Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
user12
őstag
válasz galaktikus #6330 üzenetére
Ne-ne, csak ezek lehetnek rá hatással
Mind az eszközön megnézve, mind a controlleren a link sebessége jó és egyezik?Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz Borisz76 #6336 üzenetére
Értem, köszi.
Én is használtam már többféle kábellel. Legelőször, amikor megjött egyszerű itthon krimpelt kábellel volt összekötve a modemmel, de nem vettem észre, hogy gondja lenne vele.
Most ilyen van a modem és a router között.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz galaktikus #6343 üzenetére
Azt is elfelejtettem megkérdezni, hogy milyen ap-jeid vannak, ill az uplinknél milyen Mbit értéket mutat (egy rossz vagy törött kábel "csodákra" képes)?
Mindig gondod volt a sebességgel vagy ez egyszer csak előjött?Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz galaktikus #6348 üzenetére
Akkor úgy kérdezem, hogy milyen eszköz biztosítja a wifit?
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz galaktikus #6356 üzenetére
Ok, bocs,elsőre kavartam az eszközt a pro-val és csak néztem, hogy hogy van abban wifi
Az auto optimize ki van kapcsolva? Ill. milyenek a falak és milyen messze vannak az eszközök a udm-től?
Esetleg nem panellakásban laksz? Nincsenek közeli wifi hálózatok?Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz #55531264 #6504 üzenetére
Ha kábeles Sagemcomod van és IPTV előfizetésed, nem fogják bridge módba állítani az eszközt az IPTV miatt (gondolom azért, mert a kábelmodem az igmp proxy is egyben), ha viszont átállíttatod bridge-be, az iptv nem fog menni.
Annyit tudsz csinálni, hogy a sagem lan portjára tudod kötni az ER4-et és az ER4 címét DMZ-nek definiálod.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
-
user12
őstag
Nem mondanám, hogy bénák az USG-k. Lehet állítani mindent IS, csak pl SSH-ból paranccsal vagy a konfig fájlok szerkesztésével. (pl alapból az igmp proxy-t se lehet belőni a Controllerből, de json file szerkesztéssel igen)
Az Edge eszközök kb ugyanez a kategória, relative kevés dolog van a gui-ban, a többire ott a config tree vagy ssh parancsok.
Az MT eszközöknél minden ott van a gui/winbox felületen, alig van olyan opció, ami csak ssh-ból érhető el.[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
válasz betyarr #6526 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni, hogy mire szeretnéd használni.
Én használtam ezt is-azt is. MT-nél a gui szerintem átesett a ló túloldalára, szinte már túl részletes (pl minden egyes interface sebességet külön tudsz engedélyezni vagy tiltani, de a wireless részen olyan dolgok is állíthatóak, amik soha nem fognak kelleni otthoni környezetben). Nyilván ezeknek is megvan a maga előnye és hátránya is.Ezzel szemben ha pl layer7 szintű szűrést szeretnél a tűzfalon, azt szinte lehetetlen vagy nagyon döcögős beállítani rajta, az ER-en kb két kattintás.
Firmware/support tekintetében kb ugyanaz a kettő. Az MT gyakrabban kap, viszont nem biztos, hogy egy-egy update javít olyan dolgot is, amit te is használsz (pl lte, bgp, poe, w60g, ospf, mpls, stb).[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
válasz MasterMark #6643 üzenetére
Köszi!
Este majd kipróbálom a másik opciót is és meglátjuk, hogy van-e valami jelentősége.
A napokban pl azt figyeltem meg, hogy a Chromecast hol 2.4-en, hol 5G-n csatlakozik. Valószínűleg már annyi is elég neki a váltáshoz, ha valaki megáll a TV mellett és gyengül annyit a jel.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
-
user12
őstag
EdgeMAX EdgeRouter Firmware v2.0.9-hotfix.1 security update
egyelőre csak a béta szakaszban van, de azt írják, hogy február elsején publikus lesz.
[link]Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz Borisz76 #6677 üzenetére
Nekem is volt 3com, igaz csak kisebb modell. Az is borzasztóan üvöltött. Nem tudja szabályozni a fordulatszámot.
Venni kell bele sima mezei 3pines 8cm-es ventit, ha jól emlékszem még át se kell kötni a csatlakozóját.Egyedül a konfig felületen írt egy helyen hibát, mert a lassabb fordulatszámot hibának vette.
Egyébként normál, "háztartási" terhelés mellett nem indokolt a 4000+ rpm-es venti, soha nem volt hőmérséklet vagy sebesség probléma.[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
válasz Mr Bond 007 #6688 üzenetére
Igaz, és lehet, hogy ide van "bekötve" a gomb funkciója is.
-
user12
őstag
válasz donat_sz #6725 üzenetére
Attól függ, hogy mit szeretnél rajta konfigurálni.
Szerintem tudásban kb egy szinten van a minikkel.
Ha több mindent akarsz konfigolni/erősebb switch kell akkor US-8-150W vagy ennek az Edge megfelelője, akár több portos kivitelben ízlés szerint.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz smallmer #6734 üzenetére
Szia
Pl lentebb volt róla szó [link]
Nagyban függ a lakás elrendezésétől, falak, interferencia, stb. Ha a lakás kb közepén fel tudod állítani az ap-t akkor jó lehetsz egy eszközzel is.
A 300nm-es házba mindenképpen több eszköz fog kelleni.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz gum1kacsa #6732 üzenetére
Annyi extrát ad az USG megléte, hogy a controllerben tudod konfigurálni a wan és lan-ra vonatkozó részeket is (ergo ahol a kis sárga USG logót látod, azok a funkciók fognak feléledni).
Ha tanulni szeretnéd, mindenképp szerezz egy USG3-at vagy Edgeroutert konzolkábellel együtt. A grafikus felület csak a jéghegy csúcsa.
A kábelezéshez kereshetsz alternatív módokat, pl szegélylécben vagy klíma kábelcsatornájában is el tudod vinni az ethernet kábelt. Esetleg ha van beépített szekrény, annak az alja is el tudja rejteni. Nem feltűnő helyen kábelcsatornát is tudsz használni. Kreatívnak kell lenniRendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
Akit esetleg érint:
EdgeMAX EdgeSwitch XP Firmware 2.1.0
Improvements:Added SNMP agent support (previously removed in v2.0.0).
Added statistics and stability reporting with opt-in prompt.
Added configuration option for trunking of undefined VLANs.
Ports are no longer configured as trunks in default configuration.
Changed default device hostname to include part of the MAC address.Bugfixes
Fixed issue with inability to link with other ports than management on some switches.
Fixed list of interfaces and identification in SNMP.Fixed jumbo frames MTU size on ES-8XP/ES-16XP (increased to 9720 B).
Fixed process list filled with `ip monitor link`.
Fixed inability to reconfigure default route from GUI when it's been manually disabled.
Fixed IPv6 gateway received from SLAAC not accepted by device.
Fixed SNMP sysDescr only reporting Linux version.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
Szokott lenni felénk is szolgáltatói karbantartás, de még nem volt olyan, hogy nem csatlakozott újra.
Itt leírják, hogy az interface törlése és újra beállítás megoldhatja a problémát, vagy esetleg az ütemezett bontás és újracsatlakozás is megoldás lehet.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz Richard #6861 üzenetére
Nálam egy cégtől kiselejtezett fehér APC CS 650 van (új akkuval).
Kb fél órát bír, a dsl modem van rajta, ER4, ES8-150, cloudkey, két ap és egy kamera és egy synology nas.
USB-n a nas-ra csatlakozik és alacsony töltöttség esetén leállítja az eszközt.
Tudom ajánlani az APC-t, ha ez megdöglik, akkor is ilyet veszek helyette. Igazából nekem azért azért jó, mert némítható benne minden riasztás.[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
válasz donat_sz #6879 üzenetére
AP-k tekintetében azt tudom mondani, hogy én 4 éve vagyok jelenlegi helyemen és előtte kb 3-4 évvel lett telepítve a meglévő rendszer.
A meglévő antennák teszik a dolgukat, cserélni még nem kellett. Csak bővítettünk lefedettségi probléma miatt.
A többi eszköz tekintetében is ezt tudom mondani. Ezektől sokkal fapadosabb eszköz is minimum 5 évet bírRendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz donat_sz #6890 üzenetére
Szerintem számíthatsz rá.
Ha megveszel egy műanyagházas alsó alatti kategóriás Tenda switch-et, az is simán elmehet 5-10 évet, nemhogy ezek.(Találtál használtan? Megéri? Én 1-2 alkalommal futottam össze használt Unifi eszközzel, de olyan csekély volt az árkülönbség az újhoz képest, hogy inkább vártam és vettem újonnan)
-
user12
őstag
Üdv
Előfordult már valakivel, hogy az eszköz néha zizegő, ciripelő hangot ad?
Belső tápos, saccra a tápegység körül van a hang forrása.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz Cirbolya_sen #6915 üzenetére
Köszi.
Azért kicsivel hosszabb élettartamot vártam volna. Kicsivel több, mint egy éves eszközRendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz #68270080 #6938 üzenetére
Az Enable Status led/screen látom ki van kapcsolva. Ezek szerint nincs hatása a kijelzőre...
Az AP-k status ledjeit lehet globálisan is szabályozni, de lehet egyedileg is ki-be kapcsolni az egyes eszközök beállításainál.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest