Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Burt1793
veterán
válasz vodrosjozsi #34805 üzenetére
Samsung members szerint is gyenge az aksi? Nem ír semmi nagy fogyasztót? Nekem pont két éves a telóm és tökéletes az aksija, kezdetek óta napi egyszer töltöm.
-
Burt1793
veterán
válasz fornettisuti #34807 üzenetére
Azért én elég sokat használom, egyedül a játék az, amiből nem jut ki az én mobilomnak. Az aksit lassan töltöm. Lehet, hogy az övé egy selejtes aksit kapott, ettől függetlenül én nem zárnám ki ilyen gyorsan a szoftveres hibát.
-
Burt1793
veterán
Ezzel a lenti üzemidővel mi a gond? Több, mint 3 napot ment a teló, a vétel sokat fogyasztott, de ez ilyen, főleg, ha olyan helyen voltál, ahol gyenge a térerő.
Felesleges szidni ezt a telefont, egyáltalán nem rossz az üzemideje, egy mai s9 se tud többet. Ha sokat nyomkodom, 6 óra kijelzőidő is ki tud jönni a nap folyamán, csak mobilnettel használva, amúgy, kevesebb kijelzőidővel is le szokott nekem merülni nap végére hála a spotify-nak, tracker programoknak, navi.[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
Nincsenek csodák, a sonyt valszeg nem ugyanígy használtad, abban pl volt sim kártya? Engem rendesen kiszolgált ez a telefon, több, mint két éves. Még most is jól bírja, úgy, ahogy egy 5 colos, 3000-es aksijú telefontól elvárhatom. Ha több üzemidő kell, vegyél huawei mate 10 pro-t.
Vegyél egy QI töltőt, arra minden este rá tudod tenni és meg is vagy. A mai telefonokat naponta kell tölteni még átlagos felhasználás mellett is (persze kinek mi az átlagos). -
Burt1793
veterán
Sportstrackert használok, bekapcsolt 4Gvel az erdőben (ahol sok helyen nincs térerő), néha locust felcsapva térképért (max fényerőn) kb. 10%ot merül óránként, de ez netfüggő. Hosszabb túrákon kikapcsolom a 4g-t, több napos túrákon sokszor repülőbe rakom.
Hidd el, más telefon se tud többet.
Spotify pl mostanában óránként 7-8%ot merít bluetoothon, lekapcsolt kijelzővel, ez az app hibája, másfél éve sokkal jobb volt (mondjuk itt is mobilnetet használok, de ez korábban is ígx volt).Ha az aksit le akarod tesztelni, netezz, vagy nézz youtube videót. Waze max fényerőn 4 óra alatt meríti le, ez normális. Felbontást nyugodtan felveheted, nem számít.
A másik teló egész nap sim nélkül még jó, hogy nem merül. Amúgy ha tényleg nem nyúlsz hozzá, nincs bekapcsolva net, jó térerős helyen vagy, valszeg az s7 se merül többet 5-6%nál naponta. De én ezt nem tudtam kipróbálni bő 2 év alatt sem. 😃
Most is erről írok, illetve most megyek ki az erdőbe tekerni egy nagyot trackeléssel.
Jelenleg 3 óra készenlét, 1 óra kijelző, folyamatos mobilnet és 85%. Ma lehet, hogy napközben rátöltök. -
Burt1793
veterán
válasz Superhun #35391 üzenetére
Látom, az S8 tényleg tudja. Nálam sincs a bluetooth-nál a három pöttyöt megnyomva az előzményeken kívül más. Talán oreo-val megkapja az s7 ezt. Ettől függetlenül sztem nem zavaró, viszonylag sokszor hallgatok hifin, autóban, bt hangszórón zenét, ilyenkor a telón maxon van a hangerő és a lejátszón szabályzom, ahogy kell, általában maxon is van a bluetooth hangerő (valszeg azért, mert a két bt alkalom között nem piszkálom a média hangerejét), mint mondtam, ha leveszi, akkor rányomok 5ször a hangerő fel-re és kész.
-
Burt1793
veterán
válasz Watt25 #35500 üzenetére
Mióta megtapasztaltam, hogy a huawei mate 10 pro szűk 5000mA-t vesz fel az autóban a gyári töltőjével, aminek hála napi fél óra autós waze + töltés simán elég egész napra, így az aksi ritkán töltődik 100%-ra, tehát kevesebb töltési cikluson megy keresztül. Persze én nem cseréltem le az s7-et, jó ez a méret, de a család kezd elválni a samsungtól, évek óta csak samsung volt mindenkinél.
-
Burt1793
veterán
válasz retroid #35556 üzenetére
Nincs semmi baj a telefonnal, néha érdemes a gyorsítótárat törölni, tényleg csodákra képes, nem csak mendemondás. Van a családban mate10 pro (ugyanaz a hardver, mint a p20 pro), semmivel se gyorsabb. Üzemidőben viszont nagyon jók azok, nekem viszont nincs baj a napi töltéssel, a kis méret pedig előnyös. S9+-ra majdnem lecseréltem, de az se lett volna érdemi előrelépés. A végén még az is lehet, hogy ezt a telefont is megtartom szűk négy évig, mint anno az s2-t, nekem nagyon bevált.
-
Burt1793
veterán
Időm nincs rá, de azért sztem felrakom ma a btu csc-s 8.0-t.
Ellenvélemény? 😃
Az updatos progi a legjobb még mindig a szoftver letöltésére, ugye? -
Burt1793
veterán
válasz gerner1 #35663 üzenetére
Köszi! Isten vagy!
Erre is nougatot ír... fel kell raknom ezt a nougatot, hogy utána OTA-n oreo-ra mehessen a teló?
szer.: aha, értem, akkor lehet, hogy várok még, bár már mindent bekészítettem. Ha nem állna át btu-ra, jól megszívnám, mert be kéne laknom újra a nougat-ot.
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz gerner1 #35688 üzenetére
Köszi az infót!
Jön is lefele 3 MB/s-mal a telóval netet megosztva, napközben rátöltöm notebookról a telefonra.
Beírtam, hogy sm-g930f és alá, hogy btu (region), kipipáltam a binary nature-t és rányomtam a check updates-re, megtalálta az oreo-t és azt töltöm lefelé, ez így rendben van? Auto-n volt, mindháromhoz ERD5-öt ír. Felmegy majd az XEO-s telóra?
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz gerner1 #35659 üzenetére
Nem lett BTU a CSC, ugyanúgy XEO és lengyelül is köszöntött. Nagyjából mindent visszaállított a samsung cloud-ból, de pl a samsung browser gyorsindító ikonjait nem, pedig azok be voltak állítva. De pl az email fiókokat tudja, minden app-ot felrakott, nagyjából beállított. Most a 8.0.0-n már a beállításokat is komolyabban menti, de pl a csengőhangot és társait is áthozta korábbról.
Első blikkre tetszetős a szoftver, este és holnap lesz időm rendesen megnyomogatni, átnézni.[ Szerkesztve ]
-
-
Burt1793
veterán
válasz vodrosjozsi #35702 üzenetére
Simán küldtem messengeren képet s7-es havernak, hogy fent van az oreo.
-
Burt1793
veterán
válasz KCsabi16 #35705 üzenetére
Gyorskapcsoló képarány változtatására van ott most (4:3 vs. 16:9), nem nagyon tudtam a hdr kapcsolóját odatenni, próbáltam hosszan nyomással.
Fókuszálás után lehet most is fényerőt állítani.A portolt google pixel kamera még szarabbul működik, mint eddig. Nekem egyelőre 200 fokos a teló, de sok mindent csinál és közben még netet is osztok vele notebooknak.
Ez a fel-le appdrawerbe belépés animáció nem a legszebb, de elég jó, hogy lefele suhintva a tálca nyílik, felfele az appdrawer, jobbra meg nekem a teljes ablakos napi teendők vannak. szóval minden könnyen és gyorsan elérhető. Persze lehet, hogy ez is begyorsul majd, az animációsebesség x0,5ön van, így most kicsit darabos sajnos, de most tényleg sok mindent szinkronizál.
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
Na a sportstracker appba nem tudok belépni a facebookommal, ahogy eddig. Nem akar belépni... oreo 😃
-
Burt1793
veterán
válasz KCsabi16 #35720 üzenetére
Egyelőre nem nagyon illik az aksiról mondani bármit is, de én most 3 órán keresztül nem nyúltam a telóhoz, zsebben volt és 1%-ot se merült, pedig mobilnet és minden más be van kapcsolva.
De a sportstrackert naponta használom, azt életre kell lehelnem. Megpróbálom manuálisan, facebookot megkerülve. A banki app-okat és az érintős fizetést most itthon még beállítom, aztán be van lakva a cucc. Holnap a szabad percekben pedig átfutom tüzetesebben minden porcikáját a szoftvernek.
Nagyon jó, hogy megkaptuk ezt az új felületet, elég szemét dolog az átlag felhasználónak, hogy az s8 felülete nem volt elérhető tavaly, ez is egy ilyen váltásra kényszerítő dolog lehet pár embernél.szerk.: siker! Megyek is egy gyors edzőkört az erdőbe! Aztán folytatom.
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
Első észrevételek oreo-val kapcsolatban:
- Kicsit melegebb a teló jobb oldala, pedig már minden be van állítva.
- A reggeli netezés során 10%-ot 45 perc kijelzőidővel merült (alacsony fényerőn), a cella fogyasztásra sokat írt. Otthon is mobilnetezek, mintha a nougat jobban tartotta volt a hálózatot (vagy inkább könnyebben).
- A tárhely beállításokban nem találtam az összesített gyorsítótár törlési lehetőséget, csak az egyes alkalmazásoknál tudtam ezt törölni.
- A saját fájlok alkalmazás most már a onedrive-ot, drive-ot és a samsung cloud drive-ot is képes kezelni, ez elég kényelmes.
- A mappázás kicsit csúnyább, vagyis a mappák megnyitva egy oldalon 4 x 4 ikont bírnak el, ami kicsit zsúfolt, nekem nincs is ennyi dolog a mappáimban...
- Nagyon jó, hogy a kezdőképernyő lefele suhintva lejön a tálca, felfele suhintva az app-ok, egyszerű és gyors a kezelés.
- Az AoD kicsit többet tud, vannak oldalak, ügyesebb a zenekezelő.
- Menő, hogy egyes alkalmazásikonokat a kezdőképernyőn hosszan nyomva előjönnek új funkciók.
- Az értesítéseket külön testre lehet szabni, most már lehet sima szám nélküli badge-et is használni.
- A hangoknál elérhető a külön alkalmazáshang. Beállítható, hogy adott alkalmazás adott bluetooth eszközön fixen milyen hangerőn legyen a telefonon (tehát pl bluetooth - spotify autóban mindig maxon és az autón szabályozom a kimenetet, telefonon nem).Üzemidőt eddig tudtam tesztelni, az említett 45 perc reggeli netezés, majd kocsi bluetooth spotify kombóval ilyen lett a reggeli üzemidő. Most netet osztok notebooknak, tehát lezuhannak a százalékok. Kicsit fura, hogy a cella az első, eddig nem ez volt a felállás ugyanilyen használat mellett, de igazából nem érzek üzemidőbeli változást.
Összességében jók az újítások, örülök a 9.0 samsung felületnek, a sebesség egyelőre jobb az FR miatt, nem lett érezhetően rosszabb a telefon ( ). Tetszik!
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz geccoblaze #35732 üzenetére
Nekem maxon, néha egy-kettővel lejjebb van most is és nincs vele semmi problémám.
A névjegyzék beállításait viszont nem találom (hogy milyen fiókot jelenítsen meg stb.)
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
Egy-két sűrűn használt részen van azért akadás, pedig eddig nem volt nougaton: tárcsázóban amikor a számsorról visszát nyomok és kimegy a legutóbbi hívásokhoz, szépen akad, illetve a messenger kis ikonjai is megakadnak néha, amikor megnyitom őket.
Random bemelegszik még a teló, szóval csinál még dolgokat, nekem sok a felhős cuccom, azokat be kell még rendesen lőnöm (elvileg már be vannak... ), valszeg azok rosszalkodnak, szinkronizálgatnak, de a fenti akadások előfordulnak, sztem ettől függetlenül. Persze a szokásos a dolog, ha elsőre csinálod megakad, utána már jó.Az viszont előny, hogy nagyobb ellenállású lett a görgetés, tehát hamarabb megáll, így pl nem akad a fb sem, mert nem érsz olyan gyorsan lejjebb, olyan részre, ami még nincs betöltve.
-
Burt1793
veterán
válasz geccoblaze #35737 üzenetére
Ugyanúgy 7 lépcsős az állítás, de 0-ra nem megy le, így marad 6, amiből az egyik a maximum, a másik 5 pedig ennél alacsonyabb, de a nulla feletti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik