngészőn(chrom),hogyan tudnám szét húzni a képet?

(#27632) lugosi válasza Ragnar95 (#27622) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"Programkínálatban játékokon kívül tényleg csak specifikus programok nincsenek meg OSX-re"

Meg pl. normális office, nem az 1 (2?) verzióval ezelőtti, az is gány. Vicces, hogy ez pont a windows gyártóján múlik mondjuk :D

Meg activex vezérlőket támogató böngésző (pl elektronikus aláírás).

Én pl annak is örülnék, ha meg lehetne adni bizonyos paramétereket sima rendszerbeállításokban - pl mikor állnak le a vinyók, mennyi tétlenség után, mert a "put hard disks to sleep when possible" az éppen nem sokat mond.

Számomra az is vicces, hogy ha egyszer támogatott a magyar nyelv, attól még a magyar helyesírást kézzel kell felberhelni. Persze ez már plusz szolgáltatás, de más nyelvekkel működik. Mikor lett egyáltalán magyar nyelvi támogatás az OS X-ben? Lion alatt? Windowst először 3.0-t használtam először, most vagy abban is volt már, vagy csak 3.1-ben (1992?).

Alapvetően nálam stabilitásban a Snow Leopard után fordult meg a dolog a windows javára. Azt hiszem akkoriban váltottam windows 7-re (előtte xp-m volt). A 7 már nagyon jó volt. A Lion nálam stabilitási problémákat hozott, és elvesztek az erőforrások a rendszerben. A Lion után az OSX hanyatlását éreztem, a Win7-tel annak a kibontakozását, mikor megcsinálják egy terméknél azt, hogy azt mondod: igen, ennek már régen ilyennek kellett volna lenni.

OSX-en sokszor elhangzik az, hogy vírusok. Utolsó vírusomat pc-n szerintem valamikor a '90-es évek végén kaphattam be.

Úgy érzem, hogy 2008 óta, mióta mac-em van, kb 1-2 évig javult még az OSX, utána a folyamatos romlását látom, ami a stabilitást illeti. Új funkciók persze kerültek bele, és a vele járó szoftvercsomag is tuti.

(#27633) biker válasza lugosi (#27632) üzenetére


biker
nagyúr

Windowst először 3.0-t használtam először, most vagy abban is volt már, vagy csak 3.1-ben (1992?).

A windowsban soha nem volt, talán most sincs helyesírás elemző, értsd system wide core process szinten
Te a word helyesírás elemzőt kevered szerintem

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#27634) Injun


Injun
aktív tag

Mennyiért tudnám eladni az Air-emet?2013 Mid 13" 1.3 Ghz i5 4 GB Ram 128 Gb SSD.Magyar bill,Starking vásárlás,másfél éves. Az alján van egy karc de szép állapotban van.254 ciklus van benne.Szerintetek?

[ Szerkesztve ]

(#27635) apple808 válasza Injun (#27634) üzenetére


apple808
csendes tag

Azt,hogy tudom megnézni hány ciklus van benne?

(#27636) TheMarci válasza apple808 (#27635) üzenetére


TheMarci
addikt

coconutBattery

Do You Dream?

(#27637) Ragnar95 válasza brumi1024 (#27629) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

A saját véleményemet írtam le és azt, hogy számomra mi szól az OSX és mi a Windows mellett, de úgy látom, ez nem jött át.
Engem pont nem tud izgatni olyan funkció, amit nem használok, így nem zavar, ha az nincs meg...
lugosi: szerintem mondjuk a Mavericks volt a legjobb OSX verzió Lion óta. Nagyon durva, hogy ott mit alkottak erőforráskezelés terén, Lion és ML alatt csomószor tele volt a 4GB RAM early 2008 iMacen, Mavericks alatt viszont sosem volt memóriagondom vele, egy kezesbárány lett...Stabilitással 10.7-10.9-ig egyik rendszernél sem volt gondom, egyedül Yosemite-nél. Ráadásul a Mavericks általi megváltásból egy pöcegödörbe dobott vissza minket a Yosemite erőforráskezelés terén kb...
Windowsnál a 7 valóban jól sikerült, bár azon kívül, hogy egy atomreaktor kellett a meghajtásához szerintem a Vistával sem volt baj, de mindkettővel voltak azért jóval komolyabb stabilitási gondok, mint az OSX bármelyik verziójával Yosemite előtt...A Win 8-at meg hagyjuk, mert az jóval nagyobb visszalépés volt a Windows számára, mint a Yosemite az OSX számára.
Nekem Windowsos gépem sosem ment el 1 évnél tovább újrarakás nélkül, sőt ismerősi körömben 1-2 ember van csak, aki ne rakosgatná újra legalább évente a gépét és egyikük sem szórakozásból teszi ezt.

[ Szerkesztve ]

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#27638) adamssss


adamssss
veterán

Ezt miért csinálja a Safari? Nem lehet kizoomolni, csak a Safari restart segít... Másnak is van ilyen gondja?

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#27639) apple808 válasza TheMarci (#27636) üzenetére


apple808
csendes tag

Bocsi kezdő vagyok még,ezt le kell tölteni?

[ Szerkesztve ]

(#27640) TheMarci válasza apple808 (#27639) üzenetére


TheMarci
addikt

Aha, ez a program neve, rákeresel googlen, letöltöd, elindítod, és írja a többi adattal együtt.

Do You Dream?

(#27641) Handball94 válasza apple808 (#27639) üzenetére


Handball94
aktív tag

Külső program nélkül is megnézhető:
Almás logó -» Mac névjegye -» Rendszerjelentés -» Teljesítmény menüben.

(#27642) madle


madle
őstag

Ilyen volt már valakinek? Befejezte a másolást és megragadt a csík, kilépek-vissza, akkor is ott van.

(#27643) lugosi válasza biker (#27633) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

No akkor szaladjunk neki még egyszer, és olvassuk el a mondat elejét is!

"Mikor lett egyáltalán magyar nyelvi támogatás az OS X-ben?" vagyis mikor lett magyar nyelv mint választható nyelv az oprendszerben.

Ezt még te sem érthetted úgy félre, hogy keverem a word helyesírásellenőrzőjével, légyszi írd be, hogy csak poén volt. ;]

[ Szerkesztve ]

(#27644) brumi1024 válasza adamssss (#27638) üzenetére


brumi1024
veterán

Előfordul egyszer-kétszer, de nem csak OS X-en, iOS-en is. Nekem általában egy oldalújratöltés megoldja.

(#27642) madle: Ilyen is elő szokott fordulni nálam, ne foglalkozz vele, előbb utóbb helyre áll. Főleg NAS-ra/ról másoláskor illetve külső eszközöknél ragad be a csík, de már ML óta csinálja.

(#27637) Ragnar95: A Win 8 visszalépésségével abszolút nem értek egyet. Nem váltanék vissza 7-re, pedig a céges gépen 7 van felrakva.

"Nekem Windowsos gépem sosem ment el 1 évnél tovább újrarakás nélkül, sőt ismerősi körömben 1-2 ember van csak, aki ne rakosgatná újra legalább évente a gépét és egyikük sem szórakozásból teszi ezt."

Ez pedig pusztán a megszokás. Áprilisban vásároltam az asztalim, a házon, a tápon és az SSD-ken kívül minden változott benne (3 alaplap, 4 processzor, 5 GPU, továbbá memóriát is cseréltem), és köszöni szépen teljesen jól megvan az eredeti telepítés. Alaplapcsere után illene, és tervezem is újrarakni, de eddig nem volt hozzá kedvem/időm.

[ Szerkesztve ]

(#27645) lugosi válasza brumi1024 (#27644) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

A jelenleg napi szinten az irodában használt windowsom lassan 4 éves. Ami egy 5 éves windowssal telepített és napi szinten használt másik gépet váltott 2011-ben.

Anno kamaszkoromban volt poén ez, hogy hú, belassult a win, rakjuk újra, mert az már valami. Meg az már mekkora faszaság, meg kocka, hogy akkor én most telepítek. Aztán én is, mint szerintem az emberek 90%-a kinőtte ezt a f...sságot. Szerintem ez addig volt divat (sőt, sokan azt gondolták: menő), míg az a diskmagos korszak tartott, láma aki windowst használ stb. Aztán az emberek felnőnek, persze sokan nem.

(#27646) madle válasza brumi1024 (#27644) üzenetére


madle
őstag

Értem, nekem a Mavericks volt két hétig, utána Yose jött, friss vagyok, még nem tapasztaltam ilyet, de akkor majd elmúlik.. :K

(#27647) Ragnar95 válasza brumi1024 (#27644) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Szerintem és a felhasználók elég nagy része szerint, ami látszik az eladási számokból is elég nagy visszalépés a win8.
Ha windowst használnék, akkor sem lenne az a pénz, ami rávenne, hogy váltsak 7-ről 8-ra, mert egyszerűen undorító és egy vicc, hogy ezt egy asztali oprendszernek merik nevezni. Plusz funkcióban meg gyakorlatilag semmi nem tűnt fel, hogy lenne, bár szerencsére huzamosabb ideig sosem kényszerültem rá, hogy használjam, amikor meg kénytelen vagyok pár óráig azt használni, csak a célszoftvert nyitom meg.
Nem megszokás, hanem bekap egy vírust a gép vagy csak simán teleszemetelődik a windows és belassul, bugosabb lesz, mint frissen felrakva, stb, így kénytelen az ember újrarakni, ha jót akar magának.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#27648) brumi1024 válasza Ragnar95 (#27647) üzenetére


brumi1024
veterán

"...bár szerencsére huzamosabb ideig sosem kényszerültem rá, hogy használjam... "

Innentől kezdve értelmetlen a vita. Csak ne állítsd, hogy minden tekintetben visszalépés, mert nem az. Az, hogy az emberek nagy része hiányolja benne a Start menüt, az érthető, mert megszokott. A felület bevezetését elszúrták, egyébként semmi probléma nincs vele, sőt.

"Nem megszokás, hanem bekap egy vírust a gép vagy csak simán teleszemetelődik a windows és belassul, bugosabb lesz, mint frissen felrakva, stb, így kénytelen az ember újrarakni, ha jót akar magának."

Ez pár éve már nem így van, mint ahogy lugosi is írta. Vírus ellen pedig alap, hogy felrakunk valami normálisabb vírusirtót.

(#27649) Ragnar95 válasza brumi1024 (#27648) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Mondjuk azt még mindig nem tudom, miben lenne előrelépés csak folyamatosan azt írod, hogy nem az, de indokot egy darabot se láttam még...
Vírusírtók 99%-a se ér fabatkát sem. És legutóbb pár hete raktam újra a családban egy vírusos win7-et, amin volt vírusírtó, szóval szerintem igenis létező probléma :))
Amúgy az a "probléma", hogy teljesen szubjektív, kinek mi jön be jobban, így meddő a vita...
Én a saját véleményemet írtam le és azt, hogy számomra melyik rendszer a jobb, számomra visszalépés a win8....

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#27650) _Csaba_ válasza adamssss (#27638) üzenetére


_Csaba_
senior tag

Ezt hogy csináltad? Nálam még így nem ragadt be.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.