Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJGABI
addikt
Üdv hölgyek-urak!
A tegnapi nap óta én is eme készülék tulajdonosa vagyok. Nokia 5800-ról váltottam, így egy nap után azt mondom nem bántam meg. A Commtiva mellett egyébként még Samu i7500-at, LG GW620-at nézegettem (a vaku meg az árkeret miatt csak ez a 2 droidos teló marad fenn a szitán). A régi (1.5) rendszer miatt (meg Samunál a kevés RAM) esett ki mindkettő. Még a Blade-t nézegettem a végén, de az ugyanolyan vas meg kisebb kijelző miatt úgy gondoltam a Z71 talán pörgősebben futtatja az OS-t.
Lenne is pár kérdésem így az elején: tartozékok. Ebay-en nézelődtem, nem nagyon van kifejezetten ehhez a készülékhez _semmi_. De még csak a tesóihoz (Boston, G1305, A60) se. Én lennék béna vagy tényleg nem lehet kapni hozzá? Ami érdekelne: kijelző védő fólia (ok, ezt láttam írta valaki, hogy jó rá a Hero/Legend-é), tok (5800-nál megszoktam a szilikon tokot, tudom bármelyik "zokni" tartó jó, de azért mégis hátha...)
u.i.: ROM-okkal hogy áll a készülék, látom van hivatalos 2.2, de nem tud magyarul. Esetleg valahogy nem lehetne bele applikálni a 2.1-ből?
2.3 mennyire használható a hétköznapokban? Vagy az még azért korai? Ebből lesz hivatalos változat esetleg?
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
DJGABI
addikt
válasz mkoch820 #947 üzenetére
Ez viszont szép találat, fel kéne venni vele a kapcsolatot, a végén amit említ 150 rúpiás ár (~3500 Ft) nem is vészes.
@KrissszG szintén gratz, ez is jó, bár picit drágállom, De ez legalább valóban Z71-re való, jó tudni, hogy ilyen is létezik.
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Na, 2.2-t próbálgattam én is, de hiányzott a magyar billentyűzet meg a flashlight app, szóval visszatértem 2.1-re (sima restore-al nem volt GSM, úgyhogy először SUTLR meg 2.1 Boston rom, aztán a backup restore) de a bekapcsolás animációk maradtak az Orange-osak ezért összehoztam valami egyedit:
Videó leírásban ott a tutorial linkje, annyit tennék hozzá: a fastboot-ba piros gomb + hangerő le + power gombokkal lehet belépni. Ha valaki szeretné ugyanezt összehozni a telefonjára itt vannak a fájlok: [link]
-
DJGABI
addikt
Feldobtam és háát... Szerintem ez a hivatalos Foxcomm rom (FIH-FOX). De a fordítás elég érdekes. Ugye a gyári 2.1-ben is van pár fura kifejezés/lefordítatlan rész, de ez kb olyan mintha az egész Google Translate-tel készült volna....
Persze ettől még nem rossz, sőt örülök hogy van egyáltalán ilyen. De a 2.1-es fordítást igazán átemelhették volna...
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Root-hoz:
1. telepíted a clockwork recovery-t
2. letöltöd ezt: http://dl.dropbox.com/u/6408470/su-releases/su-2.3.6.1-ef-signed.zip és a memóriakártya gyökérkönyvtárába teszed (nem csomagolod ki)
3. újraindítod a telefont recovery módban (kamera + hangerő fel + bekapcs gomb)
4. kiválasztod "install zip from sdcard"
5. aztán kiválasztod "choose zip from sdcard"
6. majd "su-2.3.6.1-ef-signed.zip"Nálam már ott megbukott a dolog, hogy fájlkezelőből bármilyen APK-t megnyitok Force close-t dob....
-
DJGABI
addikt
26-os Cyanogen mod is van már: [link]
úgy tűnik boston-maniások nem vették észre<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
DJGABI
addikt
Na, levelezgetek az
indiaiindonéziai szilikon tokos [link] arccal, egész korrekt.Per pillanat sajnos nem lehet kapni a tokot, de 2-3 hét múlva már lesz, az ára 18 USD ~ 3500 Ft (posta nélkül, holnapra ígérte a posta árára a választ). Akit még esetleg érdekel az írhatna és összeállhatnánk, együtt talán egyszerűbb lenne megrendelni.
MÁS:
Cyanogen MOD 7 - build 27 [link]
eBay-re felkerült pár Gigabyte G1305 cucc, talán a kijelzővédő fólia ami érdekes lehet... [link]
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Hmmm... Ez érdekes. Cyanogen MOD-nál végülis mindegy miről indulsz, nem? Próbáltam 2.1-ről meg 2.2-ről is telepíteni, rom manager, install zip from SD, minden oké, újraindul, aztán 2.2 alól a splash screen-nél megáll... 2.1-nél meg újraindul állandóan recovery-ben. Gapps-ot hiába telepítem, ugyanúgy nem indul el vele a rendszer.
Más találkozott ilyen hibával?
-
DJGABI
addikt
válasz baloght44 #1147 üzenetére
Igen, mindkettő hivatalos Foxconn ROM, a 3270-es frissebb, van (félig-meddig) magyar nyelv, más a tárcsázó, de nem lehet root-olni (vagyis lehet, de csak körülményesen [link]) meg a gyári fájlkezelőből apk fájlokat telepíteni. A 3230-ast lehet root-olni meg valamivel stabilabb, gyorsabb, cserébe csak angol meg kínai nyelv van benn. Én inkább az utóbbit ajánlom.
Amúgy oroszok egész jól benn vannak a témában (ők Motorola QUENCH XT5-öt kaptak ugye) Itt van pl. egy összehasonlító a gyári 2.2-es változatok Quadrant eredményeiről: [link]
Leírás a ROM-okról: [link] Google Translate ennyit tudott, bocsi
Érdemes lehet átnyálazni a topic-ot: [link]#1147 THX, kipróbálom ezzel a módszerrel, hátha..
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Köszi a segítséget, működik!
Eddig egész tetszik ez a 2.3! Pozitívumok 2.2-höz képest: van alapból magyar lokalizáció (dátum, billentyűzet), APN-ek, Torch app (gyak. zseblámpa)
Cyanogen MOD 7 - build 27 (még a tegnapi build)
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz sikoly4 #1152 üzenetére
Csak az Exchange sync miatt felesleges váltanod, ha 2.1-ben nem volt, valószínűleg más ROM-okban se lesz. De ez inkább alkalmazás függő. Szerintem RoadSync-el meg lehet oldani.
RoadSync 2.5
Vagy most nézem, van külön Exchange app is, tessék próbálgatni:
Exchange for Android 2.xLassúság már más tészta. Ez a 2.3 ahogy így fél nap alatt próbálgattam elég korrekt, mindennapi használatra is jó (apróság, de nálam picplz eddig egyikkel sem ment, ezzel igen)
Gyári 2.2-es Foxconn ROM-okban ugyanaz a TouchPal bill van, mint a 2.1-ben. Magyar nyelv nincs hozzá alapból, de 2.1-ből sikerült kihalásznom a nyelvi csomagot, tökéletesen működik vele: [link]
Backup: igen, elég. De visszafelé váltásnál előbb egy 2.1-es gyári rom-ot is be kell szerezned ([link], [link]), ha csak simán restore-t csinálsz nem lesz majd GSM.
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz intelpentium #1154 üzenetére
Azért ez nem semmi, csak úgy a telefon memóriájában turkálás közben ilyenre rátalálni! Grat.
Ékezetekhez magyar nyelvi pakk: [link]
mondom én orosz barátainktól van még mit tanulni, ők már 5 napja rátaláltak erre a módszerre [link]
-
DJGABI
addikt
Nem is kell rá Apndroid, van benn alapból. A ”Power control” widgetben a fel-le nyíl (mobile data) ugyan azt tudja.
Más: 2.1 v 2.2-ből ki tudná valaki halászni a TouchPal-t (valami backup programmal (astro, titanium, root uninstaller, stb))? A gingerbread bill-ben csak kalapos ékezetek vannak.
-
DJGABI
addikt
Yep, én is arról a ROM-ról indultam...
Billentyűzetet meg már megszoktam, próbálgatok újakat, de TouchPal-lal elégedett voltam.
(#1171) intelpentium: NFS azért nem megy, mert ahogy olvasom 3D még mindig nincs, a 28-as build-ben sem...
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Vissza build 27-re...
Amúgy Launcher-t ti a Cyanogenmod-os beépített ADW-t használjátok? Szerintem a LauncherPro-val sokkal gyorsabb, meg okosabb is, le is cseréltem rá.
LauncherProIlletve a maga minimál jellegével a Gingerbread launcher se rossz, legalább is erőforrást biztos kevesebbet használ.
Gingerbread LauncherAndroid Market-es link teszt, elvileg ha mobilról rámész egyből marketre vezetnek
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz intelpentium #1203 üzenetére
SetCPU-val ránéztem, ez a 27-es build 600Mhz-en megy...
Más:
Univerzális, százalékos akkukijelző [link]
Online konyha főzőcskéhez: [link]
Leírás az elkészítéshez: [link]Én ezt választottam:
Letöltés, csak Cyanogenmod 7-hez! (azon belül is valószínűleg csak a fenti builddel megy)[link][ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz intelpentium #1205 üzenetére
hmm tényleg, 806400. Mindegy, setCPU-val talán megjegyzi a downclocking-ot (600 mhz).
-
DJGABI
addikt
Gyerekek! Kiemelt topic lettünk, kinn figyelünk Mobilaréna címlapon jobb oldalt, gratz! Csak írnom kellett már nincs is ott, viszont egész nap ott volt
(#1236) Goose-T
nem tudom, de nálam 27-es build jobban bírja mint a 28-as, most próbálom majd a 33-ast. Kíváncsi leszek üzemidőre...[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Pontosan, nálam is ugyan ez van. Egy este alatt lekapcsolt kijelzővel, no wifi, no 3G a 100%-ból reggelre maradt belőle 85%... Nem tudom hogy sikerült nekik a 2 napos üzemidő, de szerintem enyhén irreális (gyári 2.1 rommal tudott nálam ennyit).
-
DJGABI
addikt
Ejha, azt hiszem közel az RC, legalább is ez a build 34 eléggé gyors lett boot szempontjából (olyan fél perc alá sikerült lemenniük, nem semmi )
Akksi üzemidejére kíváncsi leszek, bár nem fűzök sok reményt hozzá..
-
DJGABI
addikt
Build 34: szép, gyors meg minden, de random újraindulások még mindig előfordulnak, akku ugyanúgy maximum 1 napot bír. Normál használattal estére 20%-ra csökkent a reggeli ~85-ről...
Unicorn Dash nem működik vele, a fényképező ha vakut bekapcsolom a kép felét elcseszi (lesz egy világos sáv benn a közepétől a tetejéig, most nem tudok példát mutatni, de majd töltök fel képet)
Build 36, here i come!
A pár napja amit linkeltem e-bay fóliát [link] nem ajánlom senkinek, egyrészt méret sem stimmel, másrészt nehéz feltenni (bárhogy próbáltam maradtak buborékok alatta) de legalább olcsó volt, 6 db ~1000Ft, tanulópénz...
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz nabalzs #1304 üzenetére
Ugyanaz a proci van a két gépben, nem hinném, hogy nagy különbségek lennének a két telefon között. GT540-ben ugye még rezisztív kijelző van, meg supportja se akkora (hivatalosan csak 2.1 van rá), szerintem inkább Z71.
Írd meg melyik játék érdekelne, hátha lesznek akik kipróbálják (én is szívesen segítek, de 2.3 miatt lehet, hogy nem fog futni nálam pár játék). Igen, Froyo alatt elvileg több FPS-t kéne kipréselnie a vasnak.
(#1307) sikoly4
Settings -> Wireless & networks -> Mobile networks -> Use only 2G networks mellé pipa.[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz nabalzs #1309 üzenetére
Pocket Legends tökéletes, sokat játszottam vele, valami lvl 15-ön vagyok. Raging Thunder 1 szintén perfekt. A 2 néha tényleg belassul, de játszható.
AC-ből van kb 3 fajta, gondolom erre vagy kíváncsi: [link] Ha Blade-n így fut, Z71-en is hasonlóan kell. (A ZTE-ben is ugyan ez a proci van)
Shift a gyári 2.1-es rommal megy, 2.3-n (még) nem
(#1310) sikoly4 hmm... pedig nekem úgy rémlett mintha 2.2-n is így lenne...
[ Szerkesztve ]
-
-
DJGABI
addikt
válasz Goose-T #1327 üzenetére
Ez jó, lehet én is megrendelem. De azért a Commtiva se nagy márka, ez a noname akku azért picit para (melegedés, neaggyisten robbanás?). Meg a rendszer hogy kezeli le azt a plusz 500mAh-t? Egy wipe gondolom nem árt.
Tokról semmi infó, most ráírtam, majd jelentkezek a fejleményekkel.
-
DJGABI
addikt
válasz wwenigma #1338 üzenetére
Oké, én hivatalos support-ról beszéltem, community-ben persze erős, de ez körülbelül az összes androidos telefonról elmondható. Viszont LG részéről: kiadott az 1.6 után egy 2.1-et rá, aztán ennyi. 2.2, 2.3 már buherált. Nálunk ezzel szemben 2.2-ből is van official, így értettem a támogatást!
"nem véletlenül járunk 20k hozzászólás felett a topikjaban" nem hát, a GT540 hány szolgáltató kínálatában is szerepel? És ezzel szemben a Z71? Ennyiről van szó.
Ja és azt nem értem, ha ennyire elégedett vagy az Optimusoddal miért más topicba jársz kötekedni, "sz*rozni"?
"A kollega kicsit félrevezeti a kedves kérdezőt" Sajnálom, ha nehezedre esik beismerni, hogy specifikációban a Z71 erősebb. [link]
Persze, mindenki döntse el magának milyen telefont vesz, de azt nem érzem részemről félrevezetésnek, hogy ugyanabban az árkategóriában egy jobb telefont ajánljak neki.U.I.:
Tessék parancsolni, benchmark eredmények:
2.1 [link] [link]
2.2 [link] [link]
2.2 CM [link]
2.3 (saját kép: build 36, 800Mhz, belakott rendszer)[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Tokról infók:
15USD a posta, illetve mint korábban írtam 18 a tok, azaz kb 20$ (~4000FT) 7 emberrel számolva 1 főre leosztva. Pluszban a MO-n belül a továbbküldésre még max egy ezres szerintem rájön, szóval a végösszeg olyan 5000 Ft körül lesz.
Lényeg: jó lenne, ha minél többen tudnának előreutalni (a jelentkezők minimum fele, ha ez nem jön össze inkább nem is állok neki). Így nekem is könnyebb lenne meg nektek isAkit így is érdekel, az legyen szíves jelezze -töltse ki a táblázatot-: [link]
Ha minden igaz lehet szerkesztgetni, beleírni, szóval aki kimaradt volna nyugodtan beleírhatja magát, de a 10 fős limitet ne lépjük át, ugyanis annyi tok fér csak 1 csomagba!<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
DJGABI
addikt
Óóó szóval ezért voltak a nagy verzióugrások? Délután én még a 42-est szedtem le kipróbálni, de akkor RC lesz természetesen. Kíváncsi leszek mit hoztak össze!
mkoch820, szaki04, ch_m tok nektek akkor nem kell? A héten még várom a választ, aztán leadom a rendelést!
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz Nocsesz1 #1382 üzenetére
Aham, rendesen lejött, ha esetleg megszakítaná a letöltés próbáld újra, nálam is volt ilyen a régebbi build-okkal.... Az este alatt airplane módban csak 10%-ot csökkent, talán javítottak valamicskét akku kezelésen.
Újraindulások mondjuk még mindig előfordulnak, szóval azért picit túlzás az "RC" név...
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz KrissszG #1388 üzenetére
Az, a 3270-es a legfrissebb, legalább is én nem tudok újabbról.
OFF: Mindenképp javult 2.3 RC akku kezelése, wifivel, netezéssel bírt egy napot, most 49%-nál vagyok, egész jó!
(#1391) Laby nekem a gyári tökêletesen megfelel, amúgy WakeUp OrDie! durva nagyon
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Huawei IDEOS X3 [link]
Hmm... Ez érdekes, specifikációban (3,2", MSM7227, 256RAM...) egy az egyben olyan, mint a mi telefonunk és azt mondja megy rajt a Flash.
-
DJGABI
addikt
válasz Goose-T #1403 üzenetére
Viewsonic, Viewsonic.. Valahonnan ismerős volt a név, amikor beugrott! Ha minden igaz ez lesz az első 2.4-es Android készülék: [link]
Szóval úgy tűnik jó kezekbe került a Commtiva, Viewsonic-ék egész igényes cuccokat csinálnak, jó áron!Plusz az MWC-s riportból kiderült [link], hogy Premium Trading-ék behozzák az új Viewsonic készülékeket, szóval ha olyan jó áron lesz a ViewPad 4, mint a Z71 akkor szerintem meg is van az utódja.
-
DJGABI
addikt
Na szép... Para van, mert ami érkezett hozzá 15 szürke tok, abból nagy része már le lett foglalva előttünk. 3-4 db rendelhető csak. Akkor várunk a következő szállítmányra, ugye?
(Ez plusz 2-3 hetet jelent időben.... Illetve egy olyan lehetőséget mondott, hogy választhatunk másik színt, szóval aki nem ragaszkodik a szürkéhez még változtathat, de szerintem ráérünk kivárni, nem?)
(#1411) Zolar ez mondjuk igaz, a 2.2-t már egy ideje ígérik, ami elég érdekes, tekintve hogy a 3270-ben már alapból van félig-meddig magyar nyelv, meg nincs semmi extra UI-nk amit magyarítaniuk kéne... De szerintem a Viewpad 4 alap 2.4-el fog jönni, szóval a későbbiekben ugyanígy lesznek frissítések rá mint Z71-re, ha mástól nem, hát Cyanogenmod-éktól.
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Uhh, ez érdekes volt. Reggel feltettem töltőre a telót, aztán véletlenül rajt is hagytam, most húztam le, a kamera környékén kézmelegnél jóval melegebb volt, de azért nem forró. Remélem nem lesz belőle baja.... Eddig minden oké legalább is.
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Ezt én se nagyon értem... Lehet összeálltak a Blade fejlesztőkkel (őnáluk van most ugyanígy full-1 a rom nevében), aztán szinkronizálták a két projektet ? Vagy nulláról újrakezdik (nem hinném)? Vagy csak sima elírás?
Meg tegnap a ROM manager még egy build 44-et is látott... Na mindegy, lényeg a lényeg, hogy van még Cyanogenmod, meg hogy dolgoznak rajt!
-
DJGABI
addikt
válasz balika21 #1439 üzenetére
Ez amit linkeltél 2.3, naponta jönnek hozzá a frissítések, szóval jobb a legújabbat leszedni belőle, amit itt megtalálsz: [link]
Telepítéséhez először root kell (z4root nevű app letölt, telepít, permanent root), aztán ROM Manager (letölt, telepít, flash recovery Z71), majd "Install zip from SD"-vel kiböngészed a zip fájlt, a többit már ő elintézi.
(#1440) baloght44 Próbáld ezt: APN beállítások
szerk: lassan érik szerintem egy összeszedett első HSZ nálunk is, egyszerűbb lenne az újaknak is (egy helyen lenne minden infó) meg nekünk is (elég lenne csak azt linkelni)
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
2.3-at használ még valaki? Nektek működik a BT fájlküldés? A teló látható, párosítás oké, aztán küldésnél a másik telón (Galaxy 3) hibát ír ki és nem megy át a fájl... Majd próbálom még másik telóval is, de ha droiddal nem működik együtt kételkedek benn, hogy mással majd fog.
Amúgy ettől eltekintve ez a "full-2" verzió egész jó, a 4X-es build-ek lockscreen után néha nem kapcsolták vissza a kijelzőt, újraindultak néha, ennél eddig minden oké!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest