2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Bor: Fritz, Jekl és Mayer pince

    Beszámoló a 2007-es évet záró családi villányi és szekszárdi pincelátogatásról.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 0

  • Tél tábornok

    Parci 16 éve 19

  • Olcsó bornak híg a leve?

    Találtam egy boltot olcsó borokkal. Vettem is többet, köztük egy Bock 2006-os CS-nal. Meg is ittuk. Ihatatlan, ráadásul erősen oportó íze volt. Vettem egy Gere 2004-es Kékfrankos Prestige-t is. Az meg rendben volt.

    Akkor most:
    - hamisítják a borokat, de csak egy részüket?
    - tényleg ennyire szar és 0%-ban CS-jellegű/ízű a Bock 2006-os CS-ja?

    Parci 16 éve 14

  • Kellemes ünnepeket...

    ...mindenkinek, aki ezt olvassa!

    Parci 16 éve 27

  • Teleportpálesz

    Új kifejezés, még sosem hallottam. A lényege, hogy legyen nálad mindig annyi pálinka, hogy - ha valamilyen társaságban nem érzed jól magad, akkor - csak megragadd, benyakald, és... és... hirtelen magadhoz térsz, valahol máshol. ;]

    Parci 16 éve 6

  • Megvan: Assassin's Creed

    A Gamespot szerint az év játéka. Szerintem gyönyörű és sekélyes (mint egy szép és buta lány). Egyetértek az indexes kritikával (pedig ritkán szoktam...). Szori, emberek, de élvezetre meg sem karcolja a God of War szériát, talán még a Prince of Persiát sem éri el, sztorira és összességében játékélményre a Metal Gear Solid széria pedig másik galaxisban focizik.

    Szép, uncsi, ennyi.

    Parci 16 éve 11

  • A magyarok nyilaitól...

    ...senkit sem kell már megmenteni.

    Ócska metrócska.

    Egy qrv@ metrót nem tudunk felépíteni. Sőt, semmit sem tudunk felépíteni. Mi, akik f.ssuk a Nobel-díjasokat, akik minimum spanyol viaszt pottyantunk a(z angol) wc-nkbe nap mint nap. Mondják, h "Balkán vagyunk", de ez sem igaz. Ott legalább tudnak igazán nagyot bulizni sokkal mostohább körülmények között is. Az utcákon kopasz - jeepes - nyakláncos alfahímek (legyünk emancipáltak: és terepjárós plasztikpuncik) osztják a mannát, az egyetlen mindig érvényesíthető jog az ökölé (plasztikpunci esetében az autója vagy a pasija ökle értendő). A magyar Mohács óta azzal van elfoglalva, h mit csinál a másik (magyar). A magyar akkor is itt fog fröcsögni a sárban, amikor az összes szomszédunk már rég a Marson veszi a telkeket.

    (disclaimer: a politikusainkat is mi termeltük ki, az összeset. úgy kell nekünk. aki bármilyen szinten politizálni próbál a bejegyzés topikjában, azonnal repül. ez nem az a bejegyzés.)

    Parci 16 éve 56

  • Aktuális nekemtetszik: december 18.

    Tetszik az Iron Maiden Paschendale és Journeyman című száma.

    Nem tetszik a Günzer Cabernet 2005, nem ér a 2003-as nyomába sem, de a címkéje valami egész elképesztően undorító. Ha a címke alapján kéne az árára tippelnem, simán 800 ft-os teszkógazdaságost mondanék.

    Nem tetszik, hogy menő, hogy valaki Sylvinek írja a nevét, amikor Szilvinek hívják. Hiába nagyok a mellei és ünnepelt celeb, ettől ez még alapjaiban gay dolog.

    Nem tetszik a Sanoma.

    Tetszik az E-1 és tetszenek a Zuiko lencsék.

    Nem tetszik, hogy közben már az E-3-on jár az agyam, hülye fogyasztói társadalom ezerrel hat rám is.

    Parci 16 éve 12

  • A legújabb Kisbalog

    Húgomat hívták az osztálytársaim mindig Kisbalognak (nem túl megdöbbentő módon a Balog én voltam...). Egyébként ez stimmelt is. Egészen mostanáig. Balog Zsolti unokaöcsém ugyanis beelőzte... :)

    Parci 16 éve 6

  • Golden Compass my ass

    értem én, h a mai money-driven világban alapvetően abszolút nem éri meg nem sorozatot csinálni, hiszen igazából az első rész nézettségét igazából nem befolyásolja, hogy befejezik-e a történetet, avagy sem...

    ...ha viszont bejön a múvi, kajálja a nép, akkor ugye effektíve el van adva a következő 1-2 rész is, előre. ráadásul ugye csak egyszerűbb egy történet díszletét és egyéb közös költségeit összegereblyézni, mint három különbözőét, és ugye akkor ott bármilyen különálló film lehet még bukta.

    de az Isten verje meg, tényleg, tényleg nem lehet már manapság normális filmeket csinálni? ugyanez a véleményem a sorozatokról is: nézek egy párat, látványosak, nyári esti tv2 szupermozi (értsd: 5 éves, b kategóriás film kaki szinkronnal) helyett megteszik. de hogy a forgatókönyvíróknak nem adnék fizut, az halál tuti.

    lássuk be, alapvetően kib@szott unalmas egy heroes, prison break és társai. nincs történetük.

    és ha már nyafogok: abból is elegem van, hogy bejött a Gyűrűk Ura, bejött a Harry Potter, és most piaca lett a fantasy-nak, fossák a népnek. frankó. jó múvi volt a Golden Compass, tetszett, nem bántam meg, hogy megnéztem, de tök nyilvánvaló, hogy első rész, hogy most állt össze a "Szövetség", most mutatták be a "Mordori oldalt", stb, stb.

    éljen a cseh filmgyártás!

    Parci 16 éve 25

  • Felnő a LOGOUT

    Az egy éve indult közösségi oldal köré mára komoly közösség szerveződött.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 58

  • Végállomás: raw vagy jpg?

    A digitális fényképezőgépekből jövő raw állomány sokkal többet "tud", de kényelmetlenebb, mint a jpg. Melyik a nyerő?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 97

  • USA'07: Death Valley

    Az utolsó sorozat Amerikából, itt a vége, fuss el véle. A Death Valley egy irdatlan "wastelands", több száz km x több száz km-es terület, benne homokdűnék, 3000 méter magas élettelen kanyonok, tengerszint alatti kiszáradt sós tavak, oázisok.

    Parci 16 éve 0

  • Nincs kedvem leírni, hogy...

    ...utálom a karácsonyi időszakot, tegnap háromszor próbáltam meg átvenni egy csomagot a postán, mire végre sikerült, de akkor is fél órát álltam a sorban. utálom a tömeget, a vásárlási műhisztériát, meg ezt az egész álszent valamit, ami a karácsony köré épült. azt is utálom, h mindenki minden évben rinyál erről, mint én most, mert ez is divat lett. mindent utálok!

    ...nincs már Günzer Cabernet 2004, pedig kértem három palackkal és listán is volt. csak "ötös" van, ami elég csutka egy évjárat volt Villányban. egyet azért bekértem próbára.

    ...a Canon 1D Mark III bizony egy hibás termék (a bizonyíték? nekem ő az). igazából elég majom manapság, szerintem, aki rohan a boltba egy vada új milliós elektronikai kütyüért. ne rohanjon. egyrészt, az előddel is lehet tökéletes képeket lőni. igen, bárkinek. másrészt, teszteljen bétát az, akinek hét anyja van.

    ...az Olympus E-3 10 megapixele 4/3-ad colos szenzoron olyan pixelsűrűség, mint ha a Nikon D3-ra 40 megapixelt tettek volna. ouch!

    ...a párommal együtt tanulunk fotózni autodidakta üzemmódban, és ez tök romantikus.

    ...we are @ war still.

    Parci 16 éve 1

  • USA'07: Zion National Park

    Annyi a meló ilyenkor az őszi/téli szezonban, hogy arra sincs ideje az embernek, amit igazán szeretne. Lassan egy hónapja hazajöttem USA-ból, és a mai napig nem volt időm megcsinálni a képeket. Mindenesetre itt az újabb löket, utolsó előtti állomásunk a Zion National Park volt. Ide bármikor visszajönnék. Ide is. De ide nagyon.

    Parci 16 éve 7

  • Samsung and Sony ain't friends

    Pofonegyszerű dolog a PS3-ban a vinyócsere, kiveszed a régit, berakod az újat, alig pár csavart kell kiszedni, a gépet abszolút nem kell megbontani, és bármilyen satás laptop hdd jó neki...

    ...kivéve a Samsung 160 GB-os SATA vinyóját, azzal el sem indul, ha megszakadok sem. nincs szerencsém a vasakkal.

    Parci 16 éve 0

  • Tanuljunk fotózni...

    Eljutottam arra a pontra, hogy szeretnék megtanulni rendesen fotózni. Eddig apámtól vártam a megoldást sült-galambot-a-szájba módra, de aztán rájöttem, hogy amiket igazán megtanultam az életben, azok sosem így működtek. Mindig én cuppantam rájuk, és jártam utána mindennek. Elkezdtem tehát nem létező szabadidőmben ezt is.

    Három fő csoportra lehet osztani a tanulnivalókat. Az első részük technikai, és leginkább a gép kezelésével kapcsolatosak. A második rész a kép utólagos feldolgozásának technikájáról szól, míg a harmadik sokkal fontosabb és nehezebben tanulható téma, a "látásmód", hogy "mit és miért fotóztunk".

    Technikai dolgok:

    * Kötelező olvasmány a magamfajta porbafingó kezdőknek! (hisztogramokról)
    * Még egy hisztogramos írás.

    * Nem ennyire alapos, viszont praktikus és sokféle fontos dologról magyarázat (dof, stb.)

    * DIE ROBOTER írásai magyarul. szakmai sokszor, keményen, de nagyon rendben vannak.

    Utómunkák:

    Folytatás...

    Parci 16 éve 2

  • Jönnek a 2006-os borok!

    2006 szuper év volt a magyar bortermelésben, számos klasszis születésére számíthatunk. az utóbbi 10 év legjobb évjáratáról van szó, pedig 2003 és 2000 sem volt gyenge (de 2002 és 2004 is korrekt volt, alig lemaradva).

    Takler CF 2006: finom, ahogy a 2005-ös is jó volt. nem feltétlen érzem benne a nagy testet, de mindenképp elrakok 1-2 üveggel pár évre, meglátjuk.

    Vesztergombi F. CS 2006: szinte édes, magas cukortartalom. karcos még kicsit talán, de most azt mondom, ebből is el fogok pakolni.

    Vesztergombi F. Kékfrankos 2006: a művelt alkoholistán írták, hogy később csúcskékfrankossá válhat, és egyetértek. ráadásul 1350 ft-ért is meg lehet fogni. best buy megőrzésre, ebből 1-2-(...)-6 üveggel lesz elpakolva.

    sorozatunkat folytatjuk, ahogy sikerül rátenni mockosz kisz kezünket egyéb 2006-os nedűkre....

    Parci 16 éve 0

  • Windows-hörgés, Mac-flém

    Előző bejegyzésemben csak hittem, hogy túl vagyok az amúgy nevetséges Windows installon, de nem. Far from it. A friss cuccos ugyanis elkezdett nem találni fájlokat, 1-2 standard dolog minden logika nélkül egyszer csak nem működött, stb.

    Dühös lettem, de tehetetlen is voltam, így újra nekiugrottam az installnak. Fáradt vagyok ahhoz, hogy teljesen pontosan leírjam a részleteket, de pár címszóban azért fel tudom villantani, hogy mi történt. Ilyen szavak a(z):

    -> elrontott partíciós tábla, hosszas szenvedés után végül elvesztett adatok, először particionálhatatlan, utána "csak" formázhatatlan hdd, hajnali 3-kor fekvés, "két gép, két hdd, egy külső usb-s hdd ház és internet kell ahhoz, hogy ebből kimásszak".

    Szóval, ha nem az lenne, h vinyócsere előtt a régit egyszerűen kiveszem, és elrakom a polcra, akkor most nem 2 napom adatait vesztettem volna el egy szemvillanás alatt, hanem kb az egész életemet. (és nem először installálok vindózt, de még csak nem is ötvenedszerre)

    Rohadj meg, Bill!

    Hogy a rohadó almába is rúgjak egyet: láttátok már testközelből a MacBookot? A sima 13,3"-ost. A billentyűzete egy rakás sz@r, ellenben rendkívül designos. Írni nehéz vele (10 ujjal gépelek, gyorsan...), ellenben messziről nézve látszik, hogy itt bizony design-koncepció van.

    Design my ass!

    Parci 16 éve 70

  • Windows install, 2007

    0) zsír új XP, mert laptop downgrade volt. legális.

    1) SP2 felmegy rá, másodszorra, mert az először letöltöttre (270 mb) közli indításkor, hogy az aktuális nyelvi csomaghoz nem használható. letöltés előtt bezzeg ki nem nyögte volna az istenverte download.microsoft.com-ja. nevetséges.

    2) nyolcvannégy security update felmegy rá. nem lehetne ám összevonni ezeket a szarokat, meg mondjuk megnéznie a nyomorult windows update-jének, hogy ha nincs outlookom, akkor ne ajánlgassa az outlook peccseket. nevetséges.

    3) minden felmegy. beállítgatok minden szart, majd belépnék a windows telepítőbe, hogy leszedjem azt a pár szart, amit bár nem kértem volna, de felrakott (nevetséges). hibaüzenet: A telepítő nem tudta megnyitni a következő információs fájlt: msmqocm.inf. Lépjen kapcsolatba a rendszergazdával. Hibakód: 0x2. Sor: 2.088.999.592

    MI VAN?!

    először is, én nemtom, milyen metrikát használnak redmontban, de a kétmilliárdodik sorban találtunk épp egy hibát?! jesus f.ckin' christ! másodszor is, 2008 felé konvergálva, ha valamilyen nyomorult fájlt nem talál a gépen az os(-nek csúfolt vindóz), nem-e lehetne-e "webhelyre kapcsolódni-e"?! he?!

    mert ugye ahhoz van eszünk, h minden szarért kapcsolódni akarjunk, elküldeni, stb, de a qrva driverek, hibás fájlok, bármi nyafi kényelmes pótlása az nem megoldott.

    Folytatás...

    Parci 16 éve 78

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.