Hirdetés

2019. október 24., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) guest


guest
(veterán)

Miért nem integrálják a procit az alaplaphoz?? Ugy olcsóbb lenne mint igy mert amikor az ember évenként procit cserél (mert nagyjából muszály) akkor ugy is alaplapot cserél mert a régibe már vagy a kapható ram nem megy bele, vagy a proci, vagy valami egyébb izé nincs rajta ami kell. (mitt tudom én nincs firewiere, bluetooth támogatás) igy aztán kint vagyunk a vizből...

prohardver vendég

(#2) Parci válasza guest (#1) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

Imho igazad van. Túl gyors a "fejlődés". Senki nem upgrade-el most sem 350-es P2-ről 450-esre, inkább - ha már csinál valamit - kiszórja az egészet.

Igazából full gépeket kéne venni, oszt let*jni a többit :).

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#3) TLoF


TLoF
(csendes tag)

A komplett gépek vásárlásáról, anyit hogy ha ilyen, olyan számítógépes cégek által összerakott gépet veszel, akkor ugyanott vagy, mintha a saját magad raktad volan össza. A compaq listáját böngészve meg még nem láttam egyetlen egy olyan konfigot sem ami nagyjából megfelelt volna az igényeimnek (a mobil rack az következetesen nem szerepel egy cég árlistáján sem, az izom 3D kártya már kezd megjelenni, a nagy hdd sem extra már, viszont az integrált alaplapi hangkártyáktól még mindig kiver a viz.Az egyébb integrált komponensektől is. A másik meg az ár ami visszatart áltában nekem monitorral megvan az a konfig amit ők monitor nélkül kinálnak ugyan anyi pénzből. Ja és a minőségi monitorokra utazom. :)) )

TLoF

(#4) gergoke válasza TLoF (#3) üzenetére


gergoke
(tag)

Nincs teljesen igazad TLoF! Kicsit védeném a Compaq-ot... Az itthon kapható gépek legnagyobb része a vállalati szegmensbe készül, ide szánják őket (Pl. Deskpro, Deskpro EX sorozatok). Ezekbe logikusan nem a csúcs VGA ill. hangkütyü dominál, -ami érthető is- hiszen nem ez a lényeg egy xls vagy doc állomány készítésekor.
Itthonra nem igazán érkeznek (pontosabban nagyon kevés és nem is az egész termékskála) Presario modellek amik a CPQ otthonra szánt gépei, ezekbe rendelhetsz akár 1,7-es P4-et, akár 1,33as AMD TBird-öt DDR rammal, IBM75GXP 75 Gigás HDD-t, SBLive!-ot és természetesen akár GF2 Ultra vagy GF3-mas kártyát is. De rendelkezésre állnak a 16X DVD-k ill. a 12X CDRW-k is. Amint egy új termék elérhető rendes mennyiségben (nem amikor az anandtech teszteli az új vga-t) akkor a Presario-khoz is rendelhető, pl a processzorok a megjelenésük napján már rendelkezésre állnak a konfigurációban. Teljesen magadnak állíthatod össze a konfigurációt, még a szoftvereket is a saját igényeid alapján választhatod össze, feltéve ha MS-re vágysz... :)). Monitorokból a 17-es lowend-től egészen a 22-es flat-es verzióig minden a rendelkezésedre áll. Szóval full service-t kapsz... Akár még a JBL vagy Klpisch (THX) hangszórók is rendelhetőek... szóval nem elásni a Compaq-ot hanem kicsit többett szörfölni az oldalukon... ;) és nem az itthoni disztrik árlistája alapján elítélni egy céget.

Magyarország sajnos nem jelentős felvevő piac a Presario modellek számára, így nem nagyon hoznak belőle, ez a magyarázat.
Én személy szerint szivesebben vennek egy ilyen home brand gépet mint egy taiwani összepakoltat.

Itt a link az oldalhoz győződj meg róla és állítsd össze a saját konfigodat:
http://athome.compaq.com/default.asp?ProductLineId=441&page=families

(#5) TLoF válasza gergoke (#4) üzenetére


TLoF
(csendes tag)

Igazad van. Egy kicsit bebeborultam az agyamba. A Compaq magyar weblapját látogattam meg, de ott nem igazán szóltak ezekről a konfigurációkról. Most megszórom a fejemet hamuval(stilszerüen a noname alaplapom hamujával) és térden csúszva esedezem bocsánatodért egyébbként összeállitottam egy konfigot 500e forintból monitorrall mindennel. Egy kicsit ugyan zavart, hogy mindenképpen rám akartak tumálni egy modemet (nem kell van adsl) és ragaszkodtak a windows Milleniumhoz. Én inkább egy 98SE-t szeretnék, Egyébbként tökéletes volt. Ja meg ami hiányzik (de csak az én kelet európia morálomnak) hogy nem látom a vasat vásárlás előtt.... Az eddigi tapasztalataim miatt nem vagyok egy bizalmas alak.. és akkor most egy kis smiley próba :))
:)))
;)
:>

TLoF

(#6) TLoF


TLoF
(csendes tag)

:))
:))
:))
:))
:))

TLoF

(#7) Parci válasza TLoF (#5) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

Nyugi emberek :).

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.