2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Az új autóm

    A kis 1.5-ös fekete Fiat UNO immár a múlté. Az olasz autók földjéről átkalandoztam a németek világába, így hát immáron boldog tulajdonosa vagyok egy Volkswagen Golf MKII-es, 1.8-as 8 szelepes, 112 lovas GTI modellnek. Két év műszaki, egy év zöldkártya, tisztán és erőteljesen szóló hangtechnika, kényelem, picit talán kopottas és nyers, de még ma is helytálló elegancia. De persze ez mind mit sem érne, ha az autó nem lenne igazi vadállat. Ugyan csak 8 szelepes, de egy UNO-hoz szokott vezetőnek elég egy óvatlan gázadás és a kerekek már kaparnak is serényen. Ha odalépsz neki megy, ha akarod öregurasan, ha akarod kagylóülésbe tapasztóan. A fogyasztást sem elektronika, hanem a lábad szabályozza, de átlagban megelégszik a 8 literrel.

    Gondolkoztam, hogy vegyek-e új autót hitelre, vagy gyűjtögessek és vegyek egy pár éves modellt készpénzben? Nem, egyik se való nekem. Ha újat veszek nem tudok nyugodtan aludni a hitel miatt, mert ma már semmi sem biztos. Ha újat veszek, akkor félek megállni és kinn hagyni a fő utcán, mert mi van ha meghúzzák és mi van ha valaki kárt tesz benne? Ha új autót veszek, akkor drága hozzá minden alkatrész és járhatok vele szervizbe, mert itthon hozzá sem nyúlhatunk (mert a motort se látni a burkolattól).

    Folytatás...

    The DJ 15 éve 57

  • Filmek 5 másodpercben

    Hétvégén bukkantam erre az oldalra, aki kicsit is szereti a mozifilmeket és a humort annak kötelező darab.

    Lényegében arról van szó, hogy ismert filmek jelenetei vannak úgy összevágva, hogy 5 másodpercben bemutassa az adott mű történetét/lényegét. Természetesen a humor van előtérben, tehát vigyázat, előfordulhat, hogy egyes összevágott részek megtekintése után hangos röhögésben fogsz kitörni. Kezdetnek ajánlom a Titanicot, aki azon felröhög, annak a többi is garantált élvezet :DDD

    Az oldal elérhetősége: [link]

    Megjegyzés: Egyes epizódokhoz nem árt egy közepes angol nyelvtudás, különben nem fogod érteni a csattanót.

    The DJ 15 éve 3

  • 5 év

    Nézegettem az adatlapom és azt vettem észre, hogy pont tegnap volt 5 éve, hogy regisztráltam ide a PH!-ra. Már nem is tudom mi miatt, valószínűleg valami kérdés volt, amiben segítséget szerettem volna kérni az okosoktól, aztán bármilyen meglepő valahogy én is itt ragadtam :)

    Gyorsan eltelt az az 5 év, megmondom őszintén nem tűnik így visszanézve ennyi időnek. Persze ezalatt elkövettem pár ezer hozzászólást erre is arra is. Egy időben rengeteget piacoztam, a kezdetekkor pedig sokszor segítettem mindenkinek a legkülönfélébb topikokban a szakmai részlegben. Mostanában sajnos már nincs annyi időm és legtöbbször én is a megoldásra váró problémáimmal zaklatok mindenkit, de ha persze valaki kérdéssel fordul hozzám mindig szívesen fogok segíteni a jövőben is.
    Valahogy sosem voltam az a nagy szószátyár itt a fórumon, ezért vagyok még most is csak őstag, de szerintem ez nem is baj. Akkor és ott szólalok meg, ahol tényleg értelmét látom, feleslegesen nem koptatom a billentyűket.

    Végül pedig szeretném megköszönni mindazoknak, akik segítettek nekem, ha valamiben elakadtam, és természetesen minden olvasónak, akik örömüket lelik az írásaimban és akik bátorítanak, hogy folytassam. Ennél több nem is nagyon kellhet, tehát biztos vagyok benne, hogy még sok-sok évig itt leszek köztetek és adok-veszek, írok, tesztelek, no meg persze szorongatom a szíveket a romantikus vagy éppen tragikus írásaimmal.

    Folytatás...

    The DJ 15 éve 5

  • Lelki társak

    Ideér az igazi nyár is. A mostani éjszaka már egész kellemes. Nyitott ablaknál hallgatom a tücskök ciripelését és kivételesen most még zene sem szól. Legalábbis mesterséges nem. Furcsa, hogy egyik éjjel nyugodt, békés és csöndes, a másikban pedig csak a saját szívverésemet és zilálásomat hallom és nem látok mást, csak vért.

    Furcsa kontrasztja ez az életnek. Néha úgy érzem, hogy csak az enyém ilyen felemás. De talán pont ezek miatt mindig rádöbbenek valamire, mindig tanulok valami újat. Most például azt, hogy hiába gondolod azt, hogy véget ért minden jó, hiába hiszed azt, hogy innen már nincs visszaút. Hiába ijedsz meg, hiába félsz, hiába kérded azt, hogy "miért én?" Hiába veszted el a reményt és hiába adod fel... Mert lehet, hogy másnap ez mind nem lesz már más, csak a múlt. Elcsépelt szöveg, hogy új nap, új lehetőségek, de mégis igaz. Talán ma még sírsz, de lehet, hogy holnap már nevetsz. Minden rossz mezsgyéjén ott csírázik valami vidám, és minden boldog pillanat hátterében ott áll valami szomorú. Hogy el kell válni, hogy el kell engedni, hogy magára kell hagyni, hogy el kell felejteni. Ezernyi kis kapaszkodó, hogy félj, ha félni akarsz. Ha szomorúságra vágysz nem kell sok idő, hogy találj valamit, amitől az leszel. De ez fordítva is igaz.

    Folytatás...

    The DJ 15 éve 3

  • ATB - Future Memories

    Mióta május elsején kijött ATB legújabb albuma, azóta naponta 2x legalább meghallgatom. Ez azt hiszem elárulja, hogy mennyire is tetszik. :) Aki kicsit is szereti Andre munkásságát, annak mindenképpen kötelező darab. Ugyan kicsit másabb hangzás, mint az eddigiek, de könnyen emészthető. Egyes számokban érződik a DnB irányzat is (dárenbészre dudorogjunk? :DDD ), de ez olyannyira passzol a környezetbe, hogy még annak is tetszeni fog, aki nem rajong magáért a stílusért. Az első CD leginkább pörgősebb, klubos hangzású dalokat tartalmaz, a második pedig inkább ambient és chill kategória.

    ATB - Future Memories

    CD1

    1 ATB - L.A.Nights
    2 ATB - What about us
    3 ATB - Swept Away
    4 ATB - A new day
    5 ATB - My everything
    6 ATB - Summervibes with 9PM
    7 ATB - Gravity
    8 ATB pres. Josh Gallahan - Luminescence
    9 ATB pres. Flanders - Behind
    10 ATB - Future memories
    11 ATB - Still here
    12 ATB - My Saving Grace
    13 ATB - Terra260273
    14 ATB pres. Jades - Communicate

    CD2

    Folytatás...

    The DJ 15 éve 5

  • Az utolsó éjszaka

    Azt mondják, a földi léted utolsó perceidben lepereg előtted az életed. Sokáig badarságnak tartottam ezt...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 58

  • Spam

    Kaptam már cifra kéretlen levelet, napi szinten érkeznek tömegesen, de mindig van, ami meg tud lepni. Kivételesen nem Viagrát akarnak rám sózni, és nem is egy régi ismeretlen ismerős keres fel, hogy: "Hé, a múltkor összefutottunk a klubban, megadtam a számom is, mizu veled hogy vagy? Képzeld olyan jó letöltő oldalt találtam a gyerekeknek, rajta vannak a legújabb filmek csak 1 sms áráért, töltsél te is, mert hejj de jó lesz neked." (Szerencsére mióta bebukott a Coldfusion azóta ezek valamelyest csökkentek.) Ez most más. Még magam sem értem miről akarna szólni. És ti? :D

    "Szia Kedves,
    Én megyek a magyar web achives és helyek, amikor át vállalatok és egyéni hirdetések, hol van az e-mail címét. Én egy lány a 24 éves jelenleg lakó egy kis sziget a nyugat-afrikai ország (Senegál). Én is nagy az érdeklődés a Magyarország és szeretné használni ezt a lehetőséget arra, hogy az üzleti partnerség egy olyan területen, sürgető veszélyt. Kérjük, küldjön egy e-mailt közvetlenül a személyes e-mail címe (rose.ukachi @ gmail.com).
    Fogom mondani, ha többet kapok a mail.En beszél angolul, de lefordítani az e-mail útján online fordítására, tudok majd közlik veled ezen a közepes, ha nem beszél angolul.
    Köszönöm.
    Rose."

    Folytatás...

    The DJ 15 éve 5

  • Hogy kaptak ezek jogosítványt?

    A tegnapi nap volt egy kis utam a lakhelyemtől Csongrádig (25 km), majd onnan Szentes, vissza Csongrád, majd haza. Ez alatt az utazás alatt átélt élményeimet szeretném megosztani most veletek.

    Pontosan 4 óra körül indultam útnak, úgyhogy elkaptam az itteni csúcsot, mindenki indult haza, nagy volt a nyüzsgés, ráadásul Csongrádon most szinte az összes fontosabb útvonal fel van marva, le vannak szűkítve a sávok, ez is megnehezítette a közlekedést, a csatornafedelek kinn, totál káosz.

    A fő útra merőleges egyik kisebb utcában parkoltam le míg vártam nővéremre. Nyugodtan ülök a kocsimban és figyelem a közlekedőket. Egy 40 év körüli öltönyös fickó beszállt a mellettem parkoló új Opeljébe és heves tolatásba kezdett. Azt viszont elfelejtette, hogy előtte nem árt szétnézni és felmérni a holttereket, úgyhogy elkerülte a figyelmét a pontosan a háta mögött (!) álló Suzuki Swiftes hölgyemény. Szinte már láttam magam előtt, hogy baj lesz, nem is tévedtem sokat. Premier plánból csodálhattam meg, ahogy teljes lendülettel beletolat a Szuzisba (aki közben éppen telefonált. :U ) Szerencsére néhány karcon meg horpadáson kívül nem látszott nagyobb sérülés, de biztos elintézték valahogy, én már nem tudtam megvárni, mert indulni kellett.

    Folytatás...

    The DJ 15 éve 5

  • Magányos lelkeknek

    "Az elengedés nem azt jelenti, hogy az ember szíve kihűl. Nem azt, hogy elfelejtelek örökre. Nem közönyt jelent. Hanem, hogy hagylak szabadon repülni, szállj a magad útján! Abban a biztos reményben, hogy visszatalálunk egymáshoz. Akármekkora a világ - százmilliárd fényév -, a Végtelen kisebb, mint egy búzaszem, s én nem tudok nem benned élni. És te sem tudsz belőlem kilépni, soha. De amíg nem a valóságos világban élünk... amíg a mulandóságban vándorlunk: hiányzol. És fáj... A terméketlen fájdalom az, amikor az önzésem vérzik. Elvették, aki az enyém! Az enyém! Az én tulajdonom, adják vissza! A termékeny fájdalom más. Abban nem őt siratod. Nem is magadat. Abban mindkettőtök mulandóságát, embervoltunk tragikumát siratod. Üzend meg eltávozott párodnak:

    "Olyasmit akartunk, látod, kedvesem, ami itt, a futóhomokban nem lehetséges! A mulandóság országában rövid a veled és hosszú a nélküled. Itt, látod, mégis minden ideig-óráig tart. A barátság: egy kézfogás. Szemek ismerős összevillanása. És a szerelem: néhány ölelés. Találkozás - és máris búcsúzás. Az együtt itt egy suhanó repülés a szakadék fölött. Jövünk-megyünk. Ez nem a mi országunk, kedvesem - ezért fáj most nekünk. Tudom, hogy neked is fáj, hiszen szeretsz. Jelzi, hogy ebben az ingatag én-világban nem lehet megmaradni.

    Folytatás...

    The DJ 15 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.