Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Cyberpunk #7179 üzenetére
Itt egy kicsit másképp mennek a dolgok, mert a szoftverben van megoldva FW felülvezérlése. Kicsit gondolj olyanra, mintha a (ha már Windows vs. BSOD) megpróbálnád rendszer alól felülfeszelni. Ezzel van egy nagy baj: ha maga a szoftver instabil, akkor az így beállított értékek is hamar elmásznak. Ne is mondjam pont neked mivel jár, ha átmegy a folyamat egy hőmegfutásba:
>> a proci elkezd félre számolni >> a szoftver "hamis" értékeket kap, ezért azokból visszafelé is elkezdi küldeni a hülyeséget >> még feljebb pörgeti a procit >> még rosszabb eredmények, még nagyobb melegedés... és így tovább. Még a watchdog le nem lövi az egész kernelt.
-
Keeperv85
nagyúr
Remélem mindenkinek tetszik az okádék magyar fordítás is benne, ami az életben nem lesz kijavítva. Jó szórakozást az "új" (fél éves) romhoz...!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz #68216320 #7218 üzenetére
64 bites Windows 7-em van, ha már így megkérdezted. Nem szoktam rátenni a fordítást, de ha mégis, és zavar valami akkor kipiszkálom belőle. De az ICS-ben igenis zavar a "Zárolt képernyő "és a "Képernyőzár" keverése, mellé pedig a SIM-kártya vs SIM Kártya vs sim Kártya. Vagy a központozás. "És" előtt vessző stb. Amúgy: Linuxot használok... és igen: ennek is pocsék a fordítása.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz #68216320 #7225 üzenetére
Ez egy hivatalos magyar fordítás. Nem úgy ollózták össze, hanem pénzt kaptak érte a készítők! Sajnos a Google nem fogad el javítást mástól, ők pedig (a hivatalos csapat) egyből lehúzzák a legkisebb próbálkozást is. A CM9-ért nem fizetsz, de abba ne menjünk bele az AOSP Android licence mennyire fáj a gyártóknak...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz #68216320 #7231 üzenetére
Nem megyek technikai részletekbe megfogadtam. Szóval: a CM9 alatt az AOSP forrás fordítása szinkronizálódik. Ebbe fűzik bele a saját részeket. Teljesen gyári az, ami benne van a gyáriban is. Azt a részt lehet is javítani, amit a CM Team rakott bele. A gond nem ott van...
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz #68216320 #7233 üzenetére
Most azt hittem az jön ahogy az első részét elolvastam a mondatodnak, hogy "Oké, hagyjuk. Használd angolul v"... "fordítsd le magadnak".
Helyeseltem volna, mert anno a CM7-el is megtettük. Az már más kérdés, hogy ott a hivatalos fordítók is mi vagyunk, nem lett felhasználva ugyanis a Google fordítása hozzá.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz #68216320 #7236 üzenetére
Mert nem lehetséges. Már ecseteltem kicsit feljebb, hogy a CM9 alapja az AOSP forrás, beleértve a nyelvi kiegészítéskét is. Az onnan érkező frissítésekkel szinkronban van a CM9 szervere így az ott "standard" kódban ütközést okoz egy nem oda illő fordítás, ezért nem engedélyezett.
[ Szerkesztve ]
-
-
Keeperv85
nagyúr
válasz #68216320 #7243 üzenetére
Nekem meg azt írja, hogy nem kompatibilis a készülékeim egyikével sem. Pedig a Bladeben igencsak si4709-es chip van, ami nálatok a Noteban is.
SzerK:
"These devices with Silicon Labs or other FM chips are not supported and may never be:
- Micromax a70.
- ZTE Blade / Racer. (ZTE proprietary /dev/si4708 driver)
- ZTE V9."'Kedves fejlesztő! Ezer éve 4709-esünk van, ami a drivert illeti. Semmi baj..."
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Kapanyél #7313 üzenetére
"- SetCPU működik!"
Ha a Beállítások >> Teljesítmény alatti cuccra gondolsz: az nem a SetCPU.
"- WiFi tethering működik!"
Már épp ideje volt...
"BLN nem működik (sem menüből, sem BLN Controllal)"
Fail...
"- nincsenek online témák"
Soha nem voltak emlékeim szerint semelyik CM alatt. Lehet tévedek persze.
"- nincsen Social Hub"
Nem is lesz szvsz. >> Nincs fent a forráskód a CM repo-ban. Eszköz specifikus dolgokat nem is nagyon szoktak betenni. Bár még mindig több az esélye mint:
"- nincsen FB integráció"
"- FB naptár csak Google Naptáron keresztül mehetne (de úgy sem megy...)"Nem is lesz. Nem pakolnak külsős alkalmazásokat bele. Nem véletlen, hogy a Gapps sincs benne.
"- alig melegszik"
Helyes. Lehet nem megy egyik mag... Komolyra fordítva a szót: még szép!
"- jelzőhangokat nem lehet a galériából választani, csak a dedikált mappákban lévőket"
Szvsz. felesleges funkció lenne. Éppen ezért születtek meg a dedikált mappák.
"- az óra app szar, rögtön asztali módban indul (helyette activity-ként kell meghívni)"
Ha ezt most te érted is, akkor majd szólj: minden app alapból activityként indul.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Cyberpunk #7321 üzenetére
Ezeket a hibákat, amikre itt érkezik panasz csak kozmetikázni lehet szoftverrel, javítani nem. A gradiens villódzás és a black clipping valamint a gamma túlvezérlése egyben nekem azt hozza le, hogy ott bizony FW hiba lapul a mélyben. Valami probléma lehet a kijelző meghajtásért felelős kódrészben. (Sajnos vagy sem, pont a pre-flashelt Samusung memós telefonok egyik típushibája is amúgy... )
Mivel jelen pillanatban -ha jól tudom- innen még senki nem esett neki az alsó memóriaterületnek és a talán jelenlévő védelmi rendszer kikerülésének, így még arra sincs mód, hogy esetleg a FW verziók alapján ki lehessen szűrni melyik kiadás kapott a "jóból". Lehet hogy csak egy pár 100 db-os tétel...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Kapanyél #7333 üzenetére
Ezt az óra dolgot jó hogy mondod most így kifejtve, mert én meg pont parancsikonról nem használom. Ez így tényleg fos. Nemsokára megpróbálom kijavítani és ha esetleg megy, akkor szólok
A galéria problémát viszont továbbra sem értem. Miért kéne több helyre letöltened bármit is? Egy helyre leszeded a jelzőhangokat, majd egy helyen beállítod a neked megfelelőt (nem a galériában, mert mint a neve is mutatja kicsit sem erre való alapban) és ennyi.
Témák: ezek szerint csak letöltött témákat lehet alkalmazni offline?
Eddig is azokat lehetett és eddig is offline, csak max online választhattad ki. A végeredmény ugyan az.
-
-
Keeperv85
nagyúr
válasz exelsior1 #7444 üzenetére
Oké. ESD felszerelést hozott? Kesztyű? Ionizátor? Na ha "nem" volt a válasz, az én telóm szét nem szedné. Amúgy is csak ionizált levegőben lehet javítani őket, mert összeszedi az összes port. Akkor már a nyomaték csavarhúzót meg sem említettem... Mielőtt valaki azt hinné trolkodásból mondom: nagyon sok telefont javítottam már életemben, de ilyen gányolás után úgy kivágják az embert egy normális szervizből, hogy a lába nem éri a földet...
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Everman #7459 üzenetére
Nem szeretném bővebben kifejteni. Nem vagyunk tisztában az ár érték arányokkal itt sokan. Ennyi legyen elég.
"Ha statikusan nem nyírta ki a helyszínen a készüléket, akkor mi lehet még probléma?"
Ha kinyírta akkor ott helyben, akkor még jobban is jártál. De az ESD nem üti ki rögtön. Csak pl. telerakja a flash-t bad blockal. Aztán nem kell meglepődni ha legközelebb a frissítés egyenlő lesz a készülékcserével.
Ezen kívül ha tetszik ha nem: por.
A digitizer és a kijelző között porzáró gasket csík van. Ha megbontod, akkor telemegy a kapacitív felület miatt az egész porral. Ezért kell ionizálni. Én nem szeretném hogy bármelyik készülékem így "javítsa" meg valaki...
@kchris78:
Lehet túlzásnak érzed, de én láttam hogy rakják össze őket. Programozott nyomaték csavarhúzókkal dolgoztunk minden modellen.
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Cyberpunk #7468 üzenetére
Addig örülj még azt nem látod, hogy az előgolyózott tárcás alkatrészt hogy söprik össze a beültető alól és teszik szépen vissza... (Speciel az nem Samung volt, hanem MSI, de nem lényeg ) A "nappal ólommentes-éjjel a "maradék"" szövegről már ne is beszéljek...(by Nokia)
-
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Everman #7629 üzenetére
Mint ahogy nem mindenki akar egy olyan készüléket sem, ahol ha ketten hívnak egyszerre, akkor nem foglalt jelzést ad, hanem szimplán kifagy a rendszer...
A droidot sem muszáj tutujgatni. Ismerek olyan embert, akinek még most is az 1.6-os van az SE telón és boldogan használja. Arról senki nem tehet, hogy értelmi fogyatékos valaki és nem képes 3 gombnál többet megjegyezni...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Everman #7632 üzenetére
Ez kontrában is elmondható. 3 éve van Androidos telefon ismeretségi körben, ami mint említettem, nem fagy, nem dobálja a hálózatot, nem vacakol az SMS-ekkel, nem fogy el a memória. Pedig még régebbi is a készülék, mint a mostaniak... érdekes, nem? Ha már pont SGS... Nézd már meg hányan panaszkodtak rá ilyen hibák miatt, akik a gyári rendszert használták! Nem is ír olyan a fórumokra, akinek gyári rendszere van szinte! A Samsung utolsó olyan telefonja volt, amit csak az ára rontott el. Ettől kezdve itt is megy a mélyrepülés... Nem főzött romot kell feltenni, hanem vissza kell vinni garanciális cserébe a készüléket anyázás helyett, mert ezek nem a rendszer hibái! Hiába cserélgeted a felszínt, ha halni készül alatta a motor...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Everman #7636 üzenetére
"Android=Windows"
Máris megbántam, hogy ezt a 10 percet is azzal töltöttem el, hogy leírjam a véleményem. Ezek után még a szifont sem ajánlom. Inkább valami játéktelefon. Az Android NAGYON messze van a Windowstól. Még csak egy kicsit sem hasonlít rá. Ha Windowsként használod, akkor ne csodálkozz, hogy tele vagy user error-ral.
"a másikat babusgatod, registry-t pucolsz, vírusirtót telepítesz"
Ez a baj forrása látod. A Windowst sem tudod használni, csak piszkálgatod feleslegesen, aztán jöhet a szarozás... Fogalmad nincs róla mit csinálnak ezek a dolgok, de mert valamelyik idióta ezt sulykolja, ezért aztán kell. Olyan, mint az Androidos task killer, meg az IQ0 user kedvenc játéka az akku baszigálás, amivel kalibrálni akar, mert elmaradt 15 évet...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Everman #7642 üzenetére
"Windows 7 felmegy 10 perc alatt, majd a frissítési csomagok 10 lépésben 3-4 óra alatt, majd szépen elkezded telepítgetni az alkalmazásaidat és újabb 2-3 óra múlva már tudsz akár dolgozni is."
Hallottál már olyanról, hogy be lehet integrálni a telepítőbe a frissítéseket? Meglepődnél milyen jól működik... Ezen kívül ha Windows éppen: le lehet Ghostolni mikor készen van. 5 perc alatt app.-okkal együtt kúszik vissza.
Androidon felraksz egy új rendszert
Ebből is látszik hogy nem értesz hozzá. Androidon a büdös életben nem raksz fel új rendszert hétköznapi felhasználóként. Az Android frissítések NEM kötelezőek! Ahogy (ha már pont ilyen hülye példa került elő...) a Windows sem. Ha verziót váltasz, akkor minden rendszer alatt ugrottak a beállítások, az iOS alatt is! próbáld meg frissítés helyett csont üresre lepucolni, aztán tedd vissza és nézd meg meglesznek-e a cuccaid...
Nagyon nem ismersz
Nincs is szükség rá. Egyébként most hogy jöttünk át a registry szétcseszésből a rendszer telepítéshez? Eddig ott tartottunk, hogy az Android szar, mert képtelen vagy használni. Kezdenek túl gyengék lenni az érvek ahhoz, hogy érdemben legyen értelme beszélni róla. Felületesen ismered ezeket a rendszereket és azt gondolod, hogy értesz hozzá. Nincs értelme tovább ragozni és szétoffolni a topicot ezzel...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz kchris78 #7664 üzenetére
Komplett gyártói szoftverem van, nem igazán jelen gondot így a felélesztés, de ha be sem kapcsol, az azért gáz...
A TPT öli/ölte halálra a többséget, na meg a gyártói frissítés, ami az NV beírása közben akadt ki, mikor épp rászaladt a jó minőségű Samsung romokban egy-egy bad blockra....
-
Keeperv85
nagyúr
Véletlen processz technikus voltam "pár" hónapig... Szóval csak onnan, hogy a gyártósoron én szoftvereztem az imádat tárgyát... Igaz, hogy az nem Note volt.
Igen. leadja a Samu felé, hogy mit szeretne, hálózati korlát, FM support, egyedi boot logo, egyedi brandelt ház, egyedi menük.. stb... A Samu mérnökei elkészítik, majd átadják a gyártásnak. A gyártó sor PRD vonalán kerül fel a készülékre, ahogy ott adják az egyedi dobozt és tartozékokat is hozzá, ha kérte a szolgáltató. A szolgáltató az eladás pillanatáig NEM nyithatja fel a dobozt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest