Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Asszociációs játék. :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
válasz SystemRoot #19712 üzenetére
Amikor én kerestem, sehogysem találtam rá megoldást anno...
A gond az, hogy a registry-ben is át kellene írni egy csomó dolgot. Biztos meg lehet csinálni, de még nem hallottam megoldásról.Nálam sokáig ment úgy a rendszer, hogy D-én volt rajt és a C-én csak nagyon kevés kiegészítője volt (hasonló probléma miatt)...
Érdemes lehúzni minden más vinyót telepítéskor, mert elég könnyen "elszámolja" magát... utólag pedig nehéz ügy... -
brd
nagyúr
Először is, gratulálok. Másodszor, "előleg" (az utólag mintájára ) is az voltál (ha megbocsátasz), amennyiben a jelzőt nem az értelmi képességekre használjuk (természetesen nem sértegetni kívánlak), hanem az elgondolásra. Ugyanis C: csak abban az esetben lesz a win partíciója, ha az aktív partícióra telepíted (ha több HDD van aktív partícióval a gépben, akkor arra, amelyik a bootsorrendben elsőként szerepel), vagy üres HDD-re (itt is lényeges, hogy más, a bootsorrendben előrébb szereplő HDD-n ne legyen elsődleges partíció, mert akkor az lesz a C, vagy olyanra, amelyiken nincs aktív partíció és a win-nek kijelölt típusa elsődleges (primary), és a másik HDD-s kitételek erre az esetre is állnak, ha azok közül valamelyik előrébb szerepel a bootsorrendben. Tovább bonyolítja a dolgot, ha a BIOS 2 db-nál több cserélhető meghajtót (pl. több kártyát kezelő kártyaolvasó) láttat a telepítés idején, mert akkor a win-nek adott betűjel is ennek megfelelően elcsúszhat párat hátra az ABC-ben.
Megoldás lehet az ebben a cikkben említett leírás végigkövetése, de sajnos nem biztos, hogy 100%-os lesz a megoldás (bár bizonyítottan működik), mert ugyan a windowsban a legtöbb rendszerbéli dolog elérési útja változókkal van megadva (ami mindig a windows partíciójára mutat, bármilyen is éppen a betűjele), de sajnos nem mind.
Talán egyszerűbb még most újratelepíteni, én is azt javaslom inkább.The only real valuable thing is intuition.
-
válasz SystemRoot #19718 üzenetére
change system drive letter in windows xp
Ja, de előszőr nevezd át az épp aktuális C meghajtót valami másra.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
VaZso
senior tag
Igen, mondjuk szerintem alapvetőnek kéne lennie, hogyha telepítem az egyik partícióra a Win-t, akkor boot után az a partíció legyen a C (nem pedig, ahogy hasraütésszerűen kijön)...
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Az a baj, hogy a telepítő is "készen kapja" a kiosztást. Bár, annak, végül is, nem lenne akadálya, hogy telepítés közben megmondjuk a telepítőnek, mi legyen a windows partíció betűjele, de azt már nem, hogy ha a C: foglalt, akkor a win-é is mindenképpen C: legyen.
A példában, amit írsz, az a baj, hogy a telepítés közben kerül bele az XP beállításai közé, hogy az egyes partícióknak mi a betűjelük. A telepítés után viszont az adott XP-k alatt a rendszerindító, és magát a win-t tartalmazó partíción kívül "bármilyen" betűjelet adhatsz már nekik. Tehát semmit nem nevezett át, hanem a régi DOS-os konvenciók szerint valószínűleg más sorrendben kaptak betűjelet a partíciók az új XP telepítője számára.The only real valuable thing is intuition.
-
moonman
titán
megoldható, de nem nagyon támogatott módszer. amúgy semmi gondja nincs vele, ha nem C, mivel %systemroot%-ként és egyéb változóként hivatkozik rá minden. szerintem a Nortonnak sem ez lesz a baja.
-
lúzer
veterán
válasz SystemRoot #21990 üzenetére
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
lúzer
veterán
válasz SystemRoot #21993 üzenetére
noti weblapjáról
hp és dell notim van, mindkettőnek jó a támogatásaáltalában synaptic pointing device illetve touchpad driver néven fut
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- PC játékok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest