Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27651) brumi1024 válasza Ragnar95 (#27649) üzenetére


brumi1024
veterán

Miben jobb a 8? Számomra a legfontosabb a teljesítmény - jelentősen gyorsabb, mint a Win7 a legtöbb hardveren. Továbbá modern hardver mellé nem pakolnék fel Win7-et, főleg mobil gépekre, ahol nincs is normális driver már (kivétel néhány üzleti modellt). Asztali rendszereknél jó példának a Mantle, ott nem egy ember panaszkodott 7 alatt a bugosságra.

"Vírusírtók 99%-a se ér fabatkát sem. És legutóbb pár hete raktam újra a családban egy vírusos win7-et, amin volt vírusírtó, szóval szerintem igenis létező probléma :)) "

A user ellen semmi sem véd. Nekem 8 éve egyetlen vírusom nem volt, pedig számítógép nem egy volt nálam.

Értem én, hogy saját vélemény, de az egész abból indult ki, hogy nem tudsz felsorakoztatni egy érvet sem a Windows mellett, én megtettem, te pedig ráreagáltál azzal, hogy márpedig az OS X az jobban optimalizált. Azt a mondatot eléggé tényszerűen kimondtad.

[ Szerkesztve ]

(#27652) adamssss válasza _Csaba_ (#27650) üzenetére


adamssss
veterán

Akkor van ha eléggé terhelve van a gép és sok ablak van megnyitva. Ilyenkor restart Safari vagy ha mázlim van elég csak becsukni az adott ablakot.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#27653) _Csaba_ válasza adamssss (#27652) üzenetére


_Csaba_
senior tag

Én még ilyennel nem találkoztam, szerencsére a safarim nem fagyott meg mostanában.

(#27654) brumi1024 válasza adamssss (#27652) üzenetére


brumi1024
veterán

Nálam akkor szokott előfordulni ilyen, ha belenagyítok egy oldalba és swipe-al visszalépek egyet az előző lapra.

(#27655) Ragnar95 válasza brumi1024 (#27651) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Sajnos a 8 megjelenése után kijött notikra valóban offos a 7.
Teljesítmény terén szerintem nem volt baj a 7-el vagy ahol mégis, ott én nem vettem észre előrelépést a 8-nál sem, sőt, csomó animációt megnyújtottak, ami ront ezen szerintem.
Onnantól, hogy milyen szívás van már csak driverek terén is Win alatt azt állítani, hogy jobban optimalizált lenne az OSX-nél elég nagy badarság...

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#27656) lugosi válasza Ragnar95 (#27647) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Először amúgy én is így voltam vele, hogy fujjcsempe, fujjfujjfujj. Aztán kiderült, hogy funkciójában tök használható tud lenni, informatív tud lenni, stb.
A win 8 memóriakezelése jobb mint 7-é, ami nem rossz, mert a 7-é is kifejezetten jó már, jobb, mint a vista volt (bár a vista nem sikerült jól, az tény, de annak a memóriakezelése jobb, mint xp-é volt).

Tudod mi a poén? Az itthoni gépemben is 4 giga ram van osx alatt, és az irodaiban is 4 giga win7 alatt. És win alatt még lassít egy csomó memóriarezidens dolog, víruskereső, és csomó, a munkámhoz használt tálcára települő vacak. És a két gépet összehasonlítva, a win7 alatt szemtelenül később kezd elfogyni a memóra.
OSX alatt itthon fut állandóan egy dropbox kliens, és ööööö más nem. Win7 alatt is fut a dropbox kliens, a vállalati onedrive kliens, ms security essentials, a hitelesítő kártyám baromságai, virtualclonedrive (csak nem tudom minek), asztali widget ami az időjárást mutatja, meg pár apróbb hülyeség, aminek a tálcaikonjait inkább elrejtem. Egyik gép se ssd-s. A win7-es gépem úgy érzem, hogy állati királyul elvan a memóriával, napi munka közben fut szinte állandóan egy firefox, egy outlook, egy word, esetleg plusz excel, tehát ezek az alap, és ezen felül indítom el ami még éppen kell. Röhögve megy minden 4 gigán. (Itt hívnám fel a figyelmet a topik állandó mantrájára, mikor valaki új gépet akar venni, hogy 4 gigával nehogy!)
OSX alatt, ha megy egy safari (és éppen olyanja van, hogy nem csinál valami halálos memóriafoglalást 2 tab megnyitása esetén), és egy openoffice, akkor már az iphoto-t nem nyitom meg, a kettő közül valamelyiket, de jellemzően mindkettőt bezárom. Ha itunest indítok, akkor szintén (figyeljük meg, hogy az Oo kivételével apple saját szoftverekről beszélünk).

Jelen pillanatban egyedül a safari fut, két tabbal. Egyikben ezt az eposzt írom, a másikban egy gmail van nyitva. Az alkalmazások 1.57 gigát fogyasztanak per pill. Ez azért valahol fura.

Jónak tartom a mac-et, de egyre inkább úgy érzem, hogy ha ez a gép kiöregszik, akkor nem ilyet veszek utána.

Még offabb, de ha már. Nézegettem "desktop replacement" notebookot, aminél ugye akkuidő nem nagyon számít, úgyis bedugva használja az ember - az akku gyakorlatilag egy szünetmentes táp valójában.

650 körül láttam a 15"-ös retina MBP-t, a kisebbiket (olcsóbbikat). Mit láttam ennyiért windowsos laptopban?
Ami nagyon megfogott, a Toshiba Qosmio. 17", blu-ray író, 32 giga ram, i7, 256 ssd, 2x1 tera vinyó, dolby hangrendszer. Ja, 600-ért. Oké, nem alumínium, és a design sem olyan erős, de kb minden másban kiválóbb desktop replacement, mint az MBP.
Ez a másik. Ugyanazért az árért (valójában olcsóbban) megkapok pc-ben egy "leteszem a hajam" kategóriájú gépet, azért mac-ban megkapok, egy "nagyon tuti" gépet, aminek jobb a degign-ja. Ja, meg nem kell rá vírusirtó. Hát, ez utóbbi asszem a 32 giga ramból kikarcolhat magának 200 megát!

És az utóbbi időben határozottan azt érzem, hogy rossz irányba megy az apple. Mindig azt mondom rájuk, hogy ez a cég már nem az a cég. Mint hűséges szifont vásárlót már elvesztettek, és esélyes, hogy desktop vásárlóként is el fognak.

Persze a fantábor az meglesz később is, és meg fogják magyarázni, hogy egy fél milliós gépnél nem gáz a GUI lagja, és különben is, csak a felhasználók kb 10%-a látja, a többiek nem, vagy azokat nem zavarja. És különben is, rosszul tartod. :/

[ Szerkesztve ]

(#27657) brumi1024 válasza Ragnar95 (#27655) üzenetére


brumi1024
veterán

De itt nem azt jelenti az optimalizáció, hogy hogyan futnak az animációk, és a legtöbb felhasználót abszolút nem is érdekli, mert működik a rendszer. Itt mások a prioritások: 3D tervező programok, játékok alatt milyen jól használja ki a rendszer a rendelkezésre álló erőforrásokat. Ebben pedig jobb a Windows, hiába kell eltölteni kb 15-20 percet a driverezéssel. Vicces lenne ha a GTX970/980 topik látogatói 4.8-5 GHz-es 4690K/4790K-kal azt méregetnék, hogy mennyivel gyorsabbak az animációk Win8-on, mint 7-en.

[ Szerkesztve ]

(#27658) troszti


troszti
aktív tag

Ez vajon mi? Tudok vele valamit csinálni szerintetek?

fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek

(#27659) Ragnar95 válasza lugosi (#27656) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Sajna a Yosemite-vel valóban nagyon rossz irányba ment el az Apple, 2014-ben szoftveres téren csak rossz húzásaik voltak, mind az iOS8, mind a Yosemite nagy visszalépés az előző rendszerekhez képest stabilitás terén.
A Yosemite memóriakezelés terén is, mert a Mavericks vígan elvolt 4gigával...
A Safari memory leak meg sajna ismert probléma Yosemite alatt.
Az tény, h nem olcsók a Macek, soha senki nem is állította, de a saját kategóriájukban annyira nagyon nincsenek elszállva, mert az ultrabookok és az üzleti szériás gépek winnel is hasonlóan borsos áron mennek.
brumi1024: én sem az animációk sebességéről beszéltem, hanem a rendszer gördülékenységéről. Természetesen high-end vonalon erősebb a win, hiszen a Mac nem arra lett kitalálva a MacPro kivételével.
A játék meg egyértelműen nem az OSX pályája, szóval azt fölösleges felhozni.

[ Szerkesztve ]

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#27660) brumi1024 válasza Ragnar95 (#27659) üzenetére


brumi1024
veterán

A játék csak egy példa volt arra, hogy mit értek optimalizáltság alatt. Nekem amúgy az a tapasztalatom, hogy általános felhasználásra a ma kapható legtöbb processzor és IGP, 4 esetleg 8 GB RAM-mal, SSD-vel (ez a lényeg) bőven elegendő, és kellően gördülékeny élményt nyújt. Netezés, irodai alkalmazások használata és Youtube videónézés során nem volt nagy különbség az Air, a 2014-es 13" retina Pro, egy i7-es, GTX980M-es, 32 GB RAM-os Asus G751, egy SSD-s Fuji A544 és az asztalim között (csak hogy pár, különböző árkategóriából való és különböző hardveres adottságokkal rendelkező gépet mondjak, amit használtam). Persze értelmes keretek között, az Air nem visz el 4-5 4K Youtube videót, meg mellette 68 különböző tab-ot. Itt inkább rendszer funkciói és az esetlegesen előkerülő bugok dönthetnek, amiben sajnos nem áll jól jelenleg a Yose. A Mavericks jobban sikerült.

[ Szerkesztve ]

(#27661) adamssss válasza Ragnar95 (#27659) üzenetére


adamssss
veterán

Amúgy épp az a vicces ,hogy az év eleji WWDC-n pont mindenki azt várta, hogy eljön az optimizálások ideje, hiszen új nyelv,, új apik stb. Mindenki nagyon sokat várt. Szerintem az Apple kicsit nagy fába vágta a fejszét és idő kell míg ők maguk is átállnak az új nyelvre, kitapasztalják a saját maguk felállította új rendszereket. Bízom benne h már az OSX 10-ben is lesznek javítások, de a következő rendszer tökéletes lesz. :)

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#27662) buvartacsko válasza adamssss (#27661) üzenetére


buvartacsko
addikt

Nagyon fasza, akkor 1 évig szophatunk. Nem tudom ezután kinek lesz kedve új rendszerre frissíteni. Nekem tuti nem.

(#27663) Syl válasza lugosi (#27656) üzenetére


Syl
nagyúr

Nincs ezzel a 4 gigával meg a (mavericks) memóriakezeléssel semmi gond. Vígan elfut egyszerre a safari, chrome, levelező, itunes, photoshop, indesign. Dolgozni szoktam a kis air-en és bírja a kiképzést.

Nálad a gond forrása az idő lehet. Az iMac-et mikor is vetted? Milyen OS volt rajta? Azóta hány OS frissítés ment rá?
Megnéznék én egy 6 éves pécét, mondjuk xp-vel vásárolva, majd sorozatban frissítve (xp -> vista -> 7 -> 8 -> 8.1), milyen is lenne annak a használata? ;)

A vindóznyóc fikába inkább nem szállnék bele :DDD

(#27662) buvartacsko

Az OSX-nél is bejött a windowsos módi: meg kell várni a .1 frissítést (régen sp1) ;]

[ Szerkesztve ]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#27664) buvartacsko válasza Syl (#27663) üzenetére


buvartacsko
addikt

lehet inkább a .6-ot, mert ez a .1 is egy gané. :(

(#27665) brumi1024 válasza adamssss (#27661) üzenetére


brumi1024
veterán

Olvastam valahol erről egy jó cikket, szerintük túl feszített a tempó. Tényleg rövid az egy éves periódus az új rendszerekre, és egyre több újdonságot várnak tőlük a felhasználók.

(#27666) Syl válasza buvartacsko (#27664) üzenetére


Syl
nagyúr

Én nem bánom, hogy .minek híjják a frissítést, de fél évvel a "bemutató" után már igazán rendesen működhetne :(((

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#27667) buvartacsko válasza brumi1024 (#27665) üzenetére


buvartacsko
addikt

Csak azt nem értem milyen újdonságokat akarnak?! :( Ez azért van mert egyre több idióta használ számítógépet. Ezt a rohadt flat designt továbbra sem értem, olyan gyönyörű volt eddig minden, de egy pár nyomi szerint uncsi volt, ezért cserélték.

Pedig brutál jól ki volt találva az egész.

[ Szerkesztve ]

(#27668) buvartacsko


buvartacsko
addikt

Annak aki esetleg nem tudja elképzelni hogy párunknál milyen lagok vannak, nézze meg ezt: [link]
Remélem tetszeni fog. :)

(#27669) adamssss válasza buvartacsko (#27668) üzenetére


adamssss
veterán

Mondjuk kivancsi lennek h mik futottak a hatterben. Ettol fuggetlenul persze nem all meszire a rendszertol.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#27670) Aaron14 válasza buvartacsko (#27668) üzenetére


Aaron14
őstag

Ez nagyon durva mértékű lagg, nem is értem. Az én gépemen is tapasztaltam pár kisebb laggot, de ennyire durvát nem produkált.

Sony KD-55XF9005 - MacBook Pro M1 Pro 14” - iPhone 15 Pro 128GB

(#27671) lugosi válasza Syl (#27663) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Erre én azt mondom, amit már más is beírt, és teljesen egyetértek vele: ha nem tudnak rendesen leprogramozni egy oprendszer frissítést, akkor ne akarjanak rávenni a frissítésre.
Amúgy meg nálad se Yosemite van hanem Mavericks, nem?

(#27672) apple808 válasza TheMarci (#27640) üzenetére


apple808
csendes tag

Köszi a segítséget,megpróbálom :D

(#27673) apple808 válasza Handball94 (#27641) üzenetére


apple808
csendes tag

Köszi,és a képet hogyan tudnám full screen-be tenni a böngészőt mert az sajnos nem teljesben jelenik meg,és nem tudom hogy tudnám akkor én szét húzni .

(#27674) Syl válasza lugosi (#27671) üzenetére


Syl
nagyúr

Mavericks persze. Yosemite bő egy hétig szopatott (wifi gondok, nas gondok, pár safari fagyás) utána visszaraktam a 10.9-et.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#27675) TigerCat válasza Ragnar95 (#27622) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Erre gondolsz?

Hyper Dock
Hibátlanul megy, gyors és tudja az ablakok illesztését is, bár ez utóbbit nem használom, mert van helyette jobb...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#27676) csabi94 válasza brumi1024 (#27648) üzenetére


csabi94
őstag

Szerintem jó a mostani start menü, praktikus, jól használható, jól néz ki. Nem értem, hogy az embereknek mi bajuk vele. A rendszer meg sokkal stabilabb és pörgősebb lett mint előtte volt.

(#27677) buvartacsko válasza csabi94 (#27676) üzenetére


buvartacsko
addikt

+1

(#27678) brumi1024 válasza csabi94 (#27676) üzenetére


brumi1024
veterán

Én sem mondtam, hogy rossz, csak a bevezetését szúrták el. És a híre amit generált már előítéleteket keltett az emberekben.

(#27679) Ragnar95 válasza TigerCat (#27675) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Köszi, erre gondoltam valóban :R

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#27680) Nnobi válasza adamssss (#27638) üzenetére


Nnobi
tag

Mostanában nekem is többször csinált ezt, azt hittem én nyomtam valamit félrre de ezek szerint nem... :)

üdv: Norbi

(#27681) biker válasza lugosi (#27656) üzenetére


biker
nagyúr

"mi nagyon megfogott, a Toshiba Qosmio. 17", blu-ray író, 32 giga ram, i7, 256 ssd, 2x1 tera vinyó, dolby hangrendszer. Ja, 600-ért. Oké, nem alumínium, és a design sem olyan erős, de kb minden másban kiválóbb desktop replacement, mint az MBP."

Megnéztem, müanyag, 2x olyan vastag, 2x olyan nehéz, fele annyi ideig megy akkuról, fele akkora a képernyő felbontás
És 10%-al olcsóbb???
Nem győzött meg sajnos
Nekem az odd nulla értéket képvisel, csak súly

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#27682) buvartacsko válasza biker (#27681) üzenetére


buvartacsko
addikt

Igen, sajnos úgy néz ki mintha a földre hánytam volna. :(

(#27683) Ragnar95 válasza biker (#27681) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Ezt imádom énis, amikor csak és kizárólag a belsőt nézik egy gépben és abból is csak a proci, RAM, VGA + HDD/SSD négyest általában és akkor kihozzák utána, hogy mennyivel jobb gépet kapsz mennyivel olcsóbban, mint egy MacBook.
Részletkérdés, hogy egy notebooknál nagyon sok más fontos tényező is van ezeken kívül, ld. akku, kijelző, hordozhatóság, anyagminőség, amit mindig kihagynak az egyenletből.
Ezért mondom mindig, hogy azonos kategóriájú gépekkel összehasonlítva (ultrabookok, üzleti szériás gépek) rögtön nincs annyira túlárazva a MacBook.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#27684) Syl válasza Ragnar95 (#27683) üzenetére


Syl
nagyúr

Pedig sajnos az emberek nagy része (lugosit személyesen ismerem és ő kivétel) árban a tesco gazdaságos acer laptopokhoz hasonlítják a macbookokat :(

[ Szerkesztve ]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#27685) buvartacsko válasza Syl (#27684) üzenetére


buvartacsko
addikt

Én azt tudom elképzelni, hogy az ilyen emberek még csak szar gépeket fogtak a kezükben, és azt gondolják a 600 ezres is ugyanolyan szar.

(#27686) brumi1024 válasza buvartacsko (#27685) üzenetére


brumi1024
veterán

Az a gond, hogy tapasztalatból egyre inkább arrafele haladunk, hogy a 600k-s is ugyanolyan sz.r, csak több benne a fémbetét és erősebb a hardver (itt most nem a MBP-ra gondolok). :(

(#27684) Syl: Persze, de ők az üzleti gépekben is csak azt látják, hogy "csupán i3/i5 van benne, IGP-vel, biztos a név miatt drágább, de semmivel nem tud többet".

[ Szerkesztve ]

(#27687) madle


madle
őstag

A Macbookok Jack csatlakozója mennyire bírja a strapát? Mert használok egy fejest hozzá és napi szinten párszor ki be van huzgálva a dugasz. Azért félek, mert a régi HP laptopomon kb 2 évet bírt utána szétment.

(#27688) #24334592 válasza biker (#27681) üzenetére


#24334592
törölt tag

azért az a harman-kardon odaver bármit...

egyébként, nekem volt pont ilyen totyiba x775 gamer noti, féláron jött át amerikájból, mert nem akartam 600at adni érte ideát. Jó volt,s zép volt, nagyon szépen szólt. De a mostani mac-em használhatóságának a környékén se jár...

Akinek még nem volt a kezében és nem nyomkodta, nem értheti meg mi ez az egész miliő :D

Time Masni:

Furcsállottam a kevés helyet a szinte alig belakott 128gb-s ssd-n. Nosza, végső elkeseredésemben kikapcsoltam a time machine-t. Aztán remove-oltam felül egy time machine-t a preferencesnél, majd újra megadtam neki a külső vinyót, ahol korábban saját partíciót kapott, és elvileg mentett is rá (elég sokáig másolt valamit, rá).

Újraindulás után 20gb-nyi lett a foglalt hely. Hurrá 1.

Aztán az application mappában takarítgatva, rányomtam a time machine-re. Majd downloads mappa. S VISSZAHOZTA az összes elveszett cuccost. Recover és ennyi. Hurrá négyzet.

Miért nem ment korábban? Mi blokkolta? Miért mentett a belső ss-re, mikor egyértelműen csináltam a külsőn két partciót, amiből az egyiket saját ízlésére formázta és mentett is rá? Miért nem ment ebből a mentésből a visszaállítás, holott most ment, hisz korábban mindent lementett rá és teszi ezt x időközönként?

Gőzöm sincs. Medzsik történt...

Fasza dolog a time machine és most működik. Egyébként, ha előrelátó lettem volna, meg sem történik ez az egész. Csak win módban klikk lklikk oké és a bizalom a win-es progikban, az itt nem feltétlen működik. User error a javából :B

(#27689) atika88


atika88
senior tag

Sziasztok!

Tudtok olyan működő és praktikus programot ajánlani OS X-re ami a MacBook Air-t előre beállított időpontok esetleg sémák: pl hétvége, hétköznap) szerint kapcsolja be és ki?
Tudom van ilyen opció a gépen a beállítások között, de ez igencsak szegényes :(

Köszönöm a segítséget, előre is!

(#27690) lugosi válasza biker (#27681) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Direkt írom, hogy desktop replacement, akku kb lényegtelen. Örülök, hogy mindannyian elolvastátok, amit írtam.

(#27691) lugosi válasza Ragnar95 (#27683) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Leírtam, hogy desktop replacement gépet néztem, akku lényegtelen.

"csak a proci, RAM, VGA + HDD/SSD négyest általában és akkor kihozzák utána, hogy mennyivel jobb gépet kapsz mennyivel olcsóbban, mint egy MacBook"

Innentől mégis mi számítana, ha mint írom, DESKTOP REPLACEMENT (hátha nagybetűvel olvashatóbb)?
Én ebben a kategóriában nézegettem bár btw szerintem egy 15"-os gépet se fognak napi szinten hurcolászni. Ez utóbbit azért teszem offba, hogy a következő válasznál ne ez legyen a fő lényeg, a rágerjedés.

Ram? nagyobb
Kijelző? nagyobb
Proci? erősebb
Tárhely? nagyobb
ODD? van
Hang? jobb
Csatlakozók? jobb

Most akkor mi marad? Anyaghasználat? Komolyan?

(#27692) megema válasza lugosi (#27690) üzenetére


megema
őstag

Szerintem mindenki látta, csak akkor minek hasonlítod a MacBookhoz? Az árukat leszámítva köze nincs a kettőnek egymáshoz. A MacBook ultrabook, nem pedig "desktop replacement". Innentől kezdve pont az előnyeit veszti el, ha asztali gép kiváltására használod.

(#27691) lugosi: És a kategória, mivel egy "desktop replacement" gépnél nem sok dolog áll távolabb egy ultrabooktól. Tessék felfogni, hogy a súly és a méret is nagyon fontos szempontok.

[ Szerkesztve ]

(#27693) lugosi válasza megema (#27692) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Értem. Szóval akkor egy olyan összehasonlításnál, aminél Mac jön ki hátrányosan, rossz az összehasonlítás!
"Rosszul tartod" effektus. Értem én.

(#27694) Ragnar95 válasza lugosi (#27691) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Az a probléma, h a körtét hasonlítod az almához és azt is rosszul.
Te magad mondod, h desktop replacement. Akkor miért a kijelző mérete számít? Alapból a felbontás általában fontosabb, ráadásul otthon mehet külső kijelzőre.
Tárhely nagyobb, csak épp jóval lassabb is és nem tudsz PCIe SSD-t rakni bele, míg a MacBookra tudsz külső SSD-t kötni.
ODD-t ki a franc használ 2015-ben :F
Hang? Beépített ígyse úgyse nagy szám, ha ez számít, úgyis más forrásra kötöd...
És akkor még te kötsz bele, h az anyaghasználat rossz szempont :U
Az a baj, h egy tök specifikus csak számodra fontos esetet kivetítettél a teljes piacra, ráadásul csomó szempontod akkor sem igaz, ha elfogadjuk, h a körtét az almához hasonlítod.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#27695) Syl válasza lugosi (#27693) üzenetére


Syl
nagyúr

Apple-nél a desktop replacement kategóriába nem az iMac tartozik? ;] :DDD

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#27696) megema válasza lugosi (#27693) üzenetére


megema
őstag

Ezt ugye te sem gondolod komolyan? Pont én vagyok az, aki legszívesebben naponta több alkalommal vágná falhoz a gépét, annyi gond van vele néha. Ennek ellenére belátom azt, hogy ilyen teljesítményű gépet, ilyen akkuval és anyaghasználattal nem kapsz meg olcsóbban ebben a súlyban és méretben. Sőt, ellenfele sem nagyon van. (13" rMBP 8GB/256GB 2013 Late)

[ Szerkesztve ]

(#27697) Ragnar95 válasza lugosi (#27693) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Ez egyszerűen zseniális analógia :C
Hasonlítsuk össze a Mercedest és Trabantot csak és kizárólag az ár alapján és akkor a Trabant nyer!!! Bárki azt mondja, h ez nem igaz, az egy elvakult Mercedes fan és hazudik, nem az összehasonlítás a rossz véletlenül sem :U :W

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#27698) lugosi válasza Ragnar95 (#27694) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Szerintem egyébként a 15"-ös MBP már távolról sem ultrabook, inkább egy hordozható munkaállomás, és (Syl) az iMac nem igazán az.

Nem olyan távoliak ezek a kategóriák, ahogy nevetségessé próbáltok beállítani. Egy 15"-ös és egy 17"-es laptop, nem mercedes-trabant. Most miért abba az irányba megyünk, hogy megpróbáljuk a másikat nevetségessé tenni, ironizálni?

(#27699) CharlieDrop válasza Ragnar95 (#27697) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Trabit nem kapni már :D

Legyen, őőőő, hasonlítsuk az S mercit a Teslához, na az már okébb :D

Deee, értem mit mondasz, én egyetértek azzal, hogy rossz az összehasonlítás

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#27700) tigomigocika


tigomigocika
senior tag

Hali!
Valaki tudna ajánlani egy olyan progit amivel mp3-at lehet letölteni?
Olyasmi kellene mint régen volt a windowsra a morpheus
csak beütöttem a keresőjébe a szám címét és kidobta a talélatokat és a minőséget is tudtad hogy mit töltesz le...
Köszi előre is!

XBOX LIVE: rolandinho007

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.