Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Evo50
tag
válasz kaliczrob84 #6231 üzenetére
Én is így jártam, nálam is az eredeti gyári lett a megoldás.
-
SztiviVander
őstag
Naluk kb minden ami gyari doboz nelkuli (azaz zacskos, avagy "bliszteres"-nek mondott) az kinabol behozott hamisitvany. Es tudjak ok ezt jol.
-
Stokiii
csendes tag
Pár gondolat az eredeti-hamis termékekről.
Először is, ha biztos vagy benne, hogy hamisított terméket kaptál, a saját és a közösség érdekében tegyél feljelentést. Ugyanis a hamisítás bűncselekmény és ha tudatában vagy ennek, kötelességed értesíteni a szerveket.
Sajnos egy egyszerű véleményezés a bolt felé nem elég (pláne az olyan online boltoknál, akik mögött 1-2 évente cserélik a céget, mert nekik csak nyűg).
Azt tudni illik, hogy amit az EU -ban hoznak forgalomba, annak meg kell felelni minden uniós előírásnak. Ez persze nem garancia, hogy tökéletes, de egy lépés ahhoz, hogy ne hamisítvány legyen.
Viszont, amit Kínából rendelsz, hát próbálj utána járni, hogy minden uniós szabványnak megfelel-e (és ezzel még mindig nem azt mondom, hogy hamisításról van szó, az más tészta). Természetesen a legtöbb nem, és itt jöhetnek elő kisebb-nagyobb problémák, főleg elektronikai termékeknél.
A hazai törvény ilyenkor nem áll mögéd és ennek a számonkérése max az ebay/amazon és társai jóindulatán múlik (nekik érdekük, hogy elégedett legyen az ügyfél).
Nézzük a "eredeti " kifejezést.
Minden brand név mögött áll egy cég. Ez a cég adhat különböző gyártóknak különböző licensz jogokat, amik különböző feltételekhez vannak kötve.
Ahhoz, hogy egy gyártó az adott márkanévvel dedikáltan készítse a terméket, nagy valószínűséggel a legszigorúbb minőségi feltételeknek kell megfelelnie.
Utángyártott/kompatibilis != hamisított
Különböző pontossággal másolt termékek, amelyeknek a megnevezésükben nem szerepelhet az eredeti márkanév. Max a leírásban, hogy mivel kompatibilis.
És ha az adott termék tartalmaz jogvédett technológiákat, bizony előtte itt is be kell szerezni a megfelelő engedélyeket.
Én azt tanácsolom, elsőnek győződjünk meg, hogy pontosan mit vásárolunk. Termék megnevezése, leírása, gyártója stb. Ha nem egyértelmű, kérdezzük meg a forgalmazót/eladót. Nagyobb értékű terméknél én magát a forgalmazót is ellenőrzöm (cégjegyzék és társai).
Ha minden stimmel, nagyon kicsi az esélye, hogy átverés áldozata legyél. Aki meg nem tudja, mit és KITŐL vásárol, sajnos az ő baja.
Ettől függetlenül a forgalmazóhoz a tudtán kívül is kerülhet hamisított termék. Aki felismeri ennek a tényét, be kell jelentenie. -
andras0x0x0
csendes tag
Szia, Miből derül ki, hogy az a Samu töltő hamis? Én is vettem elvileg gyári gyorstöltőt speedshop-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 5G 8GB/128GB
- Samsung Galaxy S21 Plus gyári független dobozos 12 hónap szavatosság
- Beszámítás! Samsung Galaxy S21 5G 128GB/8GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest