2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Születésnapi meglepetés, avagy legyünk kreatívak!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az utóbbi idők egyik legemlékezetesebb napján vagyok ma túl, szóval úgy határoztam megosztom...

[ ÚJ TESZT ]

Az utóbbi idők egyik legemlékezetesebb napján vagyok ma túl, szóval úgy határoztam megosztom veletek is, hátha ötletet merítetek belőle és esetleg ti is kiviteleztek egy ilyen meglepetést valakinek.

Szóval kezdjük is az elején. Egy héttel ezelőtt már javában gondolkodtam, hogy vajon mivel és hogy lepjem majd meg közelgő szülinapja alkalmából egyik kedves hölgy ismerősömet. (A történethez ugyan nem sok köze van, de elmondom, hogy a hölgy az exem, az első nagy szerelmem és ugyan már jóideje nem vagyunk együtt, mégis jó viszonyban maradtunk és sosem feletkezünk meg a másikról.) Tőlem már megszokhatták az emberek, akik közel állnak hozzám, hogy nem szeretem a sablonos és átlagos dolgokat és ha meglepetésekről van szó mindig ki tudok találni valamit, ami emlékezetes marad jóideig. Valami hasonlón gondolkoztam most is, míg végül egyik nagyon jó barátommal (PH!-s nevén: CK.-val) megszületett bennünk egy kezdetleges terv, amiből úgy tűnt elég sok mindent ki lehet hozni, szóval nekiálltunk és elkezdtünk szervezkedni. A hozzávalók: Egy új kocsi, amit eddig nem látott az ünnepelt (mily szerencse, épp most vettünk egy Renault Thaliát), egy sofőr, akit nem ismer a célszemély, néhány egyéb környék és helyszín felderítő személy, aki felméri a terepet, maga az ajándék csomag formájában és persze sok egyéb kis kellék, de ezekről kicsit később. Össze is állt a csapat, velem együtt négy bátor és mindenre elszánt emberke formájában, úgyhogy összeültünk és kialakítottuk a tervet, ami a következőképpen nézett ki: CK. barátom futárnak adja ki magát, az új kocsinkkal rutinosan beáll a célszemély háza elé, majd becsönget és magabiztosan közli a (remélhetőleg) otthon tartózkodó áldozattal, hogy csomagja érkezett, itt és itt kellene aláírni, majd pedig fáradjon a csomagtartóhoz, hogy átvehesse a csomagot. És itt jön a csavar: A csomagtartóban pedig nem más lesz elrejtőzve, mint ÉN! Kezemben a valódi ajándék, de az volt a cél, hogy a meglepetéstől ne is nagyon tudjon majd megszólalni a hölgy. Hát ezt túl is teljesítettük, nem kicsit! Na de ne szaladjunk ennyire előre.

A terv összeállt, akkor nézzük a kellékeket. Szükség van egy futárlevélre, ami teljesen átlagosnak és komolynak tűnik és ami rendeltetésszerűen ki van töltve, ezt írja majd alá az áldozat. Hát rövid időn belül meg is találtuk a megfelelő sablont, amit Photoshoppal tökéletesen magunk igényeire szabtunk. Kellett egy jól hangzó név is, úgyhogy mi lettünk az LTS Futárszolgálat Kft. (A rövidítés jelentése: Loser Transportig Service, ezzel is utalva arra, hogy mostanában eléggé lúzerek voltunk néhány dologban.) A futárlevélre felkerült a logo, kitöltöttük a címzettet és a cég kamu adatait, a postán vásárolt pufizacsiba belekerült az ajándék, az is kapott egy felcímzést és úgy tűnt ez a része a dolognak letudva.
Ezután megterveztük a másik két barátom szerepét. Ők lettek a felderítők, akik az akció előtt körbeszimatoltak a környéken, hogy ki tartózkodik otthon, valamint, hogy mire számítsunk a bevetés folyamán. De persze ezt is komolyan, mindketten URH adókkal felcímezve az utca különböző pontjairól tartották egymással a kapcsolatot és mindent szorgalmasan jelentettek. (SsSss a ház és a udvar kihalt, a célszemélyt nem látom, erre minden tiszta, vétel!) Minden eshetőségre fel voltunk készülve, megterveztünk jóval előtte minden lépést, komolyabb kivitelezést kapott a mission mint egy James Bond bevetés. Végül eljött a nagy nap!

GMT +01:00, 2007.08.19, 13:00, megérkeztek a csapattagok, nekivágtunk a közel 1 órás útnak és közben kezdtünk ráhangolódni a küldetésre. Fél úton betértünk a közeli Tacskó árúházba és vettünk még néhány apróságot plusz jó sok kaját meg üdítőt, ami kitart majd a nap végéig. Közben persze a kocsiban végig ment a CB rádiók tesztje. (SssS Hallassz? Vétel! -SsssS Igen, hallak, itt ülök a melletted lévő ülésen, vétel!) Ahogy közeledtünk kezdett úrrá lenni rajtunk az izgalom, de megpróbáltunk higgadtak maradni, mint a titkos ügynökök. Két utcával alrébb álltunk meg egy utolsó nagy kupaktanács erejéig, majd mikor úgy tűnt minden a helyén van akkor útnak indultak a felderítők, én pedig elfoglaltam a helyem a csomagtartóban. (Hálát adok az égnek, hogy Renault Thaliát vettünk nem kis polskit.) Megkaptuk a jelet, a környék tiszta, ready to go! A kamu sofőr elindult a csomagtartóban a kisebb és nagyobb csomaggal és ahogy szép lassan elaludt a lámpa a fejem fölött kezdtem ráébredni, hogy a kiskori klausztrofóbiám még mindig egész intenzíven jelen van. A hab a tortára az volt, amikor CK. hátrakiáltott, hogy: ''Húbazzeg szerintem nem jó fele jöttem, ez az az utca?'' Levegőm hiányában és a meleg hatására lassan jutott el hozzám a kérdés, de mire felfogtam kinyögtem egy laza: ''Óbazz hát honnan tudjam, szerinted röntgenszemeim vannak? Emlékeztetlek a csomagtartóban vagyok'' -ot. Végül pár perc forgolódás után leállt a motor, szóval elvileg célba értünk. Próbáltam csendben hallgatózni, de amint bekiabált, hogy: ''Jó napot az LTS Futárszolgálattól jöttem, csomagot hoztam!'' hát elröhögtem magam. Meghallottam a célszemély hangját, szóval tudtam, hogy hamarosan akció! Letöröltem magamról a hirtelen rám zúduló izzadtságcseppeket, a kezembe fogtam a csomagot és ugrásra készen álltam. Hallottam amint épp aláírja a futárlevelet, utána pedig rögtön a szívdobbanásom volt az, ami áttörte a csendet. Halk léptek, majd egy kicsi kis katt és a szemembe tőduló fény és levegő. Ez volt az első pillanat. A következőben a szemem hozzászokott a fényhez, megláttam őt, ő is engem, majd egy leírhatatlanul meglepett fejjel a következőket tudta csak kinyögni: ''Hhhháát teeee?'' Én pedig mint a párduc kivetődtem serényen kezemben a csomaggal és ennyit mondtam: ''Jó napot hölgyem, csomagja jött!'' Na ott majdnem elájult szegény és azt az arckifejezést, amit akkor vágott sosem felejtem el. Pár perc csodálkozás után behívott kicsit beszélgetni, majd mikor végeztünk megcsörgettem a team-et és megindult az utca végéből az LTS kamu futárszolgálat Kft. Bemutatkozott mindenki, majd végül a hölgy ennyit tudott csak mnondani: ''Hát srácok, ilyen meglepetést sem kaptam még soha...most boldog vagyok!''

Na ezért a mondatért megérte még ha őrültségnek tűnt is először.A végére már a fél utca kinn volt és mindenki nézte az elégedett kis csapatunkat. Azt hiszem egy ideig mesélni fogják az akciónk történetét. Az utóbbi idők egyik legjobb napját sikerült összehozni, rengeteg nevetéssel, hülyüléssel, vicelődéssel és persze magával az küldetéssel, ami szintén nem volt mindennapi. Szóval, ha tudjátok, csináljátok utánunk!
Az LTS Futárszolgálat Kft éjjel nappal elérhető és vállalja extrém csomagok kiszállítását is, mint például egy embert a csomagtartóban. Hívjatok bátran!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.