2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Újabb torrentrazzia - Trackers down

    "Az asva.info értesülései szerint a rendőrség egy összehangolt akcióban több nagy magyar torrentoldal szervereit is lefoglalta szerdán kora délután.

    A razzia késő délelőtt kezdődött, és délután négy körül ért véget. Helyszíni beszámolók szerint 4-5 internetszolgáltató szervertermeit látogatták meg a rendőrök, akik legalább 15 autóval szálltak ki a helyszínekre. Összesen 50, egyes hírek szerint 80-100 szervert is lefoglaltak.

    A hírre, ahogy ilyenkor lenni szokott, szinte az összes nagyobb magyar torrentszervert lekapcsolták a gazdáik, hátha így megússzák a razziát (ezért nem is túl megbízhatók az adatok arról, hogy valójában hány szervert érintett az akció). A hírek szerint csak fájlcserélő hálózatokhoz köthető gépeket, proxy és seed szervereket, trackereket érintett a razzia, fizetős kalóz ftp-ket nem.

    A budapesti adatcserélő központ, a BIX statisztikái szerint délután fél egykor hirtelen megzuhant a magyar internet adatforgalma, és fél óra alatt a szokásos, másodpercenkénti 90 gigabitről 75-re esett vissza." (Forrás: Index)

    Egyéb infó: Asva.info

    UPDATE, 2010.06.18:

    Folytatás...

    The DJ 14 éve 132

  • Kalandjátékok

    Szokásos hajnali merengésem közben valahogy a Youtube-ra (nem, nem a porntube-ra ;] ) tévedtem és elkezdtem kattintgatni balra jobbra. Rövidesen kikötöttem a játékok trailereinél valamint a gameplay videóknál. Nem sok idő kellett, hogy a Longest Journey címre kattintsak. Ekkor jutott eszembe, hogy milyen kevés kalandjáték van, amit fel tudnék idézni. Viszont amiket mégis sikerül, azok közül néhány olyannyira mély nyomot hagyott bennem, hogy azóta is ugyanarra az élményre vágyom, amit azok játszása közben éreztem, de sajnos csak nem bukkanok rá arra az érzésre sehol.

    A kalandjátékok, amik örök kedvencek maradnak:

    - Longest Journey
    - Longest Journey: Dreamfall
    - Syberia 1 & 2
    - Beyond Good & Evil

    Folytatás...

    The DJ 14 éve 13

  • Linux szerver otthonra

    ...avagy hogyan válasszuk ki és konfiguráljuk otthoni szerverünket.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 14 éve 107

  • Új szerver érkezett

    Kijelenthetem, hogy a hardverek iránti szenvedélyem egy újabb kategóriával bővült, ugyanis mióta céges szinten is én foglalkozom a szerverekkel, azóta ellenállhatatlan vágyat érzek arra, hogy megkaparintsak egy példányt, ha jó áron találok rá és ha épp van rá keretem. Így történt ez nemrég is, amikor véletlenül észrevettem gyanútlan PH-s böngészésem alatt egy topikot. Licitálós móka volt, utolsó percben pedig sikerült nekem tenni a legmagasabb ajánlatot, ezzel épphogy megelőzve bacsis mestert is :D

    Nemrég pedig megérkezett a HP Proliant DL580 Quad P3 szerver csoda.

    Paraméterek:

    - 4U magas rack kialakítás
    - 4x700 Mhz Xeon Proci 4x1MB L2 cache-el (900 Mhz-es Xeonokat is megeszi 2MB L2-vel)
    - 1 GB ECC SDRam (16 GB-ig bővíthető)
    - Hot Swap HP Compaq SCSI 18,2 GB HDD (587.2 GB-ig bővíthető (4 x 146.8 GB Ultra320))
    - Redundáns tápegység (2x450 Watt)

    Az összes paramétert nem sorolom fel, de korához képest hihetetlenül okos gép.

    Folytatás...

    The DJ 14 éve 18

  • Desktopjaim változása

    Itt lesznek nyilvántartva az asztalaim változásai, mindig legalul lesz a legfrisebb :)

    Meguntam a Win7 alapértelmezett témáját, a start menüt, a színeket és az elején még tetszetős hátteret is. Ideje volt egy kis átszabásnak, szóval neki is estem pár nappal ezelőtt és meg is született az első eredmény :)

    Egy ideig gyönyörködtem benne, de gyorsan rájöttem, hogy ennyi minden felesleges nekem és ahogy nézegettem mások asztalait körvonalazódott bennem, hogy nekem valami minimal design kell, ami átlátható és számomra csak a legfontosabbakat tartalmazza.

    Így született meg a jelenlegi asztalom.

    Amiket tartalmaz: Egyedi start gomb, egyedi, kicserélt ikonok, Rocketdock, szintén egyedi háttérrel és ikonokkal, Rainmeter, átszabott skinekkel, időjárás előrejezővel, gyorsindítókkal és még sok egyéb dologgal. Egy ideig azt hiszem nem nyúlok hozzá. De ezt mondtam az előző verziónál is, szóval...sose tudni :D

    Folytatás...

    The DJ 14 éve 28

  • A keresőoptimalizálás alapjai

    Hogyan optimalizáljuk weboldalunkat a több látogató elérése érdekében?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 14 éve 64

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.