Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Google Pixel 7 | 7 Pro topik
(szerkesztés alatt)
A topicban bárminemű termék hirdetése, árulása, kínálása TILOS!
VOLTE alapból működik VOWIFI nincs***!
5G a decemberi stabil kiadás óta van!
(**VoWiFi beállítást igényel, leírás itt, de nem mindig mindenkinek működik)
Specifikációk, tesztek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsmb
csendes tag
Sziasztok, nagyon örülök hogy végre kint van a Vodafone VoLTE is
Ezt és a Yettel VoLTE támogatást is én harcoltam ki, és én csináltam hozzá végig a szükséges tesztelést az itthoni terepen még a tavalyi év során. (A Telekom esetében viszont a szolgáltatóé az érdem!) Ha bármi problémát találtok ezek körül, kérlek pingeljetek meg róla.
Megjegyezném hogy a Pixel 6-tól felfelé egységes a konfiguráció, így elvileg innentől ezek folyamatosan működni fognak Magyarországon.
Amiről még tudom hogy hiányzik a támogatás jelenleg: Digi VoLTE/VoWiFi, Telekom VoWifi/5G, Vodafone 5G, Yettel 5G. Próbálkozni fogok ezekkel is, szóljatok ha valamit kihagytam.
Disclaimer: Egyébként egyáltalán nem ez a munkám, nem a telephony/modem csapatban vagyok, csak ki akartam javítani ezeket a dolgokat. Természetesen semmilyen jövőbeli frissítésre nem tudok ígéreteket adni.
-
zsmb
csendes tag
válasz bbendre #2987 üzenetére
Az eladó Pixel nem az enyém volt, én történetesen Pixel 6 Pro-n tesztelek, mert a 7 Pro a rendes telefonom, azon csak a public stabil build van, nem teszek rá ennél izgalmasabb buildeket
Itt a kommentekben írtam pár dolgot, hogy például miket kell tesztelni ilyenkor, illetve egyáltalán miért kell tesztelni és nem csak bekapcsoljuk és kész. Igazán ami kell hozzá az a modem csapat ideje, hogy kiírják a megfelelő ticketeket, feldolgozzák a logokat amiket generálok nekik a teszthívásokkal, és aztán frissítsék a konfigot amivel engedélyezik a feature-öket.
Annyiban van közöm a témához, hogy az Android csapatban vagyok Developer Relations Engineer (szóval az a dolgom, hogy jó legyen az Androidra fejlesztőknek), de ez azért még elég messze van a Pixel csapattól.
Ha van még kérdés, szívesen válaszolok amire tudok, amíg bírja a hely az off-topicot
-
zsmb
csendes tag
válasz Sofokles #3002 üzenetére
Nyilván mi is be tudnánk kapcsolni mindenfélét tesztelés nélkül is, de nem lehet megkockáztatni, hogy utána esetleg ne működjön jól. Jobb esetben mondjuk nem megy a hívásátirányítás vagy a várakoztatás, kicsit rosszabban nem lehet SMS-t küldeni, még rosszabban pedig mondjuk nem lehet felhívni a 112-t a telefonról (vagy nem kapnak jó helymeghatározási adatokat amikor felhívod őket).
Ezeket nem lehet bevállalni, hogy esetleg ne menjenek.
[ Szerkesztve ]
-
zsmb
csendes tag
válasz bbendre #3030 üzenetére
Valószínűleg nem fogok tudni újat mondani, a Settingsben lévő feedback gomb és az issue tracker a legjobb lehetőségek visszajelzésre.
-
-
zsmb
csendes tag
Mert nem egyértelmű támogatni, és mert nincs itt hivatalosan forgalmazva, így az ezen dolgozó csapatnak vannak fontosabb feladatai. Lásd még #2933, #2993.
De egyébként a Telekom 5G, Vodafone 5G, Digi VoLTE elvileg meg lesz nézve valamikor. Ez még nagyon sokáig tarthat, szóval nem ígérek semmit ezekkel kapcsolatban, csak hogy ezek a következők jelenleg ha lesz idő az itteni hálózatok támogatásával foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
zsmb
csendes tag
válasz tomboy0013 #3675 üzenetére
Nekem tavaly novemberben sikerült venni egyet Amazonról, watchy.club-bal állítottam be rá értesítést hogy mikor van készleten.
-
zsmb
csendes tag
válasz tomboy0013 #3697 üzenetére
Nekem erre a linkre most is sikerül feliratkoznom vele
-
zsmb
csendes tag
A Voda/Yettel VoLTE itthon biztos, ezen kívül jó eséllyel lesz pár újonnan támogatott másik szolgáltató másik országokban is. A lényeg hogy ezeket egyesével kell tesztelni és engedélyezni, szóval nem fog hirtelen egy frissítés után mindenhol működni, apránként halad előre a dolog.
Egyébként pedig ezeket is a Googlenek lehet köszönni. Én is munkaidőben foglalkoztam ezzel, ahogy azok a mérnökök is akik a modem csapatból segítettek végigcsinálni az egészet és végül ténylegesen engedélyezték a funkciókat.
-
zsmb
csendes tag
válasz MC Pite #6839 üzenetére
Általánosan az 5G támogatásos témára: felhasználóként sajnos nincs mit csinálni a várakozáson kívül. Önkéntes tesztelés, logok szolgáltatása, ilyesmik nem lehetségesek.
Az a Googlenél ismert hogy nincs bekapcsolva az 5G az itteni szolgáltatókon, de ezek tesztelés alatt vannak, és előbb-utóbb remélhetőleg bekerülnek majd egy frissítésbe. Nem biztos hogy idén kész lesz, lassan mennek ezek a dolgok.
Source: ott dolgoztam nemrég, lásd előző hozzászólásaim a topicban.
-
zsmb
csendes tag
válasz tomboy0013 #7433 üzenetére
Így van, ez már nem én voltam, nekem is meglepetés volt hogy ez hirtelen elkészült, gyorsabban lett meg mint vártam (bár mire ez stabil lesz...).
Már csak meg kell várnom hogy a csomagomban legyen 5G és ki tudjam próbálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest