Hirdetés
Aktív témák
-
Pompi
MODERÁTOR
Arról feledkezel meg, hogy ez nem egy kifejezetten PIAC oldal. Ahhoz elég sok minden hiányzik, hogy az legyen. És akkor sem a hozzászólásszám szerinti rang lenne a megfelelő ami alapján a Piacon tájékozódni kellene, mert attól hogy ki hányszor UPpolt és hányszor beszélt bele mások üzeltébe még nem lesz jó üzleti partner.
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
Nem értek veled egyet. Gondoltam ez azért kiderül abból amit írtam. A reakcióm erre a részre vonatkozott leginkább:
'' Hol van a legtöbb újonc? A piacon. Melyik hozzászólás ér kevesebbet? A piacos
Ha már ennyire kell a rang, bele lehetne vinni egy kis logikát. Szerintem.
Világos, hogy egyik rendszer sem tökéletes, de ennek a mostaninak a célját sem látom''
Az én olvasatomban ugyanis ez azt jelenti, hogy te a Piacon látnád leginkább hasznát a rangoknak...
[Szerkesztve]Feel Good Inc.
-
Kidus
őstag
Attol meg, hogy valaki sokat uzletel, egyaltalan nem biztos, hogy ert is barmihez, ami a kezen atmegy. En is uzletelhetnek naphosszat, ha ezzel foglalkoznek, es gyujthetnek ezaltal 6k hozzaszolast. Semmi nem garantalja, hogy szakmai postokat produkalna a piacon.
Es ez a szakmai topicokban is igaz. Vannak, akik szakmaznak, es vannak, akik csak kerdeznek, vagy beirnak akarmi ertelmetlen zagyvasagot. Viszont az itt elofordulo valoban szakmai postok aranya sokkal nagyobb.
Szigoruan szvsz.Assuming Control
-
VladimirR
nagyúr
a problema a ruhecs macska vs 1823452 3dmak pont problemaval az, hogy ehhez a moderatoroknak egyesevel le kellene pontozniuk minden hozzaszolast, ami viszont amellett, hogy nem varhato el toluk, nem is igazan vitelezheto ki, mert a moderatoroknak is eltero lehet egyes esetekben a velemenye
egyszerubb akkor mar az egeszet jo nagy kategoriakra bontani
kimutatasbol ilyen nem remlik (mondjuk ez nem feltetlen azt jelenti, hogy nincs, lehet csak azt, hogy szita az agyam), de igazad van, a forum forgalmanak szerintem legalabb egyharmadat a piac teszi ki - viszont ennek ellenere sem vag profilba (foleg, ha valaki pl az it.news domain alol nezi az oldalt, mint en is ujabban) -
MODERÁTOR
A lényeg az, h. a fórum jellemzően szakmai. Ezért a súlyozás.
Kíváncsi volnék, szerinted milyen volna a megfelelő rendszer.
Mert amit írsz, elég nehezen megvalóstható, sőt... Megnézném, hány moderátor kéne annyi tag ''értékeléséhez'', amennyi most van... Azt pláne megnézném, mi alapján törölne automatikusan a motor -főleg, ha pl. a válaszomban csak egy linket postolok -ahogy szoktam én is és láttam már mástól is...
Fejezzük már be a nem tökéletes rendszert, mert ilyen [U]nincs[/U]!!![ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
Kidus
őstag
A keresot ismerniuk KELL, mivel regisztralaskor ott figyel, hogy topicnyitas elott hasznaljak a keresot. Ott van az alapelvek is.
Adatlapot pedig evidens, hogy nezzen, aki uzletel. Ha valakivel uzletelni akarok, megnezem, ki az. Ennel egyszerubben ezt nem is lehetne megoldani, minthogy rakattintok a nevere.
A linkes tema most nem igazan tartozik ide, lehet, hogy igazad van, nekem meg ez nem okozott gondot, de en mar itt vagyok egy ideje.
Ha meg megnezed, kiket ''bant'' az uj rendszer, leginkabb egyeni arckepre gyurokat, es postgyujtogetoket talalsz.Assuming Control
-
-
rlazol
veterán
Ez jó 5let, Támogatom! De ugye legyünk korrektek, akkor ezt visszafelé is meg kell csinálni, nem? Van vagy 25-30 témakör, mindegyikben 3-5000 topic, de mondjuk a piacban jócskán 35000 felett, mindegyikben átlag minimum 50 hsz (szerintem jócskán alábecsültem), hol is tartunk? Alsó hangon is 4 millió hsz. No para, nincs benne cukor.
Ráállítunk 40 modit, napi 16 órában, postonként 10 mp-t számlálva két és fél hét alatt végeznének is, ha a hétvégén is dolgoznak, ami- úgy gondolom - természetes. Meg amúgy van még vagy 15 másik tartalékban, aki ez idő alatt a fórumra figyel. Utána már csak a napi 3-4000 új hsz-t kell átböngészni, sima ügy.
Persze úgy, hogy a 40+15 modi lehetőleg azonosnak értékelje a megfelelő hszeket, észben tartsa, ha az adott topicban mi hányszor hangzott el következésképp mennyire fontos és szóljon időben, ha valaki ismétel. WOW. ésszerűnek és kivitelezhetőnek tűnik. Nem is értem, miért nem jutott már korábban is valaki eszébe.
Szerintem ez a téma már rég a ''Javítsuk a ProHardvert'' topicba tartozik [link].
Én a modik helyében az első hsz +néhány magyarázós kivételével az összes többi hsz-t törölném és a topicot zárnám. Persze akkor néhányan lehet h megint értékes hsz-eket vesztenének...Jaj...Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Rover623
félisten
Valahogy nem tartom következetesnek azt a meglátást, hogy akinek pl. 10000 hozzászólása van a piacon(ekkora forgalomnál az kb. azt jelenti, hogy legalább =~1000 alaktrész fordult meg a keze alatt) összemérhető szakmai tudása lenne azzal, aki mondjuk 500 nap alatt átlag napi 2x a gép elött kockulva egy hírhez kapcsolodó szakmai fórumba benyögte, hogy ''ez meg minek?'', ''de jó lenne nekem egy ilyen''.
Bár szvsz kicsit értelmetlen a mondat eleje, de a lényeg kihámozható...
Nos, én sem tartom hihetőnek hogy vkinek csak azért mert x ezer alkatrész megfordul a keze alatt, máris értékelhető szakmai tudása lenne...
Ez nem evidens...
Nem tom merre forogsz a világban, de az igazán nagy disztik kivételével a nagykerekben inkább az ex-dísznövénykertész, ex-szakács, ex-anyagbeszerző és más hasonló kifejezetten informatikai előképzettségek dominálnak...
Márpedig ott nem 1000, de tíz- és százezer alkatrész fordul meg a kezük között...primus inter pares
-
Loretto
veterán
-
Loretto
veterán
A hozzászólások egyenkénti osztályozása... Úgy gondolom ha többen éreztetik Veled hogy ez nem az igazi, akadálya korlátai vannak, akkor lehet úgy is van.
Függetlenül ettől, az okos öteltek megfontolása sosem volt meddő dolog a nagybetűsök részéről, viszont ekkora felhasználótömegnél, nem lehet megoldani a ''teljes jóllakottság'' állapotát.Soirée...
-
tiv83us
veterán
Es megis ezt hogy gondolod? 24/7 500 moderator uljon a gepek elott es osztalyozgassa a hsz-eket? Ember, gondolkozz mar egy kicsit. Mi, Moderatorok hobbi-szinten csinaljuk amit csinalunk, nem kapunk semmifele anyagi ellenszolgaltast erte, nem varhatjatok el, hogy az egesz magan es csaladi eletunkunket a kukaba dobva a figyeljuk, hogy most Sajtpusztai Pal a 6800GT topikban ugyan milyen szinvonalon ir.
Probald mar ki kb. egy oran keresztul fejben egy porgosebb esten, hogy Te egymagad hany topikon tudnad athamozni, hogy hol mi folyik, kozben beszolni, figyelmezetetni, topikokat zarni...Van igy is eleg bajunk es szerintem igy sem vagyunk elegen /bar sokan.../.
ui: Ohh p&csaba, lekestemAlways Outnumbered, Never Outgunned
-
rlazol
veterán
akartam neked írni egy hosszú választ de rájöttem h csak mindenki idejét vesztegetném tovább próbálva elmagyarázni neked, h még ha lehetséges lenne is megcsinálni, akkor is igazságtalan lenne a rendszered. És nem csak azért, mert embereknek a másik ember véleményéről készített szubjektív értékelése, véleménye képezné az alapját.
Szeretném, ha ez a topic gyorsan behalna mert semmi köze se a szakmához se a közösséghez se a piachoz, ezért ezt tervezem az utcsó hsz-emnek ide.
Maradjunk annyiban, h én a magamrészéről röstellem, hogy egy fórumban, aminek neve úgy kezdődik hogy PRO, ahol én már annyi sok életbevágó segítséget kaptam, több a nem szakmai hozzászólásom, mint a szakmai . Súlytól függetlenül, ez a tény engem elgondolkoztat és - leírom még egyszer - szégyellem.
ezek után meg még ''senior tag'' is vagyok, hát ez röhej.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
VladimirR
nagyúr
persze, hogy ugyanolyan gyerekes - allitottam ennek az ellenkezojet? de elotte 4-en sem tudtuk veled megertetni, hogy az otleteid kivitelezhetetlenek, szoval mar mondhatni varhato volt, hogy valaki sajat viytaszinteden probalja megertetni veled, hagyd mar abba
egyebkent igen, ha egy internetes forumon a neved alatt diszelgo szo ekkora torest okoz, akkor nemcsak, hogy lol vagy, de [a tobbit le sem merem irni]
Aktív témák
Hirdetés
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest