Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
AizawaKouta
tag
válasz Matada2.3 #25864 üzenetére
Egyszerűen kezelhető a Hamster Free Video Converter (840x480). Esetleg XviD4PSP Video Converter ha kézzel akarod állítgatni a beállításokat (856x480).
pomk: én meg most kezdem tesztelni a 8 gigás Verbatim cl4 kártyát. Egyenlőre: olvasás: 6000-6500 kbyte/mp, írás: 3000-3700 kbyte/mp, 7,38GB az alap szabad hely rajta.
-
AizawaKouta
tag
CEE 2.2 CM7 RC0-ról frissítettem RC1-re. Zöld kamerás Defy-m van. Amit észrevettem a kamera proginál videó és kép alatt is a zoom jobb lett.
pomk:Mióta lecseréltem a Silicon Power kártyát Verbatimre nekem sincsennek fagyásaim.
Laci.M: Total Commander-be a kiszolgáló nevéhez ftp:// nélkül írtad be így: 192.168......:2121 távoli könyvtár: /sdcard
a telefonon Stay within folder-hez: / és pipa a legfelsőhöz...
Ezekkel kapásból az SD kártyát nyitja meg. -
-
AizawaKouta
tag
válasz volvoguy #26145 üzenetére
Wikipedia: A kártyák sebességét a típusuk utáni class 2, class 4, class 6, class 8, class 10 adja meg, amiben a class utáni számok a kártyák írási/olvasási sebességét jelölik MB/s-ban.
Én most tesztelem a Verbatim 8GB Cl4es kártyát. 5490ft volt a Corában. Silicon Power többeknek (köztük nekem is) gondot okozott, de van akinél teljesen rendben megy az is. A Sandisk még egy jó márka.
-
AizawaKouta
tag
válasz caverinha #26160 üzenetére
Ezek jó értékek. Nekem most épp 140mb a szabad. Ha rábökök az eRay widgetre (nem nagyon szoktam) akkor kb. 230mb ameddig takarítja. Attól függ a szabad hely hogy milyen progik futnak. Én akkor se esnék kétségbe ha 80mb lenne a free, mert azért van a memória hogy ott tárolja a programokat, és ne kelljen mindig újraindulniuk. Persze ez attól is függ milyen rom van a telón. Van egy kis különbség a motobluros DE, és a CM7 RC1 között.
-
AizawaKouta
tag
válasz Lacopapi #26735 üzenetére
Marketen vannak rá programok. Gondolom [EZ] is az.
viking19: a programok 90%-a helyettesíthető jobb programokkal a Marketről. Persze sok gyári programot szoktak kitörölni a haladó felhasználók (root + titanium backup).
kammerer: Ha egy programnak nem találod a parancsikonját akkor azt egy másik program alól lehet elérni. Pl.: kodak képjavítót miután megcsináltad a képet és edit opció a menüben. Több progit a gyári lejátszó kezel (videócsatornák).
-
AizawaKouta
tag
válasz AtomCity #26750 üzenetére
Megy minden? Akkor gratula! Beállítások – CyanogenMod – Felület - Értesítési energia widget-nél beállíthatod a kapcsolókat, így minden lényegeset a statusbar lehúzásával tudsz kapcsolni (nekem jól jön, mert ha elfelejtem bekapcsolni a netet akkor sem kell kilépni a programból.. jobb mint a widgetek). Ugyanott az Állapotsor tunigolása menüben tudod az aksi kijelzést átállítani 1%osra. GoLauncherrel használom, így most nekem minden szép és jó. Néha van hogy 1-2 program (kamera, titanum backup) nem megfelelően kezeli a memória kártyát, és ha elsötétül a képernyő akkor csak a gombok világítása jön vissza. Ám ezek eltörpülnek a CM7 előnyei mellett. Ha vannak képeid a Picasa Webalbumodban akkor a beépített Galeria leszedi azokat is, az generálhat felesleges adatforgalmat. Jó hogy a CM7 ki van gyomlálva, bár én igy is 17 progit fagyasztottam be rajta. A procit meg továbbra is SetVsel-lel használom 300/800/1000 Mhz-en. Az RC1-óta megy az egyéni csengőhang is rajta.
-
AizawaKouta
tag
1,3GB-ból a rom 300-400 mb körül foglal el. Azaz alapból 800-850 szabad helynek kell lennie, ez rom függő (Blur-nál kevesebb). Nekem 1,33GB-ből 861mb a szabad, 94 program és 87 rendszer adattal. (Titanium Backup szerint). eRay szerint 821MB/1,24GB a szabad. Format nem segít. Inkább néha egy cleaner progi futtatása.
