2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Önkormányzati pénzek: jól, rosszul, vagy mindkétféleképpen.

    Mai nap került a kezembe a kerületi önkormányzat hírlevele, amiben a közelmúlt és a közeli jövő beruházásait mutatják be.
    Vegyes képet mutat, mivel van benne jó és van benne erősen kérdőjeles kiadás is. Minden önkormányzat más, mivel településtől (kerülettől, Budapest esetében) függően mások a preferenciák. Valahol csatornát kell építeni, máshol az útburkolatot kell felújítani, máshol az iskolákra költik el a pénzt.
    Jelen esetben egy Budapesti kerületről van szó. Lássuk, hogy mire és mennyi pénzt költöttek.

    1: Uszoda korszerűsítés.
    Ostobaságnak tűnhet, de ez egy viszonylag modern uszoda, ami a kerület tulajdonában van, ezért az összes iskola diákjai, tornaóra keretén belül ingyen használhatják. Mivel az úszásoktatás nem két fillér, ez mindenképpen jó dolog.
    A felújítás a tetőt és a tetőszerkezetet is érintette, mivel napkollektorokat helyeztek el rajta (80 db), amivel a medencék vizét fogják fűteni. Az energia (és ezáltal fenntartási költség) megtakarítás jelentős, mintegy 30% . A beruházás 80 millió Ft, ami reálisnak tűnik.

    2: Gyermekfogászat.
    Van a kerületben egy gyermekfogászati rendelő, ahová minden évben (kötelezően de ingyen) elviszik a diákokat. Már elavult volt, így vettek 2 db. modern fogászati széket. 7.2 mllió Ft, ami teljesen reális összeg (utánanéztem), maga a beruházás pedig jogos és érthető.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 11 éve

  • Félreértés

    A félreértés egy fura dolog. Senki sem akar megbántani senkit, csak nem értjük a másik gondolkodásmódját és ebből adódik a probléma.
    Hogy miért írok erről a marhaságról? Azért, mert ez egy gyakori probléma és itt a fórumon is sokszor előfordul. Velem pont most esett meg.
    Ez egy olyan szituáció, amire többféle megoldás létezik. Az egyik, hogy a felek megbeszélik egymással a dolgot és onnantól nincs harag. A másik, hogy nem tudják megbeszélni a dolgot, mert annyira más a felfogásuk, de ettől még lehet udvariasan és kulturáltan viselkedni. Velem most ez a változat esett meg. Nincs ezzel semmi gond. A gond akkor van, ha egymás ócsárolásába megy át a vita. Ez az, amit minden jóérzésű ember el akar kerülni.
    Én azt szeretem ,ha megbeszéljük a dolgokat, még akkor is, ha ehhez egy kis idő kell. Utána nem kell feltétlenül szeretni egymást, de legalább a tüske nagy részét kihúzzuk.
    Jelen esetben a fórumtárs elutasította (udvariasan) a megbeszélést, amit én nem értek, de elfogadom. Különbözőek vagyunk és ő máshogyan áll ehhez a dologhoz.
    Ami nagyon fontos, az a tolerancia. Tudom, hogy baromi okos vagyok, de az az igazság, hogy nekem sem mindig sikerül. Emberből vagyok. És mások is emberből vannak. Én is hibázok és ők is hibázhatnak.
    Hogyha ezt szem előtt tartjuk, akkor könnyebb lesz mindenkinek! :K

    Geri Bátyó 11 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.