2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Néha kiborulok

    Volt már hasonló írásom nemrég, de megint összegyűlt egy adag "kellemes" tapasztalat. Jó pár éve foglalkozom már hobbi szinten laptopokkal, adom-veszem, javítom őket, főleg a régebbi típusokat. Élvezem, szeretem, jó érzés egy leélt, koszos, halott gépet szinte újszerűvé varázsolni. Általában többet költök rájuk, mint amennyit kapok értük a végén, de ezzel nincs is baj, nem ez a bevételi forrásom.

    Aki ismer vagy üzletelt már velem az tudja, hogy alapos vagyok minden téren, mindent leírok, közlök, amit eladok az garantáltan tesztelt, kipróbált, hibátlan, ha mégis van hiba, akkor azt részletesen közlöm, esetleg képekkel dokumentálom. Mindenkinek adott a lehetőség a személyes átvételre/próbára, sőt, ezt preferálom, mert sok félreértés elkerülhető így. A fentiek okán itt, Vaterán és minden más helyen is csak pozitív értékeléseim vannak, erre büszke is vagyok.

    A gond az, hogy az emberek többségének fogalma sincs róla, hogy mit vesz. Tisztelet a kivételnek. De ezen a mai napig képes vagyok elképedni. Én sem értek mindenhez, de ha valami olyan dolgot akarok vásárolni, ami irányába nincs kellő ismeretem, akkor elkezdek olvasgatni, kutatni, tájékozódni és felmérem a piacot, valamint azt is, hogy mit lenne a legérdemesebb vennem a pénzemért és honnan. Csak ezután ugrok bele valamibe, de így biztos nem fogok csalódni, hiába szűkös a keret.

    Folytatás...

    The DJ 7 éve 23

  • Audi A6 okosságok

    Ide gyűjtöm a hosszas küzdelmeim sikeres eredményeit, hátha másoknak is hasznos lesz. A Facebookos 2.5 V6 TDI csoport összefoglalójában a nagyja már benn van, de szeretném ide is vezetni őket.

    Xenon szintező rendszer hibáinak diagnosztikája / a rendszer újratanítása:

    Leírom ma mire jutottam, hátha segít a Xenonosoknak, mert ahogy olvastam sokaknak van problémája a szintezővel. Nekem sem csinálta eddig, de a normál működés az, hogy minden bekapcsoláskor bólint és pozícionál, ha ezt nem csinálja, akkor valahol gond van. Hogy hol azt a következőképpen érdemes kilogisztikázni:

    1, VCDS-el hibakódokat kell olvasni a "Xenon range" control modulnál. Ha nincs, akkor ugrás a kettes pontra, ha van, akkor azok mentén kell elindulni. A szintérzékelő szenzorok szoktak leginkább tönkremenni (kettő van, bal elöl és jobb hátul a kerék mögött). Ezek kapják folyamatosan sarat, vizet, koszt, eloxidálódnak, megpusztulnak. Ha hibakódot dobnak, akkor érdemes rögtön cserélni, pár ezer forintért már hozzád dobnak egy működőt, ami remélhetőleg kihúz még pár évet.

    2, Ha nincs hibakód, de mégsem szintez, akkor érdemes megnézni a szenzorok feszültségeit VCDS-el. Ha 12V körüli az érték, akkor jó, ha nem, akkor ugrás az 1-es pontra.

    Folytatás...

    The DJ 8 éve 2

  • DD4 - Olcsó "must have" biztonsági eszköz

    Ez most egy érdekes próba bejegyzés lesz, de úgy gondoltam adok neki egy esélyt. A bestbuy kütyüs topikban láttam meg először a DD4.com webshopot és mivel voltak igen jó akcióik (VR-Box, csavarhúzókészlet, stb.), ezért be is rendeltem ezeket a filléres kütyüket. Mind meg is érkezett épségben, hibátlanul. A meglepetés akkor ért, amikor pár héttel később megkerestek privát csatornán a DD4-től, hogy esetleg írnék-e pár mondatot valamelyik rendelt termékről, cserébe pedig honorálják a munkámat valami aprósággal. Úgy voltam vele miért ne, úgyhogy írok néhány gondolatot egy filléres apróságról, aztán meglátjuk mi sül ki belőle :) Ha tetszik nekik, akkor szóba jöhet az is, hogy időnként küldenek néhány eszközt, amit én majd jól letesztelek és utána jól zsebre vágok :) Win-Win.

    Amiről most szó lesz az főként a buszokból lehet ismerős, én legalábbis ott szúrtam ki mindig az ablakok mellé akasztva. Ez pedig nem más mint egy ablaktörő és biztonsági öv elvágó biztonsági eszköz, amit jó esetben sosem fog használni az ember, rosszabb esetben pedig örülni fog, hogy éppen kéznél van egy.

    Folytatás...

    The DJ 8 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.