2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • SSSZÖRNY megmondja a tutit

    Igaz, hogy az utóbbi időben read-only módban működöm (vagy még abban sem), de nem tudtam kihagyni a lehetőséget, hogy nektek is megmutathassam azt a tömérdek bölcsességet, ami a következő linkek mögött rejlik. A színvonalat már amúgy sem nagyon tudom lentebb rángatni, szóval bátran linkelek ilyesmit. Akinek nem veszi be a gyomra, az ne olvassa, ha meg már megtette, akkor az erőteljes így járás esete forog fenn. Nő ne kattintson rá, ha érzékeny a lelke, a férfiak közül meg csak a hím soviniszta példányoknak ajánlom tiszta szívvel. Ha mégis kattintasz és nem tetszik, akkor ne fanyalogj. Én szóltam!

    HP 1. - Hogyan találjunk magunknak normális férfit?
    HP 2. - Hogyan tartsunk meg egy normális férfit?
    HP 3. - Hogyan kell jól csajozni?

    Angol nyelvlecke

    Érdemes olvasgatni a szerző többi művét is, komolyan mondom priceless!

    Folytatás...

    The DJ 13 éve 10

  • A történet az ember mögött

    Minden ember történetek sokasága. Általában azonban mégis van egy, ami kiemelkedőbb a többinél. Ha valakivel elkezdesz beszélgetni, akkor minden mondattal egyre közelebb jutsz ahhoz a történethez, ami szinte már-már kitörni készül belőle. Ami a legjobban jellemzi. Ami a legnagyobb hatással volt rá. A legboldogabb vagy éppen a legszomorúbb pillanat. Egy olyan esemény, ami örökre megváltoztatta az életét vagy éppen olyan hatást gyakorolt a jellemére, amitől teljesen más emberré formálódott. Néha ezek a történetek mindenki által ismertek és szinte már azonosultak a személlyel, olykor viszont senki sem tud róluk, mert csak a megfelelő személy képes kiolvasni (kiolvastatni) őket.

    Van 1-2 ember itt a fórumon, akinek ismerem a történetét és bizony nagyon sokat elárul ez a másikról. Lehet tanulságos, megrendítő és sokszor vidám is.

    Arra lennék most kíváncsi, hogy mi a te történeted? Mi az, amit úgy érzed, hogy el kell mesélned? Mi az, amit a másiknak tudnia kell rólad? Nem számít mikor történt és miről szól. A lényeg, hogy számodra fontos legyen és szinte már-már azt érezd, hogy ez a történet te magad vagy. Nem az életutadra vagyok kíváncsi, sem arra, hogy hogyan jutottál el oda, ahol most tartasz. Egy momentum kell, egy pillanat, egy nap, egy emlék vagy akár egy szó. Egy olyan történés, ami kitörölhetetlen nyomot hagyott benned.

    Szóval kedves fórumozó, mi a te történeted? :)

    The DJ 13 éve 17

  • RAID-1 újraépítése az egyik HDD meghibásodása esetén Linux alatt

    A céges szerverben néhány napja elektronika hibás lett a RAID-1 tömb egyik eleme. Nem hibáztatható érte, mivel 3 éve 0-24-ig működött, most pedig az elektronika feladta a harcot.

    Az operációs rendszer Debian Lenny, a RAID pedig szoftveres. A rövid kis leírásom ennek az újraépítéséről fog szólni. (Hardveres RAID esetén a vezérlő biosában kell megoldani a dolgot, ami szintén nem egy őrdöngős feladat általában.)

    Először is mentsünk le minden fontos adatot a még ép HDD-ről, lehetőleg egy külső lemezre. Ha ez megvan, akkor állítsuk le a gépet, cserélük ki a hibás merevlemezt, majd kapcsoljuk be a szervert. Fontos ügyelni rá, hogy a boot sorrendnél a még működő lemezt vegyük előre, mivel ellenkező esetben nem fog elindulni a rendszerünk (ha a gép teremben van, akkor vagy IP konzolt kell kérni ennek elvégzéséhez vagy lekenyerezni a rendszergazdát :) )

    # apt-get install gpart

    1.) Távolítsuk el fdisk-el a partíciókat az új HDD-ről, tisztítsuk meg a boot szektort is:

    # dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=512 count=1

    2.) Másoljuk ki a működő HDD partícióinak adatait egy txt fájlba:

    # sfdisk -d /dev/sdb > mbr_sdb.txt

    3.) Alkalmazzuk az új HDD-re:

    Folytatás...

    The DJ 13 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.