2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Egy vacak év vacak lezárása

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tulajdonképpen nem indult rosszul az év. Legalábbis úgy tűnt.
Némi munkanélküliség után lett meló egy olyan ember mellett, akit régóta ismerek és kedvelek. Jól tudunk együtt dolgozni és a munka is olyan volt, amit élvezek és amiben tényleg jó vagyok.
A cég viszont finoman szólva is érdekes. A tulajdonosok hűbéruraknak képzelik magukat, a dolgozók rettegésben élnek, mert nem tudják, hogy miért kapnak orbitális letolást. A munkaszervezés katasztrófa, de persze nem a szervező kapja a letolást, hanem a melós.
Gyakran csak 1.5-2 hónap után kaptam fizetést és idővel már nem is próbáltam kideríteni, hogy miért vontak le a kialkudott – amúgy eléggé nevetséges – pénzemből.
Augusztusban viszont elfogyott a munka. Állami projekt volt és elméletileg október-november körül indult volna a folytatás. Megnyert pályázat, állami és EU-s pénz, ehhez képest az sem biztos, hogy valaha is lesz folytatás.

Karácsony előtt 2 nappal a párom közölte velem, hogy jobb, ha befejezzük.
Nem mondom, hogy váratlanul ért, mert jó ideje voltak problémák, de én még reménykedtem, hogy meg tudjuk oldani. Illetve valójában csak egy probléma volt, de ebben valamiért nem tudtunk közeledni egymáshoz. Nem vesztünk össze, de már időnként morogtunk egymásra a felgyülemlett feszültség miatt. Tulajdonképpen igaza volt, hogy jobb most befejezni, de ettől még nem könnyebb.
Nagyon jó barátok vagyunk (ez szerintem alapfeltétel) és gyakran egy rugóra jár az agyunk. Tegnap voltam nála, hogy szilveszterre megcsináljam neki azt a sütit, amit nagyon szeret. Úgy tudtunk beszélgetni, mintha semmi sem történt volna és ez jó dolog, de ettől még nem könnyebb.

Eddig sem szerettem a karácsonyt, mert gyerekkorom óta szerteszét van a család és mindig mi mentünk mindenkihez, így valójában egy véget nem érő utazgatás volt az egész.
Felnőtt fejjel beintettem és azt mondtam, hogy ha valaki kíváncsi rám majd eljön, én nem vagyok hajlandó az egész ünnepet buszon és vonaton tölteni.
Soha nem jött senki.

A szilveszter sokáig kellemes dolog volt. 1996-tól 2009-ig egy nagyon jó, összeszokott baráti társasággal jöttem mindig össze. Gyakran el is utaztunk valahová szilveszterezni.
2009 decemberében viszont elváltam (illetve akkor még csak szétköltöztünk) és az ex-feleségem kérésére, nem mondtam semmit a barátoknak, mert a szilveszteri út már le volt foglalva.
Mivel feszült voltam, nem vettem észre, hogy az egész társaság feszült és kínosan érzi magát.
Mint később kiderült, a titoktartás csak rám vonatkozott. Az exem mindenkinek elmondott mindent. Hogy mennyi volt az igazságtartalma? Nem sok.
Viszont mire észbe kaptam, már én voltam az aljas szemét állat. Ezután már hiába is próbáltam bárkinek bármit mondani. Aki hitt nekem, annak a felesége nem és ez végül azt eredményezte, hogy széthullott a társaság.
Legalábbis én ezt gondoltam a tavalyi év szilveszteréig, ugyanis januárban kaptam egy letolást, hogy a „szokásos” szilveszteri buliszervezős email-re nem is reagáltam. Amikor közöltem, hogy nem kaptam emailt, az volt a válasz, hogy: Jaaa, persze!

Az idei évhez még az is hozzá tartozik, hogy az ex-feleségem bátyja a legjobb barátom, már 25 éve, de néhány hónapja kiderült, hogy a húga folyamatosan sugdos a fülébe. 4 év elteltével (a válás óta) azt vettem észre, hogy megváltozott a „hozzámállása”. Már ő is azt szajkózza, amit az exem. Pedig az exem azóta újra férjhez ment és gyereke van.

Most ülök itthon egyedül, megiszom pár üveg jobbfajta sört, megnézek pár jó filmet és ennyi.

Hozzászólások

(#1) Geri Bátyó


Geri Bátyó
(senior tag)
LOGOUT blog

Még annyit tennék hozzá, hogy a sok kretén már most robbantgatja a szarait, ami kb. mindenki mást zavar.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#2) tDr1v3r válasza Geri Bátyó (#1) üzenetére


tDr1v3r
(PH! kedvence)

Engem nem zavar. Majdcsak leviszi valamelyiknek a kezét...

最低だ、俺って。

(#3) svensson


svensson
(PH! félisten)

Ha már 1996-ban is együtt szilvesztereztetek, akkor legalább 18 éve ismeritek egymást, ennyi idő alatt pedig már meg tudtak volna annyira ismerni, hogy ne higgyenek az exednek, szerintem.
A másik meg, ha tényleg barátok voltatok, - és mivel 13 éven keresztül együtt töltöttetek minden szilvesztert, valamint feltételezem, hogy nem csak a szilvesztereket, így gondolom tényleg barátok voltatok - akkor az a legkevesebb, hogy meghallgattak volna.

Mindenesetre boldog(abb) új évet kívánok neked! :)

[ Szerkesztve ]

ezotérikus malacológia

(#4) Aweriot


Aweriot
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem kéne beszélned az exeddel?

"War doesn't determine who's right - only who's left." Bertrand Russell

(#5) Geri Bátyó válasza svensson (#3) üzenetére


Geri Bátyó
(senior tag)
LOGOUT blog

Valószínűleg az volt a gond, hogy bejátszott a megbántott nő, nem kicsit alattomos kavarása. Hónapokon keresztül úgy tettem, mintha semmi sem történt volna (mivel ugye az ex ezt kérte), közben pedig kapták tőle a szöveget a háttérben. Ő "őszintén" elmondott mindent mindenkinek négyszemközt, kérve őket, hogy ne mondják vissza, várják meg, amíg én előhozakodok vele. :(((

(#4) Aweriot: Megtörtént, de még azt is letagadta, amit konkrétan a szemembe mondott. :(

Végülis az a lényeg, hogy eddig sem szerettem az év végét és ez egy különösen vacak lezárása volt, egy nehéz évnek.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#6) Klaus Duran


Klaus Duran
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Már itt is nagyon kenik. :O

Jövőre hátha nagyobb szerencséd lesz. Nálam január lehet hogy kirúgással kezdődik. :F

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://www.youtube.com/watch?v=m7CVOQUO1mw

(#7) Aweriot válasza Klaus Duran (#6) üzenetére


Aweriot
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pont ünnepek után? :(

"War doesn't determine who's right - only who's left." Bertrand Russell

(#8) Klaus Duran válasza Aweriot (#7) üzenetére


Klaus Duran
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Nem biztos, de meg van rá az esély. Ami rosszabb hogy behalt a keringető szivattyú, pont amikor egy bolt sincs nyitva + leghidegebb van. :O

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://www.youtube.com/watch?v=m7CVOQUO1mw

(#9) DarthSun


DarthSun
(PH! kedvence)

Én egy jó évet zártam. Több évig tartó hullámvölgyből most megindultam felfele, elmondhatom hogy már nem nyakig hanem csak derékig vagyok a sz@rban ! :D

Remélem sikeresebb lesz a következő Neked is, Boldog Új Évet !

(#10) moonlight115


moonlight115
(Korrektor)

Geri Batyu, fel a fejjel! Jövőre jobb lesz, ez biztos! :K

[ Szerkesztve ]

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.