Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#46932) b. válasza Raymond (#46931) üzenetére


b.
félisten

Jó ez itt szerintem :K
pedig arról volt szó 2022 Novemberben, hogy :[link]

"Miért lenne pánik? A raktárkészlet ürül, és csak +2 hónapra számolják most a Navi 21 és 22 kivezetését a tervezetthez viszonyítva, ami például egész jó, mert tavaszra le lehet cserélni mindkét lapkát. Ez teljesen jó az AMD-nek. Állhatnának úgy is, ahogy az NVIDIA áll, hogy van kb. 60 millió eladatlan vagy lekötött GPU-d az előző generációból, és nem tudod hozni a next-gent a tömegpiacnak, mert tök lassan veszi meg a piac az előző generációt. Az Navi 33 ellen szánt AD106 például most 2023Q3 végén jönne. Nem azért, mert nem készül el gyorsan, hanem mert ha kihozzák, akkor le kellene írni úgy 4 milliárd dollárnyi eladhatatlan készletet. Az AMD felhalmozott GPU készlete nincs 50 millió dollár, tehát ha nagyon szorít az idő, akkor ennyit még le is tudnak írni, de nyilván nem szorít, ráérnek azt eladni februárig.

Ha a piac valamilyen okkal beomlik, az mindig annak fáj, akinek nagy tartalékja van."
és utána :
[link]
:N

"Ez a tendencia folytatódni fog, mert az NVIDIA jelenleg 4,5 milliárd dollárnyi eladatlan GPU-n ül, és mellé még van 4 milliárd dollárnyi előre lekötött tétel, ezek nagy része még mindig a Samsungtól jön, tehát prev-gen. Ergo az NV rá lesz kényszerítve arra, hogy ezeket szórja ki gyorsan, mert ennyi tételt normál esetében, tehát nem bányászláznál másfél év eladni, de kellene majd hozni az amúgy már kész AD106-ot a tömegpiacra, miközben szeptemberben még tavaszra volt időzítve a start, októberben már nyárra, most pedig jövő őszre. De nem azért, mert bármi baj lenne a hardverrel, úgy működik, ahogy a nagyobb modellek, csak ugye van hozzávetőleg 9 milliárd dollárnyi olyan már kifizetett termék, amelyeket ki kellene dobni, ha tavasszal jönne. És érthető módon az NVIDIA nem akar úgy 7 milliárd dollárnyi tételt csak úgy leírni. Tehát a jövőben ezek eladása lesz a fontos, és emiatt a piaci részesedésük biztosan nőni fog, mert belemennek majd a veszteséggel történő értékesítésbe is. Utóbbi miatt viszont a Gaming szegmens szzonális eredménye még pár negyedévig romlani fog. Persze az egész attól is függ, hogy az AMD hogyan árazza majd a Navi 33-at. Ha nagyon ki akarnak baszni az NV-vel, akkor benyomják 400 dollárra, és akkor az NV-nek is le kell vinnie a GA102-ket erre a szintre. Szóval olyan nagyon ennek a helyzetnek az NV nem örül, az AMD annál inkább, mert a Gaming részlegük már most növekszik a bányászláz után, és még nincs is itt a next-genjük."

És Petyke jól látta és jósolta meg a helyzetet( én is amúgy ) : [link]

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.