Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
sir fg
aktív tag
Régen volt egy olyan beállítás, hogy csak a telefonszámosokat mutassa, de most nem találtam. (Mondjuk az másik telefonon volt, szóval lehet, hogy nem echte Google app.)
Én azt csináltam, hogy a sz.gépen a Google címtárban hozzárendeltem egy címkét az összes telefonszámos névjegyzékhez, és a telefonon erre a címkére szűrök. Egyszer kell ezt megcsinálni, utána meg arra figyelni, hogy ha új névjegyet veszel fel, ez a címke is be legyen pipálva.Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
Sziasztok,
nektek frissült már a Google Play a legújabb verzióra (4.9.xx, material design)? Elvileg már több, mint 2 hete megy ki a frissítés, de nekem még 4.8.20-on van.
(Tudom, hogy lehetne manuálisan frissíteni apk letöltésével, de most már direkt tesztelem, hogy mikor jön. Régebben egy OTA is elég későn jött nekem a fórumtársakhoz képest.)Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
válasz slice14 #20726 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, akkor nem vagyok egyedül.
Kíváncsi vagyok, mi alapján küldik ki a frissítéseket, véletlenszerűen, vagy régiónként...?Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
A hangkeresést nekem sem tudta, de segített, hogy csak annak ki-, majd visszakapcsoltam a szinkronizálását.
A Play Musicra nem tudok mit mondani, nekem nincs a listában. De lehet, hogy ott is segít a ki - be kapcsolás.Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
Sziasztok,
nektek nem szoktak arra panaszkodni, akikkel telefonon beszéltek, hogy nem értenek jól? Amióta ez a telefonom van (február óta), velem ez többször is előfordult, egyértelműen a Nexusra gyanakszom. Főleg, hogy az viszont ismert probléma, hogy videókészítésnél valamiféle (gyári) zajszűrés csak ront a hang minőségén. Ugyanez a zajszűrés nem kavarhat be a beszédminőségbe?
Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
válasz Gedeon31 #21402 üzenetére
Drei (Ausztria).
Egyébként én teljesen jól értek mindenkit, tehát nem áll fel mindkét irányban a probléma.[ Szerkesztve ]
Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
válasz bucsupeti #21406 üzenetére
Jah, egy másik fórumon is ezt írták, ill. hogy ez a Google válasza is. Szvsz én eddig is jól fogtam a telefont, de ha valaki nagyon panaszkodik, akkor majd erőből odanyomom az arcomhoz, hátha az a pár mm számít... Röhej.
Vagy lehet, hogy jobb kézben tartva jobb! Balkezes lévén úgy ritkán használom, a mikrofon meg ugye nem középen van.Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
+1
nekem is a 276-os blue code jött be, az eggyel későbbi verzió már pl. nem annyira.Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
válasz radicspeter1 #21873 üzenetére
gyors? Ez szempont? A Nexus gyári kernellel is gyors. Ha én kernelt váltok, akkor inkább az a célom, hogy kicsit takarékosabb legyen, ha ez egyáltalán lehetséges. A 276-os blue code-nál úgy tűnt, hogy igen, az azt követő viszont megint mintha kicsit jobban fogyasztott volna. Azóta meg nem cserélgetem, elvagyok én ezzel .
Na jó, azért majd néha ránézek az éppen aktuálisra . Amíg nem jön a hivatalos L.Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
Szerintem is egy másik app okozza. Nekem is ez volt, nálam az Endomondo okozta. Ha az futott, nem tudtam emiatt fényképezni. Azóta már jó. Azt nem tudom, hogy a kamera-app, az Android vagy az Endomondo frissítése oldotta-e meg, frissült azóta már mindegyik.
Nálad nyilván valamilyen másik app okozza.Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
válasz bucsupeti #23325 üzenetére
Úgy tűnik, újjászülettek. Az éve elején volt, hogy az összes, vagy szinte az összes boltjuk bezárt, most viszont úgy tűnik, hogy 1-2 újranyitott. A minap láttam a Lugner Cityben, hogy ott újból megnyitottak, ki is volt lógatva egy nagy reklám nekik.
A honlapon meg az látszik, hogy egész Ausztriában van összesen 3 működő üzletük, abból 1 Bécsben, meg persze a webáruház.
Kicsit utánajárva: a Wikipédia szerint a DiTech GmbH áprilisban csődbe ment, ezután a márkanevet és a domaint az E-Tec cég vette meg, majd újranyitott 1-2 üzletet. A honlap impresszuma szerint a jelenlegi üzemeltető a DiTech Electronic GmbH.
A lényeg: mivel ez már nem ugyanaz a cég (csak az üzlet neve ugyanaz), én először érdeklődnék levélben, hogy biztosan ugyanúgy intézik-e a garanciális ügyeket, mintha misem történt volna...Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
Csak hogy én is megosszam a tapasztalatomat: Nekem szűk egy hete van LTE-m. Korábban szinte mindenhol max térerőm volt 3G-n, az LTE sokkal gyengébb. Ritkán van maxon, amúgy a térerőjelző teljes skáláját szoktam látni. (Főleg beltéren gyengébb. dB-t nem néztem) Mégsem merül érezhetően gyorsabban. Egyébként meg királyság, érezhetően gyorsabban történik minden netes dolog, jobb a válaszidő.
(azt hiszem, nekem 1800MHz-en megy, de nem 100%)Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
válasz slice14 #24364 üzenetére
Mire gondolsz pontosabban? Én már ezer éve használok Google Walletet, azzal fizetek, ha a Google Play-en vásárolok, vagy a Google Voice egyenleget töltöm fel.
-
sir fg
aktív tag
válasz slice14 #24364 üzenetére
Ok, kitaláltam, hogy valószínűleg a nem online (hanem bolti) fizetésre gondolsz, ami még csak az US-ben van.
-
sir fg
aktív tag
válasz randras_83 #24588 üzenetére
Hát ha okt. 15, az a mi időzónánkban lehet ma is meg holnap is
-
sir fg
aktív tag
válasz dozsabalint #25473 üzenetére
Jaja, épp néztem, hogy megugrott ma nekem a Google Play Services fogyasztása, ez az első a listában. Akkor ez lehet az oka.
[ Szerkesztve ]
-
sir fg
aktív tag
Sziasztok,
az Android ADB backup működik 5.0-n is? A 4.4.4-en készített mentést vissza lehet állítani 5.0-án? Valaki próbálta már?
Másik kérdés: gyári image flashelése csak nyitott bootloaderrel történhet? Vagy a nyitott bootloader csak a custom romokhoz kell? (Régebbi telefonomon a bootloader nyitás csak a nem Sony által aláírt kernel flasheléséhez kellett.) Másképpen fogalmazva: ha nincs nyitva a bootloader, akkor csakis és kizárólag OTÁ-n lehet frissíteni 5.0-ra, vagy a flash-all.bat használható?
(Tudom, hogy hülyeség zárva tartani a bootloadert, tudom, hogy kicsomagolás után mindenki fastboot oem unlock-kal kezd, szóval ennek a leírását megspórolhatjátok )
[ Szerkesztve ]
-
sir fg
aktív tag
válasz slice14 #25847 üzenetére
Aha, szóval a Nexus Root Toolkit "Backup" és "Restore" gombja ugyanazokat a lehetőségeket nyújtja, mint ami a cikkben le van írva?
Én azt szeretném, hogy az összes nem-system alkalmazás adatáról készítsek biztonsági mentést, de csak 1-2 alkalmazást állítanék vissza utána (amire éppen szükség van). Erre a Titanium Backup kényelmes megoldás volt, de az 5.0-t root nélkül használnám. Ha jól sejtem, akkor csinálnom kell egy teljes ADB backupot, majd kicsomagolom, kitörlöm, ami nem kell, visszacsomagolom, és az így preparált .ab fájlt kell visszaállítanom.
De maga a backup és a restore az történhet az NRT-vel is, ezek szerint? Illetve a hivatkozott Total Commander pluginnel is?Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
válasz slice14 #25849 üzenetére
Az vagy biza
Szerintem most a nagy ráérésemben kipróbálom ezt az egészet egy alkalmazáson.
Megjegyzem, erre az egész bohóckodásra nem lenne szükség, ha az appfejlesztők elterjedten használnák a Backup API-t, ami már elvileg az Andriod 2.2 (!) óta elérhető. Vagy legalább lehetne a fájlrendszerbe beállításokat, játékállásokat, stb. exportálni. Elég soknál szerencsére lehet, de nem mindnél. Na meg hát a TB azért sokkal gyorsabb és biztosabb megoldás, mint egyesével exportálni/importálni a beállíásokat.Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
válasz sir fg #25856 üzenetére
Na, teszteltem az Android ADB backupot a Total Commander pluginnal, meg a backup extractorral, és sikeresen vissza tudtam állítani egyetlen alkalmazás adatait. A Total Commanderhez írt ADB plugin egész praktikusnak tűnik.
-
sir fg
aktív tag
válasz slice14 #25863 üzenetére
Nem. Az összeset lementettem. Majd kicsomagoltam, kitörörtem az összeset, kivéve egyet, majd visszacsomagoltam. És azt az egyet állítottam vissza (előtte persze töröltem az alkalmazás adatait a telefonon, a beállításokban, hogy lássam, valóban visszaállítja-e).
A Total Commandert használtam a backup és a restore művelethez. Igazából csak kicsit kényelmesebb, mint parancssoron beírni. Viszont vannak egyéb funkciók, pl. logcat letöltése, screenshot készítés, restart, teljes fájlrendszer elérése, stb. Nem próbáltam végig mindet. Egyes funkciókhoz amúgy az ADB Shell a telefonon root jogot kér.bucsupeti: rendben, köszönöm az infót.
Szerk: Akkor nyitva hagyom. Azzal a gondolattal kacérkodtam (vigyázat, a következő sorokban eretnek gondolatok olvashatók), hogy az 5.0 érkeztével visszazárom a bootloadert. Igaz, hogy semmi okom nincs visszazárni, de úgy voltam vele, hogy ha arra sincsen jó okom, hogy nyitva hagyjam, akkor visszazárom. De most már van okom. Nem akarok a megjelenés után még 1, max. 2 hetet várni az OTA rolloutra. Ha lesz factory image, felflashelem. Rootot nem akarok, mert ahogy néztem a SuperSU-t, csak a Titanium Backup, egy nyomkövető app, meg a BetterBatteryStats használja jelenleg. A TB-t kiváltom az ADB backuppal, a többiről meg le tudok mondani.[ Szerkesztve ]
-
sir fg
aktív tag
válasz horvathkrisz #25870 üzenetére
Amivel elvesztés/lopás esetén távvezérelni, meg bemérni lehet, na.
-
sir fg
aktív tag
válasz slice14 #25873 üzenetére
Nem! Egy korábbi hsz-ban írtam, hogy mihez kell nekem root jog. Az egyik ilyen alkalmazásként egy "nyomkövető" appot említettem. Krisz nem értette, ezért leírtam picit részletesebben, hogy mit tud az az app. Semmi köze nincs ennek sem a TB-hez, sem a Google-hez. Bocs, ha valahol esetleg félreérthető voltam...
-
sir fg
aktív tag
Hopp, pont most nézem, és az enyém is vékonyan el van ott repedve. Szervizben nem volt soha, és eddig csak kicsiket esett (20-40 cm-t nagyon puha szőnyegre). Én se cseréltem soha SIM-et. Úgy látszik, az egy gyemgébb pont. Engem nem zavar nagyon, az biztos, hogy emiatt nem viszem szervizbe.
-
sir fg
aktív tag
válasz assemble #25883 üzenetére
Esetleg a Movies app adatainak a törlése? Hátha csak emiatt nem megy, amúgy elérhető lenne.
-
sir fg
aktív tag
válasz BeastMode #25889 üzenetére
De az is lehet, hogy mint általában, úgy itt is a regisztrált hitelkártyához tartozó cím alapján dönti el a Play, hogy ki melyik országhoz tartozik. Szerintem a build.prop-os módszert arra írták, ha valakinek nem Nexus 5 van (a film ugyanis csak arra érhető el).
[ Szerkesztve ]
-
sir fg
aktív tag
válasz randras_83 #25907 üzenetére
Januárban vettem osztrák DiTechben. Gyártásj időpontot hol lehet megnézni?
-
sir fg
aktív tag
Azért az biztos, hogy nem előbb, mint nov. 3. Szóval onnantól számolva napok, esetleg hetek.
-
sir fg
aktív tag
Ezen a fórumon már szinte mindenki tényként kezeli, hogy nov. 3-tól lesz factory image. De ezt egyik külföldi forrás sem erősíti meg. Szvsz ez csak a lehetséges legkorábbi időpont, de jöhet később is.
-
sir fg
aktív tag
válasz slice14 #26090 üzenetére
Ahogy néztem a külföldi oldalakat, sehol sincsen megerősítve a nov. 3. Nov. 3-tól elérhető az 5.0 a Nexus 6-on (ami elvileg akkortól vásárolható meg. A nexus 5-re a megjelenés ez után várható valamikor. Legjobb esetben aznap, de az is lehet, hogy napokkal (legrosszabb esetben hetekkel) később. Szóval nincs hivatalos infó, de jövő héten már érdemes figyelni a developer.android.com-ot
-
-
sir fg
aktív tag
válasz [P]laci #26326 üzenetére
De ez pont azt cáfolja, amit tegnap írtál, miszerint nov. 3-tól jön a Nexus 5-re is a Lollipop.
-
sir fg
aktív tag
válasz Megvagyok #26650 üzenetére
Nem kell szétszedni. Alufóliába csomagolja, és megvárja, hogy lemerüljön.
[ Szerkesztve ]
-
sir fg
aktív tag
Az osztrák Drei szolgáltató kínál olyan lehetőséget, hogy ha rajtuk keresztül regisztrál valaki a Spotify Premiumra, és rajtuk keresztül fizeti a havi 10 Eurót, akkor a Spotify adatforgalmát egyáltalán nem számolja fel. Azaz korlátlanul használható a mobilneten a Spotify, plusz költség nélkül.
-
sir fg
aktív tag
válasz dozsabalint #26831 üzenetére
Gondolom azért csak a Nexus 9 és a Nexus Player image-e van fent, mert ezek kaphatók már ténylegesen. Ezzel kell, hogy összefüggjön, nem tudom, hogy hogyan. Mondjuk úgy, hogy minek feltenni a Nexus 6 image-et a netre, ha maga az eszköz még senkinek sem elérhető?
-
sir fg
aktív tag
válasz dozsabalint #26835 üzenetére
Szerintem nem. Az USÁban lehetett/lehet előrendelni de mindig hamar elkapkodták az éppen rendelkezésre álló mennyiséget, ezért az előrendelés is csak kis szakaszokban volt lehetséges. De a kiszállítás valamikor november közepén kezdődik.
Európában meg eleve kb. november 18-tól lesz lehetséges előrendelni. Tehát kb. decemberben szállítják.Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
válasz bali305 #27042 üzenetére
Nekem nem. Meg elvileg még a Maps sem. De a Gmail már új olyan 2-3 napja.
De annyira engem nem izgat, hogy magam frissítsem (sideload). Főleg, hogy naptárnak az aCalendart használom.Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
-
sir fg
aktív tag
válasz klevente #27518 üzenetére
De hogy egy kicsit gonoszkodjak is:
"#AndroidLollipop rollout has started... "-> Hogyne, már rég, ha a Nexus 9 rolloutra gondolunk
"... and will soon be available on most #Nexus devices." -> A "soon" még mindig nem konkrétum, szóval lehet, hogy már csak 2 hetet kell várni a factory image-re.[ Szerkesztve ]
-
sir fg
aktív tag
Nemrég olvastam itt, hogy valakinek gondja volt a TWRP backup és/vagy Titanium Backup fájlok felmásolásával. Az alapból USB-n elérhető PTP és MTP mód tényleg egy kalap sz*r, csak fényképek másolására alkalmas. Ezért eddig wifi alapú megoldást használtam (van FTP szerver illetve Webdav szerver app a Playen), ami jól működik.
Viszont (és ezért írok) most teszteltem először a Total Commander ADB pluginjét (amiről már pár hete beszéltünk ezen a fórumon): ezzel a Total Commanderből az egész fájlrendszer elérhető, és gond nélkül minden felmásolható a gépre (én az sd-card könyvtárra szorítkoztam). A sebesség 3-4 MB/s. Szóval nekem ez a legkényelmesebb megoldás backupok másolgatására.
A pluginnel ADB backup is készíthető az alkalmazásokról, azok beállításairól.Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
válasz radicspeter1 #27626 üzenetére
Nekem működött rendesen, a flash-all.bat-tal, ahogy le van írva a hivatalos oldalon. Windows 7, 64 bit.
-
sir fg
aktív tag
-
sir fg
aktív tag
Az a cikk pont azt írja, hogy kell a -w kapcsoló az adatok megtartásához. Plusz még az egyenkénti flashelést javasolja.
-
sir fg
aktív tag
válasz lafaty80 #27850 üzenetére
Ugyanúgy visszaállítható az SMS. Az SMS tárolása független attól, hogy a kezelésére milyen programot használsz. Szóval az SMSBackupRestore megy Hangoutsszal is.
-
sir fg
aktív tag
válasz DeathAdder #27892 üzenetére
A Total Commander ADB pluginjét nagyon ajánlom, az tudja, amit szeretnél, és egyszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Acer notebook topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- UHD filmek lejátszása
- Óra topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Crypto Trade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok