Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Elég összetett volt a helyzet. Kb 3 hónapja elszállt a táp. Ennek eredménye volt, hogy az alaplapi 4 pines csatlakozók 2db 12 voltos csatlakozása az alaplapnál odakozmált... Mivel erre a gépre már nem nagyon akartunk költeni, ezért csak egy tápot vettünk, alaplapot nem. Ment minden faszán tovább...
Aztán rá egy hónapra - tehát két hónappal ezelőtt - egy munka kapcsán kevés lett a 8GB ram. Hát rohadtul nem akartam, de muszáj volt rendelni még 16GB ramot. Beraktam azt is, így lett 24GB a gépben. Na így már frankó volt minden... Dolgoztunk ezerrel... Tényleg, piszkosul sokat ment a gép ahhoz, hogy ha valami gond van akkor az első héten kijöjjön.Aztán most 1,5 hete elkezdett crashelni az egyik program. Furcsálltam ugyan, de havonta 1x elő szokott fordulni korábban is. Sőt, 1,5 éve, mikor elkezdtem a programmal dolgozni, szintén így indult a móka, akkor frissítettem a VGA (AMD) szoftvert és azóta minden ment gond nélkül (jó havonta-két havonta 1x volt egy program plug-in crash). Szal 1,5 hete is ez volt, hát frissítettem a drivert újra. Egy ideig megint jó volt. De már kezdett naponta crashelni. Aztán jött egy áramszünet. Utána még gyakrabban crashelt, de azon a hétvégén még simán tudtam dolgozni... Majd hétfőn már totál összeomlott a rendszer. Akkor kezdett el összeomlani a Firefox is. És fokozatosan lett egyre rosszabb. Cserélgettem a hardvereket, amiket tudtam. A régi memóriákat kiszedtem. Az újaknál váltogattam a slotot stb... Aztán felraktam egy új Win7-et. Fél napon át minden fasza, azonban a fő program pluginje ismét crashelt. De akkor már Chrome-ot raktam fel, az minden gond nélkül ment. Majd fél nap után csakúgy a Chrome is elkezdett crashelni... De közben a VGA miatt is kékhalálozott a rendszer pl atimdag.sys ismert hiba... Aztán persze lefuttattam a Win7-es memtesztet kétszer. No prorblem, és mivel tényleg új ramokról volt szó, amik még több, mint egy hónapja folyamatosan dolgoztak a gépben, tényleg abszolút látótéren kívülre esett a ramok lehetséges hibája. Aztán volt kékhalál ntfs.sys miatt is párszor. Illetve az áramszünet után pár file is megsérült. Hát gondoltam vinyó, úgyis 6-7 éves, biztos megdöglött. Akikkel beszéltem informatikusok, akik jobban benne vannak a dolgokban, a füstös alaplap miatt mind arra tippelt. Majd a végén volt egy anti-surge protection, tehát elvileg a túláramtól megvédte a gépet az alaplap. Így már a tápegység is előtérbe került...
Ezek után már tényleg fogalmam se volt már mi lehet hibás és mi nem. Ami plusz alkatrészem (pl vga, vinyó) volt, azokat kipróbáltam. Idő hiányában meg nem volt lehetőségem arra, hogy mindent átvigyek egy haverhoz, akinél szépen lassan mindent ki lehet cserélni egyesével és letesztelni egy új Windows-szal. Szal vettem mindenből újat, kivéve memóriából... =/ Hát pont az volt a gond...Szerk.: egyébként annyira nem volt random hiba. Mert csak renderelés közben fagyott ki és csak a programnak egy bizonyos plug-inja. Plusz a böngésző. Persze a legvégén már mindentől meghalt, sima másolástól is...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Getac UX10 G2 i5-10210U 8GB RAM 256GB SSD Win 10 Pro
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest