Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
Amit az utóbbi időben bubiban bugot találtam, azok mind fasza upstream bug volt. Ami ezekből a debianba került, azt ők egy idő után javították, és visszatolták. Ezt nem tette meg a bubi gárdája túl serényen vszeg erőforrás hiányában.
A free kernellel kapcsolatban meg szintén van saját élményem több is. Egy korábbi laposomban intel wifi volt, bubiban is léptek egy mozgalmasat, és dobták a korábban faszán működő zárt drivert egy nagyon szabad, de nagyon trágya meghajtóért. Tele volt a net a jótanácsokkal, hogy hogyan lehet visszarakni az eredetit. A broadcom/atheros wifi driver korábban maga volt a csoda: a live CDn működött, a telepített rendszeren nem. Az ATI nyílt forrású drivere energiagarázdálkodásból kettes alá, mivel sajnos a jelenlegi laposban az akksi és a kártya egymáson van, bő két hét alatt kifőzte belőle a kapacitást. És szerintem akkor még én viszonylag keveset szoptam ezekkel kevésbé laikus létemre.
(#13) bambano eddig arról volt a mondás, hogy a bubi kevésbé releváns. Erre most itt van a sírás a még nem is létező windicator-ok, a notification menük, meg a wayland miatt. És akkor a unity-ről, meg a qt-irányról nem is beszéltem. Engem leginkább az riaszt, hogy a Szabad a Szoftver, Szabad a Vásár mozgalom hívei most riadoznak az ubuntutól. Eddig olyan fasza módon elgurigáztak a játékaikkal, hogy mennyire magasról tesznek mindenkire, senki nem befolyásolhatja őket, erre az utóbbi 1-2 évben besértődtek, hogy az ubuntu népszerű lett. Vannak néhányan, akik a fedora és suse környékén is éledeznek, de ez a köpönyegforgatós vaskalaposság szvsz nem tesz jót senkinek.
[ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
De azért még mindig ez az egyik legjobban használható disztribúció....
Ráadásul az én wifi kártyámat a freebsd sem tudja kezelni, de nem csak magában nem, hanem sehogy sem. Amikor mindent jól beállítottam gyári driverrel, elszállt az egész....Minden rendszernek megvan a maga rákfenéje.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
rt06
veterán
-
floatr
veterán
Nomeghát a nagyanyámmal is van valami hasonló feltételezés, hogy mi is lett volna ha...
Hint: sosem fogod megtudni. Amúgy arról az egy évről van valami PM-összefoglaló/kivonat? Már csak hogy legyen az embernek rálátása, hogy mi volt az a szűk keresztmetszet, ami ennyi ideig tartott, és ebből mennyi volt a tényleges melóSzerk.: egyébként az a meggyőződésem, hogy a visszautasítás legfőbb oka az volt, hogy a PM nem tudta volna megmondani, hogy mihez kellene ember/pénz, hogy készek legyenek. Bár ez csak a benyomásom, nem túl sok információ alapján.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Erről beszélek, hogy valamikor 2009 nyarán szellőztették meg, hogy MS biznicelni akart, hogy év végére legyen feature freeze. Miben tér el az emlékezetünk...? Vagy a "nyáron" zavart meg? Akkor nyárra gondoltam, bots...
A beledumálást illetően meg nem értünk egyet. Ha akarok (szeretnék, mindegy) valamit, és fizetek érte, akkor a "valami" ~egymondatos definiálása "belebeszélés". Akkor a debiannál nagyobb gáz van mint gondoltam Asszem mindenkinek jót tenne, ha a canonical "találna" egy csaját csapatot a csomagkészítésre, és akkor a debianék végre megszabadulhatnának ettől a tehertől, és élvezhetnék munkájuk gyümölcsének népszerűségét És akkor MS-nek se ugatna a sok vérfejlesztő, hogy mennyire kihasznál mindenkit
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Az időgépes vitát sztem ejtsük, abból indultam ki h "akkorra" gondoltál, és én is csak tovább akartam tájolni "akkori" idő szerint. Szóval kb fél év lett volna nekik, talán elég talán nem.
Nekem ebből ez egészből az jön le, hogy MS a maga módján azt hitte, hogy a debian "vezetését" legalább érdekli az idő. Namost az urban legend szerint nem érdekli, és ezzel takaróznak állandóan. Viszont engem meg ez a passzív hozzáállás nem érint meg, ez az öncélú valamicsinálás, a langyiban tapicskolás.
"Pénzember" ne hülyéskedjünk már... Ha annyira pénzember lenne, akkor nem egy ilyen lehetetlen dologba akasztotta volna a fejszét, mert ebből talán még most sincsen igazán haszna. Szerintem ez az ember imádta a debiant, és emiatt szarakszik vele még most is, egyszerűen ki akarta zökkenteni őket ebből a áldiogenészi nihilből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest