2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Egy vacak év vacak lezárása

    Tulajdonképpen nem indult rosszul az év. Legalábbis úgy tűnt.
    Némi munkanélküliség után lett meló egy olyan ember mellett, akit régóta ismerek és kedvelek. Jól tudunk együtt dolgozni és a munka is olyan volt, amit élvezek és amiben tényleg jó vagyok.
    A cég viszont finoman szólva is érdekes. A tulajdonosok hűbéruraknak képzelik magukat, a dolgozók rettegésben élnek, mert nem tudják, hogy miért kapnak orbitális letolást. A munkaszervezés katasztrófa, de persze nem a szervező kapja a letolást, hanem a melós.
    Gyakran csak 1.5-2 hónap után kaptam fizetést és idővel már nem is próbáltam kideríteni, hogy miért vontak le a kialkudott – amúgy eléggé nevetséges – pénzemből.
    Augusztusban viszont elfogyott a munka. Állami projekt volt és elméletileg október-november körül indult volna a folytatás. Megnyert pályázat, állami és EU-s pénz, ehhez képest az sem biztos, hogy valaha is lesz folytatás.

    Karácsony előtt 2 nappal a párom közölte velem, hogy jobb, ha befejezzük.
    Nem mondom, hogy váratlanul ért, mert jó ideje voltak problémák, de én még reménykedtem, hogy meg tudjuk oldani. Illetve valójában csak egy probléma volt, de ebben valamiért nem tudtunk közeledni egymáshoz. Nem vesztünk össze, de már időnként morogtunk egymásra a felgyülemlett feszültség miatt. Tulajdonképpen igaza volt, hogy jobb most befejezni, de ettől még nem könnyebb.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 9 éve 12

  • Ismét elment egy számomra fontos ember

    Amikor a nagymamám haláláról írtam, az nyilvánvalóan kicsit más volt (vagy mégsem?), hiszen közvetlen hozzátartozóm (ez nagyon rosszul hangzik ebben a formában leírva) és nagyon közvetlen kapcsolatom volt vele.
    Akiről viszont most próbálok megemlékezni, az nem családtag. Talán kollégának mondhatnám, bár valójában alvállalkozóként dolgoztam neki. Viszont az évek során egy nagyon közvetlen, baráti viszony alakult ki közöttünk, de talán még annál is több. Valamilyen szinten, apám helyett apám volt.

    Nem is tudom pontosan, hogy mikor ismertem meg, de kb. 15 éve. Akkoriban egy földmérő cégnél dolgoztam és "porbafingó" "huszeonegynéhány" éves ifjonc voltam. Már volt némi szakmai rutinom, de még nem vettek komolyan.
    Dolgoztunk egy mélyépítő-tervező cégnek (konkrétan szennyvízcsatornát terveztek) és egy helyen egyértelműen el volt rontva a geogéziai felmérés amit csináltunk. Szóltam a főnökömnek, de nem foglalkozott vele. Természetesen hatalmas botrány lett belőle. A javított felmérést viszont nekem kellett elvinnem a megbízókhoz (Gerinces mi? Az ex-főnököm nem vállalta a felelősséget).
    Akkor találkoztam először "Az Öregekkel"! :)
    Érdekes találkozó volt, hiszen "rajtam csattant az ostor", de én úgy voltam vele, hogy magasról teszek a lojalitásra (Elvégre is, szóltam a főnökömnek, hogy elszúrtuk, de nem érdekelte.) és őszintén elmondtam, hogy mi, hogy volt.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 9 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.