Hirdetés

2021. január 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) EclipseGT válasza d@vee (#48) üzenetére

Azt azért nézd meg, hogy milyen tartományban aktív a FreeSync, mert nem úgy működik, hogy van és kész.
Az én monitorom esetén 48-60FPS között aktív. Alatta, felette nem. Ezért is limitálok mindent 60-ra.

Ha most akarsz VGA-t venni, akkor szerintem az 580 már felejtős. Főleg 144Hz-re.

[ Szerkesztve ]

MacBook Air 2018, iPhone 11 Pro Max 256GB Space Gray

(#52) d@vee válasza EclipseGT (#51) üzenetére


d@vee
senior tag

Amivel én multizok, ott nem lenne gyenge (Killing Floor 2, Counter Strike 1.6, mostanában megint Battlefiled 4).
A single címeknél meg elvagyok, ha stabilan hozza a 45+fps-t.
A FreeSync-et eddig még ki sem próbáltam, de gondoltam maradok AMD mellett ha a jövőben kellene. Viszont kiderült, hogy már a zöld oldalról is elérhető, tehát nem vagyok egyik oldalhoz sem láncolva miatta.

[ Szerkesztve ]

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#53) DanielLong válasza #00137984 (#50) üzenetére


DanielLong
aktív tag

Mivel a cikket nem akartam feleslegesen bővíteni az indokokkal, ezért akkor itt írom le a single/dual channel mérés mögötti okokat.:
1. Amikor novemberben építettem a gépet, még jóval magasabbak voltam a RAM árak, de lehetett tudni, hogy folyamatos csökkenés várható a jövőben.
2. Volt egy limitem, amit a gépre akartam szánni. Gondoltam az első hónapokban megleszek 8GB RAM-mal is, majd aztán veszek hozzá később még egy modult, ha már csökkentek az árak.
3. A GTX 1660-nal egy időben vettem az új kitet, így akkor már gyorsan leteszteltem, hogy mennyit is nyertem vele.

Természetesen köztudott, hogy jelentős javulást hoz a dual channel, de ha épp gépet építesz és sejted, hogy a RAM-nak várhatóan felére fog esni az ára 4 hónapon belül, akkor lehet, hogy nem dobsz ki rögtön 60ezret 16GB RAM-ra, ami 4 hónap múlva csak 30ezerbe fájna.

Úgy gondolom, hogy sokan lehetnek ilyen dillemmában, arról nem is beszélve, ha pl. veszel egy laptopot, amiben 2 memória slot van, de csak 1 modul. Akkor megint gondolkozhatsz, hogy hagyod a fenébe single channelnek vagy veszel egy másik kitet, vagy veszel még egy modult, ami mondjuk egy szem 16 gigás modul esetén összességében overkill(32GB) lesz, valamint lehet, hogy nehezen találsz pont olyan modult, mint amit a gyártó tett a gépedbe. (Persze ez csak mobil gépnél tud problémás lenni, ahol nem olyan egyszerű a kompatibilitás.)

Még annyit hozzá tennék, hogy szerintem sosem rossz többször bizonyítani azt, amit elvileg tudunk. Pl. a relativitáselmélet is szinte évente elő van rángatva, bár ugye jóval megfoghatatlanabb, mint két RAM modul.

(#54) CJ4567 válasza noisia (#20) üzenetére


CJ4567
veterán

Nem mindenki zárt fejhallgatóval játszik, nagy hangerőn.

(#55) Chaser válasza EclipseGT (#47) üzenetére


Chaser
titán

a gb kártyán nincsen hőcső, csak egy böhöm alu borda, a zafíron viszont vmilyen korrektebb hőcsöves megoldás van, az 1050ti hűtésével biztosan sokkal melegebb lenne az rx, ezért mondtam ha hőmérsékletet/hangot hasonlítunk két kártyánál, csak úgy mérvadó, ha pontosan ua. a hűtés van rajtuk

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#56) EclipseGT válasza Chaser (#55) üzenetére

Valóban. Nekem eszembe sem jutott volna, hogyha egy 75W-os kártya hűtését teszed egy ~150W-os kártyára, akkor utóbbi jobban fog melegedni, és még hangosabb is lesz.

Nos ebből, ami engem érdekel az az, hogy semmivel nem hangosabb. A hűtését meg nem terveztem átszerelni. :D

[ Szerkesztve ]

MacBook Air 2018, iPhone 11 Pro Max 256GB Space Gray

(#57) Chaser válasza EclipseGT (#56) üzenetére


Chaser
titán

( :
"A 1050Ti egy 2 ventis Gigabyte volt, a Radeon meg egy szintén 2 ventis zafír Pulse.
200W-nak a környékén sem járt szerintem soha, de majd megnézem gyári fesz mellett, FPS limit nélkül."
erről beszéltünk, nem releváns így kártyák hűtését hasonlítani, mivel akkor még típus sem volt, két ventis meg kb semmit nem jelent, az asus dual pl frenetikus, két kisebb venti, hűtőborda fele meg lelóg a kártyáról, "dícsérik" is nagyon ( : talán 1660-ról v ti-ről láttam tesztet, lazán nyaldossa a 90 fokot is, de legalább nem is halk :d

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#58) CJ4567 válasza #00137984 (#50) üzenetére


CJ4567
veterán

Nálam egy G4560 mellett elég sokat jelentett 1x8-ról 2x8-ra váltani, Horizon 4-ben pl. eltűnt szinte az összes input problémám 60FPS-nél.

(#59) #00137984 válasza CJ4567 (#58) üzenetére


#00137984
törölt tag

Előrelátható fordulatok... Ezért magyaráztam a cikk írójának, hogy a CPU limites helyzet szinte biztosra vehető a Single channel módban. Nekem a 2133MHz-es DDR3 kit jó árban volt, miközben az egy-egy modul DDR3 RAM drágábbra is jőtt volna ki (egyszer rövid ideig lehetett szerezni 1x8GB kiszerelésben, de sokáig nem volt igy kapható). Játékra már kihasználható a 2x8GB RAM kit, de nekem a 2133MHz CL9 fejlesztésnek is megvolt a maga kis előnye. Az i5 -> i7 proci váltás, vagy a videókártya fejlesztések után a teljesitménytöbblett jól érezhető volt. Hardvereknek meg kell adni amit a rendszer követelményben elvárnak. Gyors proci mellé Dual Channel, és jó időzitésű RAM kit való... :)

[ Szerkesztve ]

(#60) Chaser válasza #00137984 (#59) üzenetére


Chaser
titán

kitt a nájtrájderben' volt:) amiről beszélsz az a kit

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#61) Komplikato válasza DanielLong (#23) üzenetére


Komplikato
veterán

Aporopó 144Hz. A tesztben megemlített monitorral mennyire vagy megelégedve? Tudom, nem a témába vág, csak rajta van egy listán amiből választani fogok.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#62) DanielLong válasza Komplikato (#61) üzenetére


DanielLong
aktív tag

A Milyen monitort vegyek topikba írtam részletesen róla. Mai napig meg vagyok vele elégedve, tényleg jelentősen folyamatosabb a kép, ami szerintem inkább a 144Hz, mint a Freesync hatása. TN panelt már semmiképp sem vennék, persze nem vagyok fizetett játékos.

(#63) Komplikato válasza DanielLong (#62) üzenetére


Komplikato
veterán

Köszönöm szépen. :R

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#64) arpii válasza Cifu (#4) üzenetére


arpii
aktív tag

Ez egyáltalán nem igaz. A 400-as polaris nagyrágrendekkel jobb ár-érték aránnyal került a vásárlók kezébe, mint az akkor aktuális 1060 3gb és 6gb.
Az AMD-ra jellemző kb. 3 évente aktuális komplett architektúra frissítés szokott ilyeneket hozni, a köztes években meg megy az átnevezett kártyák forgalmazása. Szóval joggal remélhetünk egy jókora ugrást a NAVI-val. A döntés mindenkinek a saját kezében van mit akar vásárolni, Én jobb price/perf arányú kártyát, mint ami most Nvidia oldalon van.

[ Szerkesztve ]

(#65) b. válasza arpii (#64) üzenetére


b.
nagyúr

Ez a "nagysagrendekkel" az 25% arelony 10 % teljesitmenyhatrany és 30 % fogyasztastobblet volt akkoriban. (RX 480 VS GTx 1060)

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#66) arpii válasza b. (#65) üzenetére


arpii
aktív tag

Igen, a 10% teljesítményhátrány jellemző az első fél-egy évben, aztán hirtelen mindig minden jobban megy a későbbi driverekkel. Ezt már ATI koruk óta meg lehet figyelni szintén.
Közel azonos teljesítmény negyedével olcsóbban azért mennyivel kevésbé állja meg a helyét, mint kijelentés, mint az, hogy az AMD folyamatosan kullog az Nvidia után... Nálam a 25% nyert.

(#67) b. válasza arpii (#66) üzenetére


b.
nagyúr

Kb egyetértek, mindkettő kissé túlzás.
De Cifu szerintem általánossagban beszélt, a válasz nélküli felsokategoriat is ideértve vagy az erőltetett Radeon 7 kártyát.
A 199$,MSRP elég botrányba fulladt anno, ugye pár kiemelt bolt kapott annyiért kártyát limitált példányban. Gyakorlatilag 30 dollár különbségek voltak ami aztán jó sok időre atfordult a bányászat miatt a zöld oldal javára.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#68) arpii válasza b. (#67) üzenetére


arpii
aktív tag

Abszolút, a jelenlegi tendencia a katasztrófa felé sodorja az AMD dedikált VGA részlegét, amit ha nem sikerül kimenteni a NAVI-val, akár be is lehet majd zárni. Remélem, hogy nem követnek el több hibát, mert nemigen lesz a jövőben választásunk, ha csak az nvidia marad a piacon.

(#69) b. válasza arpii (#68) üzenetére


b.
nagyúr

Ilyen nem lesz szerintem.Azt is szinte biztosra ki merem jelenteni,( persze csak saját kútfőre hagyatkozva) hogy van a háttérben egyfajta kartelezés mind az Intel és AMD , mind az Nvidia és AMD között.
Nvidia valószínűleg hamarosan kiszolgáltatott helyzetben lesz az Intel színre lépése miatt, mert AMD is Intel is rendelkezik saját CPU val, ehhez kapcsolódó szabadalmakkal, és össze tudják kötni komplett rendszerré a GPU- CPU-t akár chipletes formában, amire Nvidiának nem igen lesz lehetősége az ARM nélkül. Úgy gondolom AMD vel ki fognak egyezni az zöldek a háttérben ilyen -olyan módon.Mindkét nagyobb cégnek szüksége van az AMD re a monopol helyzet elkerülése miatt, Intel és Nvidia pedig kb kutya-macska kapcsolatban állnak.
Navi szerintem jól fog sikerülni, hozza a kötelezőt. :K

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#70) arpii válasza b. (#69) üzenetére


arpii
aktív tag

Nekem 8, ha az intel tud hozni egy jó ár érték arányú megoldást, arra is nyitott vagyok. És akár kicsit kompromisszumokkal, hangosabb hűtés, többlet fogyasztás, minimálisan kevesebb átlag teljesítmény, mint a tapasztaltuk a múltban is az aktuális amd nvidia vetélytársak esetében. De belegondolunk, normális európai bérek mellett, vagy kevesebb sarc esetén sokan gondolkodás nélkül megvehetnék a csúcskártyákat és akkor nem lenne miről beszélni a belépős és közepes kategóriában :)

(#71) b. válasza arpii (#70) üzenetére


b.
nagyúr

Teljesen egyetértek. Ezt én is tapasztalom, emberke akikkel együtt játszom Angliában el és nem gond nekik egy RTX 2080. Persze ott sem fenekik tejfel az élet, mert mellette 800 ezer a havi alberletuk..

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#72) Chaser válasza b. (#71) üzenetére


Chaser
titán

de a fizetésük is pöppet' több mint az itthoni átlag
800e-ért uk-ban gondolom egy komplett házat bérelnek, nem is nagyon kicsit, nem is nagyon rossz környéken:)

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#73) b. válasza Chaser (#72) üzenetére


b.
nagyúr

nem rossz a fizetésük, de a tömegközlekedés és a rezsi / albérlet egy vagyonba kerül nekik.
Persze jól keresnek, de arányaiban ahhoz képest is sok. London külváros részén vannak és tömegközlekedést használnak, de már elfelejtettem , hogy fejenként mennyit fizetnek havonta érte .Arra emlékszem, hogy valami iszonyatos számot mondtak, hogy metrózhassanak..
A termékek ára nem probléma nekik, a szolgáltatások és az élet maga az brutálisan sok. Ráadásul valami förtelmes rossz netjük van, sokszor hülyét kaptunk, mikor hol az egyiknek hol a másiknak lefagyott, elment satöbbi.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#74) Chaser válasza b. (#73) üzenetére


Chaser
titán

az élet drágább arra, fizetésekhez igazodik, ettől független ahogy mondod, nem feltétlen nagy érvágás egy 2080 megvétele, az étel sem drágább, lakhatás az igen, nálunk a bkv ára sztem jó, persze itteni minimálbért nézve annyira mégsem jó :d lakás árak is nagyon elszálltak, mind vásásrlás, mind bérlés szempontjából, de a net az jó ( : azon meglepődtem h sokan mondják itt-ott-amott milyen béna net van, legalább nekünk is legyen valami pozitív:)

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#75) arpii válasza Chaser (#74) üzenetére


arpii
aktív tag

És most egy percben tisztelettel emlékezzünk azokra a leleményes szakemberekre, akik a brutál jó dollár, euró, font fizetésüket, amit remote munkából kerestek meg home office-ban, itthon költhetik el :)

(#76) D1Rect válasza arpii (#66) üzenetére


D1Rect
félisten

Ez sajnos nem igaz.
Sose láttam csodadrivert, pedig mindig bizakodó voltam.
Ár/értékben meg talán a 7950@7970 volt az amire tényleg érdemes volt rámenni, azóta csak cirip-cirip.

Pár hónapja bepróbáltam egy 580 8GB-ot, de inkább vettem helyette egy 1070-et...

"hogy az AMD folyamatosan kullog az Nvidia után..."
Pedig ez sajnos legalább 6-8 éve így van.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#77) gbors válasza D1Rect (#76) üzenetére


gbors
nagyúr

A csodadriver valóban nem jellemző, viszont az új architektúrák megjelenése utáni 1-1.5 évben általában tényleg javulnak az AMD kártyák 5-10%-ot - nem egy lépésben, hanem apránként.

A kullogást többféleképpen is lehet érteni - technológia terén nagyon régóta lépéshátrányban vannak, viszont ár / értékben általában sikerül versenyképes dologgal eljönniük, legalább a középkategóriában. Az 570 / 580 pedig télen nagyon ütős ajánlat volt - ha valakinek megfelel az a sebesség.

"And when in doubt, take all your clothes off. Sign of a good berserk, taking all your clothes off. Frightens the hell out of the enemy."

(#78) arpii válasza gbors (#77) üzenetére


arpii
aktív tag

Abszolút így van, nem általánosíthatunk, már csak azért sem, mert nem mindenki a zászlóshajót veszi. Entry level és a mainstream alján jobb ár/érték arányúak az AMD-k. Szinte mindig is jobbak voltak.
Amiről a kedves kolléga beszél, 7970 , soha büdös életben nem volt jó ár/érték arányú. Pontosan oda volt árazva az aktuális nvidia mellé, hiszen a 7000-res széria majdnem csúcsa volt.

Ahhoz képest, hogy nagyságrendekkel kevesebb fejlesztésre szánt pénzük van, egész jó eredmény, hogy mind az Xbox One és Ps4, mint két csúcs konzol is AMD GPU-val van szerelve.

Rx-re mennyit pótoltál egy használt 1070-re? Az RX árának 60%-át? Annyival nem tud többet, akkor már inkább 2060.

(#79) D1Rect válasza arpii (#78) üzenetére


D1Rect
félisten

Voltak 7950-ek amiket át lehetett flashelni 7970-re.
Az 1-1.5 év alatt 1 számjegyű százaléknyi gyorsulás pedig az érzékelhetetlen kategória, olykor a mérési hibahatáron belül van a "gyorsulás".

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#80) gbors válasza D1Rect (#79) üzenetére


gbors
nagyúr

Az 5-10% (ami jellemzően közelebb van a 10-hez) egyáltalán nem mérési hibahatár-kategória, annyit jelent, hogy a vásárolthoz képest fél lépéssel feljebb lesz a kártyád 1 év múlva. Tehát ha most kijönne egy AMD kártya, ami az 1660-nal van pariban, akkor az 1 év múlva az 1660Ti-hez lenne közelebb. Ha ez neked érzékelhetetlen, az a te dolgod :)

"And when in doubt, take all your clothes off. Sign of a good berserk, taking all your clothes off. Frightens the hell out of the enemy."

(#81) D1Rect válasza gbors (#80) üzenetére


D1Rect
félisten

Szerintem az ember nem tud különbséget tenni a 27-30-33; 55-60-65; 90-100-110 fps között, pedig itt már 20+ százalékról is beszélhetünk.
Nem pedig néhány, esetleges, 10%-hoz közelítő különbségről.

Persze lehet van olyan aki látja, hogy 2018-ban X játék 58.7 átlagfps volt neki, de 2019-ben már 64.3.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#82) dragonfx


dragonfx
veterán

jo kis kari.nem rx580am lenne cserélnék.
így értelmetlen.szintlépéshez feljebb kell menni.
az hogy jobb alap. nem hülyék ülnek ott egyik oldalon se.
megnézik mit tud a konkurencia azonos szintbe és fölémennek 15-20%kal.

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#83) gbors válasza D1Rect (#81) üzenetére


gbors
nagyúr

10% már az a különbség, amit egy vaktesztben már ki lehet szúrni, ha nagyon figyelsz. De nem ez a lényeg - a lényeg az, amikor valami olyannal játszol, ami a nálad releváns sync-nek a határa alatt van egy kevéssel. Az 58.7 vs 64.3 FPS pont remek példa ebből a szempontból, az első katasztrófa vsync-kel, a másik meg egész jó. Vagy nálam a 48Hz-től induló FreeSync monitorral 46-47 FPS helyett 50-51 az bizony számít. Nem minden játékban van ez, viszont ahol van, ott jelentős a hatása.

"And when in doubt, take all your clothes off. Sign of a good berserk, taking all your clothes off. Frightens the hell out of the enemy."

(#84) arpii válasza D1Rect (#81) üzenetére


arpii
aktív tag

Elárulom neked hol fogod érzékelni. Nem ott fogod, hogy tavaly még 58 fps volt, ma meg már 65, hanem később fog elfogyni a kártya.
Bf1 a kiadáskor vállalhatatlanul sz@rul optimizálva jött. Csiszolgattak rajta, stabilabb lett. Közben folyamatosan jöttek a driverrel a pár %-os optimizálások. Ma már a kettőből adódóan nincs kb. olyan jelenet, ahol nekem a 470-el 60fps alá menne, pedig fullhd-ban maxra van húzva. A release note-ok tele vannak gyorsulással, amit igenis lehet érzékelni. Ahogy a kolléga említette, itt már nem csak arról van szó, hogy ha hosszútávon gondolkodik az ember, hogy kicsit időtállóbb a cucc, hanem a versenytárs következő szintjére képes felnőni a későbbiekben.
A hitetlenkedésed eloszlatása végett itt egy teljesen jó példa:
[link]

Ja és közvetett tapasztalataim alapján az Nvidia-nál ez fordítottan működik. Sakk-matt helyzet, mert ha felrakod az újabbat, valahogy lassabb lesz kicsit, ha viszont nem rakod fel, akkor nem fog indulni az újabb játék rajta. Erre régen még meg is oldottam a dolgot az utolsó geforce-omnál (6600 GT) omega driverrel, de ma már lehet azt sem csinálják a rajongók.

[ Szerkesztve ]

(#85) D1Rect válasza gbors (#83) üzenetére


D1Rect
félisten

Én ilyen nyomi vagyok, hogy a 90 és a 110FPS is ugyanolyan játék közben, hiába csökken le kinti részeknél.
Biztos a korral jár.

(#84) arpii: Vannak akik abban hisznek, hogy szebben szól a hangfalkábel, ha "bejáratod".
Ők hallják a különbséget.

[ Szerkesztve ]

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#86) rumkola válasza D1Rect (#85) üzenetére


rumkola
veterán

:C :R :K

(#87) gbors válasza D1Rect (#85) üzenetére


gbors
nagyúr

Ennek nem sok köze van ahhoz, amit írtam :)

"And when in doubt, take all your clothes off. Sign of a good berserk, taking all your clothes off. Frightens the hell out of the enemy."

(#88) arpii válasza D1Rect (#85) üzenetére


arpii
aktív tag

A hangfalkábel nem, de a hangszórókat valóban be kell járatni, mondom ezt úgy, hogy 1-től 10-es skálán, ahol az 1-es az abszolút nem érdekel, kb. 3-as, max 4-es szint amennyire én audiofil vagyok, de még én is hallom a különbséget.
Ahogy kolléga írta, ha a 60hz-es sync-ed alá be-be nyaldos 58-ra, szétesik a kép, meg röcög majd. Az a 10% pont annál az 1% low-nál jön majd, amit 60 fölött kellene tartani mindenáron.

[ Szerkesztve ]

(#89) D1Rect válasza gbors (#87) üzenetére


D1Rect
félisten

Én azt sem akarom elhinni, hogy all around minden AMD kártya minden játékban gyorsul megjelenés után 5-10 százalékot a következő 1.5 évben.
De tegyük fel, hogy ez igaz, ez a "gyorsulás" egy átlagos emberi szemmel játék közben érzékelhetetlen.
Az átlagFPS meg több mint pár százalékot változik attól függően, hogy éppen mit látsz a játékban, lehet bent elég, lehet elég kimenni egy nagyobb területre és már nem elég.
Vagy akár pár effect is belerondít a képbe.

Ezek a "hát amit látunk tesztben annyira nem is igaz, mert régebbi driverrel van" c. önigazolás nem tud megérinteni.
Ha valaki úgy gondolja, hogy neki közel azonos teljesítmény megéri a kedvezőbb árat, egy valid érv, vegyen olyan kártyát.

De ezek a közel bizonyíthatatlan és érzékelhetetlen érvek nálam a hülyeség kategória.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#90) MZsoltee


MZsoltee
veterán

Mennyire lenne érdekes teszt szerintetek, ha ezeket a méréseket elvégeznénk egy 480 8GB-al és egy GTX 1070-el. Annyi, hogy nem R7 2600, hanem i7 2600-al. Az előbbi váltást most lépem meg.

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#91) MZsoltee


MZsoltee
veterán

Mennyire lenne érdekes teszt szerintetek, ha ezeket a méréseket elvégeznénk egy 480 8GB-al és egy GTX 1070-el? Annyi, hogy nem R7 2600, hanem i7 2600-al. Az előbbi váltást most lépem meg.

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#92) DanielLong válasza MZsoltee (#91) üzenetére


DanielLong
aktív tag

Hát a másik proci és RAM miatt nehezen lehetne összehasonlítani az eredményeket. Ha gyorsan meg akarod úszni, akkor az Unigine Superpositiont szedd le, az jobbára nem is terheli a CPU-t, így talán közelebbi eredményt kapunk a VGA-k valós teljesítményéről.

(#93) gbors válasza D1Rect (#89) üzenetére


gbors
nagyúr

Én azt sem akarom elhinni, hogy all around minden AMD kártya minden játékban gyorsul megjelenés után 5-10 százalékot a következő 1.5 évben.

Bölcs dolog nem elhinni valamit, amit senki nem állított, és ráadásul első ránézésre is ordas baromság ;)

Az AMD-k egy nagyobb játékcsomag átlagában mért relatív gyorsulása számtalanszor letesztelt tény, ha nem akarod elhinni, a te dolgod. Azt pedig leírtam, hogy mikor van jelentősége a 10%-nak, de láthatóan az sem ment be - ha nem, hát nem.

"And when in doubt, take all your clothes off. Sign of a good berserk, taking all your clothes off. Frightens the hell out of the enemy."

(#94) D1Rect válasza gbors (#93) üzenetére


D1Rect
félisten

Tulajdonképpen eljutottunk akkor oda, hogy egy+ év alatt pár felkapott játékban optimalizálnak pár százalékot.

Szerinted számít az a néhány plusz frame 1.5 év múlva, szerintem meg elhanyagolható, mert szabad szemmel soha nem fogod látni.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#95) gbors válasza D1Rect (#94) üzenetére


gbors
nagyúr

Nem jutottunk el oda. Van olyan játék, ami alig javul, és van olyan is, ami bőven 10+%-ot - így jön ki az átlag 5-10%. De miután neked nemhogy a 10, de a 20% is láthatatlan (ami amúgy már egy kategória-ugrás), sok értelme nincs ezt erőltetni.

"And when in doubt, take all your clothes off. Sign of a good berserk, taking all your clothes off. Frightens the hell out of the enemy."

(#96) D1Rect válasza gbors (#95) üzenetére


D1Rect
félisten

Azt állítottam, hogy a megjelenített tartalom függvényében többet változik(20%+) a képkockaszám, mint amennyiről itt vitatkozunk(<10%) és játék közben az átlagos ember, sem azt, sem ezt nem fogja érzékelni.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#97) b. válasza gbors (#95) üzenetére


b.
nagyúr

ezek optimalizációk egyes játékokra. Ráoptimalizálják a drivert a játékra és az adott kártyára, ebből úgy gondolom elvárható a minimális gyorsulás.. DE ezt megcsinálja Nvidia is, csak erről nincsenek legendák náluk az ellenkezője dívik a népmesékben :D

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#98) MZsoltee válasza gbors (#95) üzenetére


MZsoltee
veterán

Nem nem az volt esetlegesen a háttérben, hogy a GCN időtállóbb volt, mint a versenytársa és a később megjelenő játékokban a megjelenéskori versenytársát el-el páholta?

Most a jelenlegi generációk mellett ez már szerintem nem igaz.

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#99) D1Rect válasza gbors (#93) üzenetére


D1Rect
félisten

A kedvedért elkezdtem megkeresni, hogy ténylegesen mekkora is a gyorsulás az új driverekkel.
"We benchmarked each card in 11 different games, using three different driver builds that were released in a two-year time span. Nvidia's card improved the most, an average of 4.3 percent per game versus 2.3 percent for AMD. "
Forrás

Szerintem itt zárhatjuk ezt a dolgot.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#100) gbors válasza b. (#97) üzenetére


gbors
nagyúr

A csodavárás egy márkahűségre alapuló jelenség, én meg azt mondom, amit az elmúlt 12 évben láttam ezen a piacon. Amúgy nagyon egyszerű (az egyik) magyarázata: egy új uarch megjelenésekor az NVIDIA Day 1 drivere lényegesen komplettebb, ezért az AMD-nek sokkal egyszerűbb javítási lehetőségeket találni, mert több az ellapátolnivaló szar.

(#98) MZsoltee: de, van ilyen is, csak ez nem annyira konzekvensen jelentkezik, mint amit fentebb írtam, hanem hullámokban.

(#99) D1Rect: ez a teszt meg tök mást mutat a Vega56-ra, ráadásul mindössze 3 hónap alatt voltak ezek a változások.

"And when in doubt, take all your clothes off. Sign of a good berserk, taking all your clothes off. Frightens the hell out of the enemy."

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.