2016. május 25., szerda

Gyorskeresés

The DJ blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Mert jó fej vagyok

  Ezért felajánlok néhány Humble bundliból megmaradt Steam kulcsot a köznek. Nem kérek értük semmit, de bármit elfogadok, ha nagyon szeretnél adakozni :) Gyűjtöm a régi procikat, szeretem a retro hardvereket és a Ferrarikat :D

  - Murdered: Soul Suspect
  - Contagion
  - Syberia
  - Back to the Future: The Game
  - Sam & Max: Devil's Playhouse
  - Poker Night at the Inventory
  - Puzzle Agent
  - Puzzle Agent 2
  - The Walking Dead: Season 1
  - The Walking Dead: 400 Days
  - Final Fantasy XIV: A Realm Reborn (ez Square enix)
  - DEFCON Multiplayer Key
  - Multiwinia Multiplayer Key

  Kérdés: Azt meg tudom nézni, hogy a redeemelt kulcsok közül melyik lett már felhasználva? Mert ha esetleg igen, akkor a fenti lista 2x ekkorára bővül, mivel csomó olyan eset volt, amikor redeemeltem, de kiderült, hogy már megvan a fiókomon a játék, így a kulcs nem lett elhasználva.

  Blogbejegyzés 1 hónapja 18

 • Retro Microsoft gyűjtemény

  Bizony, ilyenem is van :)

  A kollekció eddigi tagjai:

  - MS-DOS 6.22 floppyk + COA + 127 oldalas user guide
  - Dobozos, magyar nyelvű Windows 3.1, 710 oldalas kézikönyvvel, eredetiségmatricával, 5.25"-os floppy lemezeken
  - Bontatlan Windows 98 SE + COA + kézikönyv + boot floppy
  - Windows NT Workstation + COA
  - Windows 2000 professional + COA
  - Office 2000 Small Business (bontatlan) + COA
  - Word 2000 + COA
  - Windows XP Professional SP2 + COA
  - Windows XP Home Edition SP2 + COA

  A dobozos Vistát és Windows 7-et nemrég eladtam, de ahogy megy le az áruk majd beszerzem őket ismét. :)

  Sajnos Windows ME még nincsen, pedig meghatározó része volt az életemnek és nagyon szerettem.

  Blogbejegyzés 3 hónapja 15

 • CPU gyűjtemény 2.0

  Azt hiszem elértem azt a pontot, amikor már össze kell írnom, hogy mik is vannak pontosan az én kis retro asztali processzor gyűjteményemben. Ezután jön majd a laptop procik összesítése. :)

  Akartam készíteni egy csoportképet is, de nincs akkora szabad felületem, ahova ki tudnám pakolni mindet.

  Socket 370

  - Intel Celeron 333Mhz (SL36B) + Slot1 PGA370 átalakító
  - Intel Celeron 433Mhz (SL3BA) + Slot1 PGA370 átalakító (2 darab)
  - Intel Celeron 1000Mhz (SL5VP)
  - Intel Pentium 3 1GHz (SL52R)
  - Intel Celeron 900 Mhz (SL5LX) (2 darab)
  - Intel Celeron 600 Mhz (SL4PB) (2 darab)
  - Intel Celeron 633 Mhz (SL4PA)
  - Intel Celeron 733 Mhz (SL52Y) (2 darab)
  - Intel Pentium 3 900 Mhz (SL4SD)
  - Intel Pentium 3 1133Mhz (SL5GQ)
  - Intel Celeron 366 Mhz (SL36C) (2 darab)
  - Intel Celeron 400 Mhz (SL3A2) (2 darab)
  - Intel Pentium 3 667 Mhz (SL3XW)
  - Intel Celeron 633 Mhz (SL3VS)
  - Intel Celeron 1Ghz (SL5XT)
  - Intel Celeron 1100 Mhz (SL5VQ)
  - Intel Celeron 850 Mhz (SL54Q)
  - Intel pentium 3 600 Mhz (SL3VG)
  - Intel Celeron 700 Mhz (SL48F)
  - Intel Celeron 667 Mhz (SL4P9)
  - Intel Celeron 667 Mhz (SL48E)

  Socket 423

  - Intel Pentium 4 1.4 GHz (SL4SG)

  Socket 478

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hónapja 22

 • WPSzaki - A WordPress kisokos

  A WordPress topikban merült fel először az igény még tavaly év végén egy olyan hazai weboldalra, ami összeszedi a WordPress CMS-el kapcsolatos tippeket/trükköket/tudnivalókat a kezdők és haladók számára is, én pedig már korábban is fontolgattam, hogy indítok egy blogot, ahol megosztom az aktuális tapasztalataimat és az évek során összeszedett tudásanyagomat. A projekt szép lassan ugyan, de körvonalazódni kezdett, idén januárban pedig meg is nyitottam a nagyközönség számára.

  Az ötlet felvetése után többen kerestetek itt privátban is és szerencsére elég sokan biztattak is az elkészítésére, úgyhogy itt van. Még vannak bugok, sok minden csak béta verzió, folyamatosan reszelem, de már látogatható. Személyes blog jellegű lett a formátum, szerintem így közvetlenebb és jobban is passzol hozzám.

  Naponta próbálok kitenni legalább 1-2 szakmai cikket mégpedig olyan formában, hogy a kezdők és a haladók számára is érdekes lehessen. Mindezt kategorizálva, ingyenesen és kiskapuk nélkül. Valószínűleg nem látszik, de nagyon sok időm és energiám van ebben az oldalban és folyamatosan dolgozom rajta, hogy még jobb lehessen. Az építő jellegű kritikákat természetesen itt is örömmel fogadom és remélem számotokra is hasznos lesz idővel. :)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hónapja 3

 • MI van itt?

  Azt hiszem kicsit ráfüggtem a Xiaomi cuccaira. :)

  A telefonom Xiaomi Mi3.

  A bal karomon Xiaomi Mi Band méri az aktivitást.

  Ha lemerülnék, akkor a Xiaomi Powerbank mindig kéznél van.

  Baráti összejöveteleken, nyaraláson, kirándulásokon hű társam a Xiaomi Bluetooth hangszóró, aminek méretéhez képest meglepően jó hangereje és hangzása van.

  Ha jó az idő és a szél se fúj, akkor kiviszem a Syma X8C drónomat, amire pedig egy Xiaomi Yi kamera került, hogy a légi felvételek minőségére se lehessen panasz.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hónapja 18

 • Új szerzemények

  Azért szeretem a Vaterát mert ki lehet fogni kincseket fillérekért. A jelenlegi két szerzemény:

  Shuttle XPC ST61G4

  Hibásként volt hirdetve, leírás szerint bekapcsol, de nem ad képet. Kockáztattam, licitáltam, pofátlanul olcsón elhoztam, csak HDD nem volt benne, minden más igen. 2x512 DDR400 dualban, 3Ghz HT-s Pentium proci, DVD író, minden más integrált. Bekapcs után valóban nem adott képet, elég poros is volt, de szerencsére nem láttam púpos kondit. Memóriákat cserélgetve se történt változás, AGP-s VGA berakása után sem. Próbáltam BIOS-t resetelni, az se vezetett eredményre. Éppen kétségbe estem volna, mikor beugrott, hogy megér még egy próbát az alaplapi elemcsere. Kimértem, tényleg le volt merülve, elkezdtem bizakodni. Betettem egy újat, indítottam, ééés... életre kelt :) Kitakarítottam és ment bele 2x1GB memória és egy AGP-s passzív Geforce FX5200 plusz egy 80GB-os HDD és USB-s wifi. Sajnálom, hogy több memóriát nem kezel, de így is szuper. Igazi kis kincs. Marad a szülőknek netezős gépnek.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hónapja 9

 • PowerMac támadás

  Szóval úgy kezdődött, hogy volt egy nem induló PowerMac G5 Quad folyadékhűtéssel.

  Jelenleg pedig ez a helyzet:

  A jobb oldali az enyém lesz. G5 Quad, hibátlan állapotban, folyadékhűtés, 8GB ram, 500GB HDD. A középső a nem induló G5 Quad. Úgy néz ki mégsem a táp a hibás, mert hibátlan táppal is ugyanazt csinálja. Azaz semmit. A power led ég folyamatosan, bekapcsolni nem lehet. A bal oldali egy G5 dual, ez elindul, bekapcsol, ventik pörögnek, kettőt villan a power led és ennyi. Aztán ott a kis retro G4-em is.

  Attól tartok túlságosan belemerültem a témába és most adhatom el a felesleget. :)

  Blogbejegyzés 8 hónapja 8

 • Segítsetek PowerMac G5-öt éleszteni

  Hozzájutottam egy tökéletes állapotú PowerMac G4-hez, ezzel nincs is semmi gondom, viszont szeretném felfejleszteni reális határokon belül. Ez egy PowerMac3,4 (Digital Audio) modell. Kapott már gyári Airport kártyát és 1.5GB ramot (ennyi a maximum, amit kezelni tud), ezen felül 120GB HDD-n dübörög az OSX Tiger.

  Ezzel kapcsolatban egy kérdésem lenne, mégpedig az, hogy melyik az a processzor, amit még megeszik? Próbáltam én keresni, de mindenhol más válaszokra bukkantam és mivel elég drága dolgok ezek ezért nem szeretnék feleslegesen rendelni. Jelenleg egy 450Mhz-es proci van benne, de ha minden igaz megeszi a 733-ast (de lehet, hogy az 1Ghz-est is). Valaki megerősítene ebben? Mi a maximum, amit bele tudok pakolni? Mit kell figyelnem ebay-es rendeléskor? Még alakra is máshogy néznek ki az egyes CPU kártyák, ezért vagyok ennyire elveszve. Új terület még nekem a Mac úgyhogy inkább kérdezek.

  A nagyobb gondom viszont a tesóval van, ez pedig egy PowerMac G5, ráadásul a folyadékhűtéses modell. Elég barátságos konfig lenne... ha bekapcsolna. 8GB ram, 160GB HDD, dual CPU és minden egyéb földi jóság.

  A tünet: Bedugom a konnektorba, kettő kattanást hallok a tápegységből, a power led pedig folyamatosan világít az előlapon. A bekapcsológombra nem reagál, akár hosszan nyomom, akár röviden. Ha kihúzom a gépet, akkor ismét két kattanás.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 8 hónapja 23

 • Windows 10 tapasztalatok

  Én is éltem az ingyenes frissítés lehetőségével, úgyhogy már az én laptopomon is egy legális Windows 10 Pro figyel. Maga a folyamat majdnem egy hetet vett igénybe, mármint az előkészületek, a biztonsági mentések, az egész SSD klónozása vész esetére. Munkaeszköz a laptop és mindennek ugyanúgy kell működnie, mint korábban, úgyhogy kellett az óvatosság.

  A lényeg a lényeg, lementettem mindent, leszedtem a Media Creatort és elindítottam a frissítési folyamatot. Egész gyorsan be is fejeződött, úgy tűnt minden működik is, viszont én a tiszta munka híve vagyok, ezért rövid tesztelés után legyalultam az egészet és az asztaliról készítettem egy USB-s telepítőt (szintén a Media Creatorral) és végrehajtottam egy tiszta telepítést. Ezután jöhetett a programok visszarakása, a rendszer belakása, az ismerkedés és a tapasztalatgyűjtés. Maga a Windows 10 tetszik, de azért még vannak kiforratlanságok és néha bosszankodom is. Ide fogom gyűjteni a problémákat, amikkel szembesültem.

  A laptop: Dell Latitude E5520, I5, 8GB, Samsung 830 SSD, 500GB HDD, HD Graphics 3000

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 9 hónapja 22

 • Viszlát Golf, hello Audi

  Sajnos egyre inkább pénznyelővé és bosszantóvá vált a szeretett Golf 2 GTI-m, ezért fájó szívvel, de túladtam rajta, a helyét pedig már át is vette az újabb pénznyelő: Audi A6 Avant 2.5 TDI V6 (AFB - 150 lovas), tiptronic, rengeteg extrával. Egyelőre nagy a szerelem és szokom a prémium árakat is. Most kapott új Continental Premiumcontact gumikat, volt futóműbeállítás is és már összeválogattam a vezérlés szettet is (ismételt köszönet 7600 GS fórumtársnak). Kell majd egy előtöltés beállítás, lesz olajcsere és váltóolajcsere is.

  Ezeken felül még a Xenon szintező hibáját kell megtalálni, a többi már csak apróság.

  Jövőbeli tervek: Chip, Iveco csúcsok
  Extra: Hamarosan érkezik vissza a gyári Bose Concert kazettás fejegység, egy ügyes szaki épít be nekem a kazetta helyére távirányítós USB+SD kártya lejátszó funkciót, így megmarad az eredeti érzés is és mellette nem kell lemondanom az új technika előnyeiről sem.

  Blogbejegyzés 9 hónapja 31

 • Ex machina

  Na, valahol itt kezdődik az, amit én scifinek hívok. Minden perce szuper, végig a székbe szegezi a nézőt. Elgondolkodtat, etikai és morális kérdéseket feszeget és előrevetít egy olyan jövőt, ami talán már nem is annyira távoli. Mindenkinek ajánlom, aki kedveli a műfajt, aki viszont vizuális látványorgiára számít repkedő robotokkal, szuperhősökkel és műanyag dialógokkal az inkább hagyja ki, mert nagy csalódás lesz számára.

  Korábban a "Her" volt az, ami még hasonló hatást tudott gyakorolni rám (bár ez egy kicsit kakukktojás), de sajnos elég ritka mostanság az igényes scifi. Ha valakinek van esetleg tippje hasonlóan 'must-see' alkotásokról, akkor ne tartsa magában.

  Blogbejegyzés 1 éve 27

 • T-Mobile Ameo (HTC Athena X7500)

  Sikerült fillérekért hozzájutni a címben szereplő kis eszközhöz, így a Sigmarion és a Zipit után ez a következő billentyűzetes mindenes gép, amibe sikerült beleszeretni. Nem fiatal már, de még ma is meglepő, hogy mennyi mindent zsúfoltak bele. Wifi, bluetooth, GPS, 8GB Microdrive + Mini SD bővíthetőség, első + hátsó kamera + vaku, SIM kártyát is eszik, telefonálni is lehet vele, járt hozzá mágneses billentyűzet, VGA kábel (igen, monitorra is köthető), headset, adatkábel, töltő és mágneses bőrtok.

  Rögtön egy romcserével kezdtem, felkúszott rá XDA-ról az AP 3.0 Dual rom, ezzel pedig még okosabb és ügyesebb lett a gép. Még ismerkedem vele, de egyelőre nagyon tetszik.

  PH teszt: [link]

  Valaki tudja esetleg, hogy hol lehet még fellelni Windows Mobile-ra való alkalmazásokat/játékokat? Mindenütt csak Windows Phone appokat találok.

  Blogbejegyzés 1 éve 12

 • A legalitás útján

  Furcsa dolog ez, de ahogy közelítek a 30-hoz egyre inkább igényem van arra, hogy az általam használt és körülöttem levő szoftverek legálisak legyenek. Egyszerűen jó érzés, hogy nem kell vesződni crackekkel, nem kell serialok után kutakodni és nem utolsósorban jó támogatni a fejlesztőket, cserébe pedig jár a normális support és a frissítések.

  A fentiek okán egyre több szoftvert vásárolok, figyelem a leértékeléseket, akciókat, ami pedig drága, arra inkább keresek egy ingyenes megoldást (mert szinte mindenre van egy open-source alternatíva).

  Az első a sorban a legális Windows volt. Ma már mindkét melós laptopomon eredeti Windows 7 Professional szaladgál (ezeket később frissíteni fogom Windows 10-re). Aztán amit szinte egész nap bámulok az a Total Commander. Persze lehet nyomkodni az 1-2-3 gombokat életünk végéig, de én szerettem volna támogatni a fejlesztőt, így megvettem ezt is. Pár héttel később jött is buborékos csomagban a telepítő lemez, a licensz, a köszönőlevél és még miegymás. Hihetetlenül jó érzés egy ilyet kibontani :)

  Aztán ott van még a retro mániám, így beszereztem eredeti Windows 98, XP (home + prof) és 2000 lemezeket is. A retro faktoron kívül használom is őket a régi laptopjaim rendszereinek felfrissítésére (mivel telepítőkulcs már van rajtuk, ezért nagy élmény eredeti lemezzel telepíteni őket :) )

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 59

 • Kepfeltolt.es

  Anno elég sokan használtátok az unofficial PH képfeltöltőnket, de aztán technikai okok miatt nem tudtam tovább üzemeltetni és a fórumba is beépítésre került a képfeltöltés lehetősége, viszont maradt egy nagy csapat képem, amit nem akartam törölni (és még a mai napig is csomó topikba az én URL-emről vannak beágyazva a fotók), ezért úgy döntöttem ismét megnyitom, az oldalt, immáron saját domain alatt, komolyabb motorral, szerverrel és sokkal több lehetőséggel. A régi képek persze továbbra is a régi helyről és domain alól érhetők el.

  Tessék használni, próbálgatni, tesztelni mert ez már egy sokkal komolyabb rendszer: kepfeltolt.es

  Véleményem szerint a hazai képfeltöltő oldalakat már jelen állapotában is maga mögé utasítja és a szerver is elég komoly mögötte. SSD raid, Xeon procik, napi 2 biztonsági mentés egy hétre visszamenőleg, stb. Ezen felül lehet saját profilod is ha szeretnéd (akár a ma oly népszerű közösségi oldalakon keresztüli belépéssel is), tehát a feltöltött képeid egy helyen tudhatod és akár kategóriákba/mappákba is rendezheted. Minden feltöltött kép kommentelhető, lájkolható, megosztható és böngészhető (ha csak privátként meg nem jelölöd) és ez még csak néhány dolog a temérdek új funkció közül.

  Kényelmes, gyors, megbízható. Hátha másnak is hasznos lesz rajtam kívül. :)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 18

 • Adok-veszek tébolyda

  Mióta az eszemet tudom a Hardveraprón intézem az adásvételeimet, viszont nemrégiben gondoltam egy merészet és kipróbáltam a Facebook-os adok-veszek csoportokat. Van köztük 20-30 ezres tagot számláló is, ráadásul rengeteg ismerősöm hirdet ilyen helyeken, úgyhogy adtam én is egy esélyt a dolognak. Bár ne tettem volna...

  Nálam alap, hogy mindenről fényképet készítek és csatolok mellé egy normális leírást na és persze minden esetben adok meg árat is. Ezzel a lépéssel elkerülöm a felesleges kérdések túlnyomó részét. Legalább is azt hittem elkerülöm.
  Készítettem egy albumot és tettem fel néhány régebbi laptopot (régebbi, értsd: P3 és P4) mivel itt csak porosodnak, majd vártam a csodát. Jöttek is a kommentek ezerrel, de a mosolyom mégsem volt őszinte. Az első jelentkező megkérdezte ékes magyarsággal, hogy "menyi". A második kíváncsi volt hogy "hejileg hol vehető át" (azóta ettől a kérdéstől az arcomról tépném le a bőrt, mert naponta legalább 10x beírja valaki, akkor is, ha egy hozzászólással fentebb már leírtam a választ egy másik érdeklődőnek). A harmadik emberke kíváncsi volt, hogy "csere érdekele", majd mikor megkérdeztem mire (már amikor leírtam akkor megbántam), akkor közölte, hogy "300watos szubcső".

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 21

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.