Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Az USÁ-ban a népesség 0.5-1%-a allergiás a mogyoróra, illetve a mogyoróból kivont dolgokra. Ez ott 3 millió embert jelent. És mivel a mogyoróból kivont zsiradékokat egy ideje az élelmiszeripar rendkívül sok élelmiszerben felhasználja, muszáj ráírni a csomagolásra, még akkor is, ha a terméknek a laikusok szerint semmi köze nincs a mogyoróhoz. Mert valószínúleg van. :D Például ugyanazon a gyártósoron készülnek a termékek.

    Régen, míg nem használták a mogyoróból kivont adalékanyagokat, addig nem volt ezzel gond, de mikor belekerült az élelmiszerekbe, kiderült, h mennyien allergiásak rá.

    Van aki a gombára allergiás.
    Van aki az eperre az.
    Csak ők sokkal kevesebben vannak, arányuk még 1%-ot sem ér el, illetve e két dologból nem vonnak ki semmi olyat, amit más élelmiszerek állagának javítására fel tudnának használni. Így nem fordul elő, h epertúlérzékenység miatt valaki a kakaós csigától rosszul lesz. :P

    [ Szerkesztve ]

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés