Hirdetés

2022. július 4., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Mákos minta, mint az éjfél utáni adás a lilára mágnesezett CRT TV-n a 80-as években.

Amúgy szövet-üveg hybrid és irritál? Nem lehet, hogy üveggyapot is van a dologban, mert akkor tényleg gáz lenne...

(#2) Zaied válasza SunMount3r (#1) üzenetére


Zaied
őstag

Olyan szándékosan foltosra kopott :DDD

Igen valami szövet-üveg hibrid. Nem használtam sokat csak kb. 30 percet, de nekem is az volt az első benyomásom hogy üveggyapot lehet a dologban. Ezt viszont nem tudom tényekkel alátámasztani, nem is erőltettem tovább.

[ Szerkesztve ]

(#3) ribizly


ribizly
veterán

1000 köszönet az írásért! :R

Ez akkor egy igen csúnya nagy mellényúlás. :O
Nekem alapvetően a vastag padok jönnek be, így az Artisan termékei eleve nem játszanak. Ez meg legalább csúnya is. ;]

Ez a kéz irritáció sokak számára lényegtelennek tűnik, pedig biztosan rengetegen érintettek a dologban és legalább annyira fontos "paraméter", mint bármi más. Csalódás, hogy egy ilyen "agyonhype"-olt terméknél is előfordul, mert erre figyelniük kellene.

Részemről el is engedtem a gyártót.

[ Szerkesztve ]

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#4) Zaied válasza ribizly (#3) üzenetére


Zaied
őstag

Az benne a fura hogy ha végigsimítod rajta a kezed nem érzed, mint a többi érdesebb padnál. Tükőrsima hatása van, használat közbe pár perc múlva már igen kellemetlen.

Lehet rápróbálok egy nem üvegesre, de ebből kiindulva nem biztos hogy anyagilag megéri.

[ Szerkesztve ]

(#5) Synthwave válasza ribizly (#3) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Engem egyáltalán nem irritál, pedig én is habtestű jószág vagyok. Szerintem szimplán godlike cucc, amint az ember először ráteszi a kezét és megmozdítja rajta az egeret, már érzi, hogy miért egy vagyon. Amúgy nagyon gyors. Élőben igen-igen guszta is, tapintásra kicsit a régi QPAD Gate 01-emet idézi, de teljesen más anyag, és a úgy fekszik az asztalon, mintha le lenne betonozva.

Egyedül a tartósságától félek kicsit.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#6) ribizly válasza Synthwave (#5) üzenetére


ribizly
veterán

Ez nagyon jól hangzik, de eleget szívtam már az ilyen problémákkal. De váljék egészségedre és hozzon sok frag-et! :K

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#7) 4nick8 válasza ribizly (#6) üzenetére


4nick8
senior tag

Na elhozok egy shidenkait egy Raident meg egy hient.

Latni akarom milyenek. Majd beszámolok.

Nem hiszek benne hogy minőségi probléma lenne velük mert kb végtelen plusz egy YouTubernek van ilyen és térden állva imádják.

(#8) 4nick8 válasza Synthwave (#5) üzenetére


4nick8
senior tag

Tudjuk hogy egyedül vagyok a Shidenkai-t kell 3-6 havonta cserélni. Ezért és nem a kezdő árért ez a lehdragabb pad.

De ennek a felületnek ez az ára. Évi 50-100k.

(#9) ribizly válasza 4nick8 (#7) üzenetére


ribizly
veterán

Jöhet majd a beszámoló! :R

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#10) ribizly válasza 4nick8 (#8) üzenetére


ribizly
veterán

Na ne már!
Már nem tudom mióta van meg a Kodiak pad, de mosva sem volt még (mondjuk porszívózom és csuklóvédővel játszom, hogy ne "bőrözzem össze" :DDD ).
Dobnám is el, ha nem bírná.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#11) Zaied válasza 4nick8 (#7) üzenetére


Zaied
őstag

Az én Shidenkai-omnak a objektíven egyetlen problémája a gagyi varrás volt. Nem azt mondom hogy belehalok rossz, de a 9-12 ezres padon szebb, akkor azért ciki. Lehet csak az enyém volt "hibás", az is benne van. Nem volt kedvem megreklamálni...

A többi teljesen szubjektív volt részemről. Akkárhogy erőltettem az én bőröm bántotta, Synthwavenek meg nem. Ha lenne ilyen karvédő valamim nekem is akkor nem zavart volna valószínűleg.

Én is csak azt hallom mindenhonnan hogy jó, szóval adok majd neki második esélyt egy másik típusnak, csak a Skypad után semmi se elég gyors :DDD

[ Szerkesztve ]

(#12) Synthwave válasza 4nick8 (#8) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Jó vicc. Mindenesetre az erőszakos low sens utcaseprők tényleg cserélhetik ~fél évente. Az L-es akkor is megvan ~40k/évben, de az is vicc, viszont ennek a cuccnak az a mikrogumiszipkásmicsoda alja is jóval drágább, mint a szipla recézett gumi. Nem kicsit jobb is.

Nálam meg kb. 2 év/10k. De inkább 4 év/10k, mert ~14 cm/360°, szóval fordítok rajta egyet, oszt ott a vatta új felület. :))

A tartósság erősen függ a talpaktól, a senstől és attól, hogy milyen nehéz az egér és mennyire passzírozod bele a padba; nem egy ember 1,5-2 évig is simán használta.

Esetemben vaskos virgin grade PTFE, high sens, ~50 gramm és egyáltalán nem passzírozom, csak lágyan terelgetem. Meg igazából nem is használom, mert PureTrak. Leginkább flexnek vettem, meg már évek óta akartam egy PONT ilyet. :))

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#13) Undoroid válasza Zaied (#2) üzenetére


Undoroid
őstag

Üdvözöllek!

Az írásodban szereplő egérpadról nem is hallottam, de ha ennyire nem jött be, akkor keress az ismerőseid között olyat, aki még rendelkezik egy ilyennel: Razer eXactMat X control [link] paddal és szinte biztosan el fogod engedni ezeket a hajlékony, szövet cuccokat. Sokat próbálkoztam magam is, de végül az egyik ismerősöm adott egy ilyet, amit évekig* használt CB- és ESL megmérettetéseken! Az egyik oldala erősen meg is kopott, de a másik még most is tökéletes! Ennek a padnak a két oldala nem egyforma: az egyik a gyors- a másik pedig a pontos "mintázatot" kapta! Megfelelő egérrel szinte tökéletes lesz! Ár-érték arányban pedig úgy gondolom, hogy verhetetlen. Ez biztosan nem fog használat közben meggyűrődni, elcsúszni és a kiszálasodás sem fogja átverni az egér érzékelőjét! Ha pedig "felbőröződik" akkor csak egy kis mosószeres víz és körömkefe és máris használatra kész...

évekig* Naponta kb. 4óra kemény használat és 5-6év után kopott meg a speciális bevonata! Nálam több, mint 10éve van -normál használatban- és újabb kopásnak még nincs nyoma! Viszont három egerem is feladta azóta a harcot: az elsőnek feldagadt a görgője és már nehezen forgott; a második vezetéke lett kontakthibás; a harmadikon a bal mikrokapcsoló kezdett el prellezni.

Nem meggyőzni vagy áttéríteni akarlak, hanem egy -szerintem jobb- irányt szerettem volna mutatni! A döntés a tiéd! :K

https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-

(#14) Zaied válasza Undoroid (#13) üzenetére


Zaied
őstag

Egy SkyPad Glass 2.0 custom XL-t használok különben mint fő egérpad, ezt csak próbára vettem, de köszi :)

(#15) Synthwave válasza Undoroid (#13) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

"és szinte biztosan el fogod engedni ezeket a hajlékony, szövet cuccokat."

Azért ez egyáltalán nem olyan bizonyos. Nem mindenki szereti ám a merev padokat, mert egyrészt kemények (a kéznek), másrészt hangjuk is van rendesen (különösen az alunak és az üvegnek – én pl. a falra tudok mászni tőle, ahogy a fejhallgatót sem szeretem viselni : >), harmadrészt a teflont is zabálják, az üveg különösen. Kell a kerámia, ha nem akarod gyakran cserélgetni a papucsokat, de akkor még hangosabb lesz. Volt több merev padom is, egy műanyag most is akad.

Amúgy az eloxált alu eXactMat tényleg igen tartós és igényes darab volt, de asszem' 2004-ben debütált, és már vagy 10 éve nem lehet kapni, szóval nem igazán jó kiindulási alap (tudom, mert ereklyének kerestem, nem elszállt áron most is vennék egyet a polcra, lehetőleg csuklótámasszal együtt). Talán a SteelSeries SX volt még ilyesmi, de más említésre méltó fémpadról nem igazán tudok, és már azt sem kapni. Ha jól rémlik, a SkyPAD-nak van (lesz?) ilyenje, aki szereti, annak biztos jó választás lesz.

Egyébként a kétoldalas merev padok nem voltak annyira ritkák, a fUnc 1030-nak is voltak ilyen kiadásai. A 2-az-1-ben jó ötlet volt igazolni a magas árat vagy ha nem tudtad, hogy mit akarsz, lehetett választani. Azt csodálom, hogy a két egyforma oldal nem jött be a képbe valami igazhitűbb gyártótól.

Nálam pl. az Allsop Raindrop XL / PureTrak Talent (/ Everglide Titan / Razer Mantis) a mérce, a kívánalmakat meg egy merev alátét sem fogja megugrani. Igaz, a legtöbb szövet se. Az Artisannak megelőlegezem a bizalmat; egy Hienre rápróbálnék. :D

Zaiedet mondjuk pont nem kergeti ki a világból az üveg, a SkyPAD Glass 2.0 XL meg effektíve egy 470 x 350 mm-es Icemat. Annál gyorsabb nincs, és elkopni sem fog soha. : >

"Viszont három egerem is feladta azóta a harcot: az elsőnek feldagadt a görgője és már nehezen forgott; a második vezetéke lett kontakthibás; a harmadikon a bal mikrokapcsoló kezdett el prellezni."

Nem tudom, mi az a "feldagadt" görgő, de ezek mind párszáz forintból javítható apróságok, és a csere után szó szerint jobb alkatrészek lesznek benne, mint új korában. :))

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#16) 4nick8 válasza Zaied (#11) üzenetére


4nick8
senior tag

Teljesen értetlenül állok a problémáis elött. Szerintem a varrás is egyedülálló vagyis az egyetlen pad ahol a varrás a pad síkja alatt van. A varrás egyenletes és elképeszően sűrű. A Shidenkai felszíne pedig tényleg semmihez nem fogható. Értem miért mondja Synthwave a Qpadet de a Shidenkai felszíne összehasonlíthatatlanul simább. Ezt valamikor, valahol egy személyes találkozón tudjuk majd egyeztetni. Szóban lehetetlen. A gumi alj is a valaha látott legjobb. Fa asztallapra tettem és mintha rászívta volna magát a pad utána úgy kellett lefeszegetni mintha vákum lett volna alatta.

(#17) 4nick8 válasza 4nick8 (#16) üzenetére


4nick8
senior tag

Pár közeli. Nem tudom mennyire adja vissza :

(#18) Synthwave válasza 4nick8 (#16) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

"Teljesen értetlenül állok a problémáid elött."

Ahogy privátban korábban írtam, nincs itt semmiféle mágia; ennél a gyártónál is előfordulhatnak "hibás" darabok, ahogy egy random user is lehet háromszor habtestűbb, mint az emberiség 90 százaléka. Igazából mindegy is, nem 105 százalékig bjutiful szegélyezéssel is bőven megért 10k-t, neki meg passzol a kényessége a bülbül szeméhez. :D

"mintha vákuUm lett volna alatta"

Mert az van. A feszegetést egy kicsit erősnek tartom, de az biztos, hogy ragaszkodik az asztallapon elfoglalt helyéhez. A legjobb megoldás jelenleg a piacon, de nyilván ez is bele van kalkulálva az árába...

Ahogy elnézem, valami csoda folytán elkezdtek itthoni üzletekben is feltűnedezni az Artisan padok.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#19) Zaied válasza 4nick8 (#16) üzenetére


Zaied
őstag

Már továbbpaszoltam Synthwave-nek, nekem meg nincs róla több képem, szóval tőle kell kérned ha kíváncsi vagy a hibára.

A tapadás jó meg minden, de annyira azért én nem estem tőle hasra. Nem tapad sokkal jobban nálam, mint a többi átlagos pad.

(#20) Synthwave válasza Zaied (#19) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Azért én tudnám díjazni, ha minden padot ilyen alsó résszel gyártanának.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#21) Zaied válasza Synthwave (#20) üzenetére


Zaied
őstag

Nem lenne rossz, az tény.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.