Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27701) Handball94 válasza tigomigocika (#27700) üzenetére


Handball94
aktív tag

Én ezt használom: [link]
Youtube-ról lehet letölteni vele zenét.

(#27702) tigomigocika válasza Handball94 (#27701) üzenetére


tigomigocika
senior tag

köszi ez a kzdőlapom:)

nekem letöltő kliens kellene :R

XBOX LIVE: rolandinho007

(#27703) biker válasza lugosi (#27698) üzenetére


biker
nagyúr

az a baj, hogy egyrészt igazad van, ez olyan mint az autóipar: kategóriájának legjobbja. Igen, az 5 üléses, csapotthátú, piros, 1,5l alatti elsőkerekes kisközépcsaládi kategóriát létrehozzuk egy modellnek. nyertes.

Ellenben te olyan kategóriát kreálsz, ami egyszerűen nem létezik, és nem érted, miért mondjuk, hogy érthetetlen amit mondasz.

van egy gép, ok, 15-ös méretben már nem mondanám én sem ultrabooknak, de a 13"-as még bőven az
meg van az általad desktop replacementnek nevezett valami. Könyörögm, ha ez egy csak asztalon használható gép, akkor nem notebook, hanem egy asztali gép, ha meg hordozható, nem lesz desktop.

ha valami 3,4kg, 3,5cm vastag, és 3 órát megy akkuról, az nem sokkal hordozhatóbb mint egy imac, mert oda kell ülj egy dugalj mellé
és kell egy gurulós szatyor a gép és a töltő és egyéb tartozékainak.

Míg egy 2cm vastag 2kg-os géppel lehúzol egy 8 órás műszakot
nem mindegy.

32GB ram, igen, nyert a toshiba. de ez nem normális használati igény. ez kemény munkaállomás igény, ahol vicces az i7 mobil proci ereje.
ez ugyanaz az összeállítás, mint mikor a 2db csúcs VGA-t meg az 1000W tápot beletolják egy codegen házba egy celeron procival.
mellesleg a toshiba féle 4700MQ köszönő viszonyban sincs a macbook 4770-4870-4970HQ procikkal

nagyjából innentől alma-körte...

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#27704) Syl válasza tigomigocika (#27702) üzenetére


Syl
nagyúr

Transmission? ;)

(#27698) lugosi

Üsse kavics. Akkor Mac Mini :D

[ Szerkesztve ]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#27705) brumi1024 válasza biker (#27703) üzenetére


brumi1024
veterán

"mellesleg a toshiba féle 4700MQ köszönő viszonyban sincs a macbook 4770-4870-4970HQ procikkal"

Ne haragudj, de ez badarság. A 4700MQ azon kívül, hogy gyengébb IGP-t kapott, erősebb, mint a 4770HQ, mert 200 MHz-el magasabb az órajele. Cache azonos, mikroarchitektúra azonos. Az IGP-t pedig ne vegyük számításba, ez egy DTR-nél csupán néhány felesleges áramköri elemként funkcionál.

[ Szerkesztve ]

(#27706) lugosi válasza biker (#27703) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Azért 3 óra akkuról egy ilyen gépnél nem nevetséges. Meg tudsz vele csinálni pár dolgot külső helyszínen is, de valóban nem az az alap felhasználás. Én úgy nevezném, hogy ez egy hordozható munkaállomás, és szerintem valahol a 15"-os mbp is az.
Én úgy közelítem meg a két gépet magamban, hogy kb ugyanazért az árért melyik a sokoldalúbb, és szerintem nem az mbp az. És ezt az összehasonlítást állja szerintem másik ugyanilyen árkategóriájú mai wines laptop, nem akarok egy típusnál leragadni a példa kedvéért.

A konkrétan említett 600k-s (11L) Qosmioban jobb proci van, mint az általam hivatkozott 2.2-es (650k-s) mbp-ban egyébként, csak hogy egy tévedést eloszlassunk.

De a fő problémám, hogy manapság már nem gondolom úgy, hogy az os egy feltétlen előny az osx részéről. Ha az akkuidő nem lenne ott, akkor nem igazán tudnék erős pontot mondani egy mbp mellett. Oké, a designt lehet szeretni, de az édeskevés.

Az a rossz, hogy annak idején amikor az inacet vettem, az egy igazi best buy volt. És a korabeli xp-hez képest a Leopard felüdülés volt. Ma már nem állja az összehasonlítást sajnos egy mac, én a magam szubjektív véleményével erre jutottam.

(#27707) Ragnar95 válasza lugosi (#27706) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Döntsük már el, hogy hordozható munkaállomás vagy desktop replacement :DDD
Amúgy meg 3órás üzemidővel nagyon nem hordozható munkaállomás valami, főleg, hogyha komolyabb programot futtatsz, az a 3 óra rögtön lemegy max 1,5-re...
Részemről lezárom a témát, mert tényleg fölöslegesen beszélünk bármennyien, hogy a körtét az almával hasonlítod...
Hogyha egy tényleg azonos kategóriájú gépet hoztál volna, akkor lett volna értelme a diskurzusnak, de nem ez történt.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#27708) biker válasza lugosi (#27706) üzenetére


biker
nagyúr

En ha valahova megyek, akkor nem 2-3 orara par dolgot csinalni megyek , izlesek es pofonok
Ez nekem kicsit suv erzetu: terepezni szar, parkolni varosba szar, de a kobanyi uton nem razza ki a fogtomesed es gizda vele menni
En jo par eve rajottem, minek cipelem a dvd irot, mikor csak otthon irok vele, minek legyen a gepben? Ugyanigy a ket hdd bele... Minek? Ott a nas
Izlesek es pofonok, agyban a hasamon nem hasznalnam, az fix

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#27709) Lazika


Lazika
senior tag

Hali!

Eszméletlen,hogy a skype mennyire zabálja az akksimat. 40 százalékot merült a gépem kb 1 óra alatt. Igaz az iphonet is gyorsan merül. Ez miért van? Nektek is ennyire merül a gépetek a skypetól?

(#27710) adamssss


adamssss
veterán

Sziasztok!

Eközött meg eközött a cikkszámon kívül mi a különbség? A Hardverkeres régebbi modell?

Ok megvan a hardverkeres az "angol" modell. :)

Köszi

[ Szerkesztve ]

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#27711) lugosi válasza Ragnar95 (#27707) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Az én elképzelésem szerint hordozható munkaállomás kb desktop replacement..
De látom hogy valamiért nagyon nem érthető a mondanivalóm.

(#27712) _Csaba_ válasza Lazika (#27709) üzenetére


_Csaba_
senior tag

A skype sajnos nagyon erőforrás igényes. Pl a legújabb skype egy p4-es gépet totál kiüt. Én is több gépen teszteltem már.

(#27713) TigerCat válasza Lazika (#27709) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Nagyon nem figyelem, szinte mindig töltöm a gépem. Szifonon viszont erősen dolgoztatja a vasat.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#27714) biker válasza lugosi (#27711) üzenetére


biker
nagyúr

azért nem érthető, mert ha 32GB ram és 17" kijelző kell (aminek a felbontása kisebb mint a 13" vagy 15" rMBP-nél, akkor sírva fogod karmolászni magad, ha az ezt igénylő több GB-os anyagok a 2x1TB 5400-as HDD-ről fél-egy perc alatt betöltődnek :( és mobil proci undorod lesz. és hirtelen leesik az akkuidő felére. Mert az akár 3,5 óra az ugyanúgy feleződik, mint az akár 9 óra a macbooknál.
Csak amíg én egy MB-al elmegyek egy 8 órás műszakra úgy, hogy az osx és appjai mellett fut parallelsben a windows az SAP miatt. megy így közel 6 órát, az a munkaközi szünetekkel és géptől felállással pont elég.

pont úgy néznél ki ezzel a géppel, mint mikor hozzánk jöttek a SAP bevezetéskor a nagy fejlesztők a nagy laptopjaikkal, körbeültük a tanácstermi asztalt, én voltam felkötve a projektorra, mikor felvezettük, mi kellene, 5 órán keresztül, a többiek egymás közt huzigálták a töltő adaptereket meg a hosszabbítót a nagy biznisz klassz thinkpadjeiken meg HP gépeiken.

Ha ennyire hálózathoz vagy kötve, tényleg imac, hónod alá csapod, és kész. és nem 600e hanem 400e

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#27715) biker válasza Lazika (#27709) üzenetére


biker
nagyúr

Nincs ott gond az akksiddal? én skype képernyőmegosztással szoktam, 1,2-2 órákat, és nem vettem észre, hogy nagyon merülne, mármint hogy jobban mint máskor

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#27716) Lazika válasza biker (#27715) üzenetére


Lazika
senior tag

Remélem,hogy nincs mert dec végén vettem a gépet! Nekem az iphoneom is iszonyat merül a skypetól.A teló is meg a gép is melegszik tőle mint állat.

(#27717) krain


krain
tag

Sziasztok, MacBook Air CTO 13" i7 1,8Ghz, 4Gb, 256Gb SSD-vel, mid2011 használtan mennyiért reális? Megvenném...

(#27718) vasi89 válasza Lazika (#27716) üzenetére


vasi89
addikt

Nekem is nagyon járatta és járatja is a skype a gépemet és az előzőeket is. Most RetinPro van de ha skypeolok akkor látom h eléggé megnöveli a cpu használatot és a ventilátor fordulatot is. Szóval ha nem tápról skypeolnék akkor merülne eléggé.

(#27719) madle válasza vasi89 (#27718) üzenetére


madle
őstag

Nekem Skype-al semmi problémám, nem látom hogy keményebben dolgozna a gép. Pedig minden este több órát használom. Mondjuk nekem Air-em van nem Retinám.

Kérdés: A Parallels hogyan működik pontosan? Egy Win telepítő képfájlt tudok hozzá csatolni amit feltelepít egy adott meghajtóra és megy a dolog? Probléma, ha mondjuk nincs kulcsom a windows-hoz? Csak kulcs nélkül használnám? Ha megtudnám, hogyan is működik kipróbálnám a Trialt, de addig nem küszködök vele. Ha beválik akkor megvenném, a Mac-re borzasztó a Word, ami nekem meg nagyon kellene magyarul...

(#27720) lugosi válasza biker (#27714) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Egyébként sokmindenben igazad is van. Laptopban pont Thinkpadem van. Nagyon szeretem, nagyon jónak tartom, de az akkuideje nincs topon. (MBA-hoz képest meg sehol sincs.) Az 5 órát úgy húzom ki vele, hogy akkor már csukogatom le a fedelet, ha úgy látom, hogy 5-10 percre nem kell. Egy 4 órás egyetemi előadást megcsinálok vele, de akkor értelemszerűen a fényerő 0-ra le van véve, úgyis a projektort nézem. Egyszer annyira szeretnék egy ügyfélnél úgy dolgozni, hogy nincs fél szemem az akku ikonján. Egy 15"-ös MBP-hoz mondjuk 100%-ra vennem kéne egy nagyon gyors külső vinyót a képek miatt, de azt hiszem adott generációs MBP-vel vagy 5 évig tutira ellennék. Szóval ebben a (z ár)kategóriában már a több éves használhatóság garantált.
Nagyon csábító a Telekomnál az üzleti részletre vehető gép, azt latolgatom minden héten, hogy vajon ha kijön talán nem olyan soká az új generáció az MBP-kból, akkor a Telekom mekkora átfutással kezdi részletre adni őket, mert amekkora a részlete, azt bevállalnám... Egyben sajnos nem.

(#27721) krain


krain
tag

MacBook Air CTO 13" i7 1,8Ghz, 4Gb, 256Gb SSD-vel, mid2011 használtan mennyiért reális? Szóval, valaki véleményt mondana? :R

[ Szerkesztve ]

(#27722) biker válasza lugosi (#27720) üzenetére


biker
nagyúr

én pont arra cserélek, ha végre megjön, MBP 2.2 15"
végre van részletre, igen, üzletiben, mikor kellett volna nagyon, áprilisban, még csak egyben lehetett
én anno vettem OWC-n egy mSATA ssd-t adnak hozzá házat, USB3-as, 180-200mega/sec-el pörög, 128-as, volt valami 50e ft, itthon ez 90e lenne.
ezen van lassan az összes virtuális gép, amit használok

akku, igen, mindig eszembe jut iJoe vicce, mikor írta, hogy az IC-n keresett valaki nagyon töltési helyet, és látta, laptopozik, megkérdezte tőle: ne haragudj, te hol szoktad tölteni a géped?
Mire mondta: én, otthon ;]

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#27723) Nnobi válasza lugosi (#27720) üzenetére


Nnobi
tag

"Nagyon csábító a Telekomnál az üzleti részletre vehető gép, azt latolgatom minden héten, hogy vajon ha kijön talán nem olyan soká az új generáció az MBP-kból, akkor a Telekom mekkora átfutással kezdi részletre adni őket, mert amekkora a részlete, azt bevállalnám... Egyben sajnos nem."

Ahogy beszélgettem a telekomban nem nagyon fognak ráharapni az újra azonnal... szerintük idén ősszel jó ha váltanak. imac ből sem ugrottak rá a 4k-sra pedig biztos vennék azt is többen.
Nekem is onnan van rmbp 15" nagyon megvagyok vele elégedve i7 proci és a 16gb ram semmi nem laggol és akad.
Meg így kitermelhető a készülék..... :))

Sőt amint mondták ezeknél a típusoknál is ellehet játszani amit az iphonnál , garancia lejárta előtt kitalálni valami hibát és cserélik mint a telót ........ elvileg majd kíváncsi leszek! :N

[ Szerkesztve ]

üdv: Norbi

(#27724) lugosi válasza biker (#27722) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

és nnobi: köszi, akkor ez olyan, hogy nem igazán reális rávárni, hogy a majdan megjelenő új verziót adják.
Ha jól gondolom.

(#27725) Picco


Picco
addikt

Macintosh szakik, kerdesem lenne.(ma'n megint)

Asszony A1297 i7 turbolfeltoltos macje megszabadult a DVD meghajtotol, kapott egy 240-es SSD-t intravenasan es nyelv ala 2x4gb 1600mg-os RAM-ot, valamint 1TB meghajto megszallta az eddig dvd altal elfoglalt teruletet.

10.7.5-el van nagy baratsagban a gep jelenleg, de az meg a regi vinyorol fut, melyik rendszer telepiteset ajanlanatok?

bu, mac, buuuu, csak a thinkpad :DDD

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#27726) Ragnar95 válasza Picco (#27725) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Maverickset rakjátok fel, az a legmegbízhatóbb :K

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#27727) brumi1024 válasza biker (#27722) üzenetére


brumi1024
veterán

Mikor vetted azt az mSATA SSD-t?

(#27728) Nnobi válasza lugosi (#27724) üzenetére


Nnobi
tag

Anno az Asusomat is telekomnál vettem és annak is kijött az új változat és nem azt kezdték újra forgalmazni , hanem a régi típust árulták.
Azt sem lehet tudni meddig lesz ez az akciója is a t-comnak., mert gondolnak egyet és megint csak egyösszegben lehet majd venni. Mo-on az a biztos ami már elmúlt. ez a gép hardverileg nem rossz és kamatmentes részletre egyenesen kihagyhatatlan. Szerintem!!!

Azt nem tudom mekkora sebesség növekedést lehet majd észlelni a használatban az új rendszerrel .
Nekem a hardveren kívül a döntést az , új mellet, a kijelző hozta meg, sógorom és az enyém között van rendesen észlelhető különbség. Retina nagyon jó :R

üdv: Norbi

(#27729) Picco válasza Ragnar95 (#27726) üzenetére


Picco
addikt

domo arigato nagy fekete wookie testverem, nekem rendkivul idegen a mac vilaga, egy eve feltoltam ra a 10.7.5-ot es azota mukodik rendesen, hozza sem ertem.
mavericks letoltheto appstorebol valami fele modon mert itt nagyon a yoda verziot tolna az arcomba?!
(elhagytam a pendriveom, DVD kiltozott a masinabol, jo lenne valahogy macen belul megoldani)

megegyszer koszonom a segitseget :R

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#27730) Tim82 válasza lugosi (#27720) üzenetére


Tim82
nagyúr

A Thinkpad-edhez pont létezik slice battery, valamint ultrabay battery is. (Nyilván lehet a hivatalos Lenovo shop-os áraknál olcsóbban is beszerezni, csak a termékinfó miatt linkeltem.)

Meg lehet, hogy egy új 9 cellás akkuval elmenne 8-9 órát is, a fenti kiegészítő akkuk nélkül értve.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#27731) Ragnar95 válasza Picco (#27729) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Ewok, de mivel nem láthattad a méretét, ezt elnézem, bár a csuklya és a lándzsa elég árulkodó ígyis :P
Sajna AppStore-ból már csak a Yosemite telepíthető, csak pendrive-ról megoldható a Mavericks, bár lehet, hogy a HDD-ről egy partíciót leválasztva is megoldható esetleg a dolog, de ebben nem vagyok biztos.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#27732) biker válasza brumi1024 (#27727) üzenetére


biker
nagyúr

Oktoberben, miert?

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#27733) Picco válasza Ragnar95 (#27731) üzenetére


Picco
addikt

mi scuzi, nem jutott eszembe az ewok szo :N

komolyra ferditve a szot:
USB megoldhato, hdd is, DE! ha most feltolok egy mavericks-et az elsodleges helyen levo SSD-re, utana valaszthato lesz h melyik hdd-rol bootoljon a masina? asszonypajtinak ez munkagep, valsz kell neki majd egy kis ido amig atkoltozik mavericksre.

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#27734) brumi1024 válasza biker (#27732) üzenetére


brumi1024
veterán

Drágállom érte az 50-et, főleg az itthoni 90-et.

(#27735) lugosi válasza Tim82 (#27730) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nézegettem már az ultrabay chargert, viszont az optikai meghajtót használgatom... Persze valószínű ki-be cserélhető a kettő.
A nagyobb akksit ismertem már a gép megvételekor is, de a súly/méret már így is a max, amit tudok vinni.
Jó hogy felvetetted, az ultrabay akksit lehet, hogy megveszem.

(#27736) biker válasza brumi1024 (#27734) üzenetére


biker
nagyúr

Owc aura pro ssd :)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#27737) madle


madle
őstag

Lehetséges, hogy a külső vinyóról csináljak partíciót, úgy hogy az adataimat nem veszítem el róla? Vagy ez csak úgy megoldható, ha teljesen formázásra kerül a vinyó és partíciókat újraosztom? Jelenleg egy nagy 1TB-os partíció van, amiből szeretnék levenni valamennyit a Time Machine-nek.

(#27738) tajati


tajati
aktív tag

Sziasztok!

Bocsi a láma kérdésért, de Time Capsule-t biztonsági mentésen kiül lehet használni úgy mint egy külső merevlemezt?

(#27739) Kommy válasza tajati (#27738) üzenetére


Kommy
veterán

Természetesen, pontosabban mint egy nas-t mivel hálózaton van.

[ Szerkesztve ]

(#27740) gabor0077


gabor0077
tag

Sziasztok!

Friss Macbook Air tulajként lenne 1-2 kérdésem. Szóval már nagyjából felfedeztem az oprendszert, de arra még nem jöttem rá, hogy hol tudom megnézni, hogy mennyi szabad helyem van, illetve egy windows intézőhöz hasonló alkalmazást keresek. Van a "megtekintő", de ott nem tudok módosítani semmi, csak nézelődni.

Illetve a másik kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám a Macbook-ot rákötni a HDTV-mre, hogy azon filmezhessek. Valami speciális átalakító kell hozzá?

Az Apple bluetooth-os egerén kívül lehet még használni más egeret is, vagy arról mondjak le? :)

Na, most hirtelen ennyi lenne, eddig egy álom ez a gép, csak még nem ismerem ki magam rajta, mert világéletemben Windows-os voltam... :) Most jövök csak rá, hogy a Mátrixban éltem eddig :D

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

(#27741) biker válasza brumi1024 (#27734) üzenetére


biker
nagyúr

ja, elfelejtettem, hogy bundled volt egy parallels is az árban :)
120USD volt a szett

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#27742) Papa-Het


Papa-Het
aktív tag

Szasztok!

Lehet már kérdezték régebben - de nem szeretném átnyálazni azt a pár száz oldalt, bár belekezdtem - hogy használtan vennék macbook pro-t 13 vagy 15-öst. 2009-2010 körüliket nézek. Árban elég érdekesen alakulnak, mert van 120-ért is, és van 160-ért is... Igazából nekem zenefelvételhez, és zeneszerkesztéshez/vágáshoz (hangszeres zene, nem tuc tuc), GoPro videók vágásához kellene nagyrészt, és általános felhasználásra. Azt tanácsolták más fórumon, hogy a proci és a RAM legyen erős, illetve utóbbi sok (6-8 giga). Szemezgettem is a használtalmán egy 17"-es géppel -csodálkoztam is magamon- csak ott elég furcsa választ kaptam, na mindegy. Amúgy van valakinek tapasztalata velük??

Sokat olvastam utánuk - ringyózról váltanék Macre, mert a winfos ökörködése kissé az őrületbe kerget :), gondolom ez ismerős lehet sokatoknak - és sok helyen az akkumulátor élettartamot, a superdrive-ot említik, hogy azokkal szokott baj lenni. Valamint hanyagoljam a 2011-es 17"-es modelleket, mert ott dedikált GPU-van és azok hibásak nagyrészt. Milyen más, egyéb probléma merülhet fel? Azért a Pro mellett döntöttem, mert ott a bővíthetőség, ami pozitív - nem úgy mint az Air, mi azt hiszem mókolható, csak bonyolultabban. Szóval főként zenéléshez Garageband-hez kellene nekem a jövőben Macbook. A keret az nem túl acélos, de ebből gazdálkozom max 140e rúpia.

Illetve, mit gondoltok, meddig támogatja az Apple az OS X-szel a C2D-t? Mert a következő lépés szerintem az lesz, ha nem azonnal, de úgy 3 éven belül, hogy megszünteti a szoftveres támogatás ezen procik felé, mint tette most az iPhone 4 esetében.

Üdv.

(#27743) lugosi válasza gabor0077 (#27740) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Az explorer-szerű program a Finder. Egész sok mindenben hasonlít az intézőhöz.

A szabad hely pedig vagy a desktopon lévő, vagy a finderben egy jobb gomb (vagy ctrl-klikk) az ott lévő Macintosh HD-n, infó megjelenítése, és ott látod sok minden más mellett.

[ Szerkesztve ]

(#27744) Papa-Het válasza gabor0077 (#27740) üzenetére


Papa-Het
aktív tag

USB-n kereszült szerintem olyan egért dugsz rá, amilyet csak akarsz.

Átalakítóval lehet rákötni TV-re.

[link] Hátha segít valamit

(#27745) brumi1024 válasza biker (#27741) üzenetére


brumi1024
veterán

Ez-e? Úgy viszont abszolút jó ár.

(#27746) biker válasza brumi1024 (#27745) üzenetére


biker
nagyúr

ez az, ha beteszed a kosárba, felajánl egy parallels 10-et 39USD-ért, ami 79USD amúgy

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#27747) gabor0077


gabor0077
tag

Köszi a válaszokat :)

Finder ott volt az orrom előtt mégsem találtam meg... kicsit vicces :D

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

(#27748) #24334592


#24334592
törölt tag

lenne egy jóárasított, használt 1 éves Harman Kardon Soundstick 2

érdemes kb. 20rugóért behúzni?

[ Szerkesztve ]

(#27749) Papa-Het válasza #24334592 (#27748) üzenetére


Papa-Het
aktív tag

Ezt?? Simán! Olyat szól, hogy csak pislogsz! (boltban 50 körül van/volt) Tapasztalatból mondom! Jó pár éve már, hogy voltam egy Apple előadáson, és ott bemutatták ezt a hangcuccot. Csak néztünk... és nem hittünk a fülünknek!

[ Szerkesztve ]

(#27750) Ochocinco46


Ochocinco46
aktív tag

üdv, eladom a macbook air-emet. Lementettem minden szükséges adatot. Hogy lehet itt olyat csinálni aminek androidnál az a neve h gyári beállítások visszaállítása?:D

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.