-
AizawaKouta
tag
Az én Defy-m meg így néz ki most: [képek]
-
AizawaKouta
tag
Nekem Omnia i900-on volt ilyen fóliám. Többet ártott mint használt. Vastag, gumiszerű tapintás, sárguló szélek... De a legnagyobb baj hogy teljes borítás volt, és az oldalsó része leszedte a hangerőgomb festését.
MSN: ha kell hogy skypeot is kezeljen akkor IM+ (hátrány hogy néha szétkapcsol), ha nem akkor a Trillian. Egy fiókot hoz létre igy csak abba kell belépni (msn, facebook... külön nem kell megadni csak 1szer, más gépen használt programmal szinkronizál). Pc-s verziója is van. Kinézetbe nagyon jól néz ki (szerintem).
-
AizawaKouta
tag
Ami a kártyákat illeti, mostanában a Verbatim is rakoncátlankodik. Vagy a kártyákkal nem vagyok szerencsés vagy a telefon sd kártya kezelése bugozik nálam.
Át is mentem [vörösbe.] -
AizawaKouta
tag
válasz fordmaster #27995 üzenetére
Útvonaltervezés megy, navi nem. A google szolgáltatásai régiófüggők.
Kunsztler: A telefon beállítások menüje nem lesz magyar (ahhoz CM7 kell, vagy MIUI...lásd Mélyvíz...). Csak a program, és a program beállítások menüje magyar. Launcher program= asztalkezelő ikon/widget kezelő, feladatkezelő. Ahhoz hogy több program legyen magyar, tedd fel a MoreLocale2-t, ill. több programot magyarosítottak már, pl. [itt.]. Hátrányuk hogy Marketről nem frissíthetőek..
AtomCity: Én a GoLauncher EX programot használok, ott a launcher menüjében lehet beállítani a home gombot, hogy a programok listáját nyissa meg.
[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
válasz Szabolcs90 #28324 üzenetére
Hogy indokolnák meg a garancia megvonását? Én elröhögtem volna magam az tuti! A telenoros sim hazavágta a hangszórót, ezért a garanciát megvonjuk... Szervizes állapítja meg a hibát, őt meg legkevésbé a sim érdekli. A beázás már inkább...
A fórumon többeknek ugrott volna a garija az biztos.
Az ilyen eladók jönnek az aksi formázással is, nem tudva hogy azokat formázva adják. A végfok a mobiloknál meg az aksi legmagasabb megengedhető hőmérséklete...
A Nexus mobilok garanciája meg ugrik ha a beépített böngészőbe nem a google keresőt használják.
De mit várjunk a "szakemberektől", a szolgáltatók is mindig próbálkoznak kitérni a javítás alól. Vízállónak hirdetik... Hibás Blade-eket adnak el, tudva hogy rossz a soft... 6-7szer javítják a telót, de csak fenyegetésre cserélik ki... illegális soft okoz szériahibát...
Szegény mezei vásárló meg tiszta stressz, mert a fontos dolgokat utólag tudja meg.
Persze szervíz előtt nem árt visszatenni a szolgáltató sim kártyáját. -
AizawaKouta
tag
válasz Polllen #28391 üzenetére
Igen, ezt jobban kéne reklámozni. Csak ennyi kéne: Ha nincs mobilnet előfizetésünk, akkor a telefon első bekapcsolása, ill. szoftver frissítés és factory reset előtt a SIM kártyát vegyük ki. Vissza csak a mobilnet letíltása után tegyük.
Persze ilyen cetli nincs a dobozban.
[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
válasz herbi76 #28578 üzenetére
Én is Omniáról váltottam. Furcsa volt a körmös után az ujjbegyes tapizás, de sokkal jobb így. A generált forgalom a használt programoktól, és a frissítés gyakoriságától függ (időjárás, naptár, messenger, mail, képmegosztás... ). Itthon nekem is wifi van, de 400 megát felhasználtam már 27.-e óta a mobilnetemből (Opera mobilt használok és nem minit, mert fullos böngészőt akartam). Én mindenképp valami lassulós netcsomagot ajánlok, ha nem lesz elég a 100 mega.
Más: ha a Titanium Backup nem tudja felülírni a mentést, ha a Black Pegasusnál nincs Continue lehetőség, ha egy file-t nem lehet törölni az SD kártyáról, ha sötét képernyő után a kijelző nem éled fel csak a gombok világítása, ha a kamera nem menti el a képet, ha a galéria egyszer betölti a képeket, egyszer nem… akkor memóriakártya olvasási hiba van. Nekem cserélték a Silicon Powert, azóta mind megszünt. Verbatim is produkálta a hibákat pár nap után.
Az új kártyát nem formáztam, csak betettem a telóba. Csak usb-n írom most már, a következőképpen:
-első dolgom volt az állandó cuccokat felmásolni (zene, kép) háttértár módba
-pc-n lecsatolás után, a telón az usb-t csak töltés módba kapcsoltam, utána usb dugó leválasztás
-játékok filejainak letöltése (Modern Combat, Asfalt5)
-usb dugó összedug
-teló átkapcsolása háttértár módba
-a többi file (filmek…) felmásolása
usb leválasztás mint előbb…Widget, SD kárta leválasztására: EjectSD
Ha fagy a teló a kártyától akkor ezzel le lehet választani, visszacsatolni pedig csak akkor ha szükséges a kártya valamire.Ha gyári alkalmazást akar valaki eltávolítani akkor Hibernálni tanácsos a programot, pl.: Titanium Backup. Ez olyan mintha ott se lenne a progi, teló nem érzékeli (csak egy kis helyet foglal, de abból van sok ugye), de könnyen fel lehet olvasztani. A végleges törlés gondot okozhat format esetén, vagy pl. Galéria törlés után lehet nem férsz hozzá a Kodak képjavítóhoz.
[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
válasz zeppike #28662 üzenetére
Nekem eddig ment rendesen, de ma frissített és azóta szaggat. Újratettem az egészet, mentést Titanium Backuppal visszaállítottam, és most fut rendesen. Nem használok chainfiret.
A Need for Speed: Shift megy valakinek CM7 alatt? Potyára nem akarom megvenni. 15 perc meg nekem nem elég a letöltéshez. Hozzászólásokban írják hogy nem mindenkinek megy.
[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
válasz zsirfecske #28680 üzenetére
CM7 RC1v2 1000Mhz-en: 612
-
AizawaKouta
tag
válasz apika05 #28685 üzenetére
Ha a 720p felvétel miatt akarod nézni akkor inkább piros lencséset vegyél. Azok mind tudják a 720p rögzítést, de a zöldekből csak programmal tudod megnézni majd otthon tudja-e. A hangszóró hiba miatt meg mindegy a gyártás ideje, új is lehet 2 hét után hibás, nekem az október 28.-ai gyártású meg március óta bírja. Gyártási dátumot meg [itt] tudod megnézni. Doboz oldalán van olyan hogy MSN: .... és ott az 5., és 6. számjegy. Ha csak zöld lencsés van legyen új gyártású!
-
AizawaKouta
tag
válasz YAS-dude #28689 üzenetére
Kösz a választ, majd átállítom 2 percre a képernyőt.
Bébá: fejből nem tudom, de keres rá a fórum keresőjével a Bayer szóra a mélyvízben. Olvasd át az 1. hozzászólást is. Nekem CM7 alatt 848x480 a felvétel, 19fps, de youtubra jobb így feltölteni mint a 4:3asba. Sima rommal az Lg kamera videóra jó. Youtubeon AizawaKouta néven tettem fel teszt videót rc0 rommal, rc1gyel még nem próbáltam.
-
AizawaKouta
tag
válasz salamester #28827 üzenetére
Engedd netre a programot és menni fog az is.
-
AizawaKouta
tag
válasz Szombó #28894 üzenetére
Én használtam, de lecseréltem egy kisebbre, ami ugyanazokat mutatja. Nem volt semmi bajom vele.
GD: én is csak azt tudom ajánlani mint kammerer. Frissíteni tudod RSDLite progival, és a megfelelő SBF file segítségével. Amúgy szerviz. Ha a frissítés elsőre rendbe lezajlott akkor nagyon kicsi az esély hogy attól ment tönkre.
ggmac: esetleg tegyél rá olyan fóliát ami kitölti a karcokat, és így nem fog látszani. De ha nem akarsz rá semmit tenni (még nekem sincs rajta semmi) akkor felesleges a polír, mert utána úgyis megkarcolod, és ugyanott vagy.
lipido: 10% óránként 3G mellett full terhelésen egész jó. Főleg hogy nyomkodod közbe. Cserélnék veled aksit. Bár én falun vagyok és az adótorony miatt többet fogyaszt a mobilnet. -
AizawaKouta
tag
válasz #71562240 #28908 üzenetére
Gondolom olyanra gondolsz mint pl. Windows alatt nem tudja olvasni a hangkártya drivert merevlemez hiba miatt. Nem fizikailag rossz a hangszóró, csak a driver. Itt a jellegzetes típushiba miatt ilyenre senki sem gondol. Szervizben se fognak erre gondolni szerintem. Ha szoftveres hiba lenne egy frissítés megoldaná. Pár perc alatt kiderülne és le lehetne zárni a témát.
-
AizawaKouta
tag
válasz Pistakiss #28916 üzenetére
Szerintem is a típushiba jött elő, és véletlen hogy épp frissítéskor. Épp ezért írtam finoman a nagyon kicsi esélyt, ill. írtam még korábban a GG hasonlatot. Ha jól tudom a hiba jó pár napja fennáll. Épp ezért én ma frissíteném, és holnap vinném szervizbe. Más megoldást szerintem senki sem tud tanácsolni.
Más: eddig nem aggódtam a karcok miatt, nem is vettem rá fóliát, de éjszaka ráment egy kis ragasztó a kijelzőre. Szerencsére csak technokol (munkahelyen), de elgondolkoztam mi lenne ha valami erősebb érte volna. Úgyhogy hamarosan én is beszerzek egy fóliát…
-
AizawaKouta
tag
válasz Shyciii #28962 üzenetére
Akinek meg csak arra kell hogy telóról megossza mobilneten a képeket, annak meg még jobb is a kisebb méret. Sajna nem nagyon tudok angolul hogy rendesen át tudnám nézni az xda-t.
pbaly: PowerAmp tényleg jó, csak a próbaidőszak lejártával fizetős (vagy újra felteszed). Én megvettem. A gyári fülessel lehet a számok között lépkedni vele előre, hátra. Meg a widgetbe a mappák közötti lépkedés is jó, na meg EQ.
-
AizawaKouta
tag
válasz zsirfecske #28981 üzenetére
Kösz, hasznos infó! Ha meg nem látja a képet akkor se, akkor meg kissebre kell méretezni.
[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
válasz kelly416 #29031 üzenetére
Amíg nem szerzel wifis cuccot addig a szükséges programokat máshonnét töltsd le. Pl. használd a magyarosított programokat ([stefi68] vagy [RootRulez] munkáit). Ha pc-n kattintgatsz a Marketben akkor ha netre engeded a telót később az elkezdi feltenni magának az összest automatikusan.
-
AizawaKouta
tag
válasz kelly416 #29049 üzenetére
Nekem egy kb. 5 éves D-Link Dl-524 b/g routerem van. Wifin megy a laptop, defy, ps3. Semmi baj vele, csak a SPB TV-nek kellett egy beállítást módosítani benne hogy engedje.
A két oldalról le tudod pc-re tölteni, és onnan felmásolni telóra, majd telón telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
válasz ch003067 #29115 üzenetére
Én a Modern Combat 2: Black Pegasus-t tolom, és egy havas pályán lopakodok. Szerintem ez a csúzlis játék kicsit komolyabb mint az Angry Birds, mégis rendesen fut. Meg a NFS Shift, Asphalt5, Samurai II, Cut the Rope is.
Memóriakártyákban kicsit válogatós, valamint hangszóróhiba előfordulhat (más teló, még a 2x sem tökéletes), de amúgy nagyon jó kis telefon. Max a skype videó hívásról, HD filmekről és a HDMI kimenetről kell lemondani.
Persze minden attól függ ki mire akarja használni, de általánosságban nagyon jó tudású telefon.
kakukkmarci: általában csak trial ingyenes navik vannak. Még a Motonav menne jól a defy-n, de ugye az nem jár a telefonhoz. -
AizawaKouta
tag
válasz Sh4d3.tds #29302 üzenetére
Garis szerviz előtt tanácsos visszatérni a gyári 2.2-re, és úgy beadni javításra (root és recovery nélkül)! Custom romokba más alapértelmezett programok vannak mint a gyáriban , és 1-2 dologra a Marketről kell leszedni programokat ha használni akarod pl: DLNA. Van amit a CM7 jobban tud mint a gyári (pl.: Facebook kontaktok kezelése, alapból van 2G/3G kapcsoló ami nem menübe visz, 840x480as videózás közbe zoom be- ki…), van amiben a gyári jobb (videó fps). Mélyvízben jobban ki vannak tárgyalva a rom témák (pl: WIUI rom).
-
AizawaKouta
tag
válasz lipido #29315 üzenetére
Használj pl. Moboplayer lejátszót! Nem kell semmit konvertálni (kivéve 720p) csak a megfelelő lejátszó programok kellenek a Marketről.
Sh4d3.tds: én sem akarom a garanciát elveszteni, mert októberi gyártású a defy. Én a Jorte programot használom kalendár proginak, az is szinkronizál a google naptárral. Visszatérést nem próbáltam de vissza lehet térni arra a hivatalos romra ami alól a custom romot felteszed. Mélyvíz 1. hozzászólásában leírják ha jól tudom. Gyári programokat nem érdemes törölni, inkább Titanium Backuppal lefagyasztani. Én ilyen törlés miatt húztam egyszer újra még a gyári 2.2-t.
[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
válasz Sh4d3.tds #29318 üzenetére
[Itt] nézz szét! De a 2.3.3 és a 2.3.4-es romokat ne nézd, azokról nincs visszatérés, és hazavághatják a camerádat. Azok csak beta-k.
Tudom hogy hosszú, de mielőtt romcserébe kezdenél olvasd el [ezt]. Még minig gyorsabb elolvasni mint utólag bosszankodni.
[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
válasz waassy #29332 üzenetére
Nem, távolról sem annyi az androidnak. A Google fiúkat nem kéne félvállról venni az Apple-nek. De ha sokáig pattog az Apple, akkor tuti hogy pár hekker csapat odatesz neki egy keveset. Most ilyen szabadalom sértéses dívat hullám van…
NeonFox: elvileg ez is az: [gapps20110712]
mira72: HA nem müködik az amit Sh4d3.tds tanácsolt akkor próbáld meg leválasztani, majd újracsatolni az SD kártyát, és utána készíteni pár képet. Lehet hogy az sd kártyádat nem tudja megfelelően kezelni, de akkor nem csak makró módban jelentkezne ez a hiba.
-
AizawaKouta
tag
válasz gombi01 #29481 üzenetére
A szenzor a telóban van, tehát a teló belső hőmérséklete a szenzornál (szerintem), az aksi hőmérséklete mindig magasabb. A többit is az AK8973-as méri pl.: magnetométert
123exszakasz: próbáld meg másik filmmel, és soft-decoding beállítással pl.: Moboplayer-ben
[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
A progiba nincs, mivel a csengőhangot nem ő kezeli. A beszéd hangerejét függetlenül lehet állítani a csengőhangtól, de egyszerre szól. Lehet más progival menne, de annyira nem néztem utána. Viszont az Svox másra is jó. pl.: sms felolvasás, weboldal felolvasás, beírt szöveg felolvasás... csak persze a megfelelő programok kellenek a motor mellé.
Én fülhallgató mellé használom jobbára. Ha bekapcsolom a kisegítő lehetőséget akkor meg mindent bemond amit csinálok a telón. PL.: lezárt képernyőnél a bekapcs gombra az időt és az aksit.
[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
válasz ombre70 #30027 üzenetére
Talán mert a magyar hang amit betettél csak motor, és külön felolvasó progi kell neki ami kezeli. Csak most már többségben 2.2 vagy 2.3 van a telefonokon, és sok program 2.2-től használható.
Előzőleg rosszul írtam. A talkback kikapcsolt kijelzőnél a bekapcsolást, időt, és a csengetési hangerőt mondja alap CM7 képernyőzárnál..
Marketen caller id -re keress rá. -
AizawaKouta
tag
válasz ombre70 #30034 üzenetére
Nem tudom 2.1en hogy van, ott még nem próbáltam. CM7 alatt néztem csak. De miután bepipáltam a SVOX Classic TTS pontot a beállításoknál, és alatta a SVOX Classic TTS beállításainál a Hungarian Voices-nél megadtam neki Juditot azóta a példabeszédet magyarul mondja. A példaszöveg alatti négyzetbe pipát tettem, hogy mindig ezt a beállításokat használja, ne az alkalmazásokét. 2.1 alatt nem tudom hogy milyen menűpontok vannak.
PICO TTS-től vagy mitől meg Titanium Backup megszabadított. Így csak magyar van rajta, angol nincs is. -
AizawaKouta
tag
válasz ombre70 #30039 üzenetére
Emiatt ne. Ha a példaszöveg magyar akkor tegyél fel caller id progit és próbáld meg azt használni Judittal. De én utánna olvasnék a 2.2 frissítésnek. Gyári programokat ne törölj! Én is csak azért merek törölgetni, mert fizetős Titanium Backuppal először befagyasztom, és megnézem minden meg-e rendesen. Plusz nekem van full nanoid belakott backupom, és program tisztított aktuális nanoidom.
Callisto: nettel csak pár mp lenne az egész rendesen. Mivel nézed a jel erősséget?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest