Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Dr. Student #16758 üzenetére
Milyen modem van nálad? 192.168.100.1 címen nézd meg a modem értékeket.
-
MODERÁTOR
válasz Dr. Student #16761 üzenetére
Sajnos sok jó nem, elég rosszak az értékek, főleg az az 57-es visszairány! Amíg előkerül kábelmánia, addig nézd meg neki, hogy el van-e osztva a koax kábel, ha igen akkor milyen osztóval, és más egyéb van-e még bekötve...?! Csillapító, villámvédő, bármi!
De ettől függetlenül is, próbálj meg a klienseken, vagy a routerben beállítani fix DNS szervereket!
8.8.8.8
8.8.4.4[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Dr. Student #16763 üzenetére
Az nem jó, nagyon nem, mert ha az 57-ből leveszed a 3,5-et, még akkor is 53 felett van az adási, és azt a stabil működéshez mindenképpen 50 alatt kellene tartani! Ha tovább melegszik az idő, akkor ez még csak rosszabb lesz, én azt javaslom, hogy jelentsd be hibának a UPC-hez, hátha kijönnek és állítanak az erősítőn! Ránéznek bentről a modemre, fogják látni, hogy rosszak az értékek!
Nálam jelenleg ilyen, és ezzel tök stabil!
Kicsi az esély rá, de ha van rá mód, akkor próbáld meg osztó nélkül, direktben a bejövő kábelen, hátha bekrepált az osztód! Fali csatlakozó nincsen nálad? Simán jön a koax a padlón? Csak mert azok tudnak akár 10dB-s is rontani a jelen!
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Student
senior tag
válasz Dr. Student #16765 üzenetére
Routert újraindítottam akkor jó szokott lenne 30-60percet kb.
Ezeket látom most.
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -4.5 dBmV 38.6 dB
Channel 2: -7.4 dBmV 38.3 dB
Channel 3: -6.9 dBmV 38.2 dB
Channel 4: -6.0 dBmV 38.4 dB
Channel 5: -5.3 dBmV 39.0 dB
Channel 6: -4.6 dBmV 38.9 dB
Channel 7: -4.4 dBmV 38.3 dB
Channel 8: -4.5 dBmV 38.3 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 57.0 dBmV
Channel 2: 0.0 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmVDr. Student
-
MODERÁTOR
válasz Dr. Student #16766 üzenetére
Az előre irány (felső 8 érték) is lehetne kicsit erősebb, de azért ez még bőven belefér, a vissza irány viszont továbbra is sz@r! Ha 50 alatt lenne az értéke, ami most 57, akkor menne több feltöltési csatorna is, 2, 3, vagy 4, és akkor nem éreznél szakadást frekiváltáskor!
A router újraindítása ezen semmit sem fog változtatni, esetleg a modemé talán!
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz Dr. Student #16768 üzenetére
Nem ismerem a modem lelki világát, de gondolom olyankor a frekvencia váltással van elfoglalva, ezért emelkedik a ping-re adott válaszidő.
Alex
-
MODERÁTOR
válasz Dr. Student #16770 üzenetére
Ezt ennyire én sem tudom, a kábel TV hálózat nem a szakterületem, de gondolom próbálna erősebb csatornát keresni a modem, csak, hogy mind ugyanolyan sz@r! Ez idő alatt pedig nincs ideje a ping-el foglalkozni, tehát plusz egy Alex véleményére, én is erre tippelek! Ha találna egy olyan frekit a modem, ahol "jól hallják egymást" a node-al, akkor nem ugrálna tovább, de nem talál, és ezért a gyakori váltás!
Neked meg azt tanácsolom, hogy sokat ezen ne rágódj, ha csak az az egy osztód van, akkor ezt a hibát Te nem fogod tudni megoldani, mielőbb jelentsd be, és csináljanak vele valamit! Persze én a helyedben nem feltétlenül hangoztatnám, hogy router nélkül minden oké, mert akkor nem fognak foglalkozni veled, már pedig tény, hogy ezzel a vonallal valami nagyon nem oké! Lehet tehát tovább rágódni a miérten, csak felesleges, mert a jelszint értékeket, semmilyen router probléma nem tudja lerontani!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Dr. Student #16766 üzenetére
Mindenképp jelentsd be, 50 alatt lenne jó az UC.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MODERÁTOR
válasz Dr. Student #16772 üzenetére
Többnyire nem kíváncsiak az előfizető véleményére, nem neked kell diagnosztizálni, elegendő, ha azt mondod, hogy sok kisebb szakadást érzékelsz, amikor megáll a net! De ha mégis szeretnéd, akkor mondd, hogy a vissza irány a rossz, ami 57dBmV szinten van, és csak egy csatornán megy, és ahhoz, hogy mind a négy csatorna menjen és stabil legyen a kapcsolat, mindenképpen 52 alá kellene csökkenteni az értéket, de a biztonság kedvéért, hogy ne legyen határon, jó lenne 50 alá nyomni!
Én is voltam már úgy, hogy hibabejelentéskor mondtam, hogy milyen jelszinteket láttam, mert akkor éppen el sem érték a modememet bentről, annyira rossz volt a kapcsolat, és visszakérdezett a technikus (ekkor már hozzá kapcsoltak át), hogy ezt meg hol láttam...?! Szóval ők abból indulnak ki, hogy az előfizető hülye mindenhez!
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Dr. Student #16772 üzenetére
Jelentsd be 1221-en a problémát, határeset az adási, bármikor szakadhat mert nincs tűréshatár, állítani kell a házerősítőn vagy zajbetörést kell megszüntetni.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Student
senior tag
válasz Dr. Student #16758 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a segítségeket.
Az az igazság, hogy sikerült megoldanom a problémát. A torrent kliens okozta a bajt. Ahogy letöröltem minden kifogástalanul működött. Csak ha valakinek lenne ilyen gondja akkor ott keresse a bajt.
A barátomnál is ugyan az a torrent kliens volt és ott is jelentkezett.
Dr. Student
-
z67
őstag
válasz Dr. Student #16829 üzenetére
Kapcsolatok számát kellene csökkenteni szerintem.
-
donmackó
addikt
válasz Dr. Student #16829 üzenetére
Csökkentsd a kapcsolat számát 500-ra, vagy használj cfosspeed-et.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
Topikgazda
válasz Dr. Student #16860 üzenetére
Nálam minden rendben volt és van is.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
tpeter77
addikt
válasz Dr. Student #16763 üzenetére
szia
ilyen elosztóm van nekem is, most a munkatársam kábelezné be a családi házat (nemrég vette) és kérdeznénk, hogy hová tegye a szűrőket.
Fenti szobához jön be a koax kábel, és onnan megy le 3 szobába. Egyelőre fent nincs tv, de idővel lehet, hogy lesz...
alsó szinten 2 szobában csak tv, a harmadik helységben csak szgép.
Hova kerüljenek a szűrők? Mert most csinálná neki a doboz előkészítést, a kábelt meg gégecsőben befalazza a padlóba, vagy a falba.
A bejövő kábelhez tegye rögtön az 5-1000MHz szűrőt, és úgy menjen bele egy sima hármas elosztóval a többi helységbe?
várom a tanácsokat, köszi. -
Topikgazda
válasz Dr. Student #42529 üzenetére
Pontosan milyen típus eszközzel van a gond?
Jelszintek milyenek?
Nekem évekig nem volt semmilyen bajom a Cisco EPC3925 router módú használatával.
Wifi-n és/vagy kábelen van a gond?
Amikor gond van akkor az admin felület elérhető?
Köthető időponthoz/aktvitáshoz a gond?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Statikus
senior tag
válasz Dr. Student #105228 üzenetére
Szia,
itt van sokféle:
RF koaxiális csatlakozók | SOS electronicSzerintem ezt keresed:
FKKS 8 (FI03) | VARIOUS Illesztő TV IEC M F-csatlakozó (soselectronic.hu) -
kabelmania27
Topikgazda
válasz Dr. Student #105228 üzenetére
Üdv!
Ez a kábel nem jó mert csak 2x árnyékolással rendelkezik, legalább 3x árnyékolású kell különben akadni fog a net mert zajosak lesznek a feltöltési csatornák. Híradástechnikai boltban szoktak méretre készíteni kábelt.
MrTwister: Üdv! Elvileg lehet, hívd fel a 1270-et.
shownomarcy: Amennyiben nem találod a modem üzemmódot még ipv6-ban van a modem, hívd fel az ügyfélszolgálatot.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest