Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Épp most rendeltem meg az első Sandy procimat. Egy i7 2600 lett, nem a K verzió. Tuning esetleg finom lenne, tudom, hogy ez a proci nem is arra van kihegyezve. Ha jól tudom ez a processzor max 42x szorzót tud. A kérdésem az lenne, hogy arra van lehetőség, hogy 42-es szorzón az összes magot használva tudjam hajtani a gépet? Nekem ez a 4.2 Ghz abszolút tökéletes lenne hosszú távon, játékhoz, rendereléshez, tömörítéshez, konvertáláshoz stb.... BLCK emeléssel nem szórakoznék ha lehet, az jó lenne fix 100.
Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
válasz F e Z o #27679 üzenetére
Köszi! A BCLK emelése egyébként mennyire ill. meddig ajánlott? Nem káros hosszú távon? (Bocs ha hülyeségeket kérdezek, de ez lesz az első Sandy-m a jó öreg 1366 után). Nem akarok brutál tuningokat, de jó lenne ha a 4 Ghz-t menne stabilan 24/7. Az sem baj ha kicsit alulfeszelve (erre még a 920-am is képes).
HUfantom: tisztában vagyok a különbségekkel, olvastam én is. Igazából az érdekelt, hogy a 42-es max szorzón hajtható-e mind a 4 mag+HT egyszerre. De akkor ezek szerint nem. Nem lényeg, mert így is elég lesz nekem a processzor még több évig azt hiszem.
Igazából Ivy-t nézegettem, pontosabban 3570K-t, de annyira sok rossz tapasztalatot olvasni a melegedéséről, hogy letettem róla. Meg konvertálgatni viszonylag sokat szoktam és elég nagy mennyiséget, úgyhogy remélem hasznát fogom venni továbbra is a HT-nek.
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
jutott időm egy kis tesztelésre a 2600-al.
1.128V-on 3.9 Ghz prime stabil, ramok 1600 mhz 1.45V, és amit lehetett mindet alulfeszeltem 1-1 pöccel EUFI-ben. Így 20-30 perc prime után a legmelegebb mag 46 fok Brocken alatt (úgy hogy a hűtő a legalacsonyabb fordulaton megy és 1 rpm-el nem kapcsolt feljebb a teszt alatt). Hát így kazán 920 után leesett kicsit az állam
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
-
pcsabat
őstag
válasz IFHomer #27822 üzenetére
nincs is ezzel semmi gond, elismerem, hogy léteznek rendkívül memória igényes folyamatok, csak gamer gépet írtál és erre tényleg tökéletesen elég 8 gb is manapság, és még pár év múlva is szerintem. (mire meg nem lesz elég addigra már bőven lecseréled az egész platformot újabbra)
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
válasz tiderenszky #27868 üzenetére
valószínűleg terhelés alatt írja csak ki a normális hőmérsékletet. Én nem izgulnék a helyedben, nincs semmi baja annak, csak fals adatokat ír ki és kész. Nálam is járt már olyan processzor ami hülyeségeket írt ki, csak az még rosszabb volt mert 33 fok fölé nem akart menni.
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
válasz rayoliviero #27877 üzenetére
kevesebb szálon magasabb órajel ha a turbó be van kapcsolva (nekem a 2600 felmegy így 4.2ghz-re is, de ezt már csak egymagos terhelés esetén teszi). Nálam is ezt csinálja aida64 benchmark-ok esetén (4 magnál "csak" 3.9Ghz ig kapcsol fel, a tied pedig 3.2-ig ha jól sejtem).
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
válasz Kean_Sorbo #27903 üzenetére
sztem egyel több a hármas és egyel kevesebb a hetes abban a számozásban
-
pcsabat
őstag
válasz Grave_444 #27938 üzenetére
i7 2600 - 3.9 Ghz @ 1.15V - 45C full load LinX 1 óra után - Brocken-el 650 RPM-en (és ez egy 6-7k-s hűtő, azaz nem 20 ezerért mérik használtan).
Mondjuk megértem ha valakinek nem fér be, de ha belemegy a házába akkor tegyen rá egy ilyet és terhelés nélkül szoba hőmérsékletű lesz a cucc alatta azt garantálom
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
válasz kockaharcos #28093 üzenetére
szerintem ott rosszul mér valami. Ha 124 fokos lenne, szerintem már nem menne a gép.
-
pcsabat
őstag
így próbáld, linx közben figyeld cpu-z-vel hogyan alakul a feszültség, ha stabil akkor lejjebb is veheted az offset-et, mindaddig míg stabil a rendszer (nálam nem k-s 2600 minden szorzót maxra állítva -0.080-on van, additional turbo voltage +0.012V mellett, így megy 1.168V-on 100%-load), ha az LLC 100%-t lejjebb veszed akkor több feszt fog kapni a processzor terhelés alatt.
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
válasz rayoliviero #28103 üzenetére
az energiagazdálkodási lehetőségeket állítsd kiegyensúlyozottra, elvileg ez megoldja.
-
pcsabat
őstag
válasz rayoliviero #28107 üzenetére
én a feszt nem hagynám auto-n. Próbálj találni egy jó feszültséget, ezekhez a beállításokhoz, a többi maradhat. Szerintem alulfeszelve is képes ezekre az órajelekre a processzorod (ergo kevésbé fog melegedni és kevesebbet fog fogyasztani)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- AMD Ryzen 5 3600 használt processzor eladó garanciával!
- Intel Core I7 14700KF BOX , 3 ÉV GARI , BONTATLAN !
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest